Panasonic varmepumpe – Priser, kvalitet og installation

Panasonic varmepumpeMed en Panasonic varmepumpe som supplement til el-varme, oliefyr, naturgas og lignende kan du gøre din varmeregning betydeligt mindre. Panasonics produkter har fået fine udmærkelser i Go’Energis testanalyser, og så er de generelt med til at sikre et godt indeklima.

Det lyder jo vældig godt. Men Panasonic producerer mange forskellige modeller, og det kan godt være lidt svært at danne sig et overblik.

Hvilken type varmepumpe har man egentlig brug for? Skal man vælge en luft til luft- eller luft til vand-type? Og hvilke udgifter er der i forbindelse med installation?

Få et gratis tilbud og rådgivning om valg af varmepumpe – 100% uforpligtende.

Varmepumpemodeller fra Panasonic

Panasonic producerer to hovedtyper. Typen “varmepumpe luft til luft” fungerer ved at importere varme fra udeluften.

Varmen omsættes til varme ved et højere temperaturniveau, som pumpes ud i det rum, hvor du har installeret apparatet. Som Go’Energi forklarer det, fungerer apparatet i princippet som et omvendt køleskab.

Priserne for luft til luft-typen – eksklusiv installation – starter omkring 8.000 kroner.

En varmepumpe af typen “luft til vand” består af en kompressor hhv. en hydroboks. Førstnævnte opsamler varmepartiklerne i luften udenfor.

Sidstnævnte overfører varme til en vandbeholder. Sådanne apparater har den fordel, at de leverer både varme og varmt vand. Dog er de ikke lige så energieffektive som jordvarmeanlæg.

Luft til vand-modeller er en del dyrere end luft til luft-modeller. Du skal her af med omkring 70.000 kroner eksklusiv installation.

Hvad betyder “COP”?

COP betegner apparatets energieffektivitet. Man kan generelt sige, at desto højere COP-tallet er, desto bedre er apparatet.

COP-tallet skal dog ses i forhold til varmeydelsen, som er opgjort i kW. I et helårshus har du f.eks. brug for en langt højere varmeydelse end i et sommerhus. Så her et højt COP-tal ikke nok i sig selv.

Brug luft til luft-apparater i sommerhuset

Varmepumpe til sommerhusetApparater af typen luft til luft kan du med fordel bruge i dit sommerhus eller i din garage som energiøkonomisk alternativ til el-varme. Luft til luft-apparater er op til 3 gange så energieffektive som almindelige el-radiatorer.

Panasonic producerer en lang række apparater – typisk med betegnelserne CE, NE og HE. Du skal holde tungen lige i munden, når du bestiller. For mange af model-betegnelserne ligner hinanden.

CE-serien repræsenterer firmaets standard-modeller. Disse er de billigste (fra ca. 8.000 kroner). Modeller fra NE-serien er noget dyrere (fra ca. 9.000) men har til gengæld en luftrenser-funktion. Endelig er der HE-serien, der typisk har de mest energieffektive apparater. Se priseksempler nedenfor.

Varmepumpen HE9LKE

Panasonic-modellen HE9LKE er blevet tildelt Go’Energis energi-mærke. Dette betyder, at den er blandt de mest energieffektive varmepumper på markedet (= højt COP-tal), og at den er forsynet med en automatik, der sikrer, at anlægget kan styres optimalt i forhold til dit forbrug.

Hertil kommer, at du kan være sikker på, at den er designet til danske klimaforhold.

Panasonic varmpempume pris

Det er ikke underligt, hvis du surfer rundt på nettet og bliver en smule forvirret. Der kan være meget forskel på forhandlernes måde at angive priserne på.

Få et gratis tilbud og rådgivning om valg af varmepumpe – 100% uforpligtende.

Nogle angiver en samlet pris, hvor tilbehør og installation er inkluderet. Andre forhandlere opererer med en standard-pris, der udelukkende gælder selve apparatet.

Vi har her forsøgt at give dig et par eksempler:

Panasonic varmepumpe - Pris skema
* ved særlig tilbudspris

Som man du se, er forhandlerne Klimacopagniet.dk og Varmepumpesalg.dk dyrest. Danskboligvarme.dk synes umiddelbart at være billigst. Du skal dog være opmærksom på, at hverken el-kabler, kobberrør, sikkerhedsafbryder etc. er med i prisen.

Så i det store hele er prisen nok ikke så forskellig fra de andre leverandørers priser.

Sammenlagt skal du regne med at give mellem 15.000 – 17.000 kroner for HE9LKE inklusiv installation. Installationsprisen ligger typisk omkring 4000 kroner.

Energisparetilskud reducerer prisen

Visse forhandlere sælger deres apparater til nedsatte priser, såfremt du siger ja til et energisparetilskud fra et specifikt energiselskab. Hos Klimacompagniet.dk kan du således spare ca. 1000 kroner via et SEAS-NVE-energisparetilskud ved installation i et sommerhus uden brændeovn.

Til helårshuse anbefales luft til vand-apparater

Satser du på at anvende en varmepumpe i dit helårshus, kan det som regel ikke svare sig med en luft til luft-model. Den samlede varmeydelse vil ganske enkelt ikke være høj nok. Du kan selvfølge installere mere end et apparat, men det vil både være besværligt og dyrt.

En bedre løsning vil være et luft til vand-apparat, der udover at levere varme også producerer varmt vand. Den kræver blot, at du har vandbårne radiatorer eller vandbåren gulvvarme.

Priser: Luft til vand-pumper fra Panasonic

Panasonic Aquarea varmepumperPrisen for Panasonics Luft til vand-serie – Aquarea – ligger på omkring 70.000 kroner.

Selve installationen koster mellem 18.000 og 24.000 kroner. Vi taler altså om en samlet udgift på lidt under 100.000 kroner, hvilket jo ikke ligefrem er lille greb i lommen.

Aquarea-serien er ifølge danskboligvarme.dk velegnet til huse på mellem 100 og 300 kvadratmeter. Har du et olieforbrug på ca. 2.000 liter om året, er det bedst at vælge LV9-modellen (9kW). Er dit olieforbrug omkring 3.000 liter om året, vil du være bedst tjent med LV12-modellen (12kW).

Få et gratis tilbud og rådgivning om valg af varmepumpe – 100% uforpligtende.

Pumpen skal passe til nordisk klima

Varmepumper produceres specifikt til det klima, de skal anvendes i. Hvis du køber et apparat fra Panasonic skal du være opmærksom på, om det har den korrekte mærkning.

Som tommelfingerregel kan du regne med, at modeller beregnet til det nordiske klima har mærkninger, hvori bogstavkombinationen HE, NE og CE indgår.

Er apparatet mærket med et Go’Energi-mærke, kan du også regne med, at det er i orden.

Hvad passer bedst til mine behov?

Har du el-radiatorer kan det bestemt betale sig at kigge på en Panasonic varmepumpe af typen luft til luft, da denne er op til 3 gange så effektiv. I sommerhuse er luft til luft-typen særligt velegnet. Priserne starter ved ca. 8.000 kr. og installation koster omkring 4.000 kr.

Generelt er det en god ide at kigge efter et højt COP-tal, da dette er ensbetydende med en høj energieffektivitet. Panasonic-modellen HE9LKE med Go’Energis testmærke vil her være en af de bedste. Den er dog noget dyrere end de billigste modeller.

I et helårshus har du som regel brug for en højere varmeydelse, hvorfor luft til vand-apparater her er mere hensigtsmæssige. Panasonic laver to serier, LV9 og LV12, hvoraf sidstnævnte har den højeste varmeydelse.

En luft til vand-løsning er forholdsvis dyr, og du skal regne med en totaludgift på op til 100.000 inklusiv installation.

Oversigt over de forskellige modeller på markedet

Hvis du er i tvivl om hvilken model du skal vælge, så kan du finde en god Panasonic varmepumpe oversigt på nettet, hvor hver model er blevet bedømt ud fra nogle faste parametre, så du lettere kan sammenligne dem og vælge den der passer bedst til dig behov.

Det gode ved sådan en oversigt er, at det er stillet grafisk op så det er let at overskue og vil man dykke længere ned i detaljerne omkring de enkelte modeller, så klikker man bare på “læs mere”.

En varmepumpe er en større investering så det kan godt betale sig at gøre sit forarbejde ordentligt.

4 kommentarer til “Panasonic varmepumpe – Priser, kvalitet og installation”

  1. Jeg har idag et baxi pillefyr og er ikke lige tilfreds med alt det besvær det giver, kan man sætte luft til vand på istedet, jeg bruger ca 10000 kg om året og har kun 230 km ikke hele huset er perfekt isoleret med dog isoleret. omkring 100 til 150 mm over alt. hvad vil det koste og kan det lade sig gøre?
    Hilsen Heidi

    Svar
  2. Hej Heidi,

    Du vil være bedst tjent med at få en montør ud for at give et tilbud. Det er meget lettere for dem når de står ude på stedet og ser på de faktiske forhold, at vurdere hvad og hvordan noget kan lade sig gøre.

    Svar
  3. Hej Gå ind på vp-ordning.dk der kan man få mere at vide om varmepumper
    der er et skema man kan udfylde og sende til et VPO godkendt firma så laver de en beregning og en overslagspris på varmepump

    mvh
    PLteknik

    Svar

Skriv en kommentar