Tavle til børn – Sådan sparer du tusindvis af kroner på tusser og papir

En tavle til børn kan spare dig tusindvis af kroner på tusser og papir. Har du også et barn, som elsker at tegne, så ved du, hvor mange stakke af printerpapir og dyre tusser, som der bliver brugt hele tiden.

Tavle til børn
En tavle til børn giver dem mulighed for at udfolde sig med kridt og magneter.

Børn elsker at tegne, og det er en sund og kreativ beskæftigelse for dem, som styrker deres udvikling på mange måder. Finmotorikken bliver trænet, når de holder på blyanter, tusser eller kridt. De oplever en stor glæde ved at tegne flotte tegninger til deres mor og far, og det styrker deres fantasi og deres kreativitet. Når de begynder at interessere sig for alfabetet, bruger de også mange timer på at øve sig i at lave flotte bogstaver og tal.

Whiteboard og magnettavle på den ene side

tavle fra Ikea
Denne tavle fra Ikea koster kun 150 kr.

Det er smart at købe en tavle, som har en sort tavle til kridt på den ene side, og et magnetisk whiteboard på den anden side.

Du får flere tavler til børn, som er på et staffeli, så de kan stå selv, og du kan blandt andet købe de følgende:

  • Tavle fra IKEA til 150 kr. Det koster ca. 300 kr. at få leveret tavlen fra IKEA, så hvis du ikke selv kan hente den, kan det ikke betale sig.
  • Color kids tavle til ca. 500 kr. inkl. levering. Denne tavle er 105 cm høj, og der kan hænges en rulle papir på den. Hver tavle måler 60,5 x 65 cm.
  • Legoghobby.dk sælger en tavle til ca. 400 kr. inkl. levering. Den er 92 cm høj, og der er en bakke nederst med plads til opbevaring af kridt, tusser og magneter.

Fordelen ved staffeli-tavlerne er, at de kan flyttes rundt i hele huset, så barnet kan bruge den hvor det gerne vil. Børn kan godt lide at være sammen med resten af familien, så de vil synes, at det er dejligt, at de kan tage tavlen med i køkkenet, i stuen eller på deres eget værelse.

Tavle til børn, som kan hænges på væggen

Fugl tavle
Denne søde fugl fra Jip er et hit til børnene.

Det kan også være praktisk at hænge tavlen på væggen, så den ikke fylder så meget i rummet i modsætning til de store staffeli-tavler.

Du får de sødeste figurer og tavler, som du kan hænge op på væggen:

  • Zoopreme tavler fra Silly U forestiller en myresluger eller et næsehorn til ca. 160 kr. inkl. levering.
  • Jip fremstiller også søde figurtavler, og du kan vælge imellem en fugl eller en hval til ca. 240 kr. inkl. levering. Disse tavler er ca 48 cm høj, og 43 cm bred.
  • Det danske designbureau Design Letters har designet en retro-skoletavle med ur og rammen kan fås i gulv, blå, rød eller grøn. Den koster 300 kr. inkl. levering på Luxoliving.dk.

Disse tavler er en dejlig dekoration på børneværelset, samtidig med at barnet får et sted at tegne.

Transportabel tavle til børn

Sammenklappelig tavle
Sammenklappelig tavle fra KREA

Du kan også købe en mindre transportabel tavle, som dit barn kan tage med sig rundt i hele huset eller med i bilen, i flyvemaskinen og i sommerhus.

Du får en skøn tavle fra KREA, som kan åbnes og lukkes. Den har sort kridttavle yderst, som du kan bruge, når den er klappet sammen. Det er også praktisk, at du kan opbevare de medfølgende magnetbogstaver inde i tavlen, når den er lukket, så det er let at tage den med rund. Når den er åben, er der er en del plads til enten at lege med magneterne eller tegne. Den koster ca. 300 kr. inkl. levering, og måler i lukket tilstand 30,5 x 30,5 x 4 cm. Der følger 67 bogstaver og en klud med til tavlen.

Du kan også få små billige tavler til børn, og på Elverbørn kan du købe en lille tavle for kun 30 kr. inkl. svamp og kridt, og en stor tavle til 90 kr. inkl. svamp og kridt. Dertil kommer levering på ca. 40 kr. Den lille måler 19 x 25 cm, og den store måler 54 x 39 cm.

Mal din egen tavle på væggen

Tavlemaling til børn
Du kan skabe en tavle alle steder med speciel tavlemaling

Du kan købe speciel tavlemaling i Flügger, så du kan male en tavle på væggen. Det er en relativ billig løsning, da en bøtte maling kun koster 200 kr. inkl. levering.

Der er 0,38 L i bøtten, som svarer til ca. 3 m2 maling. Med denne løsning fylder tavlen ingenting i børneværelset, og du kan give dit barn meget plads til at udfolde sig på. Er det et lille barn, kan det dog være svært for barnet at forstå, at det godt må tegne på en af væggene, men ikke de andre.

Du kan også male en tavle i køkkenet, som du selv kan bruge til huskeseddel, og som dit barn kan bruge, mens du laver mad.

Du får også magnetmaling, som bruges i kombination med en tavlemaling, så du får din egen magnettavle. En dåse med 500 ml. magnetmaling koster 300 kr. Det dækker ca. 2 m2.

Køb den rigtige tavle til dit barn

Tavle fra colorkids
Tavle fra Colorkids – købes på br.dk.

Du har således mange spændende muligheder for at købe den helt rigtige tavle til dit barn. Samtidig med at I sparer penge på papir og tusser, vil I også skåne miljøet lidt. Du kan tage billeder af tegningerne på tavlen, hvis du gerne vil gemme dit barns tegninger, og på den måde slippe for at gemme tusindvis af tegninger på papir.

Der er fordele ved de forskellige slags tavler:

  • En tavle på et staffeli er dejlig stor, og let at flytte rundt i husets forskellige rum. Du får ofte et whiteboard på den ene side, så dit barn kan tegne med tusser, som kan viskes ud igen. På den anden side er er der en kridttavle, så de kan tegne med kridt i forskellige farver. Disse tavler passer sig bedst til lidt større børn, som let kan nå op til dem.
  • Tavler, som kan hænges på væggen, sparer gulvplads i forhold til staffeli-tavlerne. De fås i rigtig søde figurer, så de også bliver en flot dekoration på børneværelset. De passer godt til både små og store børn.
  • De transportable tavler er smart, når I skal på ferie, og til at have med i bilen. Små børn vil være fascineret af, at man kan viske tegningerne ud, og alene det, er stor underholdning for dem. De kan dog godt blive lidt kede af det, når de finder ud af, at tegningen er forsvundet for altid, så husk at tage et billede, før I visker ud.
  • Tavlemaling og magnetmaling er en god og billig måde at få en stor tavle i dit hus. Køkkenet er et rigtig godt sted til at male din egen tavle, da børnene elsker at være i nærheden af dig, når du laver mad. Det kan være en god idé til hele familien, da den øverste del kan bruges til huskeseddel til dig selv.

De fleste børn vil elske deres egen tavle, da det giver dem en ny mulighed for at tegne og bruge andre redskaber såsom kridt og svamp. Det er godt for finmotorikken, og det sparer penge på papir og tusser.

Skriv en kommentar