Toilet montering – Kan du montere toiletter selv?

Toilet montering

Toilet montering er ikke for alle. Måske du får brug for en fagmand.

Er det svært at montere toiletter?

Når du har besluttet dig for at købe et billigt toilet på nettet, i det lokale byggemarked eller et helt tredje sted, skal du tage stilling til, om du selv vil montere det, eller få det gjort af en professionel fagmand.

Egentlig er det ikke særlig svært at montere et toilet, men det kræver som minimum kendskab til grundlæggende begreber indenfor vvs. Står du derfor uforstående overfor begreber som pumper, tryk og vvs generelt, bør du om ikke andet læse lidt op på emnet, før du giver dig i kast med at montere dit nye toilet eller din nye hængeskål.

Hvor kan man få hjælp til at lære det?

Hvis du beslutter dig for at montere dit nye toilet selv, er der flere tilgængelige muligheder for at sætte sig grundigt ind i tingene, før selve monteringen. Hvis du køber dit nye toilet eller hængeskål i et byggemarked eller hos en specialiseret fysisk butik, er den oplagte strategi selvfølgelig at spørge om hjælp her, hvor de ansatte medarbejdere må formodes at have indgående kendskab til deres varer.

Hvis du køber et billigt toilet på nettet, er mulighederne mere begrænsede. De fleste toiletter kommer med en grundig brugs- og monteringsanvisning, men skulle dette ikke være tilfældet, kan du uden videre problemer tage kontakt til en fagmand, der ofte kan guide dig igennem processen uden betaling.

Hvad kan der gå galt, hvis man monterer selv?

Typisk er et toilet monteret på gulvet, og ved hjælp af en række slanger, dyser og pumper rigget op til kloak og vandledning. Så udover selvfølgelig at passe på selve toilettet ved flytning og montering, skal du huske at slukke for vand med mere, før du giver dig i kast med at sætte dit nye toilet op. Typisk vil det fremgå af brugs- og monteringsanvisningen, hvordan du skal forholde dig til disse spørgsmål.Er der nogle regler man skal følge?

Som udgangspunkt skal man ikke være certificeret til at sætte et toilet op i sit eget hjem. Dog skal du være opmærksom på, at det kræver kendskab til både vandledninger og kloak, at montere et toilet i eget hjem.

Hvad koster det at få en fagmand til det?

Prisen for at få sit nye toilet monteret af en uddannet fagmand varierer selvfølgelig en del, men er som udgangspunkt baseret på en timepris og eventuelle kørselsudgifter. For at danne dig et objektivt og nøgternt overblik over prisniveauet i din by, kan du for eksempel bede om tilbud fra 2 eller 3 forskellige VVS-firmaer, så du er sikker på at vælge den rette løsning til en rimelig pris.


Fordele/ulemper ved selv at montere toilettet?

Vi anbefaler dig kun at montere dit nye toilet selv, hvis du føler at du har overblik over de forskellige begreber på området, og ellers er i stand til at læse dig til de forskellige ting. Fordelen ved at montere dit nye toilet selv er, at du sparer de penge, der ellers skulle have gået til montørens løn, hvorimod den klare ulempe er, at du bruger ekstra tid og kræfter på at sætte dig ind begreberne på området.

TAGS: hvordan monterer man et nyt toilet , montering af toilet , opsætning af toilet

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer