Toiletsæder – Ifö, Pressalit og Gustavberg

En af de ting, som vi ikke kan undvære, men som til gengæld kan ændre udseendet på et badeværelse dramatisk, er et toiletsæder.

Toiletsæder

Toiletsæder er forskellige i pris, materialer, komfort og funktioner.
Her en model fra Pressalit

Er du på udkig efter et nyt toiletsæde, så har de tre store producenter Ifö, Pressalit og Cedo et meget stort udvalg i forskellige prisklasser. Se mere om de nye trends, modeller og priser på forskellige toiletsæder.

Toiletsæder fås i mange farver

I dag har funktioner som soft-close og take-off gjort toiletsæder til meget smarte og funktionelle elementer, som gør hverdagen lettere og mere behagelig. Med soft-close slipper du for at høre den høje lyd, når dine børn kommer til at slippe toiletsædet, så det knalder ned i cisternen.

Madonna fik lavet et toiletsæde af guld, da hun besøgte København i forbindelse med en koncert, men os almindelige mennesker må som regel lade os nøje med toiletsæder af plastic eller træ. Til gengæld kan du udover toiletsæder i hvid også få toiletsæder i sort, rød, blå og grå, så du kan få lidt kulør på badeværelset, hvis du vil det.Toiletsæder med soft-close, quick-relase og auto-close

Pressalit toiletsæde hvid

Hvidt toiletsæde med soft-close

En relativ ny funktion, der i dag er integreret i næsten alle toiletsæder, er soft-close og det kan anbefales at du køber et toiletsæde med denne funktion. Soft-close forhindrer at låget falder ned, eller bliver smækket i og det er en funktion som specielt børnefamilier vil sætte pris på. En anden funktion er take-off funktionen, som også kaldes quick-release, som gør at du hurtigt kan fjerne toiletsædet, når du skal gøre toilettet rent.

En tredje funktion, som vi ikke har set før, er auto-close. Funktionen er skabt af firmaet Pressalit og går i al sin enkelhed ud på, at sædet automatisk lukker ned, når man som mand er færdig. Pressalit kalder sædet med auto-close et toiletsæde, der blander sig i kønnenes kamp. Pressalit Modern Art med soft close og quick-release inkl. BY1 kombi beslag koster ca. 2.200 kr. inkl. levering.

Pressalit Supreme og Pressaliet Classic

Rødt toiletsæde

Rødt toiletsæde hos fra Pressalit

Producenten Pressalit har et kæmpe udvalg i toiletsæder i op til 18 forskellige farver. De er samlet i to forskellige model-familier, Supreme og Classic. De er alle lavet af plast, men du kan dog også købe et toiletsæde af træ. Se alle modellerne her. Pressalit Cera toiletsæde med softclosefunktion koster kun ca. 775 kr. inkl. levering. Er du til et toiletsæde med farve, så er her en rød model til 1025 kr. inkl. levering.

Udvalgte modeller fra Ifö

Hvidt Ifö toiletsæde - Model Cera

Hvidt Ifö toiletsæde – Model Cera

Ifö er et hæderkronet svensk firma, der ikke bare producerer toiletsæder, men også hele badeværelser med dertil hørende toilet, badekar og meget meget mere. Det er måske derfor at de ikke har det store udvalg i lige netop toiletsæder, der så til gengæld kan prale af at være yderst holdbare og solide. Du kan se mange af modellerne her. Med et toiletsæde fra Ifö er der ikke nogen ekstra ting eller funktioner – du kan vælge mellem et standardsæde i hårdt eller blødt plast. Således betaler du heller ikke for funktioner som f.eks. soft-close og prisen er væsentlig lavere end for et sæde fra Pressalit.

Dette sæde er den klassiske model fra Ifö, den hedder Aqua, er lavet i blødt plast og har en vejledende udsalgspris på 355 kr. inkl. levering. Vi har dog fundet sædet væsentligt billigere, nemlig til kun 270 kr. inkl. levering. Ifö laver dog også toiletsæder med soft-close, men så er prisen altså også en helt anden.

Deres model Keramag 4U med soft-close koster 1.216 kroner i vejledende udsalgspris, men vil du gerne have sådan et sæde, så har vi naturligvis fundet det billigere til 1.050 kr. inkl. levering.

Udvalgte modeller fra Gustavberg

Producenten Gustavberg har ligesom Ifö koncentreret sig om at producere gode, stabile toiletsæder, der ikke er så dyre. Priserne starter ved ca.  240 kr. inkl. levering, men du skal være opmærksom på, at sædet ikke passer til et Ifö-toilet! Du kan også få et meget lækkert Gustavberg toiletsæde i hvidpigmentere eg til ca. 1.875 kr. lige her.


Køb et toiletsæde med soft-close

Et toiletsæde er først og fremmest noget, der bare skal virke og som skal opfylde den vigtigste funktion, nemlig komfort. Selvom de nye modeller fra Pressalit er sjove, så ville jeg vælge en basismodel og bruge besparelsen på noget helt andet. Jeg ville dog aldrig vælge et toiletsæde uden soft-close. Se det store udvalg af tolietsæder fra både Ifö, Pressalit og Gustavberg her.

TAGS: Cedo toiletsæder , Pressalit toiletsæder

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer