Tapet der ligner træ – Giv rummet et hyggeligt trælook

Leder du efter tapet, der ligner træ? Så kan du bruge tapet i filt med barkstruktur. Dette tapet skal males to gange efter opsætning, og det bliver rigtig flot.

Tapet der ligner træ
Vælg filt med barkstruktur for at give værelset et hyggeligt trælook

Strukturtapeter i filt er lette at sætte op, og de flotte sturkturer giver dig mulighed for at give dine værelser et helt særligt udseende. Vælger du barkstruktur, får du et skønt trælook på væggene. Du kan også vælge andre organiske  og geometriske strukturer, hvis du vil have et helt andet look.

Tapet med barkstruktur i filt

Køb strukturfilt
Strukturfilt er et spændende valg til væggene

Strukturfilt til væggene er et godt valg, hvis væggene er lidt ujævne, da det skjuler ujævnhederne. Det kommer som hvidt filt og skal have 2 lag maling, så du kan male det i brun, for at få et tapet der ligner træ.

Du sætter strukturfilt op på samme måde som tapet. Gammelt tapet skal fjernes, og er der ikke tapet i forvejen skal væggene vaskes grundigt af. Glatte vægge med akrylmaling eller oliemaling skal slibes af med groft sandpapir og males med en grundmaling.

Du bruger en klæber direkte til væggen, som Vævklæber 378 fra Flügger til 245 kr. inkl. levering. Du ruller den helt jævnt ud med en malerrulle. Rul både op og ned, og fra side til side for at få et jævnt resultat.

Når klæberen har tørret et par minutter, kan du sætte filtet op.

Ellers sættes det op som almindeligt tapet; læs denne artikel for 7 gode tips til hvordan man sætter tapet op.

Tapet i metermål – Når du ikke har lyst til at købe tapetruller

Du køber strukturfilt i metermål, så der går ikke så meget til spilde, som når du køber tapet, der sælges i 10-11 meter ruller. Der kan ofte være 3-4 baner pr. rulle, men det er sjældent at det passer præcist, så der bliver meget overskydende tapet i små stykker, når du klipper banerne.

Når du køber filt-tapet i metermål får du meget mindre spild, og prisen er en del billigere, da det koster 20 kr. pr. meter, og filtet er en meter bred.

Skal du tapesere et værelse med vægge, der er i alt 20 meter lange og 2,5 meter høje, har du således brug for ca. 54 meter strukturfilt, der koster ca. 1.150 kr. inkl. levering. Her er der lagt 20 cm til hver bane, så det er let at hænge op.

Dertil skal du have nok almindelig vægmaling til at give filtet 2 gange, det koster ca. 1.600 kr.

Til sammenligning koster almindeligt tapet for et værelse af tilsvarende størrelse mellem 2.500 kr. og 8.500 kr. inkl. levering alt efter kvalitet og design.

Vælg imellem tapet, der ligner træ og andre organiske og geometriske former

Du får strukturfilt i flere forskellige strukturer, der ligner træets bark samt andre oragniske og geometriske former. Da du selv vælger farven bagefter, har du således mange muligheder for at få et anderledes og spændende værelse.

Du kan vælge imellem 4 barkstrukturer:

Filtstruktur-2865
Bark 2865

Filtstruktur-tapet Bark 2865 ligner meget barken på et træ, og er derfor et godt valg, hvis du vil give rummet et hyggeligt træ-look. Her er det blågråt, men i brun eller mørkegrøn, vil den ligne barken på et træ meget.

Filtstruktur-2800
Bark 2800

Filtstruktur-tapet Bark 2800 har en lidt anderledes struktur, og kan bruges, hvis barkstrukturen skal være lidt mere løst defineret.

Filtstruktur-2813
Bark 2813

Filtstruktur-tapet Bark 2813

filtstruktur-2840
Bark 2840

Filtstruktur-tapet Bark 2840 minder om bark, der er blevet pillet af et birketræ, og vil også være meget flot i brune, grønne og hvide nuancer.

Kraftigt strukturfilt fra Patent Decor

Patent Decor
Patent Decor kraftig strukturfilt 9723

Du får også andre strukturer, og tyske Marburg fremstiller en række kraftige strukturtapeter under mærket Patent Decor. De er rigtig flotte, når du maler dem i kraftige farver som denne limegrønne på billedet, hvor Patent Decor 9723 er sat op og malet i denne flotte farve.

Patent Decor strukturfilt 9757
Patent Decor strukturfilt 9757 i skønne farver

Patent Decor kraftig strukturfilt koster også 20 kr. pr. meter, som er ca. 1 meter bred. De er flotte kraftige strukturer, og det er et spændende valg, hvis du gerne vil have lidt anderledes vægge.

Køb strukturfilt og skab et hyggeligt værelse med trælook

Strukturfilt giver i høj grad et anderledes look end almindeligt savsmuldstapet med de lidt kedelige usymmetriske klumper. Strukturfilt er formet i spændende strukturer, som du kan male i alverdens farver, for at få meget flotte vægge.

Vælger du filtstruktur med barkmønster, kan du skabe et hyggeligt værelse, der bringer naturen indenfor.

Du kan købe i filtstrukturerne i metermål, og derved kan du få lige præcis den rette mængde vægbeklædning. Vær lidt rundhåndet, når du regner ud, hvor meget som du skal have, da man altid bruger lidt mere, end man først havde regnet med.

Du kan købe de flotte filtstruktur-tapeter på Flugger.dk, som har et stort udvalg til billige priser.

Skriv en kommentar