Maling af tag – pris på tagmaling hos professionel – Hvad koster det?

Det er slet ikke så dyrt, at få malet taget af en professionel, som man måske skulle tro, og mange professionelle mener, at det lægger 15-20 år til tagets levetid.

Maling af tag

Det er ikke dyrt at få taget malet af en professionel

Mange overvejer at få malet deres tag for at få det til at se pænere ud, og eventuelt gøre det mere holdbart. Se hvor meget det typisk koster at få malet dit tag af en professionel.

Hvilke tag kan males?

eternittag

Et gammelt tag af eternit

De fleste tage er fremstillet af eternit, betontegl, lertegl, tagpap, stålplader eller skifer. Det er svært at male et skifertag, og det er sjældent nødvendigt, da skifer er meget holdbar.

Det samme gør sig gældende for tegl. Da teglsten er fremstillet af brændt ler, kan de ikke tåle at blive højtryksrenset, og skal renses nænsomt. Maling kan ikke sidde fast på teglstenenes overflade.

Til gengæld er det meget almindeligt at male tage af eternit, betontegl og tagpap. Er dit tag over 40 år gammelt, kan det dog sjældent svare sig at male det. Da er det en bedre idé at få et nyt tag på. Få 3 tilbud på tagmaling

Indeholder dit eternittag asbest?

Før du kan male dit tag, skal det renses, og i den sammenhæng, skal du være opmærksom på, om du har et ældre eternittag. Eternittage indeholder ofte asbest, da det først var i 1987 at asbest blev ulovlig i alle tagplader. De må kun renses af godkendte fagmænd.

taget skal renses

Taget renses før det males

Er du i tvivl, om dit tag indeholder asbest, kan du kigge på dine bølgeasbestcementplader. De har et nummer, der fortæller om pladerne indeholder asbest eller ej. Starter nummeret med 4 eller 5 er der ikke asbest i tagpladerne. Starter de med 0 eller 1 er der asbest i pladerne.

Der er naturligvis strenge regler for, hvorledes man må rense et tag, der indeholder asbest, som du kan læse mere om på Arbejdstilsynets hjemmeside her.

Du må ikke slibe taget, eller højtryksspule dit tag, hvis det indeholder asbest. Dog kan du rense det med en blød børste og en vandslange.

Vil du have dit eternittag med asbest grundigt renset med højtryksrensning, kan du kontakte en godkendt tagrensefirma til at rense taget med udstyr, som de har fået godkendt af Arbejdstilsynet. Det er en god idé at bede dem om at vise den dispensation, som de har fået af Arbejdstilsynet.Hvad bestemmer prisen på at få malet tag?

maling-af-tag-pris

Tag med høj vinkel

Hvor meget det koster at få dit tag malet, afhænger hvor stort et grundareal dit hus har, og hvor stor en tagvinkel. Prisen er meget højere, hvis dit tag har en vinkel over 35 grader.

Prisen afhænger også af, hvor svært det er at komme til taget. Er det meget svært at komme til og kræver det evt. special-udstyr som stilladser og lifte, så kan det blive meget dyrere.

Er dit tag i meget dårlig stand, kan det også blive lidt dyrere, da det kan være nødvendigt at udskifte dele af taget, før det er forsvarligt at rense det.

En professional tagmaler vil komme og se på dit tag, før at han kan give dig en endelig pris, men du kan i mange tilfælde få en vejledende pris på internettet. Det er en god idé at indhente tilbud fra flere tagmalere i dit område, så du er sikker på, at du får den rigtige pris.

Maling af tag med lille hældning koster typisk fra 80 kr. pr. m2

Taget sprøjtemales

Sprøjtemaling af taget

De fleste huse har en hældning på taget på under 35 grader, og det er langt billigere at få malet disse huse i forhold til huse, der har et tag med en høj taghældning.

Priserne starter fra 80 kr. pr. m2 inkl. moms, men der er naturligvis variation fra firma til firma, og mange tager op til 140 kr. pr. m2 inkl. moms.

Nogle firmaer giver taget 2 lag, og andre firmaer giver det 3 lag maling. En typisk pris for et hus med et tagareal på 150 m2 og en lille taghældning er ca. 20.000 kr.

Der kan også være forskel på, hvor lang tids garanti, som du får på tagmalingen, og under hvilke kriterier, som denne garanti gælder. Mange firmaer giver 10 års garanti, under forudsætning af, at du får det algebehandlet hvert andet år.

Maling af tag med en høj hældning koster typisk fra 190 kr. pr. m2

Har dit tag en meget høj hældning med en vinkel over 35 grader, bliver det meget dyrere. Her starter priserne typisk ved 190 kr. pr. m2, og de kan godt blive højere, hvis der skal bruges lifter og stilladser.

Det koster typisk ca. 30.000 kr. for at få renset og malet taget på et hus med et tagareal på ca. 150 m2, hvis det har en taghældning på over 35 grader.


Delvis gør-det-selv koster ca. 55 kr. pr. m2

Flere firmaer har en løsning, hvor de renser taget professionelt med godkendt renseudstyr, hvorefter du selv maler tager. På den måde kan du få dit eternittag med asbest helt forsvarligt renset af miljøgodkendte tagrensere med det rigtige udstyr, og spare lidt penge ved selv at male taget.

Det koster typisk 55 kr. pr. m2 med en delvis gør-det-selv løsning.

Det kan godt betale sig at få taget malet af en professionel

De gamle tage af eternit med asbest er meget robuste og holdbare, og derfor kan det godt betale sig at få sit tag malet i stedet for at udskifte det. Få 3 tilbud på tagmaling Maler du taget, bliver det også renset, og malingen giver det en overfladebehandling, som beskytter taget.

Du kan også vælge en tykkere tagmaling, som kan dække små sprækker i nedslidte tage.

Et nyt tag koster mindst 100.000 kr., og derfor kan det være en rigtig god løsning at få dit gamle tag renset og malet for 15-20.000 kr., da det ligger 15 år eller mere til tagets levetid.

TAGS: maling af tag , maling af tag pris , tagmaling , tagmaling af professionel

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer

2 Kommentarer på Maling af tag – pris på tagmaling hos professionel – Hvad koster det?

 1. Dorthe Hansen siger:

  Hej.
  Jeg vil gerne have et tilbud på maling af ca. 130 m3 tag.
  Den ene side er helt fri. På modsadt side er der en tilbygning på det halve af huset.
  Taget er eternit. Der er ikke høj hældning.

 2. Mikael siger:

  Hej Dorthe,

  Vi udfører ikke tagmaling, men prøv at tage konktakt til 3byggetilbud.dk – Der kan du helt sikkert finde en god og lokal tagmæler til en rimelig pris.

  Mvh.
  Mikael