Toshiba varmepumper – Pris, effekt og opsætning

Varmepumper fra Toshiba er de mest solgte i Danmark. Og sammen med Panasonic leverer de nogle af markedets bedste produkter. Herunder kan du få svar på, hvilke modeller, de laver, hvor de forhandles, og hvad de koster.

Vil du have personlig rådgivning og et uforpligtende tilbud på en varmepumpeløsning, kan vi også hjælpe.

Få et gratis tilbud og rådgivning om valg af varmepumpe – 100% uforpligtende.

Værd at vide om Toshiba varmepumpe modeller

Toshiba varmepumperLigesom Panasonic producerer Toshiba både luft/luft- og luft/vand-modeller. Som beskrevet i vores artikel om Panasonics produkter, er luft/luft-typen bedst egnet til mindre rum eller til f.eks. sommerhuse.

Har du brug for en løsning til dit helårshus, vil luft/vand-typen være den mest effektive. Denne er væsentligt dyrere men har en højere varmeydelse og den fordel, at den leverer både varm luft og varmt vand. Begge typer kan være nyttige, hvis du bor i et område, hvor der ikke er adgang til hverken fjernvarme eller naturgas

En god tommelfinger-regel er, at desto højere apparatets COP-tal er, desto højere er dets energi-effektivitet. Et højt COP-tal er dog ikke nødvendigvis nok i sig selv. Her må du også se på selve varme-ydelsen, der opgøres i kW.

En pædagogisk forklaring, der ofte bruges, er, at COP-tallet svarer lidt til, hvor langt en bil kan køre på literen. Varmeydelsen vil – hvis man bliver i bil-metaforikken – svare til bilens maksimale hastighed.

Varmepumper kan også fungere som kølende aircondition. Du skal dog være opmærksom på, at dette vil hæve dine energiudgifter betydeligt.

Toshiba varmepumper pris

Toshibas produkter benævnes forskelligt alt efter, om de sælges i Norge, Sverige eller Danmark, hvilket godt kan være lidt forvirrende.

Luft/luft-modellerne går i Danmark under navnene “Super Power” og “High Power” (HP). Modeller med et 10-tal har den højeste COP-værdi. Et 13-tal angiver en højere varmeydelse. Den 4-5 gange så dyre luft/vand-model kaldes Estia.

Priser på Toshiba varmepumper
Priser på forskellige Toshiba varmepumper inkl. montering. Klik på billedet for at se stor version.

* Et særligt forhold ved polarpumpen.dk er, at installationsprisen pr. enhed falder ved køb af 2-3 apparater. 1 enhed: 4.300 kr., 2 enheder: 6.400 kr., 3 enheder: 7.600 kr.

Fælles for luft/luft-modellerne er, at de er designet til luftrensning, hvilket er en stor fordel for bl.a. allergikere.

Topmodellen Toshiba High Power 13 har både en forholdsvis høj varmeydelse og et højt COP-tal. Billigste grundpris ligger omkring 12.000 kr.

Den endelige montering skal foretages af en professionel installatør, og du skal her regne med en merudgift på omkring 4.000 kr. Som du kan se, kan forhandlernes oplysninger være lidt sparsomme, og det er derfor ikke altid lige let at gennemskue forhold mellem grundpris og montering.

Går du efter en luft/vand-model kan du være sikker på, at installationsprisen vil være langt højere end ved luft/luft-modeller: dvs. op til 24.000 kr.

Få et gratis tilbud og rådgivning om valg af varmepumpe – 100% uforpligtende.

Fordelene ved en Toshiba Estia luft-vand varmepumpe

Toshiba Estia luft-vand varmepumpeanlæg består af selve pumpen, en hydro unit og en varmtvandsbeholder. Det er en meget energivenlig og CO2-reducernede måde at opvarme dit hus, og har du ikke mulighed for at installere en jord-varmepumpe, er en luft-vand varmepumpe, det bedste alternativ.

Toshiba luft vand varmepumpe
En luft-vand varmepumpe fra Toshiba tilsluttes til dine radiatorer og gulvvarme-anlæg. Det sørger også for varmt vand i hanerne

På samme vis som et køleskab bruger en kompresser og et kølemiddel til at sende kold luft ind i køleskabet, bruger Tohiba luft-vand varmepumpe også en kompressor og kølemiddel til at til at optage energien fra luften og overføre energien og varmen til vandet. Derefter sendes det varme vand ud i resten af dit hus, og bruges til opvarmning af radiatorer, gulvvarme og det varme brugsvand i hanerne.

Har du ikke mulighed for at få fjernvame eller naturgas, er et varmepumpeanlæg et godt og miljøvenligt alternativ. Du kan spare op mod 50 procent på din varmeregning, hvis du udskifter dit oliefyr med et varmepumpeanlæg.

Rådgivning om valg af Toshiba model

Gidex.dk har mange års erfaring med energibesparende klima- og varmepumpeanlæg og handler udelukkende med mærket Toshiba. De har en afdeling på både Sjælland og i Jylland.

Service, vejledning og montering er landsdækkende. Har man købt og fået installeret et produkt via Gidex.dk, er der efterfølgende gratis hotline-service, hvilket kan være en fordel, hvis der noget, der ikke virker, eller hvis du har supplerende spørgsmål.

Også Spar-energi.dk har valgt udelukkende at satse på Toshiba-produkter og går ligeledes meget op i service.

De reklamerer således med, at du kan bestille et gratis og uforpligtende besøg af en varmpumpekonsulent, der kan vejlede dig vedrørende installation med videre.

Desværre har hverken Gidex.dk eller Spar-engeri.dk prislister på deres respektive hjemmesider. Her bliver du nødt til at kontakte dem for at få et uforpligtende tilbud.

Er Toshiba bedre end Panasonic?

Toshiba og Panasonic er begge blandt de bedste varmepumpe-producenter på markedet, og det er svært at give et præcist svar på, om det ene mærke er bedre end det andet.

I en test foretaget af Go Energi sammenlignes en Panasonic HE9LKE med en Toshiba High Power 10 (også kaldet “RAS-10 PKVP-ND”). Du kan her se, at de begge har testens højeste COP-tal. Panasonic-produktet giver dog en noget højere varmeydelse. Prismæssigt synes producenterne også at ligge nogenlunde tæt på hinanden.

Vær kritisk over for effekt-beregninger og A-mærker

Producenter og forhandlere vil naturligvis altid forsøge at give deres produkter den bedst mulige omtale.

Når de skriver, at man kan spare op til 70 % på el-regningen, og at det og det produktet har en fantastisk høj COP-værdi hhv. en meget høj varmeydelse, er det ikke nødvendigvis usandt.

Men det er vigtigt, at du som forbruger bevarer din sunde fornuft og ikke lader dig rive for meget med af de flotte beregnings-resultater.

Ofte er beregningerne foretaget med udgangspunkt i de bedste mulige forhold. Dvs. ved forhold, hvor der f.eks. ikke er tale om de helt store udendørs temperatursvingninger.

Få et gratis tilbud og rådgivning om valg af varmepumpe – 100% uforpligtende.

Apparatets effekt vil altid være størst i mindre rum. Står der på forhandlers hjemmeside, at det pågældende luft/luft-apparat kan opvarme et rum på op til 150m2, bør du således også være skeptisk.

Jørgen K. Nielsen fra Dansk Energis Brancheforening mener sågar, at en sådan påstand er helt illusorisk, idet luft/luft-typen er en punktvarmekilde.

Endvidere kritiserer han sammen med flere andre eksperter på feltet det såkaldte A-mærke, der ikke siger specielt meget om, hvordan apparatet fungerer under danske forhold. Her skal du som regel regne med en halvering af effektiviteten.

Varme og grøn energi
Varmepumper har også den fordel, at de hører til den del af grøn energi som er blevet populært og som er med til at bevare vores miljø.

Undgå de billigste lavpris-modeller

Du tænker måske “Kan jeg ikke få en varmepumpe, der er billigere end de modeller, Toshiba tilbyder?”. Jo, det kan du.

Byggemarkeder og lignende butikker tilbyder luft/luft-apparater af andre mærker til en ca. en tredjedel af prisen. En Test foretaget af Teknologisk Institut viser dog, at de billigste modeller slet ikke lever op til det A-mærke, de er blevet tildelt.

Så vær på vagt over for slagtilbud og husk, at kvalitet altid koster.

Tilskud til installation af luft-vand varmepumpe

Der kommer hele tiden nye tilskud skrotning af gamle oliefyr, kan du stadig gøre brug af andre tilskud. I 2020 lå tilskuddet til udskiftning af et gammelt oliefyr eller gasfyr på størrelsen 22.000 kr. og helt op til 37.000 kr.

 • Håndværkerfradrag på 15.000 kr. pr. person i husstanden over 18 år
 • Tilskud fra energiselskaberne. Her skal du ind og kigge på dit eget energiselskabs hjemmeside, hvor meget du kan få.
 • Når du registrerer i BBR, at du er overgået fra olieopvarmning til opvarmning med luft vand varmepumpen, får du en reduktion i elafgiften på 0,52 kr. pr. kWh, for det forbrug, der overstiger 4.000 kWh pr. år. Det kan betyde, at du sparer op til 3-4.000 kr. i dit årlige el-forbrug.

Du skal regne med at du kan spare 50-60 % på den årlige varmeregning, og sammen med de andre besparelser, betyder det, at du efter nogle år har dækket ekstraudgiften ved at få installeret en luft-vand varmepumpe.

Den samlede investering

Trods det faktum, at Toshibas varmepumper er blandt de mest populære i Danmark, er det pudsigt nok ikke helt let at finde frem til pris-oversigter.

Her må du ofte kontakte den pågældende forhandler for at få et tilbud. Du skal regne med en samlet investering på mindst 16.000 kr. inklusiv montering, hvis du vil have en af forhandlerens bedste luft/luft-modeller.

Luft/vand-typen er langt dyrere, men mere effektiv ved brug i helårshuse. I begge tilfælde kan du dog minimere udgifterne ved at benytte dig af skattelovens mulighed for servicefradrag ved installation.

Du kan spare en del på el-regningen ved at anskaffe dig et varmepumpe-anlæg, dog bør du være kritisk over for forhandlernes flotte beregninger.

A-mærket er ikke nødvendigvis en garanti for høj kvalitet, og du bør under alle omstændigheder holde dig fra de billigste lavpris-modeller. Husk i øvrigt, at visse forhandlere tilbyder et gratis konsulentbesøg.

Få et gratis tilbud og rådgivning om valg af varmepumpe – 100% uforpligtende.

Toshiba modeller på markedet lige nu

Varmepumper udvikler sig konstant og de forskellige producenter arbejder utrætteligt på at lave produkter der er bedre end deres konkurrenters. Det gælder naturligvis også for Toshiba.

5 kommentarer til “Toshiba varmepumper – Pris, effekt og opsætning”

 1. Hej,.. Jeg har lige et par kommentarer/tilføjelser. Først vil jeg sige,at jeg lavede rigtig meget research inden jeg besluttede mig for min nye VP. Havde erfaring med en Appliance som iof sig varmede udmærket, men var dyr i el og larmede!Valget stod ml. Panasonic og Toshiba, det blev en Toshiba RAS25.

  Det viste sig hurtigt at inderdelen havde en mislyd der kunne måle sig med tortur den steg og faldt, efter en måned fik jeg så en inderdel fra en hel anden tidl. model. Det overordnede er at Toshiba ikke varmede bedre el. brugte mindre El og larmede næsten ligesåmeget som min Appliance.

  Der iøvrigt kørte upåklageligt i de 5 år jeg havde den.

  Det er vigtigt at se på hvor lang garanti forhandleren giver. I Sverige gives 5 år på Toshiba, i DK KUN 2 år hos nogle og så tilbydes der 5 års garanti hvis man binder sig til et vedligeholdelsesabbon. dvs. at VP i virkeligheden bliver langt dyrere end de 20.000,- jeg betalte.

  Så man skal regne længere end til den umiddelbare pris. Jeg mener forhandleren er langt mere fokuseret på at sælge end at rådgive. Gå til flere forhandlere og få et tilbud og en snak. Selvom de fleste nok kan regne ud at et dyrere anlæg (luft/vand el.jordvarme) er både billigere på lang sigt og mere behagelig med fordelingsvarme.

  Min ene nabo har en Panasonic som i hvert fald ikke larmer og varmer upåklageligt. Jeg opholder mig der i længere perioder når jeg passer deres dyr når de er på lange ferier. Og så er det meget vigtigt at inderdelen er placeret det optimale sted ifht. rummenes fordeling. Konklusionen er, at man aldrig bliver helt klog på Luft/luft VP.

  Det bedste er nok at få forskellige forbrugeres oplevelser ud i medierne (som ikke er i lommen på et firma). Men tak for din ellers grundige beskrivelser af hvad man skal være obs på.

  Hvis jeg havde læst dit indlæg sidste år, ville jeg have hyret dig til at rådgive mig.

  Mange hilsner Kisaya

  Svar
 2. Hej Kisaya.

  Først og fremmest skal du have stor tak for din kommentar. Det er altid rigtig rart at få ekstra brugeroplevelser på banen. Uanset om de er positive eller negative.

  Der er ingen tvivl om, at varmepumper er et marked der kan være rigtig svært at finde rundt i og specielt fordi mange “rådgivere” har et bestemt produkt de gerne vil sælge.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 3. Jeg har et hus på 120m2 i to plan
  rimeligt isoleret med hulmursisolering nye vinduer og døre samt 200mm på loftet.
  jeg vil gerne have en Toshiba vand luft varmepumpe til både radiatorvarme og varmt vand, er der fornuft i dette?
  mvh. Henry

  Svar
 4. Hej Henry,

  Ja det kan meget vel give god mening. Uanset, så vil jeg altid anbefale dig at få en eller to fagfolk ud og kigge på din aktuelle situation. Det er heldigvis gratis og de kan ofte komme med input som du ikke selv har tænkt over.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 5. Hvad vil være anbefaldelaesværdigt at anskaffe sig, når jeg bor i Nuuk, Grønlan, og skal bruge en luft til luft varmer. Temperaturen kommer ned på lavest -15-20, men normalt ligger den under de -10 om vinteren. Boligen er 105 til 118m2
  Indedelen skal nok være et centralt sted i stuen.
  Skal det være Toshibe eller Panasonic

  Svar

Skriv en kommentar