Tulipanløg – Udvalg, bedste priser og gode råd

Der er intet som lysende, røde tulipaner på en forårsdag.

Hører du til havefolket, og kunne du godt tænke dig at plante smukke tulipaner i din have, så giver jeg dig her nogle gode råd om, hvor du finder et stort udvalg af tulipanløg, hvordan priserne ligger på markedet, og hvornår og hvordan du planter dem med størst muligt udbytte.

Tulipanløg

Med de rigtige tulipanløg kan du få et hav af tulipaner som dette fra Holland.

Udvalget af tulipaner er stort

Sene Tulipan World Expression

Røde og hvide tulipaner fra Hollandske-blomster.dk

Tulipaner er populære blomster herhjemme, og derfor er der også flere forhandlere med et stort udvalg, som du kan finde på nettet.

En af dem jeg vil anbefale er hollandske-blomster.dk, der udmærker sig ved at have billeder på deres hjemmeside af det store udvalg – de har over 160 forskellige tulipanløg.

Her kan du eksempelvis finde Sene Tulipan World Expression, som koster 50 kr. for 10, hvor bladene rummer to farver.

Der er også mange andre fine sorter, f.eks. Darwin-hybriden Tulipan Apricot Impression, Darwin-hybriden Tulipan Red Impression og Tulipan Hollands Glorie. Priserne ligger generelt fra 32 kr. og opefter.

Mængderabat hos Garden-shoppen

Tulipan Carnival De Rio & Ida

Tulipan Carnival De Rio & Ida fra Gardenshop.dk

En anden stor udbyder af tulipanløg er butik Garden-shoppen. Her kan du finde tulipaner af alskens slags, der er eksempelvis Tulipan Claudia, Tulipan Creme Upstar, Tulipan Portofine og Tulipan Antraciet & Mondiel.

En anden af de populære sorter er Tulipan Carnaval De Rio & Ida, hvor du får 20 stk. i et brev for 69,95 kr hos gardenshop.dk.

Garden-shoppen udmærker sig ved, at du kan få mængderabat ved større køb. Beslutter du dig f.eks. for en pakning Tulipan Creme Upstar, så koster den 34,95 kr. for otte styks.

Køber du i stedet for to pakninger, så kan du få dem til 19,95 kr.

Og her er et overblik over hele deres sortiment: http://gardenshop.dk/

Den romantiske, billige gårdbutik

Endelig kan du også vælge at tage til en romantisk, gammeldags gårdbutik, hvor udvalget ikke er så stort, men til gengæld yderst hyggeligt og ret billigt.

Jeg fandt denne hyggelige gårdbutik, hvor du tilmed kan købe lidt grøntsager med hjem sammen med blomsterne.

Udvalget af tulipanløg strækker sig til ti forskellige sorter, heriblandt Monsella, Silver Dollar og Purple Prince.

For alle tulipaner gælder, at du kan få 10 stk. for 30 kr.

Monsella tulipaner

Monsella tulipaner i flotte gule og røde faver

Lidt om sorterne

Hvis du planlægger at have mange slags forskellige tulipaner i din have, så vær opmærksom på, at tulipan-sorter inddeles i 15 grupper, der skal plantes forskelligt.

Nogle tulipaner blomstrer i april, mens andre blomstrer i juni. Du kan ofte finde information på løgposerne om, hvilken gruppe tulipanerne tilhører og hvornår på året, de blomstrer.

Det er også værd at bide mærke i, at der er forskel på højden af tulipaner, så hvis du gerne vil have, at dine tulipaner er nogenlunde lige høje, så skal du lige tjekke sorterne først.

Tulipan tricks – sådan plantes de med størst succes

Tulipaner skal plantes fra i midten af efteråret til den tidlige vinter. Hvis du har plads til det i haven, så skal der helst være 15 centimeter mellem tulipanløgnene.

Tulipaner kan enten plantes, så de blomstrer i et år, eller de kan plantes som stauder, så kan de forhåbentligt blomstre i flere, for tulipaner kan faktisk holde i flere år, hvis blot man passer dem omhyggeligt.

Du skal lægge tulipanløgene dybt – 10 til 15 cm. Du kan også vælge at lægge dem endnu dybere (20-25 cm.), og derefter plante sommerbedet ovenpå, hvis du gerne vil have tulipanerne skal være robuste.

Hvis det ikke er muligt for dig at grave så dybt i din have, så kan du godt nøjes med at grave 5-8 cm., men så bliver tulipanerne kun etårige.

Den bedste jord

Hvis du vil grave løgene dybt ned, så skal du bruge en spade, ellers kan du nøjes med en såkaldt løgplanter. Hvis du gerne vil have løgene i flere år, så er det vigtigt med den rigtige placering.

Generelt gror tulipaner bedst, når jorden er veldrænet og varm og tør om sommeren, altså med andre ord et solrigt sted. Det er dog ikke noget problem, hvis din placering rummer delvis skygge.

Når du først har lagt tulipanløgene, så har du lagt det meste arbejde med tulipanløgene bag dig. De skal vandes, men derudover kan de passe sig selv. De spirer fra april til juni – alt efter sort.

Skal du plante tulipaner i haven, så er der altså et stort udbud på nettet, hvor du kan vælge imellem mange forskellige sorter bl.a. hos hollandske-blomster.dk, som har mere end 160 forskellige tulipanløg.

Hvis du planter flere forskellige sorter samtidigt, så skal du være opmærksom på, at nogle sorter spirer på forskellig tid. Nogle steder kan du få ti løg af en sort for 30 kr., mens de mere specielle sorter koster 40 kr. og derover.

Når du går til plantningen af løgene, så skal du begynde midt om efteråret eller tidlig vinter.

TAGS: Billige tulipanløg , Løg til tulipaner

Thora er uddannet Cand. mag. i retorik og mange års skribent erfaring fra bl.a. Børsen. På HusPlusHave skriver hun emner fra lamper til havepotter. I form af sine evner indenfor journalistisk research, bliver enhver sten vendt for at finde frem til fakta.

Kommentarer

4 Kommentarer på Tulipanløg – Udvalg, bedste priser og gode råd

 1. Inge Han sen siger:

  opgravede tulipanløg med vissen blomst og grønne blade kan de plantes nu? eller skal de tørre først, det er lettere at plac. dem i haven nu i forhold til andre tulipaner , men vil de så blomstre til næste år.
  Vh Inge Hansen

 2. Mikael siger:

  Hej Inge,

  Du kan godt plante tulipanerne nu og de skal nok komme næste år. Det optimale vil være at lade dem tørre henover sommeren og så plante dem til efteråret inden det bliver for koldt og jorden for hård.

 3. Helle strand siger:

  Hej har lige fået tulipan løg af veninde som lige har være i Amsterdam
  Planter jeg dem bare nu ? Eller skal jeg vente
  På forhånd tak for hjælpen
  Vh Helle

 4. Mikael siger:

  Hej Helle,

  Du kan godt plante dem nu, men du skal ikke forvente, at der kommer blomster før til næste år.

  Det optimale vil være, at opbevare dem godt og så plante dem til efteråret som er det bedste tidspunkt for plantning af tulipaner.

  Mvh
  Mikael