Zink tagrende til moderne huse – Super holdbart og let installation

Zink tagrender har den fordel, at de er yderst holdbare, og derfor kan sættes op helt tæt på alle kyster, også vestkysten, i modsætning til stål. Det er et meget smukt materiale, som patineres og får en gråblå farve. Du kan dog også vælge tagrender af zink, som allerede er patinerede, så de har patina-looket med det samme.

Zink tagrende

Zink tagrende fra Plastmo sælges med 25 års garanti

Der er flere producenter af Zink tagrender. RHEINZINK tagrender fås med 30 års garanti fra producenten og Plastmo giver 25 års garanti på deres Zink tagrender. VM Zink har en garanti på 10 år, og Plastmo fremstiller et blandingsprodukt, som hedder AluZink, hvor de giver 15 års garanti.

Fordele ved zink tagrender i forhold til andre materialer

VM Zink

VM Zink fremstiller holdbare tagrender, som skal loddes sammen

Zink er utrolig holdbart og modstandsdygtigt over for saltholdig luft og det kan bruges helt tæt på vestkysten. Det er i modsætning til tagrender af kobber og stål, som ikke kan bruges, hvis du er tættere end en kilometer på vestkysten. Dog reduceres garantien til 20 år, i stedet for 25, hvis du bruger zink tagrenderne fra Plastmo helt tæt på vestkysten.

Det er også et miljøvenligt materiale, og da tagrenderne fremstilles af 100 % zink, kan det indsamles og omsmeltes, og genbruges i gen.Zink er også et smukt materiale, som passer godt til alle moderne huse. Tagrenderne fås i flere former. Den halvrunde form er den klassiske og mest almindelige, men du kan også få de specielle arkitekttagrender, som er firkantede i designet.

De tre producenter af tagrender har udviklet forskellige systemer til, hvorledes tagrenderne skal sættes op. VM Zinks tagrender skal loddes sammen, og det udføres bedst af en fagmænd. Tagrenderne fra både Plastmo og RHEINZINK kan enten loddes eller limes sammen, så det kan du godt gøre selv.

Vælg den rette størrelse på dine tagrender

Tagrenderne og nedløbsrørene kan fås forskellige størrelser, og Plastmo’s tagrender af Zink fås i de følgende størrelser:

  • Størrelse 10:   Har en bredde på 102 mm og en højde på 64 mm, og passer til havens småbygninger såsom skure, udestuer og garager.
  • Størrelse 11:  Har en bredde på 120 mm og en højde på 72 mm, og passer til rækkehuse, villaer og andre huse til beboelse.
  • Størrelse 12:   Har en bredde på 144 mm og en højde på 87 mm, og passer til meget store huse eller industribygninger.

Nedløbsrørene fås størrelse 75 mm eller 90 mm.

VM Zink og Rheinzink har tre tilsvarende størrelser:

  • Størrelse 10:  med en bredde på 105 mm og en højde på 62 mm.
  • Størrelse 11: med en bredde på 127  mm og en højde på 73 mm.
  • Størrelse 12: med en bredde på 153 mm og en højde på 87 mm.

Rheinzinks nedløbsrør fås i tre størrelser: 76 mm, 87 mm og 100 mm. Så du kan vælge det meget store nedløbsrør til store fabriksbygninger, f.eks.

Hvor meget koster zink tagrender?

Plastmo tagrender af zink

Zink tagrender koster halvdelen af kobber, men næsten dobbelt så meget som plastic og stål

Tagrender af zink koster mere end tagrender af plastic og stål, men kun halvt så meget som tagrender af kobber. Leder du efter en god og eksklusiv tagrende til en fornuftig pris, er zink derfor det oplagte valg.

Til et meget lille hus, der har en længde på 10 meter, en højde på 3 meter, og hvor hver tagflade er 5 meter fra midten af taget, og ned til enden, skal du bruge ca. de følgende materialer – priserne er for Plastmo’s tagrender:

Det giver en total pris på ca. 8.000 kr. inkl. levering. Tilsvarende materialer koster ca. 16.000 kr. for kobber tagrender, og ca.  5.000 kr. for tagrender i stål eller plastic.

Du kan også vælge tagrender fra VM Zink her eller RHEINZINK her.

Du skal vælge zink, hvis du vil have meget holdbare tagrender

Zink tagrende

Zink tagrender har mange fordele

Zink er et godt valg til tagrender, hvis du vil et smukt og holdbart materiale, til rimelige penge. Det er ikke ligeså billigt, som plastic eller stål, men det har et smukkere look, og ældes med ynde.

Du kan selv sætte de tagrender op, som skal limes. Først sættes rendejernene i, og dernæst limes tagrenderne sammen og sættes i rendejernene.

Har du allerede rendejern, kan du også købe nogle specielle rendejernskapsler, så du ikke behøver at skifte dem.


Vælger du tagrender fra VM Zink, skal de loddes sammen, og det anbefales ikke at gøre selv. Du bør i stedet lade en fagmand gøre arbejdet.

Du kan se det store udvalg af tagrender fra både VM Zink, RHEINZINK og Plastmo her.

TAGS: plastmo tagrender , tagrender , Zink tagrende

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer