Hvad koster det at få lagt fliser (Ny terrasse pris)

Hvad koster det at få lagt terrasse af en fagmand? Læs med her og se priser på, hvad det koster at få lagt en terrasse i forskellige slags sten.

Vil du have en helt præcis pris på dit belægningsprojekt kan du indhente et gratis tilbud her.

få lagt terrasse af anlægsgartnere og brolæggere
Både anlægsgartnere og brolæggere har stor erfaring med terrasser

Skal du have en ny terrasse, kan du spare meget arbejde ved at få en fagmand til at lægge terrassen for dig. Der er primært to grupper af fagmænd, der lægger terrasser; det er brolæggere og anlægsgartnere.

I dette indlæg ser vi på priseksempler fra forskellige brolæggere, og priser på forskellige materialer som fx herregårdssten og granitfliser.

Må vi give et gratis tilbud på dit fliseprojekt? – Altid lave priser – 100% uforpligtende.

Sådan får du det bedste indblik i brolæggerens priser

Hvis du vil vide den præcise pris på dit belægningsprojekt og ikke vil betale overpris, så skal du læse med her – Jeg sparede selv næsten 20.000 kroner.

Uanset om du har tænkt dig at lægge dine fliser selv, eller vil have en brolægger til at gøre det, så bør du ALTID få en brolægger ud og se på opgaven. Det giver nogle uundværlige input fra nogle dygtige mennesker, som ved mere om brolægning end dig.

Brug platformen 3byggetilbud.dk til at indhente 3 tilbud fra lokale håndværkere, det er helt gratis og uforpligtende. De brolæggere som komme ud og giver et tilbud på dit projekt ved, at du har indhentet 3 steder og er derfor nødt til at give en lav og fair pris, hvis de vil have opgaven.

Af de 3 tilbud jeg fik var der næsten 30% forskel på det dyreste og billigste tilbud – Du skal ALTID indhente mere end et tilbud! Du gør det online her.

Hvis du vælger at takke nej til de forskellige tilbud, så har du alligevel fået nogle gode input og et sjovt indblik i hvad du kan spare ved at lægge dem selv.

Store fordele ved at få lagt terrasse af fagmænd

Det er dyrere at få lagt terrasse af en brolægger eller en anlægsgartner, end at gøre det selv. Men der er store fordele:

 • Du får professionel vejledning omkring planlægning og materialer af terrassen
 • Du er sikker på, at terrassen anlægges helt korrekt, så den holder i mange år
 • Du sparer meget tid og undgår at kaste dig ud i et projekt, som du aldrig har prøvet før

Pengene er rigtig godt givet ud, hvis du er lidt usikker på at gøre det selv, eller ikke kan overskue at komme igennem hele processen med at få planlagt terrassen, købt de rette sten, lejet det rette værktøj, og lagt flere lag grus samt selve stenene eller fliserne.

Har du ikke den store erfaring i at lægge en ny terrasse, kan det godt være svært at gennemskue, hvordan man kommer igennem processen helt selv. At lægge en ny terrasse kræver en god planlægning helt fra start.

Fagmændene i denne artikel har været så venlige at give mig et estimat på en ny terrasse på 25 m2 i forskellige materialer, men jeg gør opmærksom på, at de på ingen måde kan holdes fast på den pris.

Holmegårdssten et en populær betonbelægning

terrasse holmegårdssten
Dejlig terrasse i holmegårdssten

En Holmegårdssten måler 14 x 21 cm, og er støbt i beton. De koster som regel 70 kr. pr. m2. Betonfliser og andre belægningstyper i beton er et meget populært valg til terrassen. Grunden er, at de både er billige, holdbare og nemme at lægge. Det er også let at erstatte enkelte sten eller fliser senere, hvis terrassen skal renoveres, eller hvis de mod forventning går i stykker.

Holmegårdssten er en særdeles populær sten blandt mange husejere. Holmegårdstenen findes i mange forskellige spændende farver såsom:

 • Gulmix
 • Rød
 • Koks 
 • Grå

Med de flotte Holmegårdssten kan du lave et flot mønster på terrassen. Stenen har et rustikt look, og egner sig specielt godt til den nye terrasse.

Jeg spurgte anlægsgartnerne Bo og Birte Frisch om, hvor meget en terrasse på 25 m2 i Holmegårdssten vil koste. De gav mig en terrasse pris på ca. 12.000 kr. inkl. moms.

Terrasse med granitfliser fra anlægsgartnerne Alslev anlægsservice

granit til terrassen
Granit er et godt valg til terrassen

Granitfliser er et populært valg til terrassen. Især hvis du gerne vil have fliser i natursten i stedet for et betonprodukt som den populære Holmegårdssten. En belægning af granitfliser er et enestående og flot syn. Hver enkelt af de mange granitsten har sit helt eget udseende, og giver derfor et flot og anderledes spil på terrassen. 

Granitfliser er skabt af naturen, og er af den simple grund aldrig helt ens. De findes derfor i mange forskellige former og farver, og giver dig derfor muligheden for at designe din nye terrasse på en ny og unik måde, som ikke ligner naboens.

Vælger du granit fliser til din nye terrasse, får du også en særdeles holdbar terrasse. Terrassen af granitfliser er meget nem at vedligeholde, da fliserne er et naturprodukt, som ikke i forvejen er forbehandlet. Det eneste den kræver, er en højtryksrenser en gang imellem, specielt hvis du gerne vil af med alger og skidt. 

Ønsker du at vide, hvad lægning af flisernes pris er? Så læs med her.

Priserne for granitfliser starter ved 300 pr. m2, og går op til 900 kr. pr. m2. Betonfliser koster ned til 85 kr. pr. m2, så de er som minimum 3 gange dyrere.

Jens Petersen fra Alslev Anlægsservice gav mig en cirkapris på 625 kr. pr. m2 ekskl. moms på en ny terrasse pris på 25 m2 i granitfliser.

Prisen inkluderer udgravning og bortkørsel af jord. Levering og udlægning af 10 cm stabilgrus og 5 cm lægge-grus samt levering og lægning af 40 x 40 x 4 cm granit fliser. I alt koster en ny terrasse med granitfliser på 25 m2 ca. 19.500 kr. inkl. moms.

Må vi give et gratis tilbud på dit fliseprojekt? – Altid lave priser – 100% uforpligtende.

Terrasse i skifersten eller chaussesten

terasse i skifer
Disse skifersten kan købes på Sandstone.dk

Skifer er et stærkt naturmateriale. Det er en flot sten som med sit markante og rå ydre, vil gøre din terrasse utrolig flot og eksklusiv at se på.

En terrasse lavet af skifersten er meget nem at vedligeholde. En skifersten kan holde i mange år. Skifersten har mange fordele, og er derfor særdeles velegnet til din nye terrasse. 

Skifer er en mørk og hård natursten, som giver dig en meget smuk rå men også en særdeles holdbar terrasse. Skifer er en lidt dyrere løsning og koster som regel 300 kr. pr. m2.  

Anlægsgartnertekniker og Aut. kloakmester Niels Glissov fra Det Grønne Team ApS i Kastrup gav mig en pris på ca. 800 kr. pr. m2 ekskl. moms for en ny terrasse i skifersten eller chaussesten inklusiv bortkørsel af afgravet muld og miljøtillæg. Det er ca. 25.000 kr. for en terrasse i skifer på 25 m2.

Prisen på en ny terrasse afhænger af mange ting

Estimaterne i denne artikel er cirka priser, så du kan få en idé om, hvor meget du skal betale for din nye terrasse, og du kan bruge dem som et godt udgangspunkt:

Materiale på terrassen: Holmegårdssten i beton
Cirkapris pr. m2 ekskl. moms: 500 kr.
Cirkapris for 25 m2 terrasse inkl. moms. 15.000 kr.

Materiale på terrassen: Granitfliser
Cirkapris pr. m2 ekskl. moms:625 kr.
Cirkapris for 25 m2 terrasse inkl. moms. 19.500 kr.

Materiale på terrassen: Skifersten
Cirkapris pr. m2 ekskl. moms:800 kr.
Cirkapris for 25 m2 terrasse inkl. moms. 25.000 kr.

Men som alle brolæggere altid siger, så kræver det en besigtigelse af arbejdet, før at man kan give en præcis pris på en ny terrasse. Du kan indhente 3 gratis og uforpligtende besigtigelser her.

Få en flot terrasse, der er lagt af en anlægsgartner eller brolægger

fagmænd lægger terrasse
En fagmand gør et godt stykke arbejde

Overvejer du en ny terrasse til huset, er det værd at overveje at få en fagmand til at lægge din nye terrasse. En professionel fagmand har mange års erfaring i at lægge en flot terrasse. De ved præcis, hvordan det skal gøres, så terrassen bliver både flot og holdbar i mange år frem i tiden. 

Udover at lægge din terrasse kan professionelle fagmænd også vejlede dig om, hvilken terrasse og hvilke materialer der egner sig bedst til dit hus og din have. De kan også vejlede dig i, om du skal bruge holmegårdssten, granitfliser eller skifer. 

Både brolæggere og anlægsgartnere lægger terrasser. Det er derfor altid en god idé at kontakte et par stykker i dit nærområde for at få et præcist bud på anlæg af din nye terrasse.

Få 3 gratis tilbud på fliser og fliselægning – 100% uforpligtende.

En fagmand kan spare dig for et stort arbejde, og mange frustrationer, hvis du ikke er vant til store gør-det-selv projekter.

FAQ

Hvor svært er det selv at lægge en terrasse?

Det er et stort arbejde selv at lægge terrasse. Du skal f.eks. grave 40 cm. ned under terrassens niveau og lægge sand eller stabilgrus, som derefter skal stampes eller vibreres på plads. Først derefter kan du lægge dine fliser ved hjælp af rettesnore og fugesand. Du kan godt selv, du skal bare være klar til at få sved på panden.

Kan man lægge en ny terrasse oven på en gammel?

Ja, det kan du godt. Du skal så lægge ca. 10 cm. stabilgrus eller brolæggergrus ovenpå de gamle fliser. Det skal derefter stampes, og så kan du lægge de nye terrassefliser ovenpå. Husk at tænke på, hvor høj den nye terrasse bliver. Den skal jo gerne passe til diverse terrassedøre.

Kan jeg genbruge stabilgruset fra min gamle terrasse?

Ja, det kan du sagtens. Uanset om du selv lægger terrasse eller får det gjort, kan sand og grus sagtens genanvendes. Der skal dog sandsynligvis fyldes lidt op hist og her, også selvom du lægger den nye terrasse, hvor der før var en anden, og derefter skal det hele stabiliseres igen med en pladevibrator.

Hvordan sikrer jeg min terrasse mod ukrudt?

Hvis du sørger for at få fyldt fugerne mellem fliserne godt ud med stenmel eller fugesand, så begrænser du ukrudtet meget og slipper for en masse arbejde.

5 kommentarer til “Hvad koster det at få lagt fliser (Ny terrasse pris)”

 1. Hej,
  Har en 70m2 stor terrasse/gårdhave, hvor jeg snart skal lægge nye sten (30x30x5 cm). Kan jeg genanvende sandet under ?(skal selvfølgelig have lidt nyt sand til øverste lag/afretning)
  Nuværende fliser har ligget i hvert fald 20 år og med tiden har de jo bugtet sig lidt pga. vand m.m.
  På forhånd tak! Brian

  Svar
 2. Hej Brian,

  Ofte ligger det gamle stabilgrus langt bedre end nyt vil komme til, så umiddelbart vil mit svar være “ja”.

  Dog vil jeg stadig anbefale dig at smide nyt på hvor det måtte mangle + give det hele en tur med pladevibratoren.

  God arbejdslyst 🙂

  Mvh
  Mikael

  Svar
 3. Hej

  Jeg sedder og tænker over.. hvad koster det at lægge eller omlægge en belægning, på og pr m2

  1: belægning, af 120 m2
  2: belægning, af 250 m2
  3: belægning, af 350 m2

  Svar
 4. Hei, Jeg vil gerne vide, hvor mange penge jeg skal betale for 1200 kvadratmeter belægningssten eller fliser ?! Tak.
  Mvh Silviu

  Svar

Skriv en kommentar