Tremmeseng test – Hvilke tremmesenge er bedst

Tremmeseng testEr du klar til at komme din baby over i en tremmeseng, så er der mange ting, som du bør overveje inden.

Her følger en oversigt over nogle af de forhold, som man generelt skal være opmærksom på, når man køber tremmeseng. Du får også en oversigt over, hvad for nogle tremmesenge, der er på markedet lige nu, som synes at dække de vigtige kriterier.

Der eksisterer på nuværende tidspunkt ikke nogen officielle instanser der har foretaget en tremmeseng test indenfor nyere tid, så her er derfor nogle vigtige spørgsmål du kan stille, inden du køber din seng:

Hvordan er tremmerne fordelt?

Kan babyen eller et lille barn komme til skade f.eks. ved at fingre eller arme kan sidde fast mellem tremmerne? Mange børn er meget aktive i to-tre års alderen, så det er vigtigt at suttesnore, fingre og andre ting ikke kan sidde fast mellem tremmerne. Tjek derfor for hvor tæt tremmerne sidder.

Hvor robuste er tremmerne?

Tremmerne skal kunne holde til, at børnene kan ruske i dem. Knækker de vil det resultere i spidser trærester, og det kan være endog meget farligt for børn at være i nærheden af.

Hvor stabil er sengens bund?

En tremmeseng skal kunne holde til at barnet kan være fysisk aktiv i den, dvs. stå op eller tumle rundt, da det er deres natur i den alder.

Mange tremmesenge har dog ifølge TÆNK (i en gammel test de havde lavet) en virkelig dårlig bund, så børn risikerer at falde igennem. Sørg derfor for at undersøge hvor robust bunden er, hvis det er muligt.

Hvad er tremmesengen lavet af?

Tremmeseng i træTræ er ikke bare træ. Forbrugerstyrelsens TÆNK er inde på, at der kan være kemikalier i børnesenge.

Sørg derfor for at forhøre dig om, hvorvidt der er sundheds- eller miljøskadelige stoffer i varen – forhandlerne har pligt til at svare, og det inden for 45 dage.

Gode senge, der lever op til det meste

Du bør altid forhøre dig, om sengene er sikkerhedsgodkendte. Spørg i butikken og kan de ikke svare, så kan de eventuelt kontakte producenten og få svar. Alternativt kan du selv kontakte producenten.

Priserne svinger på markedet, som du kan se i oversigten nedenunder. Her er nogle af de bedste tremmesenge vi har kunnet finde på nettet:

William Babysafe – et sikkert valg

En af de senge, der er i den absolutte topklasse er William Bafysafe, som lå nr. 1 i Forbrugerstyrelsens test af tremmesenge, når det gælder sikkerhed. En fordel ved at købe den komplette Babysafe seng er, at den senere kan ændres til en junior-seng eller en sofa, så man behøver altså ikke at gå og investere i en ny seng, når ens børn bliver større.

Sengen kommer i hvidmalet bøg og den vejledende pris uden madras er 4.490 kr., mens den med madras koster 3.990 kr. Vil du have modellen, der også kan bruges til junior-/sovesofa, så koster den 5.079 kr.

Du kan dog også spare mange penge ved at købe den brugt, f.eks. kan man i øjeblikket få den komplette Babysafe model til 4.000 kr. hos Den Blå Avis, hvilket altså er en besparelse på over 1.000 kroner i forhold til at købe den fra ny.

Tremmeseng - William Babysafe

Sniglar – den billige, men holdbare model

Selvom Ikeas modeller er billige, så overholder de europæiske standarter, hvilket er din garanti for sikkerhed.

Så skal sengen være billig, men stadig sikker, så er f.eks. Ikeas Sniglar værd at overveje. Den kun kommer i lyst bøgetræ, og madrassen kan justeres i to forskellige højder. Sengen koster 299 kr.

Madrassen kommer særskilt, men Ikea tilbyder f.eks. en, der passer til sengen til 79 kr. eller 149 kr.

En anden populær variant, som minder meget om Sniglar, som du også kan købe hos Ikea er Gulliver, der fås i hvid, massiv bøg, farvet eller klar akryllak. Bemærk at gitteret kan afmonteres på den ene side, så barnet selv kan kravle ud.

Kili seng fra Sebra – hvis designet er vigtigt

Kili er en god tremmeseng til dig, der gerne vil have en seng i usædvanligt stilrent design. Du kan vælge imellem hvide eller lyse pastelfarver, hvilket inkluderer gul, grøn, rosa og blå.

Sengen er smuk og også sikkerhedsgodkendt – den er sprøjtelakeret med giftfri maling og har indfræset plexiglas i tremmestykkerne ved enden – bemærk dog, at der ikke er noget plexiglas i siderne. Sengen kan også bruges senere hen som en juniorseng.

Den vejledende pris er 4.499 kr., men som du se via de forskellige link, kan den dog godt svinge lidt.

En anden lækker seng, der en knap så dyr, er model “Per”. Den har justerbar sengebund og sidegavlen kan også justeres eller pilles af, alt efter barnets behov.

Den vejledende pris er 2.499 kr., men du kan dog også finde den billigere, hvis du er okay med anden sorterings senge, hvilket f.eks. kan betyde, at der kan være nogle ridser i lakken eller mærker i træet.

Skal du ud og købe tremmeseng til dit barn, så undersøg altid om sengen lever på til sikkerhedskravene. I det ovenstående har du fået nogle bud på senge, der er sikre, flotte og i forskellige prisklasser.

4 kommentarer til “Tremmeseng test – Hvilke tremmesenge er bedst”

 1. Jeg er interesseret i at købe denne babysafe tremmeseng. Men via internettet kan jeg kun finde en forhandler i sverige som skal have ca. 7000 for sengen. Hvor har i fundet sengen til omkring 4500 kr?

  Venlig hilen
  Rikke

  Svar
 2. Hej Rikke – På det tidspunkt var det den pris som bl.a. Illums Bolighus solgte senge til, men det lader til, at de ikke længere sælger den. I hvert fald ikke via deres online shop.

  Til gengæld har jeg lige søgt på DBA.dk og fundet en model i hvid til 1950 kroner. dba.dk/tremmeseng-hvidmalet-trae/id-80684385/

  Den vil sikkert blive solgt hurtigt, men det er blot for at sige, at hvis du kan leve med en brugt model, så er der løbende gode tilbud på blandt andet DBA.

  Svar
 3. Den seng der er på første billede ser virkelig god ud når man skal ligge et sovende barn. Har dårlig ryg, så skal finde en tremmeseng med højde-justerbar side(r). Kan man få en reference på tremmesenge på øverste billede?

  Svar
 4. Hej Bettina.

  Sengen på det øverste billede kan blandt andet købes hos http://www.tuttibambini.co.uk/ i England. Den koster ca. 189 GBP. Eneste udfordring er, at de ikke sender til Danmark (umiddelbart).

  Sengen hedder Tutti Bambini Filip Cot Bed og forhandles også hos en del andre butikker. Desværre har vi ikke umiddelbart kunne finde en der sender den til Danmark (som standard). Måske man kan ringe til dem og finde ud af noget med levering til DK.

  Svar

Skriv en kommentar