Teleskopstige – Smart foldestige der ikke fylder

Teleskopstige
Teleskopstige fra stigefabrikken.dk

Har du brug for en stige, der er let at transportere, skal du købe en teleskopstige.

Der er mange teleskopsiger på markedet, og nogle er livsfarlige.

Læs med, hvis du vil vide hvilke stiger, der er gennemtestede, så du har minimal chance for faldulykker.

Her er teleskopstiger i tre forskellige prisklasser:

  • Den professionelle fra Telesteps
  • Den gennemtestede fra Jumbo
  • Hobby-stiger fra moreland.dk

Teleskopstiger har mange fordele

Teleskopstiger er en relativ ny revolution af stiger, og usædvanlig innovation og teknik står bag disse stiger. Teleskopstiger er stiger, der ligesom et teleskop, kan trækkes ud.

De fylder meget lidt, når de er pakket sammen, og kan derfor tages med overalt, hvor almindelige stiger traditionelt har voldt problemer.

[biginfobox color=”#FFFF99″ textcolor=”#000000″ title=”Kæmpe udvalg i teleskopstiger” rel=”nofollow” href=”https://www.husplushave.dk/anbefaler/stigefabrikken/teleskopstiger” button_title=”Find din stige her” target=”_blank”]Det rigtige værktøj er det halve arbejde. Det gælder også for stiger. Se det store udvalg i kvalitetsstiger til en attraktiv pris.[/biginfobox]

Teleskopstiger har bl.a. følgende fordele:

  • For vinduespudsere, der før i tiden skulle have store stiger med oven på bilen, kan en teleskopstige med en højde på kun ca. 80 cm transporteres i bagagerummet.
  • Almindelige stiger er ofte så store, at de skal bæres op ad mange trapper, men teleskopstiger er så kompakte, at de kan komme med en elevator, og derved sparer meget slid og slæb.
  • Teleskopstigerne fremstilles normalt i aluminium, så de er lette at bære rundt på.
  • Teleskopstiger er ideelle at have både hjemme og på arbejdspladsen.

Telesteps opfandt den første teleskopstige

Telesteps teleskopstige
Telesteps teleskopstige sælges bl.a. hos stigefabrikken.dk

Telestep er et svensk firma, der laver rigtig lækre teleskopstiger. Deres teleskopstiger kan foldes ud trin for trin, så du altid har en stige i den rette højde.

Telesteps var de første på banen med en teleskopstige, og har vundet mange internationale priser. Den seneste er “the European Consumers Award“. Telesteps har patent på deres teleskopstiger.

Senere har andre firmaer fået patenteret deres egne teleskopstiger, men med Telesteps er du helt sikker på professionel kvalitet. Telesteps gør meget ud af, at teste deres stiger, så de er helt sikre at bruge.

Telestep har teleskopiske kombinationsstiger i tre højder: 1.7 m, 2.3 m og 3.0 m. Kombinationsstigerne kan bruges både som fritstående enkeltstiger, og som dobbelte wienerstiger.

Spar 1000 kr. på Telesteps Teleskop Kombinationsstiger

De er meget kompakte og den største af kombinationsstigerne er 79 cm høj og 69 cm bred, når den er sammenslået. Den har 8+2 trin og trinene er 90 mm brede. Når den er fuldt udslået som enkeltstige, er den 4.5 m høj. Den vejer 18 kg.

Jeg fandt den største af kombinationsstigerne fra Telesteps til stort set samme pris i de følgende butikker:

  • Den kan købes ved ergolift.dk til til 4340 kr. inkl. levering.
  • På Witre.dk er den en smule dyrere, og koster 4375 kr. inkl. levering.
Bæretaske til stige
Bæretaske til stige

Telestep har også teleskopstiger som loftsstiger, trappestiger og enkeltstiger i deres sortiment.

For at gøre det ekstra let at transportere Telesteps stiger, kan du købe en pose til at bære den rundt i. Den kan du købe på ergolift.dk til ca. 470 kr. inkl. levering.

8 ud af 10 dumper test af arbejdstilsynet

Stiger kan være meget farlige. Da arbejdstilsynet i 2011 tjekkede 10 stiger, var der kun 2, som blev godkendt af arbejdstilsynet.

Fabrikanterne tjekker selv deres stiger før de sender dem på markedet, og giver dem mærket DS/EN 131, men arbejdstilsynets kontrol viste, at fabrikanterne ikke havde testet dem godt nok.

De stiger, der ikke bestod testen er trukket tilbage, og arbejdstilsynet skriver på deres hjemmeside, at de forventer, at alle involverede strammer op, så der nu kun er stiger på markedet, der lever op til reglerne.

De to stiger, der blev kontrolleret og bestod testen, var Jumbo Teleskopstige 41XT380 og CAS Teleskopstige 999-019-3.2, men andre stiger fra samme fabrikanter dumpede arbejdstilsynets test.

Spar 600 kr. på Jumbo Teleskopstige 41XT380

Jumbo teleskopstige
Jumbo teleskopstige

Jumbo teleskopstige 41XT380 er en fritstående teleskopstige med en bredde på 49 cm og en vægt på 11,5 kg.

Den bliver op til 3,80 m høj, og de 13 trin er 40 mm bredde.

Når den er foldet sammen er den kun 82 cm høj, så den er let at transportere i et almindeligt bagagerum.

Jeg tjekkede flere internetforhandlere og fandt Jumbo 41XT380 til kun 1977 kr. inkl. levering ved stigefrabrikken.dk.

Det er ca. 600 kr. billigere end ved andre forhandlere, som f.eks. traelasten.dk, hvor den sælges til ca. 2500 kr.

Jumbo er et dansk firma, der fremstiller både stilladser og stiger. De har et bredt udvalg af teleskopstiger, og har både wiener-teleskopstiger og enkeltstående teleskopstiger

Teleskopstiger til under 700 kr.

Foldestige fra Moreland
Foldestige fra Moreland

Telesteps er en meget dyr stige, og henvender sig til professionelle. Overvejer du en teleskopstige til et mindre budget til brug derhjemme, er der mange andre teleskopstiger på markedet.

Moreland.dk har flere teleskopstiger til under 1000 kr. og teleskop-kombinationsstiger til ca. 1600 kr. inkl. levering.

Teleskopkombinationsstigen er 92 cm høj, når den er foldet helt sammen, og den vejer 14,5 kg. Foldes den helt ud, er den 4,4 m lang, og bruges den som dobbeltstige er den 2,2 m lang.

Den billigste teleskopstige hos Moreland.dk er 2 m lang, når den foldes ud, og kun 63 cm når den er helt foldet sammen. Den koster ca. 665 kr. inkl. levering.

Den større teleskopstige har 10 trin, og er 3,2 m i udfoldet tilstand, og kun 73 cm i sammenfoldet tilstand. Den koster 1100 kr. inkl. levering.

[biginfobox color=”#FFFF99″ textcolor=”#000000″ title=”Kæmpe udvalg i stiger” rel=”nofollow” href=”https://www.husplushave.dk/anbefaler/stigefabrikken/teleskopstiger” button_title=”Find din stige her” target=”_blank”]Det rigtige værktøj er det halve arbejde. Det gælder også for stiger. Se det store udvalg i kvalitetsstiger til en attraktiv pris.[/biginfobox]

Hvilken stige skal jeg vælge?

Har du brug for en professionel og sikker stige, er Telesteps et godt valg.

De er patenterede og gennemtestede stiger, og de er meget kompakte og lette at transportere rundt.

Deres kombinations teleskopstiger er rigtig smarte, da de kan bruges både som wienerstige og som fritstående stige.

De to stiger – Jumbo 41XT380 og Cas 999-019-3.2 – der bestod arbejdstilsynets grundige test er også to sikre køb. Der sker rigtig mange faldulykker om året, og stiger er skyld i en stor del af dem. Du kan roligt købe en af disse to, hvis du har brug for en sikker fritstående stige.

Stigerne fra Moreland.dk er en billigere løsning, og har du brug for en stige, som du bruger en gang i mellem, kan det være en udmærket løsning. Husk altid at tage sikkerhedsforanstaltninger når du bruger stigerne, som f.eks. skridsikre sko, og aldrig mere end én person på stigen.

Skriv en kommentar