Tyverisikring af vinduer og døre – Review af lås fra SecuYou

Tyverisikring SecuYou Review
Review af tyverisikring fra SecuYou

Hvert år sker der over 40.000 indbrud i villaer og lejligheder (kilde: Danmarks statstik via Statistikbanken.dk). En del af disse indbrud sker fordi vinduer eller døre ikke er forsvarligt låst. Tyverisikring af vinduer og døre er derfor en rigtig god ide hvis du ikke er interesseret i at have ubudne gæster i dit hjem.

Her på HusPlusHave har vi fået lov til at låne et eksemplar af tyverisikringsløsningen af SecuYou. Med den kan du låse døre og vinduer med et tryk på en knap og det gælder for alle vinduer og døre i huset hvor systemet er installeret. Det er super smart, men mere om det nedenfor.

Artiklen består af følgende afsnit. Klik på det enkelte afsnit for at springe direkte til det punkt i artiklen.

Hvad er SecuYou systemet?

Der findes mange forskellige former for tyverisikring af dit hjem og nogle er smartere end andre. Det danske firma SecuYou ApS er stiftet af opfinderen Leo Laursen og har været på markedet med deres system til tyverisikring af døre og vinduer siden 2010.

Ideen bag den elektronisk låsning af husets vinduer og døre kom fra Leo der selv ikke var særlig god til at huske det. Da rigtig mange indbrud sker netop fordi vinduer og terrassedøre ikke er forsvarligt låst, så kom ideen næsten af sig selv.

Kort fortalt, så er SecuYou systemet en nem måde at låse alle vinduer og døre med et enkelt tryk på en knap (fjernbetjening).

Hvad indeholder startsættet

Tyverisikring - Startsæt indhold - SecuYou
Indhold af SecuYou startsæt

En startsæt pakke indholder de følgende dele (klik evt. på billedet herover):

 • 1 sikkerhedslås til montering på dør eller vindue (inkl. batterier)
 • 1 fjernbetjening med batteri
 • 1 vægholder til fjernbetjening
 • 1 reduktionsbøsning
 • 1 magnet
 • 1 magnetholder
 • 2 korte envejs-skruer
 • 2 lange envejs-skruer
 • 2 små skruer med krydskærv
 • Dansk og engelsk montage- og brugsvejledning for lås
 • Dansk og engelsk montage- og brugsvejledning for fjernbetjening

Hvordan virker SecuYou tyverisikring?

Konceptet bag SecuYou er egentlig relativt enkelt. Hver enhed/lås placeres henover håndtaget på enten et vindue eller en dør. Ved hjælp af elektronik kan enheden så låses eller låses op via enten fjernbetjeningen eller via et tryk på en knap på selve enheden.

Selve låsningen af enheden kan ske via to forskellige metoder. Du kan låse når hjemmet forlades og du kan låse når du stadig er i hjemmet.

Lås ude og lås inde
Klik for stort billede

Låse døre og vinduer når hjemmet forlades

Ved et tryk på “lås ude” knappen på fjernbetjeningen bliver alle håndtag låst og kan ikke åbnes før der trykkes på fjernbetjeningens “lås op” knap.

Låse døre og vinduer når du bliver i hjemmet

Min første tanke var, at det virkede lidt underligt at der var en særskilt funktion til at låse når man var hjemme i forhold til når man ikke var.

Forskellen blev dog klar efter jeg dykkede nærmere ned i instruktionsvideoerne.

Det smarte er nemlig, at når man har tyverisikret huset og stadig er hjemme, så har man muligheden for at åbne døre og vinduer på det enkelte vindue eller den enkelte dør. Det kan man ikke når man har låst via “lås ude” funktionen.

Se videoen for at se de to funktioner i aktion.


Kan jeg selv montere tyverisikringen?

Det er ikke noget problem at montere SecuYou systemet, hvis du blot har en skruetrækker og evt. en boremaskine.

Der er nogle typer vinduer og døre hvor tyverisikringen ikke passer på, da der ikke er plads nok til at låsen kan være der. Det gælder eksempelvis Ideal Combi Futura og Velfac vinduer og døre. En af de nye serier fra Rationel (med navnet Auraplus) har en for kort grebsstift.

Er du i tvivl om systemet vil passe på netop dine døre og vinduer, så kan du altid kontakte forhandleren på telefon 70203003. Husk at nævne, at du har set deres anmeldelse her på HusPlusHave.dk.

Firmaet bag har selv produceret denne monteringsvideo der fint viser hvordan du gør det selv:


Hvilke problemer kan der være?

Hvis vi ser bort fra problemer med at systemet ikke passer til nogle specielle døre og vinduer, så er der ikke mange problemer med dette system. Det fungerer og er enkelt at betjene.

Både fjernbetjeningen og låsene kører på batterier og de kan naturligvis løbe tør for strøm. Er de løbet tør for strøm, så vil du få besked via fjernbetjeningen.
Når du trykker på “lås ude” eller “lås inde”, så vil den røde lampe blinke (samme som blinker og advarer om at en dør eller et vindue ikke er lukket ordentligt).

Hvad koster et startsæt og en lås?

Et startsæt koster lige nu 1.198 kroner inkl. moms. Der er kun en enkelt lås med, så skal du have sikkerhed på alle døre og vinduer, så skal du huske at købe flere låse med. I den hvide version koster ekstra låse 799 kroner inkl. moms og vil du have låsen i alu-farve, så koster den 899 kroner inkl. moms.

På hjemmesiden kan du se, at hvis du bestiller inden klokken 11.00 på en hverdag, så bliver den afsendt samme med GLS. Du kan derfor forvente, at du har varerne hurtigt efter bestilling.

De positive ting

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi synes SecuYou låsen er en fin opfindelse og en nem måde at sikre sine døre og vinduer på. Det hele er holdt meget enkelt og så snart man har styr på forskellen mellem Lås Inde og Lås Ude funktionerne, så er resten noget som selv børnene kan finde ud af.

Derudover så kan vi også rigtig godt lide det enkle design og det at man nem kan montere det på sine eksisterende vinduer og døre. Det er ikke noget med at der skal udskiftes en masse ting som kræver at man får en løsesmed forbi. Det hele kan man klare selv med lidt snilde.

De negative ting

Skal vi komme med noget negativt omkring SecuYou tyverisikringen, så er det nok prisen. Ikke fordi den på nogen måde er urimelig, men har man mange vinduer og døre, så bliver det relativt hurtigt til en større udskriftning.

Omvendt skal man selvfølgelig holde prisen op imod den øgede sikkerhed og at det gør indbrud mindre sandsynligt. For mange vil det gøre prisen som en mindre betydelig del af det samlede billede.

Vores samlede vurdering

Vil du gerne have bedre tyverisikring af dine døre og vinduer, så er SeucuYou løsningen en flot, enkel og nem løsning. Den har sin pris, men vi mener at den er det hele værd i form af den øgede sikkerhed uden at det giver ekstra besvær. Løsningen er let at styre for hele familien, så har man noget der er værd at beskytte, så bør man seriøst overveje om dette kunne være løsningen.

Skriv en kommentar