Swimmingpool – Priser på en swimmingpool i haven

Swimmingpool priserHvem drømmer ikke om at kunne smide sig i køligt, blåt vand efter en varm dag på arbejdet eller efter en lang dag i haven?

Men er det luksus at anlægge en swimmingpool i baghaven og hvad skal du være opmærksom på, inden du kaster dig ud i det?

Og hvad koster det egentlig, både lige nu, men også i årlig udgift?

Fordele og ulemper ved en swimmingpool i haven

Der er ingen tvivl om, at det er lækkert med sin helt egen swimmingpool i haven og du vil sikkert også få misundelige blikke fra naboerne, men der er nogle helt basale ting, du bør overveje, inden du foretager en investering i en pool.

Disse overvejelser kan samles i 3 overskifter, nemlig funktion & brugervenlighed, økonomi & plads, samt type & størrelse.

pool i haven

Funktion & brugervenlighed

En swimmingpool kan – og skal gerne – være et socialt samlingspunkt for din familie, som oven i købet vil øge værdien på dit hus.

Der er også mulighed for motion og for at lære ungerne at svømme. Men er jeres behov de samme nu som om ti år?

Hvis du har små børn, så bør du vælge en pool, hvor de kan bunde – i hvert fald i én ende. Men er det også brugbart, når de er blevet voksne?

Når vi taler børn, skal der så være mulighed for en rutchebane eller andre legeredskaber?

En stor familie kræver en stor pool, men når børnene er flyttet hjemmefra, vil du så stadig nyde en stor pool, der også kræver regelmæssig vedligeholdelse?

Skal din pool kunne “mere” end kun at være et sted, hvor man kan tage en dukkert og plaske lidt rundt, eller skal den også have mulighed for f.eks. at rumme et spa-afsnit, hvor man kan få massage?

Du skal også overveje om poolen skal kunne opvarmes (hvilke kan være nødvendigt i Danmark) og i givet fald hvordan?

Endelig bør du tænke på alle de ekstrating, som firmaer gerne vil sælge dig og som gør din swimmingpool ekstra brugervenlig, som f.eks. lys i bassinet, så man kan bade om aftenen og andre ting.

Økonomi & plads

Svømmepøl og terrasseNår alle de indledende overvejelser er gjort, så handler det om penge. Hvor mange penge vil du investere og hvor meget plads vil du bruge på din pool?

I mange tilfælde vil du kunne låne penge i husets friværdi, men hvis du står foran at bygge et helt nyt hus, så kan du sikkert lægge udgifterne til en pool sammen med de øvrige etableringsomkostninger.

Den sidste løsning er klart den mest rentable, da det ofte er dyrt at bygge til – hvilket vil være tilfældet, hvis du vil anlægge en swimmingpool i din have eller hvis du vælger en løsning med en indendørs swimmingpool og dermed en tilbygning til dit hus.

Type & størrelse

Der findes mange forskellige typer af pools, men basalt er der to forskellige muligheder, nemlig en pool, der står frit på græsset og som kan flyttes eller en pool, der er gravet ned i din plæne. Den sidste type kan ydermere fås i forskellige materialer, såsom glasfiber, beton eller stål.

En pool, der står frit på græsset, er afgjort den billigste, selvom du også her kan vælge mellem forskellige materialer som f.eks. hård plastik eller træ.

Muligheder og priser

De fleste vil nok betegne en swimmingpool som luksus og vælger du én af de typer, der skal graves ned i plænen, så kan du også hurtigt komme til at betale minimum 200.000 kroner for anlæggelse af en pool med alt tilbehør.

Dertil skal du lægge en årlig udgift, der afhænger af størrelse og brug af poolen (f.eks. opvarmning).

Men ser du en swimmingpool som mere end et udendørs opholdssted og ikke mindst som en investering i både din families velvære og værdien på dit hus, så er det måske ikke at betegne som luksus.

Vi har fundet en række modeller, så du kan orientere dig lidt omkring priser og varianter.

En oval pool og prisen på knap 60.000 kroner er inklusive levering, men eksklusiv montering (montering gives der aldrig en fast pris på, da det kan være afhængig af jordbundstype og størrelse m.m.).

Her finder du et andet firma, der også kan hjælpe med udgravning og montering, men det er ikke inkluderet i prisen på over 90.000 kroner.

Du har som sagt også muligheden for at vælge en model, der står frit på jorden og de er til gengæld billige at anskaffe sig.

Regelmæssigt er der tilbud i ganske almindelige dagligvarer butikker på en pool i hårdt plastik, som er ganske store.

Vi fandt en model til kun 899 kroner i Aldi, vi kan dog ikke garantere, at tilbuddet stadig gælder.

Til sidst

Når du har truffet alle disse valg og økonomien er i orden og haven er klar, så skal du være meget omhyggelig, når du skriver under på et tilbud hos en forhandler. Det er nemlig ikke alle steder, hvor du får alt med til at begynde med.

En swimmingpool skal f.eks. have et filter og en pumpe, noget til at dække den over med og forskellige rengøringsredskaber og væsker. Sørg for at alt er inkluderet i prisen, for det kan blive dyrt at eftermontere og købe ekstra ting.

Links

Forhandlere af swimmingpools:
www.spacenter.dk
www.poolworld.dk
www.silvan.dk
www.aldi.dk

2 kommentarer til “Swimmingpool – Priser på en swimmingpool i haven”

 1. Hej Michael. Vi vil købe en fritstående pool til godt 25000 l vand. Firmaet sælger det med en sandfilterpumpe på 450W og skriver, at det er rigeligt til at rense en pokal af denne str. Et andet firma sælger med en pumpe på 550W til samme str pool. Har du erfaring for, hvor stor en pumpe man skal vælge?? Mvh Anja

  Svar
 2. Hej Anja,

  Mit råd vil være at stole på dem der sælger jer poolen. Hvis I ikke føler I kan stole på dem, så er det nok slet ikke det rigtige sted at købe poolen.

  En ting er antallet af watt, men der er også forskel i kvalitet. Så prøv at høre sælger omkring det og se om ikke han giver et velbegrundet svar.

  mvh
  Mikael

  Svar

Skriv en kommentar