Maling af tag – pris på professionel tagmaling

Umiddelbart tænker rigtig mange, at det er meget dyrt at få malet deres tag. Men rent faktisk er det slet ikke helt så dyrt at få malet taget af en professionel, som man måske skulle tro.

Faktisk er der mange professionelle fagfolk, som mener, at det kan forlænge tagets levetid med op til 15-20 år.

Få et gratis tilbud på maling og fornyelse af dit tag – Altid lave priser – 100% uforpligtende.

Maling af tag
Det er ikke dyrt at få taget malet af en professionel

Ønsker du at vide prisen på rens og maling af dit tag, kan du beregne prisen ved at beskrive dit tag og angive hvor mange kvadratmeter dit hus er i 3byggetilbuds.dk prisberegner her.

Mange som bor enten i et gammelt hus, eller som bare har et gammelt og slidt tag, overvejer ofte at få malet taget. Både for at det kommer til at se pænere ud, men også for at forlænge tagets levetid og holdbarhed.

I dette indlæg kan du se hvor meget det typisk koster at få malet dit tag af professionelle fagfolk. En professionel maler vil altid beregne prisen på maling af taget, inden han eller hun starter på opgaven.

Hvilke tag kan males?

eternittag
Et gammelt tag af eternit

De fleste tage på mange huse i Danmark er fremstillet af enten eternit, beton tegl, lertegl, tagpap, stålplader eller skifer. Det er muligt at male både eternit, beton tegl, tagpap og stålplader.

Men når det handler om at male et skifertag, kan det dog blive svært. Det er dog også meget sjældent nødvendigt. Skifer er nemlig et meget holdbart naturmateriale, som derfor også er særlig miljøvenlig. Den samme gode holdbarhed gør sig også gældende for tegl.

Teglsten er fremstillet af brændt ler, og af den grund tåler de ikke at blive højtryks renset. De har derimod rigtig godt af at blive renset meget nænsomt. Vil man gerne male et tag af teglsten, er det næsten umuligt, da malingen har meget svært ved at binde sig fast på teglstenens overflade.

Det mest almindelige er, at male et tag som er af eternit, beton tegl eller tagpap. Har du et hus med et gammelt tag over 40 år, kan det dog sjældent svare sig at bruge tid, penge og kræfter på at male det. I stedet vil det være en bedre idé, at investere i et helt nyt tag.

Indeholder dit eternittag asbest?

Overvejer du at male husets tag, skal du altid være opmærksom på, at taget skal igennem en effektiv rensning. I den sammenhæng skal du derfor være meget opmærksom på, om dit tag er et ældre eternittag. De gamle eternittage som blev lagt før 1987, indeholder oftest en del af den meget omtalte asbest, som i dag er blevet ulovligt.

taget skal renses
Taget renses før det males

Det støv som der normalt vil fremkomme i forbindelse med en rensning, indeholder meget små fibre. Fibre som er så små og tynde, at det menneskelige øje ikke er i stand til at se dem.

De små fibre vil hurtigt blande sig, i den luft vi indånder. Er man en person som ofte har været eller er i berøring med asbest, kan det i værste tilfælde forårsage eksempelvis kræft.

Det var først i 1987 at asbest blev gjort ulovligt i alle tagplader. Alene af den ene grund, må de derfor kun renses af godkendte og professionelle fagmænd.

Det er nemt at vide, om dit tag indeholder asbest. Er du eventuelt i tvivl, kan du kigge på dine bølgeasbestcementplader.

Bølge asbestcementplader er nemlig udstyret med et serienummer, der kan fortælle dig, om tagpladerne indeholder asbest eller ej. Starter nummeret med 4 eller 5, er der ikke asbest i dine tagplader. Starter nummeret med 0 eller 1, vil der være asbest i tagpladerne.

Da asbest i dag er ulovligt, er der naturligvis lavet meget strenge regler for, hvorledes man må rense et tag, der indeholder det ulovlige asbest. Vil du vide mere om de strenge, men nødvendige regler, kan du læse mere om dem på Arbejdstilsynets hjemmeside.

Hvis dit hus har et tag som indeholder asbest, må du aldrig begynde at slibe taget. Det samme gælder, hvis du overvejer at højtryks rense dit tag. I stedet kan du rense det med en blød børste og en vandslange.

Står du alligevel i den situation, at du gerne vil have dit eternittag med asbest renset. For eksempel ved hjælp af en højtryksrenser, kan du kontakte et godkendt tagrens firma, som kan rense dit tag.

Et godkendt firma bruger kun professionelt udstyr, som de har fået godkendt af Arbejdstilsynet. Vælger du at rense taget på denne måde, er det en god idé at bede dem om at vise den dispensation, som de har fået af Arbejdstilsynet, inden de går i gang.

Få 3 gratis tilbud på maling af tag – 100% uforpligtende.

Hvad bestemmer prisen på at få malet tag?

maling-af-tag-pris
Tag med høj vinkel

Hvor meget det koster at male tag, afhænger af hvor stort et grundareal dit hus har og hvor stor en tagvinkel, der er på huset. Prisen er ofte en del højere, hvis dit tag på huset har en vinkel over 35 grader.

De endelige pris afhænger også af, hvor svært det er at komme til taget. Er taget meget svært at komme til, og kræver det for eksempel brug af specialudstyr som for eksempel stilladser og lifte, så kan det i den sidste ende, ende med at blive en del dyrere, end hvis dit tag er lige til at gå til.

Er dit tag i en meget dårlig stand, kan det også ende med at blive lidt dyrere at male taget. Grunden er, at det kan være nødvendigt at udskifte dele af taget, før det er forsvarligt at rense det.

Før den professionelle tagmaler giver dig den endelige pris på maling af dit tag, vil han som regel komme og tage et kig på dit tag. Vil du gerne selv finde en pris, kan du i mange tilfælde også selv finde en vejledende pris på internettet.

Når du indhenter de forskellige priser på at få malet taget, er det altid en god idé at indhente flere forskellige tilbud fra flere tagmalere i dit område. På den måde kan du være sikker på, at du får den helt rigtige pris.

Maling af tag med lille hældning koster typisk fra 80 kr. pr. m2

Taget sprøjtemales
Sprøjtemaling af taget

De fleste huse har en taghældning på under 35 grader. Det er langt billigere at få malet disse huse i forhold til huse, der har et tag med en høj taghældning. Den endelige pris på maling af taget kan derfor være afhængig af, hvor stor en hældning dit hus og dit tag har.

Priserne starter fra 80 kr. pr. m2 inkl. moms. Men der er naturligvis variation fra firma til firma. Mange tager op til 140 kr. pr. m2 inkl. moms.

Nogle firmaer giver taget 2 lag. Andre firmaer giver taget 3 lag maling. En typisk pris for et hus med et tagareal på 150 m2 og en lille taghældning er ca. 20.000 kr.

Der kan også være forskel på hvor lang tids garanti, du får på tagmalingen. Der er også mange forskellige kriterier, som garantien gælder.

Mange firmaer giver 10 års garanti på malingen. Men det er under forudsætning af, at du får taget algebehandlet hvert andet år.

Få 3 gratis tilbud på maling af tag – 100% uforpligtende.

Maling af tag med en høj hældning koster typisk fra 190 kr. pr. m2

Har dit tag en meget høj hældning med en vinkel, som er over 35 grader, vil det blive dyrere at få malet taget. Oftest starter priserne typisk omkring 190 kr. pr. m2. De kan dog godt blive højere i tilfælde af, at der skal bruges forskellige lifte og stilladser til arbejdet.

Det koster typisk ca. 30.000 kr. at få renset og malet taget. Det gælder, hvis husets tag har et tagareal på ca. 150 m2, og hvis det har en taghældning på over 35 grader.

Delvis gør-det-selv koster ca. 55 kr. pr. m2

Mange firmaer tilbyder en professionel løsning, hvor de renser dit tag ved hjælp af miljøgodkendt renseudstyr. Herefter skal du selv sørge for at male husets tag.

Dette kan være en rigtig god løsning, hvis du ejer et tag, som indeholder asbest, fordi du ikke hverken udsætter dig selv eller andre for at indånde den farlige asbest. På den måde kan du spare penge ved selv at male taget.

Det kan godt betale sig at få taget malet af en professionel

Det kan godt betale sig at få taget malet af en professionel maler. Har du et tag af gammel eternit, som også indeholder asbest, så har du et meget robust og holdbart tag, som er værd at passe godt på.

På grund af den gode kvalitet et eternittag har, kan det godt betale sig at få sit tag malet i stedet for at udskifte det.

Maler du taget, får det på samme tid også en meget effektiv rensning. Samtidig giver malingen også taget en overfladebehandling, som er med til at beskytte det imod vind og vejr.

Vind og vejr både slider og tærer på mange ting, og det gælder også for dit tag. Er der kommet små sprækker eller revner i taget, kan du bruge malingen til at dække de små sprækker.

Du kan for eksempel vælge en lidt tykkere tagmaling, som nemt kan dække de små sprækker, hvis taget er ved at være nedslidt. På den måde kan du forlænge levetiden på huset tag.

Lægger du et helt nyt tag på dit hus, vil det koste mindst 100.000 kr. Det kan derfor være en rigtig god løsning at få dit gamle tag renset og malet for ca. 15-20.000 kr. Rensningen og den gode maling kan forlænge dit tags levetid i op til 15 år, og du sparer derfor dig selv for den helt store regning.

Ønsker du at finde en pris på maling af taget, kan du starte med at indhente tre tilbud via denne hjemmeside, som hjælper dig med at finde de korrekte firmaer i dit lokalområde.

FAQ

Kan jeg selv male mit tag?

Du kan godt vælge selv at male dit tag. Du skal starte med at male med fortyndet tagmaling. Afhængigt af udetemperaturen, skal det fortyndes 20-50 %. Malingen skal arbejdes godt ned med i tagpladerne med sprøjte og pensel og taget skal nærmest drive af maling. Når det første lag er tørt, maler du med ufortyndet maling 1-2 gange.

Hvilke farver kan man male sit tag i?

Tagmaling fås i mange forskellige farver fra brun og rød til blå og grøn, så du kan benytte chancen til at skifte dit tags farve. Du skal huske at tjekke lokalplanen, for der kan være restriktioner på hvilke farver tagene må have i det område, du bor i. Har dit tag en farve, som tidligere var tilladt, men som nu er forbudt ifølge lokalplanen, må du dog godt male taget i den farve, det allerede har.

Kan jeg selv rense mit tag?

Du kan godt selv rense dit tag, men det er et stort arbejde. Taget skal typisk først renses med et algemiddel, der skal virke i 1-2 uger. Derefter skal du i gang med børste og vand. Har du ikke asbest i taget kan du derefter bruge en højtryksrenser.

4 kommentarer til “Maling af tag – pris på professionel tagmaling”

 1. Hej.
  Jeg vil gerne have et tilbud på maling af ca. 130 m3 tag.
  Den ene side er helt fri. På modsadt side er der en tilbygning på det halve af huset.
  Taget er eternit. Der er ikke høj hældning.

  Svar
 2. Hej Dorthe,

  Vi udfører ikke tagmaling, men prøv at tage konktakt til 3byggetilbud.dk – Der kan du helt sikkert finde en god og lokal tagmæler til en rimelig pris.

  Mvh.
  Mikael

  Svar
 3. Vi fik malet vores tag for ca. 3 år siden og er meget tilfredse. Firmaet som malede rensede vores tag , efterspændte alle skruer. Mit spørgsmå er. Jeg ser flere tage hvor man efter det er malet , kan se en smal kant 5- 10 mm af pladerne hvor de går over den næste er det fordi man ikke efterspænder pladerne , og de så skrider når der bliver gået på dem.

  Mvh. Axel Pedersen

  Svar
  • Hej Axel, godt at i var tilfredse med resultatet, det er så skønt med et nymalet tag!

   Jeg er ikke sikker på hvad der går galt, men jeg har også set det samme en enkelt gang. At man ikke efterspænder pladerne kunne sagtens være forklaringen.

   En ting er sikkert, var det mit eget tag og var jeg ikke tilfreds med resultatet, ville jeg helt sikkert klage til maleren.

   Svar

Skriv en kommentar