Terrassedør – Brugte og nye døre ud til terrassen

Terrassedør
Uanset om du vælger en ny eller en brugt terrassedør, så er det vigtigt at vælge den rigtige type, så den passer til dit hjem (og din pengepung).

Skal du have udskiftet din dør til terrassen, så overvejer du måske, om den skal være brugt eller ny?

Så læs videre her, hvor jeg beskriver fordele og ulemper ved både brugte og nye døre og har udvalgt gode tilbud indenfor hver kategori.

Brugte døre – spar penge

Overvejer du at investere i en brugt dør, så kan du spare penge. Du skal dog være opmærksom på at tjekke standen af døren, da utætte terrassedøre kan koste dyrt på din varmeregning. Det er derfor et godt råd ikke bare at gå efter prisen, men også kvaliteten.

Et fint sted at starte jagten på brugte terrassedøre er på nettet. Så kan du både få et overblik over markedet og tjekke udvalget i ro og mag. I sidste ende bliver du nok nødt til at tage ud på byggepladsen eller hos den private udbyder, da det er tilrådeligt, at du selv får lejlighed til at tjekke døren, inden du siger ja.

Over 100 brugte døre

Rationel terrassedør til 500 kr. på Guloggratis.dk
Rationel terrassedør til 500 kr. på Guloggratis.dk

Hos internetudbyderen guloggratis.dk kan du finde over 100 brugte terrassedøre i alskens forskellige design og kvaliteter. Generelt ligger priserne fra 300 til 3.000 kr., men du kan dog finde dyrere døre helt op til 4.500 kr. – i sådanne tilfælde er det ofte også en dør, der har været dyr fra ny af.

Du kan eksempelvis finde mange glas-terrassedøre, og glas kommer i mange kvaliteter, så det kan være en god idé at tjekke, om mærket på den dør, som du er interesseret i er energibesparende.

Når det gælder tilbud, så kan du i øjeblikket eksempelvis finde en dør med hvid kam og glas af de anerkendte mærker Rationel til 500 kr. eller en glas-terrassedør fra Velfac med grå kant til 1.500 kr. – disse tilbud bliver dog relativt hyppigt udskiftet.

Andre døre kommer også med rude, men med mere træ – det bliver så at sige en trædør med en rude i, ikke en ren glasdør. Mht. træet, så skal du tjekke, at det er i orden, og at der f.eks. ikke er tegn på råd. Du kan eksempelvis få en mørkebrun/hvid trædør med rude til 700 kr.

Tilsvarende kan du søge på Den Blå Avis’ hjemmeside, hvor de også har et væld af tilbud på brugte terrassedøre.

Bango – brugt eller udsalg

Brugte dobbelte terrassedøre fra Bango.dk
Brugte dobbelte terrassedøre fra bango.dk

Et andet interessant sted for dig, der er på udkig efter brugte terrassedøre er hos Bango.dk. Her kan du få diverse brugte, men velholdte enkeltdøre til 1.000 kr. og opefter. Du kan dog også finde smukke dobbeltdøre, eksempelvis disse til 5.500 kr.

Bango sælger både brugte døre og døre på udsalg (outlet), så hvis du ikke kan gøre dig et kup blandt de brugte døre, er der måske en af dem på udsalg, som du kunne være interesseret i? Du kan se en oversigt her: www.bango.dk

Du har i øvrigt mulighed for at søge på højde og bredde på hjemmesiden, så slipper du for at klikke dig igennem alle tilbuddene, men kan målrette det specifikt efter dine behov.

Nye døre – dyrere, men god kvalitet

Køber du nye terrassedøre følger prisen naturligvis med, så den nye dør er som regel dyrere end den brugte. Fordelen ved at købe en ny dør er, at du i højere grad har en garant for kvaliteten, da alle materialer er nye og dermed som regel har en længere holdbarhed end allerede brugte materialer. En ny dør kan også være sværere at bryde op for tyveknægte end brugte døre.

Hos nogle udbydere på nettet skal du selv opgive mål og kontakte dem for et tilbud, mens du hos andre kan se priserne direkte.

Priser på nettet

Det gælder f.eks. hos Kipa, der forhandler både enkelt og dobbeltdøre med tre eller seks glas. Du kan desuden vælge mellem malet i hvid eller umalet, dvs. i rent træ.

Terrassedør med en rude fra Lavpristrae.dk
Terrassedør med en rude

Generelt ligger Kipas priser fra ca. 4.500 kr. til 9.000 kr. Enkeltdøren i hvid er den billigste, den har tre glas. Glasset er energiglas, så det holder på varmen.

Er du ude med den store tegnebog, så kan du få en malet dobbeltdør (hvid ) med seksruder til ca. 9.000 kr., mens en dør i træ , umalet koster et par tusinde mindre. Begge varianter kommer med energi-glas.

De kan dog også findes billigere fra nye af, eksempelvis kan du få en terrassedør med et enkelt stort glas fra Lavpristræ til under 3.000 kr.

Ønsker du en dør med flere opdelinger af glas, så er det som regel dyrere end en enkeltrude. Hos ABCVinduer.dk kan du f.eks. finde en dør med ti opdelte glas i en enkeltdør til knapt 4.500 kr., mens de for otte opdelte glasvinduer i døren koster knapt 3.900 kr.

Skal du vælge brugt eller ny dør?

Er du på udkig efter en billig terrassedør, så kan det anbefales dig, at kigge på det brugte marked først, hvor bl.a. De Gule Sider og Bango har et stort udvalg indenfor brugtmarkedet. Husk dog altid at tjekke kvaliteten af døren, for er den utæt, så kommer du hurtigt til at bruge de sparede penge på varmeregningen.

Fordelen ved at købe en ny dør er, at du kan være mere sikker på kvaliteten af døren. De fleste steder på nettet skal du selv skrive for at få et tilbud, men der er dog udbydere, der oplyser priser, heriblandt Kipa og ABC Vinduer.

Skriv en kommentar