Hvad koster det at få lagt terrasse af en fagmand?

Hvad koster det at få lagt terrasse af en fagmand? Læs med her og se priser på, hvad det koster at få lagt en terrasse i forskellige slags sten.

få lagt terrasse af anlægsgartnere og brolæggere

Både anlægsgartnere og brolæggere har stor erfaring med terrasser

Skal du have en ny terrasse, kan du spare meget arbejde ved at få en fagmand til at lægge terrassen for dig. Der er primært to grupper af fagmænd, der lægger terrasser; det er brolæggere og anlægsgartnere.

Store fordele ved at få lagt terrasse af fagmænd

Det er dyrere at få lagt terrasse af en brolægger eller en anlægsgartner, end at gøre det selv. Men der er store fordele:

 • Du får professionel vejledning omkring planlægning og materialer af terrassen
 • Du er sikker på, at terrassen anlægges helt korrekt, så den holder i mange år
 • Du sparer meget tid og undgår at kaste dig ud i et projekt, som du aldrig har prøvet før

Pengene er rigtig godt givet ud, hvis du er lidt usikker på at gøre det selv, eller ikke kan overskue at komme igennem hele processen med at få planlagt terrassen, købt de rette sten, lejet det rette værktøj, og lagt flere lag grus samt selve stenene eller fliserne.

Fagmændene i denne artikel har været så venlige at give mig et estimat på en ny terrasse på 25 m2 i forskellige materialer, men jeg gør opmærksom på, at de på ingen måde kan holdes fast på den pris.

Få 3 uforpligtende tilbud

Holmegårdssten et en populær betonbelægning

terrasse holmegårdssten

Dejlig terrasse i holmegårdssten

Holmegårdssten måler 14 x 21 cm og er støbt i beton, og de koster som regel 70 kr. pr. m2. Betonfliser og andre belægningstyper i beton er et meget populært valg til terrassen, da de er både billige, holdbare og nemme at lægge. Det er også let at erstatte enkelte sten eller fliser senere, hvis terrassen skal renoveres.

Jeg spurgte anlægsgartnerne Bo og Birte Frisch, om hvor meget en terrasse på 25 m2 i holmegårdsten vil koste, og de gav mig en pris på ca. 12.000 kr. inkl. moms.

 • Anlægsgartner B. Frisch kører i Ã…rhus og omegn, og du kan få fat i dem på Rougsøvej 22, 8961 Allingåbro, Tlf. 29 46 17 84, birtefrisch@hotmail.com.

Jeg fik et lignende estimat fra anlægsgartner Peter Agger fra Ã…rhus på 500 kr. pr. m2. ekskl. moms. Det bliver til 15.625 kr. inkl. moms for en terrasse i holmegårdssten på 25 m2.

 • Bor du tæt på Ã…rhus, og vil du have Anlægsgartner Peter Agger til lave din nye terrasse, kan du kontakte ham på Bygvangen 24, 8200 Ã…rhus N, Tlf. 28 35 51 13, peter@peteragger.com.


Terrasse med granitfliser fra anlægsgartnerne Alslev anlægsservice

granit til terrassen

Granit er et godt valg til terrassen

Granitfliser er et populært valg til terrasser, hvis du gerne vil have fliser i natursten i stedet for et betonprodukt som holmegårdssten.

Priserne for granitfliser starter ved 300 pr. m2, og går op til 900 kr. pr. m2, hvor betonfliser koster ned til 85 kr. pr. m2, så de er som minimum 3 gange dyrere.

Jens Petersen fra Alslev Anlægsservice gav mig en cirka pris på 625 kr. pr. m2 ekskl. moms for en ny terrasse på 25 m2 i granitfliser.

Prisen inkluderer udgravning og bortkørsel af jord, levering og udlægning af 10 cm stabilgrus og 5 cm lægge-grus, samt levering og lægning af 40 x 40 x 4 cm granitfliser. I alt koster en ny terrasse med granitfliser på 25 m2 ca. 19.500 kr. inkl. moms.

 • Bor du tæt på Alslev og vil du have Alslev Anlægsservice til at give et tilbud på din nye terrasse, kan de kontaktes på Alslevvej 30, 4653 Karise, Mobil 40 45 54 61, jens@alslev-anlaeg.dk.

Få 3 uforpligtende tilbud

Terrasse i skifersten eller chaussesten fra Det Grønne Team ApS i Kastrup

terasse i skifer

Disse skifersten kan købes på Sandstone.dk

Skifer er en mørk og hård natursten, som giver en rigtig smuk og holdbar terrasse. Skifter koster som regel 300 kr. pr. m2.

Anlægsgartnertekniker og Aut. kloakmester Niels Glissov fra Det Grønne Team ApS i Kastrup gav mig en pris på ca. 800 kr. pr. m2 ekskl. moms for en ny terrasse i skifersten eller chaussesten inklusiv bortkørsel af afgravet muld og miljøtillæg. Det er ca. 25.000 kr. for en terrasse i skifer på 25 m2.

 • Bor du tæt på Kastrup, kan du kontakte Det Grønne Team ApS på Magle alle 6, 2770 Kastrup, Tlf. 28 10 79 51, info@dgteam.dk.

Prisen på en ny terrasse afhænger af mange ting

Estimaterne i denne artikel er cirka priser, så du kan få en idé om, hvor meget du skal betale for din nye terrasse, og du kan bruge dem som et godt udgangspunkt:

Materiale på terrassenCirkapris pr. m2 ekskl. momsCirkapris for 25 m2 terrasse inkl. moms
Holmegårdsten i beton500 kr.15.000 kr.
Granitfliser625 kr.19.500 kr.
Skifersten800 kr.25.000 kr.

Men som brolægger Stig Larsen fra Den Gode Brolægger her fortæller, så kræver det en besigtigelse af arbejdet, før at man kan give en præcis pris på en ny terrasse.

 • Bor du på Sjælland, kan du kontakte Den Gode Brolægger på Pomonavej 10,3650 Ølstykke, Tlf.: 41 29 23 05, stil.larsen@newmail.dk, hvis du gerne vil have et bud fra ham.

Få en flot terrasse, der er lagt af en anlægsgartner eller brolægger

fagmænd lægger terrasse

En fagmand gør et godt stykke arbejde

Skal du have en ny terrasse, er det værd at overveje at få en fagmand til at lægge terrassen. De har mange års erfaring i at lægge terrasse, og ved præcis, hvordan det skal gøres, så terrassen bliver både flot og holdbar.

Fagmænd kan også vejlede dig om, hvilken terrasse og hvilke materialer, som passer bedst til dit hus og din have. Både brolæggere og anlægsgartnere lægger terrasser, og det er en god idé at kontakte et par stykker i dit nærområde for at få et præcist bud på, hvor meget terrassen vil koste.

Få 3 uforpligtende tilbud

En fagmand kan spare dig for et stort arbejde, og mange frustrationer, hvis du ikke er vant til store gør-det-selv projekter.

TAGS: fagmand til terrasse , terrasse , terrasse priser

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer

4 Kommentarer på Hvad koster det at få lagt terrasse af en fagmand?

 1. Brian Krarup siger:

  Hej,
  Har en 70m2 stor terrasse/gårdhave, hvor jeg snart skal lægge nye sten (30x30x5 cm). Kan jeg genanvende sandet under ?(skal selvfølgelig have lidt nyt sand til øverste lag/afretning)
  Nuværende fliser har ligget i hvert fald 20 år og med tiden har de jo bugtet sig lidt pga. vand m.m.
  På forhånd tak! Brian

 2. Mikael siger:

  Hej Brian,

  Ofte ligger det gamle stabilgrus langt bedre end nyt vil komme til, så umiddelbart vil mit svar være “ja”.

  Dog vil jeg stadig anbefale dig at smide nyt på hvor det måtte mangle + give det hele en tur med pladevibratoren.

  God arbejdslyst 🙂

  Mvh
  Mikael

 3. kem kristensen siger:

  Hej

  Jeg sedder og tænker over.. hvad koster det at lægge eller omlægge en belægning, på og pr m2

  1: belægning, af 120 m2
  2: belægning, af 250 m2
  3: belægning, af 350 m2