Toshiba varmepumpe – Forhandlere af luft til vand pumper

En Toshiba varmepumpe kan opvarme vand til hele huset. Toshiba Estia er en luft til vand pumpe, og den er meget energivenlig og billig i drift. Det er vigtig at den installeres af en autoriseret forhandler og installatør. De kan også fjerne dit gamle oliefyr, hvis du har et, som du skal af med.

Toshiba-varmepumpe-luft-van

Toshiba luft vand varmepumpe er et miljørigtigt valg, som vil spare dig mange penge.

Du kan ikke længere få det specielle tilskud fra staten, når du skrotter dit gamle oliefyr; den ordning ophørt i 2011. Men du kan bruge håndværkerfradraget til at dække omkostningerne til at få det gamle oliefyr fjernet, og til installation af en varmepumpe.

Fordelene ved en Toshiba Estia luft-vand varmepumpe

Toshiba Estia luft-vand varmepumpeanlæg består af selve pumpen, en hydro unit og en varmtvandsbeholder. Det er en meget energivenlig og CO2-reducernede måde at opvarme dit hus, og har du ikke mulighed for at installere en jord-varmepumpe, er en luft-vand varmepumpe, det bedste alternativ.

Toshiba luft vand varmepumpe

En luft-vand varmepumpe fra Toshiba tilsluttes til dine radiatorer og gulvvarme-anlæg. Det sørger også for varmt vand i hanerne

På samme vis som et køleskab bruger en kompresser og et kølemiddel til at sende kold luft ind i køleskabet, bruger Tohiba luft-vand varmepumpe også en kompressor og kølemiddel til at til at optage energien fra luften og overføre energien og varmen til vandet. Derefter sendes det varme vand ud i resten af dit hus, og bruges til opvarmning af radiatorer, gulvvarme og det varme brugsvand i hanerne.

Tilbud på varmepumpe

Har du ikke mulighed for at få fjernvame eller naturgas, er et varmepumpeanlæg et godt og miljøvenligt alternativ. Du kan spare op mod 50 procent på din varmeregning, hvis du udskifter dit oliefyr med et varmepumpeanlæg.

Forhandlere af Toshiba varmepumper

installation

En varmepumpe skal installeres af en autoriseret VVS installatør

En vand-luft varmepumpe skal installeres af en autoriseret installatør, og i Danmark er Gidex den største importør og installatør af varmepumper.

Gidex samarbejder med andre forhandlere og installatører rundt omkring i Danmark, og det kan derfor godt betale sig at indhente tilbud fra så mange forhandlere som muligt. Du kan f.eks. bruge denne hjemmeside, der gratis kontakter 3 relevante forhandlere, som derefter kontakter dig med et tilbud.

Du kan også kontakte Gidex direkte, og få et tilbud på køb og installation af en Gidex luft vand varmepumpe. De kan kontaktes på:

 • Gidex Sjælland, Korshøj 10, 3600 Fredrikssund, tlf. 47 31 32 21
 • Gidex Jylland, Vinkelvej, 8620 Kjellerup, tlf. 86 88 34 22

Derudover kan du kontakte de følgende forhandlere af Toshiba luft vand pumper:

 • Dansk Energiteknik, Snedkervej 8, 2630 Tåstrup, tlf. 27 92 32 92
 • Elspareshoppen, Rudolph Berghs Gade 18, 2100 København Ø og Enggårdsvej 18 4500 Nykøbing S, tlf. 71 99 44 43

Du bør forvente at forhandleren gratis kommer ud og vurderer, hvilken en af Toshiba luft-vand varmepumperne, som passer til dit hus, før de giver et præcist tilbud. Tilbuddet bør indeholde pris på varmepumpen og alle materialerne, pris på installationen af varmepumpem samt tilslutning til eksisterende varmeanlæg af en autoriseret VVS-mand,

Priser på køb og installation af en Toshiba luft-vand varmepumpe

Varmepumpe uden på huset

Varmepumpen uden på huset

Toshiba Estia er let at betjene, og den kan tilsluttes to forskellige kredse, som du kan instille med forskellige temperaturer. Du kan f.eks. have 55 grader til radiatorerne og 35 grader til gulvvarmen.

Den har natdrift, hvor den justerer temperaturen om natten, så energiforbruget bliver mindre.

Frostbeskyttelsen sikrer at Toshiba Estia fungerer fejlfrit selv ved meget kolde temperaturer.

Du bør købe en Toshiba varmepumpe, der passer til størrelsen på dit hus. Køber du en for kraftig varmepumpe, vil du bruge for mange penge i driften af varmepumpen.

Du kan vælge mellem 3 størrelser af Estia luft-vand varmepumpen:

 • Toshiba Estia 8 kW passer til huse, der har en størrelse mellem 50 m2 – 160 m2. Den koster ca. 49.000 kr.
  Toshiba Estia 11 kW passer til huse op til 220 m2. Den koster ca. 64.000 kr.
  Toshiba Estia 14 kW passer til huse op til 280 m. Den koster ca. 67.000 kr.

Du skal også købe en  3-vejsventil til ca. 2.600 kr, og en varmtvandsbeholder, der kommer i tre størrelser:

 • 150 L koster 12.400 kr.
 • 210 L koster 13.400 kr.
 • 300 L koster 14.000 kr.

Dertil kommer en installationspris på ca. 20.000 kr. Du skal derfor regne med en mindstepris på ca. ca. 82.000 kr., hvis du vil have en Toshiba luft-vand varmepumpe.

Du kan bruge disse priser på en Toshibas varmepumpe, som en vejledende pris, når du skal sammenligne forskellige tilbud på at få en luft-vand varmepumpe installereret.

Tilskud til installation af luft-vand varmepumpe

Selvom staten siden 2011 ikke længere giver 15.000-20.000 kr., når du skrotter dit gamle oliefyr, kan du stadig gøre brug af andre tilskud:

 • Håndværkerfradrag på 15.000 kr. pr. person i husstanden over 18 år
 • Tilskud fra energiselskaberne. Her skal du ind og kigge på dit eget energiselskabs hjemmeside, hvor meget du kan få.
 • Når du registrerer i BBR, at du er overgået fra olieopvarmning til opvarmning med luft vand varmepumpen, får du en reduktion i elafgiften på 0,52 kr. pr. kWh, for det forbrug, der overstiger 4.000 kWh pr. år. Det kan betyde, at du sparer op til 3-4.000 kr. i dit årlige el-forbrug.

Du skal regne med at du kan spare 50-60 % på den årlige varmeregning, og sammen med de andre besparelser, betyder det, at du efter nogle år har dækket ekstraudgiften ved at få installeret en luft-vand varmepumpe.

Test af luft-vand varmepumper

For at stå på Energistyrelsens liste over godkendte varmepumper, skal varmepumpens ydelse og effektivitet bekræftes af en test, som er udført af et akkrediteret og uafhængigt testlaboratorium. Denne liste er en frivillig og gratis ordning, men det kan være relativt dyrt at blive testet. Derudover er alle producenter slet ikke opmærksomme på listen og Toshibas varmepumper er ikke på listen endnu.

Den tilsvarende myndighed i Sverige, Energimyndigheden, tester til gengæld det årlige energiforbrug af luft-vand varmepumper. De testede Toshiba Estia i 2011, og den anbefales som en god og energieffektiv luft-vand varmepumpe med et energiforbrug, der ligger i midten af de testede varmepumper.

Testen viste også, at det ikke kan betale sig en billig varmepumpe, da disse langtfra er ligeså effektive som de dyrere varmepumper.

En varmepumpe fra Toshiba er et godt valg

Du kan roligt købe en Estia luft-vand varmepumpe fra Toshiba, da det er en god og pålidelig varmepumpe, som testen af Sveriges Energimyndighed viser.

Det kan sjældent betale sig at købe en af de billigere varmepumper på markedet, da de slet ikke er ligeså effektive.

En luft-vand varmepumpe skal ses som et alternativ til et jordvarmeanlæg, og det er stort set ligeså energivenligt. Fjernvarme fra et fjernvarmeanlæg er altid billigst, men bor du et sted, hvor du ikke kan blive tilsluttet til et fjernvarmeanlæg, er en varmepumpe en rigtig god løsning.

Udgiften til en luft-vand varmepumpe tjenes som regel hjem igen på højst 8-10 år, og da varmepumpen har en levetid på ca. 20 år, kan du nå at tjene mange penge på at få den installeret.

Tilbud på varmepumpe

TAGS:

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer

5 Kommentarer på Toshiba varmepumpe – Forhandlere af luft til vand pumper

 1. carsten jørgensen siger:

  hej jeg har en Toshiba pumpe men kan ik få mere en 21 grader i stuen hvor den sidder og varmen kommer ik rundt i huset hva kan de skyldes ?

 2. Mikael siger:

  Hej Carsten.

  Det kan jo skyldes mange forskellige ting. Måske er den for lille til rummet, måske trænger den til at blive renset, måske er den placeret forkert, måske er der noget i stykker så den skal til reparation.

  Har du prøvet at kontakte den person der har sat den op for dig?

 3. Sørensen siger:

  Toshibas HWS 1404 H8-E 14kw hvor meget støjer den udvendige compressor+

 4. Mikael siger:

  Hej Sørensen,

  Det bedste jeg kan finde (i deres vejledninger) er, at de flest modeller er opgivet til 27-29 dBA. Jeg kan ikke finde noget for den specifikke model.

  Mvh
  Mikael

 5. Anders Nielsen siger:

  En varmepumpe skal monteres at en person med minimum cat 2 certifikat.dvs at han må lave anlæg med en kølemiddelsfyldning op til 2,5kg alt over skal monteres at en montør der er er i besiddelse af et Kølemontør certifikat minimum A. Og montøren skal værre ansat i et iso9001 certificeret firma udover skal han værre i besiddelse af kmo og varmt arbejde certifikat.. Dvs det ikke et et VVS firma som kan lave anlæg over 2,5kg men et Kølefirma med certicificering..
  Carsten ang din varme pumpe kunne noget godt tyde på at den har tabt kølemiddlet dvs den er utæt,så du skal have lavet en tryk prøvning og lægkagesøgt anlægget,suget vacum og en ny fyldning;-)