Uranus drivhus – en stor sidehøjde giver ekstra plads

Uranus drivhus har en høj sidehøjde på 151 cm, og derfor er det meget lettere at få plads til høje planter, såsom tomatplanter. Den store sidehøjde gør også en stor forskel, hvis du vil bruge Uranus som en lille udestue.

Uranus drivhus 11500
Uranus drivhus har en høj sidehøjde, så der er god plads til planter. Du kan også bruge det som en lille udestue.

Uranus drivhuset fås i 4 størrelser mellem 6,7 m2 og 11,5 m2. Vælger du et af de større modeller, får du også plads til et lille bord og en stol, så du kan nyde morgenkaffen i drivhuset.

Uranus har tagafstivere samt en speciel hjørnesamling, der gør det ekstra stærkt og modstandsdygtig mod blæst.

Hvem egner dette drivhus sig til?

Uranus-11500
Masser af plads til planter

Uranus drivhuset fra Vitavia har en rigtig god sidehøjde, hvis du vil give dine tomatplanter de bedste betingelser.

Sidehøjden giver også mulighed for at få plads til flere planter på samme areal. I drivhuse med lave sidehøjder, kan det være svært at få planterne til at vokse godt yderst i drivhuset på grund af den mindre højde.

Vil du gerne have en lille udestue, så er Uranus også et godt valg, da der er plads til at have bord og stole derude.

Uranus drivhus fås i 4 størrelser:Uranus 6700 er 6,7 m2, Uranus 8300 er 8,3 m2, Uranus 9900 er 9,9 m2 og Uranus 11500 er 11,5 m2.

Alle modellerne har samme bredde på 2,57 m og samme sidehøjde på 1,51 m og måler mellem 2,58 m og 4,46 m i længden

Du kan vælge Uranus med glas, polycarbonat eller en kombination af glas i siderne og polycarbonat i taget.

Du kan vælge imellem anodiserede aluprofiler, grønmalede alulprofiler eller sorte aluprofiler.

Relevant lovgivning i forbindelse med opføring af drivhuset

Småbygninger såsom drivhuse kan opføres uden anmeldelse, hvis arealet er:

  • Under 20 m2 for rækkehuse
  • Under 35 m2 for fritstående huse

Det samlede areal af dit drivhus samt andre småbygninger på din grund, skal også være under de 20 m2/35 m2.

Er det samlede areal af alle småbygninger inkl. dit nye drivhus over 20 m2/35 m2, men stadig under 50 m2, skal det anmeldes til kommunen.

Bliver der et samlet areal over 50 m2, skal du have en rigtig byggetilladelse fra kommunen. Der kan godt være ventetid på en byggetilladelse, og den koster ca. 1.000 kr. ved de fleste kommuner. Det er derfor vigtigt at se på, hvad du ellers har af garager, carporte, legehuse og skure på din grund .

Da Uranus højeste taghøjde er 2,46 m kan du opføre det tæt på skel. Men vælger du sokkel til det, bliver det 2,60 m højt, og så gælder der bl.a de følgende regler ved skel:

  • Den del af bgyningen som er over 2,5 meter høj, skal placeres længere fra skel en 2,5 meter.
  • De sider, der vender mod skel, må ikke have større samlet længde end 12,0 m
  • Det samlede areal af de bygninger, der ligger i eller nærmere skel end 2,5 m, må ikke være over 50 m².

Spørg også dit forsikringsselskab, om dit drivhus er dækket. Hobbydrivhuse er normalt dækket ved storm- og brandskader af din husforsikring, men der er forskellige regler ved forskellige forsikringsselskaber.

Drivhusets materialer

Uranus-11500-groen
Uranus  drivhus 11500 i grøn

Uranus fås med enten 3 mm glas eller 6 mm polycarbonat.

Du kan også vælge en kombination med et polycarbonat-tag og glas i sider og gavle. Denne kombination er meget populær, da du gør nytte af polycarbonats isolerende egenskaber, men beholder glassets store fordele:

  • Et drivhus med helt gennemsigtigt glas er meget kønnere. Du kan se ind til de smukke blomster og planter, når du er udenfor i haven, og når du er inde i drivhuset, kan du se ud på resten af haven.
  • Planterne får mere lys i foråret og efteråret, hvilket giver dem meget bedre vækstforhold.

Polycarbonat er dyrere end glas, og du betaler ca. 3.000 kr. mere, hvis du vælger polycarbonat. Aulprofiler er billigere end de malede profiler, og du betaler ca. 2.000 kr. mere for malede profiler i forhold til umalede.

Alu med glasAlu med polycarbonatGrøn med glasGrøn med polycarbonat
Uranus 6700Ca. 5.250 kr. Ca. 8.500 kr. Ca. 8.250 kr. Ca. 11.500 kr.
Uranus 8300Ca. 6.000 kr. Ca. 8.800 kr. Ca. 8.500 kr. Ca. 12.400 kr.
Uranus 9900Ca. 6.800 kr. Ca. 9.500 kr. Ca. 9.400 kr. Ca. 13.500 kr.
Uranus 11500Ca. 7.400 kr. Ca. 10.500 kr. Ca. 9.950 kr. Ca. 14.500 kr.

Uranus drivhuse leveres fragtfrit, og kan købes her.

Du kan få alle modellerne i grøn, men kun de to største Uranus 9900 og Uranus 11500 i sort:

Hvis du vil have en kombination af glas i siderne og polycarbonat i taget, skal du købe modellen med glas, og så tilkøber du et polycarbonat-tag til Uranus for 2.000 kr., når du bestiller dit drivhus.

Vinduer og døre i Uranus drivhuset

vindue-uranus
Uranus leveres med 2-4 tagvinduer

Uranus modellerne leveres med en dobbelt skydedør og minimum to tagvinduer:

  • Uranus 6700 har to vinduer
  • Uranus 8700Uranus 9900 og Uranus 11500 har fire tagvinduer

Jo flere vinduer, jo bedre, da temperaturen kan blive meget højt i drivhuset om sommeren. Vinduer i taget lukker den varme luft ud, og så mindskes kondensdannelse også.

Det er en god idé at supplere med et vindue i bunden af drivhuset, så der lettere kan slippe nu luft ind i drivhuset, når den varme luft lukkes ud. Derved skabes god cirkulation. Man kan vælge at lade døren, stå på klem, men det er lettest at installere et jalousivindue.

For at slippe for at huske på, at du skal åbne og lukke vinduer i dit drivhus, kan du med fordel købe automatiske vinduesåbnere til alle vinduer.

Det er lettest at købe ekstra vinduer, når du bestiller drivhuset, så du kan installere dem, når du monterer drivhuset. Tagvinduer koster kun 250 kr. pr. stk. og jalousi-vinduer koster 400 kr. pr. stk. Autmatiske åbnere koster ca. 250 kr. pr. stk.

Den dobbelte skydedør gør det let at komme ind og ud af drivhuset med en trillebør.

Tilbehør til drivhuset Uranus

Foldehylde vitavia
Foldehylde i grøn

OPJ har fremstillet Vitavia drivhuse i over 30 år, og det er derfor drivhuse af høj kvalitet. I deres sortiment finder du også en masse tilbehør til dit nye Vitavia Uranus drivhus, så du får endnu mere ud af drivhuset.

Det vigtigste tilbehør er et termometer, der måler luftens temperatur, og hvor du kan aflæse minimum og maksimumtemperaturen i drivhuset. Min/max termometeret koster ca. 130 kr.

Andet praktisk tilbehør er en foldehylde, så du har et sted at stille små planter og bruge dem som arbejdsplads. Du kan få en foldehylde i både aluminium eller grøn, så den passer i farverne til dit drivhus. Den koster 350 kr.

Gør-det-selv eller tilkøb montage

Det kan være svært at samle et drivhus, og det er ofte et problem at få glasset sat rigtig på plads. Først isættes gummilister i profilerne, og derefter sættes glasset ind i gummilisterne. Du kan bruge trælister for at holde gummilisterne åbne. Husk at bruge handsker, da både profilerne og glasset let kan skære dig.

montage af Venus drivhus
Det tager en weekend at samle et Venus drivhus

Du har også brug for et plant underlag til drivhus, og du kan vælge et støbt fundament. Det kan være en god idé at montere drivhuet på en stålsokkel, da det gør drivhuset højere og det er lettere at få drivhuset sat helt lige sammen. En stålsokkel til Uranus koster mellem 950 kr. og 1300 kr. 

Du kan få lidt hjælp til at samle et Vitavia drivhus ved at se en video på Youtube.com, hvor det vises, hvorledes et Vitavia Jupiter drivhus samles. Der er link nederst i artiklen.

Det koster mellem 5.000 kr. og 7.500 kr. at få dit drivhus monteret af OPJ, som fremstiller Vitavia Uranus drivhuse.

Hvis du vil have montage, skal du bestille det, når du køber drivhuset. Det er umiddelbart mange penge, men da det er et stort arbejde at samle drivhuset, hvis du ikke har prøvet det før, er det værd at overveje. Du skal dog stadig selv sørge for fundamentet.

Hvem bør købe et Uranus drivhus?

Uranus 9900 sort
Uranus drivhus med sortmalede profiler

Et Uranus drivhus er et godt valg, hvis du gerne vil have ekstra sidehøjde i dit drivhus. Vælger du en stålsokkel, bliver drivhusets sidehøjde 162,5 cm højt, og totalhøjden 2,60, så der er en rigtig god højde i hele drivhuset. Dels giver det god plads til høje planter såsom tomatplanter og agurkeplanter, og dels giver det mulighed for at bruge Uranus som en lille udestue.

Når du skal vælge størrelsen på dit Uranus drivhus, så køb altid det største, som du har plads til. De fleste drivhusejere ønsker sig altid mere plads og kan ikke få plads nok, da du hurtigt får fyldt pladsen ud. Enten med mange planter eller med et par dejlige stole, så du kan sidde og nyde varmen i dit drivhus.

Det er betydeligt dyrere at vælge et drivhus med malede profiler, og de har ingen funktion, men ser blot rigtig flotte ud. Vil du gerne have et rigtig flot drivhus, som falder i med det omgivende landskab, kan det dog være en rigtig god idé med malede profiler.

Polycarbonat er meget dyrere end glas, og har du et begrænset budget, så vælg hellere et større drivhus med glas end et mindre drivhus med polycarbonat. Det største Uranus 11500 med glas koster mindre end det mindste Uranus 6700 drivhus med polycarbonat, og da der er fordele og ulemper ved begge dele, er der noget endegyldigt svar på, hvad der er bedst.

Links

Links til Bygningsreglementet på Energistyrelsens hjemmeside om småbygninger:

  • Småbygninger der skal anmeldes her

Se et Vitavia Jupiter drivhus blive samlet på denne video på Youtube.com

Skriv en kommentar