Tid til forårsrenoveringer – Udbedringer på dit hjem

Foråret har officielt ramt landet, og med det er det tid til, at gøre hus og have klar til endnu en sommer fuld af lyse sommeraftener.

Foråret er over os, også selvom temperaturerne og vejret fortæller en lidt anden historie.

Foråret er højtiden hvor det bliver varmere, efter tre måneder med frost og kulde, og det er også årstiden hvor renoveringer af hjemmet er ideelle, så de kan nydes henover sommeren.

En renovering der uden tvivl bliver relevant i mange hjem, er udskiftning af husets dobbeltdør ud til haven.

Henover vinteren hvor varmen er buldret derudaf, er det formodentligt gået op for mange, at deres døre ikke længere holder tæt, og dermed er en stor udgiftspost i det daglige budget.

Men at købe en dør er en proces fyldt med mere eller mindre vigtige valg.

Et af de første og vigtigste valg man skal tage er, hvilket materiale husets nye dobbeltdør skal være i.

Der er tre typer af materialer, der typisk bruges i produktionen af dobbeltdøre. Det er træ, træ/alu og plast. Men inden man beslutter sig for, hvilket materiale ens dobbeltdør skal være i, skal man beslutte sig for to ting.

Først og fremmest om minimal vedligeholdelse er vigtigt. Har man mod på en dør, der måske er ekstra pæn, men som kræver at blive passet og plejet, eller har man brug for en dør, der kan klare sig selv i årevis.

Går man op i, at der ikke skal være ret stort behov for vedligeholdelse på sin dobbeltdør, skal man vælge døre i plast eller træ/alu.

Det er disse typer af materialer der kræver klart mindst vedligeholdelse på sigt.

Dernæst skal man tænke lidt over udseendet på dobbeltdøren og huset. Skal disse fortsat matche?

Er huset i træ, så vil en dobbeltdør i træ nok være pænest, men også et materiale der kan kræve vedligeholdelse.

Der skal altså foretages en afvejning mellem, om materialet skal passe til husets ydre, hvor dyrt man har råd til, at der er, og hvor meget tid man har til at vedligeholde det.

Når valget af materiale er taget, skal man beslutte sig for, hvor mange lag glas dobbeltdøren skal have. Særligt hvis man udskifter sin gamle dobbeltdør med grundet varmetab, der ofte er forårsaget af gamle ruder.

Det anbefales, at man investerer i ruder med 2- eller 3-lags glas.

3-lags ruder giver klart den bedste økonomi på lang sigt, og er derfor en investering, ikke bare i en lavere varmeregning nu, men også de næste mange år.

I 2016 blev der lavet en undersøgelse om, hvor mange danskere der renoverer deres boliger.

I denne undersøgelse viste det sig, at ikke mindre end 200.000 danskere havde udskiftet deres vinduer. Udskiftning af vinduer omfatter altså også de vinduer, der sidder i havens dobbeltdøre, så vinduerne er virkelig et sted, danskerne er opmærksomme på, at de kan spare penge.

Der er derfor ikke andet for, end når vejret bliver til det, at se på, om det er tid til den årlige forårsrenovering, eller om man kan klare sig lidt endnu, med det man har.

TAGS: Dobbeltdøre

Jeg hedder Thomas Frandsen og er uddannet arkitekt. Jeg elsker at bygge og være kreativ indenfor gør-det-selv faget. Jeg er lidt en atypisk arkitekt, da jeg også selv elsker at have hænderne i gryden og ikke kun at lave opskriften. Jeg håber at jeg her på Husplushave.dk kan give dig en masse inspiration og ideer via mine artikler.

Kommentarer