Tilbud på omfangsdræn – Læs her først og spar penge

Læs her først og spar penge, før du indhenter tilbud på omfangsdræn. Se hvad du skal overveje, før du kontakter en kloakmester.

tilbud på omfangsdræn

Tilbud på omfangsdræn – se hvordan du sparer penge

Et omfangsdræn er en stor investering, og du kan spare mange penge, hvis du følger nogle simple råd.

Få en gratis forundersøgelse

kloakmester-forundersøgelse

Få en gratis forundersøgelse

Skal du have lagt et omfangsdræn, skal du først og fremmest have foretaget en forundersøgelse af en kloakmester. Han vil undersøge både jorden og dine vægge for at se, om et omfangsdræn er den rette løsning.

De fleste kloakmestre tilbyder en gratis forundersøgelse, og vil give dit et gratis tilbud på et omfangsdræn, herunder præcist hvad du skal have installeret og hvor meget det skal koste.

Der er dog nogle, der tager penge for at give dig et bindende tilbud, da det kan tage tid at lave en grundig forundersøgelse. Så husk at spørg kloakmesteren, om han afgiver gratis tilbud, eller om han har en fast pris.

Du kan også spørge, om du kan få et gratis klimatjek, som autoriserede kloakmestre udfører i samarbejde med Naturstyrelsen. Får du et klimatjek, gennemgås hele din bolig og matrikel for at vurdere, hvad der kan gøres for at undgå oversvømmelser i fremtiden. Under det gratis klimatjek vil kloakmesteren også vurdere, om du vil have gavn af et omfangsdræn.Tilbud på omfangsdræn

Få et tilbud på omfangsdræn fra flere kloakmestre

tilbud på omfangsdræn fra flere kloakmestre

Få tilbud på omfangsdræn fra flere kloakmestre

Gallup har lavet en stor undersøgelse, der viser at kun hver femte indhenter tilbud fra flere fagmænd, når de skal have lavet noget ved huset. Derved har de slet ikke noget sammenligningsgrundlag, når de skal beslutte sig for, om det er et godt tilbud.

De fleste prøver heller ikke at forhandle prisen ned, selv om det ofte kan lade sig gøre, at få forhandlet sig frem til en bedre pris.

Det er derfor en god idé at indhente tilbud fra flere kloakmestre, når du skal have installeret et omfangsdræn.

Indhenter du et tilbud fra mindst 3 kloakmestre, har du flere fordele:

€¢ Du kan sammenligne tilbuddene, og vælge det billigste
€¢ Du kan se, om de alle er enige om den samme løsning
€¢ Du kan prøve at handle prisen ned ved de forskellige kloakmestre

Derved står du meget stærkere, end hvis du blot kontakter din nærmeste kloakmester og accepterer hans tilbud på at få etableret et omfangsdræn.

Det betaler sig at forhandle om prisen

udgravning til omfangsdræn

Der graves ud til omfangsdræn

Når du vælger, hvilken kloakmester, der skal anlægge dit omfangsdræn, skal du først sikre dig, at han er autoriseret. Det kan du se på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.

Du kan også se, om han er medlem af brancheforeningen af autoriserede Danske Kloakmestre her. De er dækket af en garantiordning, der dækker op 50.000 kr., hvis f.eks. kloakmesteren går konkurs.

Har du indhentet tilbud på omfangsdræn fra flere kloakmestre, kan du sammenligne priserne, og se hvor tilbuddene adskiller sig, og bruge de oplysninger til at få en bedre pris.

Måske den ene kun skal have 20.000 kr. til udgravningen, og de andre 30.000 kr. Du kan da spørge, hvorfor han skal have mere end de andre.

Det kan også være, at kloakmesteren er villig til at give en bedre pris, hvis du giver ham en længere tidsfrist. Eller du kan måske aftale, at du selv køber materialerne mod et afslag i prisen.

Gallup-undersøgelsen omkring forbrugerens adfærd ved håndværkeraftaler viste at kun 1 ud af 3 prøver at forhandle. Af dem, der prøvede at forhandle, var der til gengæld 90 %, der endte med en bedre pris. Du har derfor en stor chance for at spare mange penge, hvis du prøver at forhandle dig frem.


Det bedste udgangspunkt for succesfulde forhandlinger er, at du indhenter tilbud fra flere kloakmestre.

Hvad skal et tilbud på omfangsdræn indeholde?

aftale-med-kloakmester

Tilbud på omfangsdræn

Jo mere præcist, som du kan formulere, hvad et tilbud på omfangsdrænet skal indeholde, jo lettere er det for kloakmesteren at afgive et tilbud, og jo lettere er det at sammenlige de forskellige tilbud.

Da etablering af omfangsdræn ikke er noget, som de fleste har erfaring med, kan det være svært at formulere præcist, hvad tilbuddet skal indeholde.

Her er nogle af de ting, som de fleste tilbud på omfangsdræn bør indeholde:

  • Opgravning af jord rundt om huset til etablering af omfangsdræn.
  • Afvaskning af fundament
  • Pudsning af fundament
  • Sværtning af sokkel
  • Etablering af dræn og rensebrønde
  • Etablering af pumpbrønd
  • Etablering af kloakrør
  • Filterelement såsom ærtesten omkring drænrørene
  • Tildækning af rende
  • Alle arbejdstimer og materialer

Er der stor forskel på de forskellige tilbud, som du får af kloakmestrene, har du måske glemt at beskrive en vigtig del af det arbejde, som skal udføres i forbindelse med etablering af omfangsdrænet. Det er naturligvis vigtigt at kloakmesteren har været ude at lave en forundersøgelse før, at han afgiver et tilbud.

Vær omhyggelig når du indhenter tilbud

Aftale med kloakmester

Skriv kontrakt med kloakmesteren

Vær opmærksom på, når du snakker pris med kloakmesteren, at der er forskel på, om han giver dig et overslag, som ikke er bindende, eller et tilbud, som er bindende. Efter at en kloakmester har givet dig et tilbud på anlægningen af et omfangsdræn, vil han efterfølgende sende en ordrebekræftelse.

Modtager du en ordrebekræftelse, er det den, der er bindende og ikke tilbuddet. Det er derfor vigtigt at læse den meget omhyggeligt igennem.

Det er ligeledes vigtigt, at du skriver kontrakt med kloakmesteren, så I er helt enige om det arbejde, der skal foretages. På Boligejer.dk her kan du finde et udkast til en kontrakt mellem forbrugere og håndværkere, der dækker de mest almindelige aftalevilkår.

Det er især vigtigt, at I er enige om arbejdsprocessen, og omkring tidsfristerne, da det ofte bliver et stridspunkt.

Spar penge på dit omfangsdræn

Du kan spare mange penge, hvis du indhenter tilbud på omfangsdræn fra flere kloakmestre. Vær opmærksom på, at det er vigtigt at kloakmesteren grundigt inspicerer din ejendom og din jord, før at han giver et tilbud.

Du kan bruge tilbuddene til at forhandle dig frem til en bedre pris, samt sikre dig, at du får den bedste løsning til dit hus. Alle huse er forskellige, og løsningen til dit hus, vil også være helt unik.

Tilbud på omfangsdræn

Husk at skriv en grundig kontrakt med kloakmesteren, hvor der er fokus på tidsfrister og arbejdsprocessen, da det kan spare dig mange penge i sidste ende.

TAGS: omfangsdræn , tilbud på omfangsdræn

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer