Vinylgulv til køkken – Flotte vinylgulve i køkkenet

Vinylgulv til køkken

Hvorfor bruge vinyl i køkkenet?

Et vinylgulv i et køkken er en optimale løsning.

Vinylgulve kommer i mange forskellige former og farver. De pæneste mønstre ligner træ, sten og marmor. Vinylgulvet har blot den fordel, at det let kan holdes rent, ligesom det ikke kræver den store vedligeholdelse.

Er der specielle typer vinyl til et køkken?

Da køkkenet er et rum, hvor der er megen aktivitet kan det anbefales at benytte tykkere vinyl, som er mere slidstærk, ligesom heterogen vinyl er at foretrække. Heterogen vinyl består af forskellige lag, som er lagt ovenpå hinanden på kryds og tværs. Det gør det mere slidstærkt end homogen vinyl, som blot er en ensartet og gennemfarvet masse.

Er der specielle regler for at lægge vinylgulv i et køkken?

Da køkkener ofte er såkaldte vådrum, så gælder der særlige regler for vinylgulve i køkkener. Et vådrum er et rum, hvor der forefindes et gulvafløb.

Den vinyl som lægges skal således være godkendt til vådrum.

I vådrum gælder der særlige regler, som findes i bygningsreglementet: Gulv og vægge skal udføres så de kan modstå fugtpåvirkninger og de andre påvirkninger som oftest forekommer i vådrum. Gulve og gulvbelægninger samt deres samlinger, tilslutninger og gennemførelser skal være vandtætte. De materialer som anvendes, skal anvendes i overensstemmelse med de vilkår, som Boligministeriet har godkendt de enkelte produkter under forudsætning af.Vinylgulvet skal også lægges på særlig vis. Således skal de svejses sammen for at sikre de er vandtætte. Det gøres med en særlig svejsetråd, som anvises af forhandleren. Efter svejsningen er det vigtigt at svejsetråden skæres så svejsningen er ensartet på overfladen – ellers kan der samle sig snavs og fedt, og det kan på sigt underminere vandtætheden.

Vinylgulve til køkkener koster det samme, som til andre rum – dvs. som oftest mellem 150 kr. og 250 kr. pr. m². Da køkkenet er det mest oplagte rum at lægge vinylgulve i, så er der også mange forskellige mønstre at vælge mellem som netop passer til køkkener.

Skal man lægge det selv eller få professionel hjælp?

Hvis man skal lægge vinylgulve selv – og lægge dem i et vådrum – så er det lettest at gøre i køkkenet. Et vådrum opdeles i to zoner – en vådzone, der skal være vandtæt, og en fugtigzone, som skal være vandafvisende.

I badeværelser er der flere afløb end der er i køkkener. Derfor er der færre vådzoner i et køkken, og derfor er det muligt at have større områder uden fald i køkkenet – ligesom der ikke skal etableres membraner i samme omfang som i badeværelser.


Behovet for professionel hjælp afhænger naturligvis af dine evner. Men skal du ikke have fagmanden ud i anden sammenhæng – skal han ikke lægge vinylgulv i dit badeværelse – så er det lettere at lægge gulvet selv i køkkenet.

TAGS: billigt vinylgulv i køkken , lægning af vinylgulv i køkken , vinylgulv til køkken tilbud

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer