Topmadras af latex eller memory foam – Sådan vælger du rigtigt!

En topmadras af latex eller memory foam gør din seng endnu mere behagelig at sove i. Samtidig beskytter dem madrassen, og dermed forlænges madrassens levetid. Memory foam lader kroppen synke ned i madrassen. Derved støttes ryggen optimalt, og en topmadras af memory foam kan dermed forbedre søvnen, hvis du har rygproblemer. Memory foam har svært ved at afgive varmen, og sveder du meget om natten, skal du hellere vælge latex.

topmadras - latex eller memory foam

En fantastisk topmadras af latex eller memory foam giver den bedste søvn

Det kan umiddelbart være svært at vælge imellem memory foam eller latex. Memory foam er som regel billigere end latex. Latex fås i flere forskellige kvaliteter og prisen varierer meget alt efter densiteten, og om det er naturligt eller kunstigt latex.

Du sover bedre med...
…den rigtige topmadras. Søvn er vigtigt og god søvn er uvurderligt. Se det store udvalg i lækre topmadrasser til den helt rigtige pris.

En topmadras af memory foam støtter ryggen

memory foam topmadras

Topmadras af memory foam

Memory foam er et fantastisk materiale, som blev opfundet af NASA for ca. 50 år siden, så deres astronauter kunne sidde så godt som muligt i deres sæder. Det blev senere opdaget af flere forskellige brancher, som et usædvanligt materiale, og det viste sig at være fremragende til puder og madrasser.Varmen fra din krop, samt kroppens vægt, får memory foam topmadrassen til at forme sig præcist efter din krop. Memory foam lader dig synke ned i madrassen efter din krops kurver, og derved støttes din ryg særeles godt.

Den eneste lille ulempe ved memory foam, er at det holder på den varme, som din krop afgiver. Derfor kan det føles for varmt, hvis du ofte sveder om natten.

Køber du en topmadras af memory foam, har madrassen en kerne af memory foam med en densitet på 55 kg/m2. Memory foam er som regel billigere end latex, og du kan vælge imellem flere tykkelser til forskellige priser:

Priserne starter ved ca. 1.400 kr. inkl. levering for en 3D Memory Foam K40 topmadras, som måler 90 x 200 cm, og har en memory foam kerne på 4 cm. Skal den passe til en stor dobbeltseng på 180 x 200 cm, koster denne tykkelse ca. 2.100 kr. inkl. levering

En 3D Memory K60 topmadras med en memory foam kerne på 6 cm koster ca. 2.000 kr. inkl. levering for en topmadras på 90 x 200 cm og ca. 3.000 kr. inkl. levering for en dobbelt topmadras, der måler 180 x 200 cm.

En topmadras af naturlig latex er bedst

naturligt latex

Mayan green er naturligt latex

Memory foam er et syntetisk produkt, som laves af ret skrappe kemikalier. I modsætning hertil kan du få naturlig latex, som fremstilles af væske fra gummitræet, Hevea brasiliensis. Naturlig latex er et meget dyrt produkt, men da det er 100 % naturligt, er det utrolig sundt at sove på, og samtidig er det allergivenligt.

Blandt helt naturlige latex topmadrasser, finder du mærket Mayan Green, som er helt naturlig og miljøvenlig.  Den har en meget høj densitet på 80 kg/m3, og denne høje densitet gør at du ligger ekstremt behageligt.

Kernen er 6 cm tyk, og hele madrassen er i alt 9 cm tyk. Madrassen er opdelt i forskellige zoner, så hele kroppen bliver støttet bedst muligt. Vil du have den allerbedste topmadras, skal du derfor købe en Mayan Green. Du kan vælge imellem flere forskellige størrelser, som f.eks.:

Disse Mayan Green latex-madrasser er så elastiske at de tilpasser sig alle personer lige meget, hvor meget eller hvor lidt de vejer, så man altid sover behageligt. De er derfor også et godt valg, hvis man skal have en topmadras til en dobbeltseng.


Du kan også få syntetisk latex, og det er billigere end naturligt latex, men der bruges flere kemikalier for at fremstille en latex, som føles blød og behagelig.

Topmadrasser af latex koster fra kun 1500 kr.

latex topmadras

Latex prestige er en billig latex topmadras

Latex Prestige er en god latex madras med en densitet på 70 kg/kg. Denne densitet er lavere end madrasserne fra Mayan Green, men højere end topmadrasserne af memory foam. Det er en dejlig fast madras, som støtter kroppen godt.

Latexkernen er 5 cm og madrassens samlede højde er 8 cm. Den fås i flere forskellige størrelser:

Latex er mere allergivenligt en memoryfoam, så det er et godt valg, hvis nogle i familien lider af allergi. Derudover er det mere åndbart, og det bliver ikke varmt om natten, som memory foam gør.

Sådan vælger du imellem memory foam og latex

Det er meget smag og behag, om du sover bedst på en topmadras af memory foam eller en topmadras af latex. Nogle mennesker med rygproblemer bliver meget hjulpet af at sove på en madras af memory foam, da den lader kroppen synke længere ned og lader rygsøjlen hvile i en så naturlig stilling som muligt.

Latex-topmadrasser af naturligt latex som Mayan Green har den store fordel, at de er helt fri for giftige kemikalier. Dels kan nogle mennesker opleve at syntetisk latex eller memory foam dufter lettere ubehageligt. Dels kan syntetiske madrasser med tiden afgive giftstoffer.

Får du det let alt for varmt om natten, er det bedst at vælge en latexmadras, de den ikke holder på varmen på samme måde som en memory foam madras.

Køber du en latexmadras, så skal du kigge på det følgende:

  • Hvor høj er densiteten? Din krop bliver som regel støttet bedre af en latex madras med en høj densitet.
  • Er latexen naturlig eller syntetisk? Den naturlige latex er dyrere, men har også en højere densitet. Derudover så er den helt fri for kemikalier, og der er ingen lugtgener.
  • Hvor tyk er kernen og selve madrassen? En tykkere kerne støtter kroppen bedre.

Når du køber en ny topmadras, er det en god idé at kigge på udvalget på bedrenaetter.dk her. Denne webshop har prisgaranti på deres produkter, så du kan være sikker på, at du får den billigste pris i Danmark.

Du sover bedre med...
…den rigtige topmadras. Søvn er vigtigt og god søvn er uvurderligt. Se det store udvalg i lækre topmadrasser til den helt rigtige pris.

TAGS: latex , memory foam , topmadras , topmadras af latex

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer

En kommentar på Topmadras af latex eller memory foam – Sådan vælger du rigtigt!

  1. Mai-Britt Kjær siger:

    Hvor længe holder en foammadras?
    Altså hvor længe har den de samme egenskaber som den har fra ny?