Test af vaskemaskiner – Hvilken vaskemaskine er bedst lige nu?

Test af vaskemaskiner
Der kommer hele tiden nye vaskemaskiner på markedet og derfor er det relevant løbende at lave en test af vaskemaskiner for at se hvilken der er bedst.

Er du på jagt efter en god vaskemaskine, så er det ikke helt ligegyldigt, hvad du definerer som god. Skal det f.eks. være den mest energirigtige, eller den der vasker mest rent?

De to parametre går nemlig ikke altid hånd i hånd, viser en test fra Forbrugerrådets blad TÆNK, der har testet 17 vaskemaskiner. Det viser sig, at de vaskemaskiner der vasker rent, ofte også bruger meget strøm og dermed energi, bl.a. fordi de bruger meget vand, som skal opvarmes.

 

>>> Stort udvalg i Vaskemaskiner – Klik her <<<

 

Du kan se hele TÆNKs test ved at klikke på dette link: http://taenk.dk/test/vaskemaskiner. Det koster 70 kr. at læse hele testen, medmindre at du er medlem.

Nedenfor vil jeg gennemgå de bedste vaskemaskiner på markedet lige nu, samt henvise dig til nogle af de butikker der sælger de pågældende vaskemaskiner til en god pris.

Det blev der målt ud fra

TÆNK foretog testen ud fra parametre såsom vasketid, vandforbrug, vasketemperatur og renhed.

Mange af de maskiner, der vasker rent, er også nogle tidslugere. Producenterne har altså med andre ord svært ved at ramme den optimale balance mellem at vaske rent på forholdsvis kort tid uden at bruge for meget energi.

Den bedste vaskemaskine på markedet

LG F1480QDS vaskemaskine
LG F1480QDS vaskemaskine er testvinderen

Den samlede vinder er en vaskemaskine fra LG nemlig modellen LG F1480QDS skarpt efterfulgt af to forskellige modeller fra Miele. LG vaskemaskinen vinder, fordi den vasker meget rent.

Blandt dens positive sider fremhæves også, at den er god til at tilpasse vandet til mængden af tøj man kommer i maskinen, selvom vandforbruget dog ligger i den høje ende.

Vaskemaskinen er også forholdsvis billig. Jeg har fundet et tilbud på vaskemaskinen online, hvor du kan få den for 4.790 kr.

Desuden fremhæves det på minussiden, at den larmer en del, når den centrifugerer, og at den tager over tre timer om at vaske en vask. For mange børnefamilier kan det være svært at nå hele tøjvasken, hvis det tager tre timer for bare en vask.

De næstbedste maskiner

Miele W5825 vaskemaskine
Miele W5825 vaskemaskine

De to modeller fra Miele er en heldholdvis Miele W5825 og en Miele W5828 – de er dog identiske, med undtagelse af W5825 har et skråt display.

Deres kvaliteter er bl.a., at vaskeresultatet er godt og skylningen ligeså. Modellerne er dog også dyre, hvilket TÆNK har regnet med i deres samlede vurdering, og Miele-modellerne er – taget prisen i betragtning – stadigvæk gode vaskemaskiner.

W5825 koster omkring 8.100 kr., og du kan f.eks. købe den hos ELgiganten.

W5828 er lidt dyrere koster ca. 8.700 kr., den kan du f.eks. erhverve dig hos 123hvidevarer.dk.

På fjerde og femtepladsen befinder sig henholdsvis en Miele W5963WPS og en Bosch WAS32782SN. De fremhæves særligt for deres evne til at vaske rent, men bruger begge meget energi.

Hvad skal du tænke på, når du køber vaskemaskine?

Som testen er inde på, så er der altså forskellige parametre at måle på, når du køber vaskemaskine.

Tørre tøjet udendørsHvad du bør overveje er, hvad der er vigtigt for dig? Øverst hører nok for de fleste, at den vasker rent. Men hvad sætter du pris på derefter: Er det f.eks. vaskemaskinens kapacitet, energiforbrug, vasketid eller at den er billig i pris?

Hvad angår kapaciteten, så kan de fleste modeller på markedet klare 5-8 kg tøj. Har du en stor familie, så har du sikkert også megen tøjvask. I så fald er en kapacitet på 8 kg sandsynligvis at foretrække, så du ikke behøver at vaske konstant.

Så er der det med energien – hvor meget strøm og vand bruger en vaskemaskine på en vask? Det har ikke bare betydning for din elregning, men også for miljøet. Vaskemaskiner fra klasse A er dog også de dyreste.

At vasketiden er relativt kort kan også være praktisk for en travl familie – det er endnu et parametre at dømme ud fra.

Endelig er der selvfølgelig prisen, som de fleste ikke kan se bort fra. Som sagt, er det ikke altid, at den dyreste er den bedste, så også her skal du være på vagt.

Nogle gode tips til at spare på energien

Som vist i testen ovenover, så er rent tøj og energivenlig vask ikke altid lig med hinanden. Du kan dog selv gøre dit, uanset vaskemaskine. Eksempelvis kan du:

 • Sørge for at fylde vaskemaskinen helt op, så sparer du også penge. Du skal dog på den anden side heller ikke overfylde maskinen, da du så risikerer, at vaskemidlet ikke bliver ordentligt opløst.
 • Brug et flydende vaskemiddel. Det opløses nemlig bedre end vaskepulver, og du slipper for at have sæberester i maskinen.
 • For at mindske sæben bør du putte vaskemidlet i sæbeskuffen, ikke direkte i tromlen.
 • Vælg et vaskeprogram med ekstra skyl, så slipper du for, at vaskemidlet gemmer sig i tøjet, som du vasker.
 • Fyld aldrig for meget sæbe i – det gør ikke tøjet renere, men øger kun risikoen for rester af vaskemidlet i tøjets folder.

Hvilken vaskemaskine skal du vælge?

I TÆNKs test vinder LG-modellen, fordi den samlet set leverer det bedste resultat.

Er du interesseret i at have en vaskemaskine, der både vasker rent, bruger relativt lidt energi og er til at betale, så er denne maskine et godt valg.

Den tager dog også lang tid om en vask, så hvis det er problem for dig, så vil vi råde dig til at investere i en Miele-modellerne på anden og tredjepladsen, der har et mindre tidsforbrug og også et bedre energiforbrug. Disse maskiner er til gengæld dyrere, hvilket du også skal have med i dine overvejelser.

2 kommentarer til “Test af vaskemaskiner – Hvilken vaskemaskine er bedst lige nu?”

 1. Hej Thorbjørn,

  Det har du helt ret i. Derfor er der kommet datoer på nu.

  Vi forventer at opdatere denne artikel i den kommende fremtid, så den bliver ved med at være tidssvarende. Tak for input.

  Mvh
  Mikael

  Svar

Skriv en kommentar