Verdens bedste far – find den rette gave til fars dag

Tirsdag den 5. juni er det fars dag – en fantastisk dag, især hvis du spørger fædrene. Fars dag er den perfekte anledning til at sige alle de ting, du ikke når i en travl hverdag. Bliv klogere på hvordan dagen blev til, og hvad du skal give din far i år.

Din far er den bedste

Én gang om året fejrer vi fars dag, som er dagen, hvor du har mulighed for at sige tak til en af de vigtigste mænd i dit liv.

Hvem ringer du til, når du skal have fikset noget i din lejlighed, eller hvis du bare har brug for et godt råd? Din far redder dig hver gang og er simpelthen den bedste i verden! Husker du at fortælle ham, hvor meget du sætter pris på ham? Ellers er fars dag en oplagt dag at gøre det på.

Far og datter på fars dag

Historien bag fars dag

Fars dag finder sted samme dag som grundlovsdag, der er det nærmeste, vi danskere kommer på en dansk nationaldag.

Fars dag-traditionen har sine rødder helt tilbage til 1909, hvor Sonora Louise Dodd havde et ønske om at fejre og hylde sin far. Hun blev inspireret af en prædiken om ”Mors Dag” i hendes lokale kirke.

Idéen tog hun med sig og præsenterede for den lokale præsteforening, hvilket mundede ud i verdens første fars dag. Den første fejring af fars dag fandt sted den 19. juni 1910 i Spokane i Washington i USA.

Det tog Danmark en hel del år at adoptere denne mærkedag. I Danmark blev fars dag først introduceret i 1935, hvor man valgte at slå den sammen med Grundlovsdag.

Dog blev dagen i 1949 flyttet til anden søndag i november, da en komité af nordiske handelsfolk mente, at det ville være bedre, at fars dag lå i november. Formålet var at skabe ekstra omsætning i den stille periode, der fandt sted i november inden det gik løs med juleshopping.

Valget om at flytte dagen slog imidlertid ikke igennem i Danmark, da man havde glemt at informere pressen og offentligheden om denne beslutning. Af den grund valgte man hurtigt at flytte dagen tilbage til den 5 juni igen.

Fars dag blev således ikke opfundet af en kommerciel interesse, men på baggrund af et ønske om at fejre fædre for alt det gode de gør for deres børn.

Fars dag behøver ikke være en gavedag

Der er ingen der siger, at du skal købe en gave til din far på fars dag. Det handler i højere grad om at vise din far, at du sætter pris på ham, og alt det han har gjort for dig.

Det kan du både vise med en gave, og ved at tilbringe lidt af din dyrebare tid sammen med ham. Det kunne eksempelvis være at lave morgenmad på sengen til ham eller at planlægge en aktivitet I kan gøre sammen. Mulighederne er mange, det eneste du skal gøre er at tænke over, hvordan du vil kunne glæde din far.

Har du ikke mulighed for at tilbringe dagen sammen med din far, kan du ringe eller sende en besked, hvor du fortæller ham, hvad han betyder for dig.

Få inspiration til årets fars dags gave

Fars dag behøver ikke være en gavedag, men hvis du gerne vil glæde din far med en gave, har vi samlet vores bedste gaveforslag til dig.

Det kan være svært at finde den rette gave til sin far. Især hvis han ikke ønsker sig noget. Vores gaveforslag byder derfor på gaver, han ikke decideret mangler, men stadig vil blive glad for. Gaveforslagene finder du her:

Vin, øl eller spiritus

De fleste mænd elsker en god øl eller et glas vin en gang imellem, så hvorfor ikke give din far noget lækkert til gane. Tjek for eksempel Interfloras udvalg til fars dag. De gør det nemt og bekvemt for dig at vise din kærlighed til din far med deres delikate udvalg af vin, øl, spiritus og andre lækkerier. Hos Interflora vil du uden tvivl kunne finde noget, der falder i hans smag.

Gadgets

Mænd elsker gadgets, især dem ingen vidste de havde brug for.

Oplevelser

Der findes mange sjove oplevelser din far vil elske. Du kan for eksempel invitere ham på ølsmagning eller hvad med en tur i en Ferrari? Mulighederne er mange!

Vi håber du får fejret din far på bedste vis!

TAGS: fars dag

Jeg er familiefar med stort F, som elsker at arbejde på vores hus, såvel som vores have. Har en stor interesse for maskiner og gadgets som kan bruges i hjemmet eller haven.

Kommentarer