Weber Performer kulgrill – Billigst og bedst

Weber Performer KulgrillHvis du ligesom rigtig mange danskere overvejer at investere i en Weber Grill, så fortæller vi dig, hvorfor det er smart at købe en Weber Performer Kulgrill og hvordan det i sidste ende bliver til det bedste køb på markedet.

Luksusgrillen med kul

Weber grillen kommer fra det store USA og derover bliver der grillet rigtig meget, så Weber ved, hvad de har med at gøre.

De har i mange år været førende på det danske marked og der er ingen tvivl om, at det er et godt og stabilt mærke indenfor kuglegrills.

Weber laver en del forskellige modeller af deres grill “system”, fra en lille bordmodel til den store gasgrill, som du kan tænde og bruge med det samme.

Vi har dog ikke talt længe med en kok, som bruger en grill i sit professionelle virke, før han siger, at en kulgrill kan noget helt andet og bedre end en gasgrill.

Røgen er med til at give maden smag“, siger han og fortsætter “Du kan ikke få den rigtige grillsmag frem på en gasgrill, for det svarer til at stå derhjemme i køkkenet” (hvis du altså har gas derhjemme).

Den mest solgte model herhjemme er kuglegrillen One-Touch, der har en diameter på 57 cm, hvilket er rigeligt til den store familie, der har inviteret gæster en aften. Weber One-Touch er en almindelig kuglegrill med låg, og den egner sig godt til både pølser, fisk og steaks, men du kan også stege hele kyllinger, flæskestege og oksestege i den.

Weber har flere andre modeller, og en af dem er Weber Performer kulgrillen, som er en kuglegrill, der er placeret i en ramme af stål med hjul på.

Weber Performer Grill i brug

Fordele og ulemper ved Weber Performer

Ved Weber Performer er kuglegrillen integreret i et lille arbejdsbord og på bordet er der en   opbevaringsholder til briketter, så de ikke bliver våde, når det regner.

Der følger også en redskabsholder med til Weber Performer. Den koster ellers ca. 150 kr. hvis du skal købe den separat.

Billig Weber Grilll med bordDer er også termometer med og en hylde forneden, hvor du kan stille dine potter og pander.

Det er også en kæmpe fordel, at Weber med denne model giver ejeren mulighed for at tænde op med et simpelt gas-system, hvor man ved hjælp af en lille gasflaske rammer kullene nedefra med en flamme, indtil der er gået ild i dem.

Det er faktisk en stor grillstarter, blot integreret i grillen og det er smart.

Ulemperne er få, men til at få øje på. Den første handler om bevægelighed omkring grillen.

Som den, der passer grillen, er det nogle gange rart at kunne stille sig ved siden af grillen, hvis det f.eks. ryger meget og vinden pludselig vender. Det er svært med denne model, men man kan selvfølgelig dreje hele bordet.

Den anden ulempe, som efter vores mening er større end den første, er bordet.

Vil man stå så tæt på et rigtig varmt grilllåg eller for den sags skyld en grill uden låg, der måske ryger?

Jeg vil i hvert fald ikke, men ville i stedet for bruge bordet til at have bøfferne stående på, indtil de skulle steges.

Der er forskel på prisen

Se dig godt for, når du skal købe en Weber Grill, uanset hvilken model, der er tale om, for der er rigtig stor forskel i prisen og der er næsten altid en grill fra Weber på tilbud et eller andet sted i landet.

Du kan også se, om du kan finde en flot model brugt – vi fandt én til bare 1999 kroner på dette brugtmarked.

Brugt Weber Performer Kulgrill

Kan det så betale sig?

En Weber Grill holder væsentlig længere end en billig model, så hvis vi sammenligner med en billig model til f.eks. 400 kroner, så skulle Weber Grillen altså holde 6 gange så lang tid som den billige.

En Weber Grill har 10 års garanti og efter vores erfaring holder en billig model sjældent mere end én sæson, før den bliver præget af vind og vejr.

Så ja, det kan betale sig.

Tillægsprodukter

Du kan købe alt muligt tilbehør til din Weber Grill, fra en holder til helstegt kylling til et forklæde, hvor der står Weber på (selvom det sidste vel næppe kan kaldes tilbehør til grillen), men der er noget du har mere brug for end andet.

Til en Weber Performer Kulgrill skal du bruge nogle gasflasker, hvis du vil gøre brug af gas-tændingen. De koster 60 kroner stykket.

Derudover er der også fornuft i at investere i et overtræk, så grillen ikke tager unødig skade, når den danske sommer viser sig fra sin lidt mere dystre side. Det koster 400 kroner.

Du skal også bruge en grill-tang eller to, men der behøver jo ikke stå Weber på dem.

Skriv en kommentar