Test af fladskærme – De bedste på markedet lige nu

Test af fladskærmeEn fladskærm er ikke bare en fladskærm. I dag er der et væld af forskellige funktioner, og du skal også tage stilling til, hvor stor skærmen skal være, og om det skal være LED, LCD eller plasma skærm.

Men hvad skal du egentlig gå efter – og hvor får du den bedste fladskærm til prisen? Her får du en begrebsafklaring og en guide til nogle af de bedste modeller på markedet.

De bedste modeller på markedet lige nu

I en stor test af fladskærme anbefaler Forbrugerrådets magasin Tænk modellen Samsung UE40D6515, som den bedste på markedet.

Test af Samsung fladskærmDe har i alt testet 129 fladskærme. I begrundelsen følger, at dette fjernsyn fra Samsung scorer højt på stort set alle parametre, både når det gælder brugervenlighed og billed- og lydkvalitet.

Fjernsynet er på 40 tommer. Skærmtypen er LCD, men det er baggrundsbelyst med LED.

Fjernsynet koster 7.739 kr. hos Elgiganten, så helt billigt er det altså ikke. Du kan købe det her.Bedste 32 tommer tv for under 4000 kr.

Er du på jagt efter et kvalitets-tv i en billigere prisklasse, så findes de også.

Den bedste model Tænk fandt frem til var Sony KDL-32EX500, der har en 34 tommer skærm og koster knap 4.000 kr.

Det er billigt for et fladskærms-tv, især fordi kvaliteten er i orden hele vejen rundt. Skærmtypen er LCD, billedkvaliteten er høj, og den har gode features, bl.a. er den velegnet til brug som computerskærm.

Du kan købe det her til 3.789 kr.

Bedste 37-tommer fladskærm

Når det gælder en 37 tommer skærm, så var testens top et Sony KDL-37EX500.

Denne model er også med LCD skærm. Blandt fjernsynets kvaliteter hører, at det har en god billedkvalitet, og er fint når det gælder ekstra funktioner, såsom at vise fotos og brug af computerskærm. Brugervenligheden er dog kun middel.

Modellen koster 4.499 kr. hos Justbuyit.dk.

Bedste 42-tommer skærm koster også under 4.000 kr.

Et tredje fladskærms-tv, som er større i størrelsen, der scorede højt i testen var LG 42″ LCD-TV 42LD450N.

LG 42" Fladskærm - LCD-TV 42LD450N

Her er skærmtypen igen LCD, og fjernsynet er på hele 42 tommer. Den scorer højt på stort set alle parametre såsom brugervenlighed, computerskærm og tekst-tv. Billedkvaliteten er dog kun middel.

Du kan købe den her for 3990 kr.

Jp.dk har også testet fladskærme, og testen viser, at Toshiba 42SL738N er en god model på markedet lige nu.

Det er et LED fjernsyn og af kvaliteter skal fremhæves, at det har en flot billedkvalitet og 4 HDMI-indgange og USB-indgang – og så er designet med den tynde ramme rundt om helt i top. Du kan se fjernsynet og testen her: http://fpn.dk/digitalt/tv_foto/article2418473.ece

Og vil du gerne købe modellen, så forhandles den bl.a. her til 7.999 kr.

Generelt er Jp.dk også positiv overfor Samsung fladskærm, ligesom vi så det i Tænks test.

Når du køber fjernsyn

Fladskærms-tv fås i LCD, plasma og LED, men som du kan læse ud af Tænks tests er de fladskærme, som anbefales, alle fremstillet med LCD.

Generelt er teknologien ved alle tre former for fjernsyn ret god, men du skal dog være opmærksom på, at nogle plasmaskærme reflekterer en del lys fra eksempelvis vinduer og lamper.

Plasmaskærme har desuden den ulempe, at de bruger meget strøm, helt op til 450 watt, hvilket er omtrent halvanden gang så meget strøm, som hvis du har en LCD-skærm i samme størrelsesforhold.

Til gengæld vil LCD-skærme i nogle tilfælde have uskarpe billeder set fra siden. Det er en god idé at vurdere omfanget i butikken, inden du køber det.

Bemærk desuden, at LED skærme rent faktisk er LCD skærme, der baggrundsbelyses med LED – dvs. at også såkaldte LED-skærme kan have uskarpe billeder set fra siden. På de anbefalede LCD-fjernsyn ovenover er billedkvaliteten middel eller god.

En anden ting, der er værd at holde sig for øje, når du køber fladskærm, er alle de tekniske betegnelser. Hvis du gerne vil kunne se Blue-Ray, så skal du gå efter fjernsyn med full HD, der betyder, at fjernsynet har 1080 billedlinjer.

Samsung fladskærm

Hvad gør du nu?

Hvis du er interesseret i billigere modeller, end de her nævnte, så kan du også overveje at købe fladskærme på udsalg, der kan være mange penge at spare.
Skal du ud og investere i et nyt fladskærms tv, så har vi her beskrevet de bedste modeller inden for hver kategori.


Priserne for de nævnte modeller svinger fra knapt 4.000 kr. til knapt 8.000 kr. De kan selvfølgelig findes billigere, men med de ovennævnte modeller, har du en garanti for kvaliteten – de er så at sige, de bedste modeller til prisen.

Samsung er et mærke, der generelt scorer højt i både JPs og Tænks test, mens Sony også klarer sig udmærket. Generelt er der større fornuft i at gå efter LCD skærme, da de klarer sig bedst i testen og desuden bruger mindre strøm end plasmaskærme.

TAGS: Bedste fladskærm , Billig fladskærm , Test af fladskærme

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer