Tilbud på drivhuse – Hvad er værd at overveje inden køb

Tilbud på drivhuseI dag findes der er stort udvalg af drivhuse, og det er generelt en god investering, hvis du kan lide at få dine egne friske grøntsager hvert år. Priserne svinger generelt fra 2.500 kr. til 10.000 kr. hos forhandlere som Bilka og Harald Nyborg – og du kan finde endnu dyrere drivhuse andre steder.

I denne artikel vil vi give dig nogle tilbud på drivhuse, men først er der nogle ting, som du skal være opmærksom på, inden du køber et drivhus.

Inden du vælger dit drivhus

Hvor skal dit drivhus stå? Her er det vigtigt, at du finder den mest solrige plet i haven. Drivhuset skal vende mod solen, dvs. syd eller sydvest, fordi det er her, at planterne får mest sol.

Desuden bør du altid placere drivhusets dør på østsiden, da døren så bliver beskyttet mod vinden, der oftest kommer fra vest.

Hvad skal størrelsen på dit drivhus være?

Inden du køber et drivhus, så overvej hvad og hvor meget du gerne vil plante i huset.

Som en tommelfingerregel, så har de fleste danske haver plads til et drivhus på ca. 10 m2. Med et sådant drivhus vil du både have plads til f.eks. peberplanter, tomat- og agurkeplanter.

Nogle købere fortryder dog, at de køber det for lille, da de senere hen får brug for mere plads – så hellere køb et lidt for stort end lidt for lille.

Bemærk at hvis dit drivhus er over 10 m2, så skal du søge tilladelse om at opføre det i din lokale kommune.

Drivehuse i plast

Hvor højt skal dit drivhus være?

Der skal naturligvis være plads til alle dine planter, ikke bare i bredden, men også i højden – og planter vokser gerne opad.

Tag også hensyn til at du gerne skal kunne stå oprejst og arbejde med planterne. Målet du skal være opmærksom på er afstanden fra soklen til tagets nederste kant, højden bør her ikke være under 160 cm.

Kan drivhuset luftes ud?

Udluftningen er vigtig for planternes ve og vel i drivhuset. Der er med andre ord grund til at tage livtag med den udbredte misforståelse om, at et drivhus skal være så varmt som muligt.

Det hænger sammen med, at der dannes kondensvand i drivhuset og af samme årsag er udluftning en nødvendig faktor for planternes trivsel, da udluftningen holder dem tørre og desuden nedsætter risikoen for meldug.

For meget udluftning skal du dog være påpasselig med, da planterne skal undgå at stå i træk. Du kan eventuelt overveje at installere automatiske vinduesoplukkere, der sikrer, at vinduerne åbnes og lukkes automatisk i takt med, at temperaturen varierer i drivhuset.

Er sikkerhedsforanstaltningerne i orden?

Tjek altid at drivhuset er stormsikret, har kraftige afstivere og at skråstiverne, der holder huset oppe, er i orden. Det er bedre at skråstiverne er samlet af tre plader end med et samlet beslag.

Gode tilbud

Når du har indkredset disse fem spørgsmål, så er du klar til at gå på tilbudsjagt efter drivhuse.

Hos Harald Nyborg kan du finde drivhuse fra 2.795 kr. og op til 7.795 kr.

Også Bilka sælger drivhuse til fornuftige priser, her svinger prisen fra 2.499 kr. for det billigste til 9.499 kr. for det dyreste. Bemærk dog, at også her er det billigste lille i størrelsen, nemlig på 3,8 m2.

Tilbud på drivhus i Bilka

Det koster 4.999 kr. og har specielle hjørnesamlinger, hanebjælker og kraftige afstivere – det er med andre ord sikret godt imod storm og blæst. En anden fordel ved dette drivhus er, at du kan stå oprejst. Drivhuset er på 6,7 m2, så det er ikke så stort, men til gengæld er der højt til loftet.

Er du på jagt efter et drivhus med et endog meget stærkt fundament, så har hobbydrivhuse.dk nogle relevante tilbud. De sælger nemlig drivhuse med polycarbonat vinduer i stedet for glasvinduer (som langt størstedelen af drivhuse bliver solgt med).

Polycarbonat er dyrere end glas, men har den fordel, at de kan holde til meget mere end glas – børnenes fodbold ryger ikke igennem, ej heller golfkuglen. Pladerne bliver dog mælkehvide med tiden og skal udskiftes efter ca. 12-15 år. Glas har den fordel, at det er gennemsigtigt, så derfor kommer der mere sollys ind.

Du kan f.eks. få dette kønne drivhus med grønne rammer til 6.795 kr. Det har dobbelte skydedøre og bliver samlet med robuste stålbolte – og så er det fremstillet med polycarbonatvinduer.

Undersøg markedet

Alt i alt er vores råd til dig, at du undersøger markedet godt, inden du køber et drivhus. Faktorer du bør overveje er:

  • Plads og størrelse
  • Sollys i haven
  • Sikkerhedsforanstaltninger

Generelt kan det fås under 3.000 kr., men køber du det så billigt, så skal du altid sikre dig, at fundamentet er i orden. Både Bilka og Harald Nyborg har mange gode tilbud på glasdrivhuse, men vil du have mere specialiserede drivhuse f.eks. med polycarbonat vinduer, så anbefaler vi hobbydrivhuse.dk.

Skriv en kommentar