Weber Pizzasten – Kvalitet og pris

Weber PizzastenMan kan alt på sin Weber Grill og nu kan man i hvert fald også lave pizza, men er kvaliteten god nok, når det kommer til Webers egen Pizzasten?

Vi fortæller dig her, hvorfor du skal investere i en pizzasten til din grill, hvad den skal koste og hvorfor du nok bør holde dig væk fra Webers eget produkt.

Pizzasten – hvorfor og hvordan?

Hvorfor ikke bare bage sin pizza i ovnen, som du plejer? Hvorfor tænde op i grillen, for derefter at lægge en stor sten i, som du så kan bage din pizza i/på, mens du gætter dig til graderne?

Svaret er simpelt – fordi det smager bedre. Langt mere som i Italien, stedet hvor pizzaerne kommer fra.

Weber Pizzasten FirkantetDe originale pizzaer bliver nemlig bagt i stenovne, hvor dejen med fyld bliver lagt ind på en meget varm sten med ild nedenunder. Man kan også i dag få en pizzasten til sin ovn, men det giver på ingen måde det samme resultat, rent smagsmæssigt.

Som så mange andre ting, så er der bare en ganske særlig duft og sprødhed over den mad, der har været på grillen i stedet for i ovnen eller på panden.

En pizzasten er ganske nem at have med at gøre. Du tænder op i grillen, åbner det nederste spjæld, lægger stenen på og venter til den er gloende varm, hvilket tager cirka 10 minutter.

Weber Pizzasten RundDernæst lægger du pizzaen på og så venter du lidt igen, inde du sætter dig til bordet for at spise den.

Med en pizzasten skal du altså ikke vente på, at ilden forsvinder og kullene gløder (som du skal når du ellers skal grille), og hvis du kombinerer det med et traditionelt grillmåltid, så bager du pizza (eller brød eller noget helt tredje) mens du venter på, at kullene bliver til gløder. Det er smart.Kvaliteten

Lad det være sagt med det samme – vi har ikke gode erfaringer med Webers egen Pizzasten og vi er ikke de eneste, der kan nikke genkendende til dette, der er at finde i en blog på nettet: “Ja, min Weber pizza-sten knækkede også efter ca. 10 gange i grillen.

Primo PizzastenDa vi stødte på det første gang, så ringede vi til Weber, der forklarede at der var tale om et dårligt parti med “brud” i stenene, men vi kan altså blive ved med at finde folk, der fortæller om dårlige erfaringer med deres Weber Pizzasten.

Til gengæld findes der mange andre pizzasten og én af dem, som er mest og bedst omtalt på nettet, er en Primo pizzasten og den kan du læse på bl.a. Nextag.com.

Prisen

Med mindre du har købt din Weber grill inklusive en pizzasten (der er konstant forskellige tilbud rundt omkring i landet og også mange kombi-tilbud som f.eks. med pizzasten), så er du nødt til at købe stenen separat.

Prisen for en Weber Pizza sten ligger omkring 300 kroner, og du kan f.eks. købe den her.

Den omtalte Primo sten har vi kun fundet ét sted i Danmark til 260 kroner. Vi kan ikke garantere at de stadig sælger Primostenen, men her finder du den lækre sten.


Kort fortalt

Køb en pizzasten, men ikke én fra Weber. Nyd at bage pizzaer og brød på din Weber-grill, men betal ikke mere end 300 kroner for en sten.

TAGS: Firkantet Weber pizzasten , Primo pizzasten , Rund Weber pizzasten

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer

2 Kommentarer på Weber Pizzasten – Kvalitet og pris

  1. Keld Kær Søndergaard siger:

    Jeg fik en pizzasten i fødselsdagsgave, som jeg havde ønsket mig. Men efter at ha’ lavet 8-10 pizzaer, knækkede stenen. Jeg fik så en ny, med besked om at der var fejl i netop denne produktion. Jeg gik så i gang igen, men efter kun 5 pizzaer knækkede den også. De indrømmede så at det var et problem og jeg fik pengene tilbage. Problemet er nemlig, at hvis der bare løber det mindste væde, eller fedt af pizzaen, så tænger det omgående ind i stenen. Og enhver ved, at fugt der pludselig bliver opvarmet til 300 grader, udvider sig helt vildt og så er der kun en vej, det vil ud af stenen og derved sker der en lille eksplotion, som får stenen til at knække.
    Så nu har jeg også købt en Primo pizzasten, for den er glaseret og dermed kan intet trænge ind i den.

  2. Mikael siger:

    Hej Keld,

    Godt at høre at du har de samme erfaringer. Egentlig underligt at Weber ikke får det problem løst.