Udestue pris – Her er hvad du får fra 21.000 og opefter

En ny udestue koster kun fra 21.000 kr. og det er prisen for en sommerudestue med et limtræsskelet, termotag på 10 mm og sikkerhedsvinduer. En vinterudestue med super-lavenergiglas koster fra ca. 60.000 kr.

udestue

De billigste udestuer koster kun 21.000 kr.

De billigste udestuer har kun en kort sæson, da de let bliver for varme om sommeren, og er for kolde om vinteren. Men de kan alligevel være gode at have i foråret, så du kan nyde sollyset uden at sidde og fryse. Vinterudestuer er mere tempererede og du kan bruge dem hele året.

Sådan finder du den billigste pris på din drømme udestue

Et smart lille trick, som jeg anbefaler alle at bruge, inden de bekymrer sig for meget om budgetter, valg af tømrer osv. er at bruge platformen 3byggetilbud, til at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud.

Du får utrolig meget input fra de forskellige håndværkere som skal se på opgaven, og så vil du med garanti opleve 3 helt forskellige priser. Herefter står det dig frit for om du vil tage imod deres tilbud.

Få et tilbud på din drømme udestue – Altid lave priser – 100% uforpligtende.

Husk at du ikke nødvendigvis bare skal vælge det billigste tilbud. Når du har snakket med de 3 håndværkere, så har du helt sikkert en mavefornemmelse om hvem der er reel og kan sit håndværk. Lyder prisen fair og er din mavefornemmelse god, så er du godt kørende.

En udestue giver dig sollys hele året

Udestue

Du kan selv samle en udestue.

En udestue skaber et skønt rum, hvor du kan nyde de lyse aftener, når det er lidt koldt at sidde udenfor.

Du får meget mere naturlig lys, end hvis du sidder inde i en mørk stue, og derfor mener nogle, at det er en god forebyggelse mod vinterdepression.

En udestue har mange store vinduer af glas, og den behøver ikke et fundament, men kan bygges oven på en terrasse.

Du kan få glas af mange forskellige kvaliteter, hvor nogle udestuer egner sig kun til ophold om sommeren, og andre er vinterstuer med termovinduer, som også er varme om vinteren. Vinterstuer er meget dyrere end sommerudestuer.

Ifølge bygningsreglementet må en udestue ikke være opvarmet, og den skal lukkes med en dør til det øvrige hus. Er den opvarmet, regnes den for at være en tilbygning, og så er der flere lovkrav vedrørende isolering, flugtveje og rumhøjde.

At det så stadig er en udestue, selvom det teknisk hører med til boligarealet, er bare ordkløveri.

Du skal søge om byggetilladelse til udestuen ved din kommune. Det koster som regel 1500 kr.

I mange af de større kommuner er det blevet muligt, at ansøge om at få lov bygge via kommunens hjemmeside. Processen er ofte relativt enkel, men den kræver, at du har styr på detaljerne.

For det første skal du kende til lovkravene. Det hjælper ikke at ansøge om noget som ikke lever op til de gældende krav. Så får du afslag på din ansøgning og skal prøve igen.

Du skal have styr på alle materialer, tegninger og lignende. Har du en arkitekt eller en anden fagmand til at hjælpe dig, så kan han ofte klare det hele for dig.

Få et tilbud på din drømme udestue – Altid lave priser – 100% uforpligtende.

Udestue priser fra 21.000 kr. for komplette sommerudestuer

udestue på 10 m2

Udestue fra Willabgarden.dk

Willab Garden har et stort udvalg af udestuer, og priserne starter ved ca. 21.000 kr. inkl. levering for en sommerudestue.

Denne sommerudestue har limtræsskelet, der er monteringsklart, men umalet. Limtræ kan håndtere ekstreme temperaturforskelle og er et let materiale i forhold til dets bæreevne.

Limtræet skal behandles med en grunder mod råd og svamp og derefter males.

Træ skal vedligeholdes løbende i modsætning til plastic eller aluminium, der slet ikke skal vedligeholdes.

I forhold til grunder og træbeskyttelsen, så anbefaler jeg, at du læser dette indlæg omkring myter om billig træbeskyttelse.

Vinduerne har WG25 sikkerhedsglas, som er 5 gange stærkere end almindeligt glas, og den leveres med 10 mm termotag.

I den dyrere ende finder du vinterstuer med termoruder, så du kan få glæde af dem hele året.

Vinduerne er WG 85 sikkerheds- og energitermorude med brudte kuldebroer, og Termotaget er 40 mm.

Der er således tale om en helt anden kraftigere kvalitet, der kan holde kulden ude hele året.

En vinterstue på 18 kvadratmeter koster ca. 138.000 kr. inkl. levering, men ekslusiv montering – Du kan få tilbud på montering her.

Vil du gerne se, hvordan dit hus kommer til at se ud med en udestue, kan du bruge deres program, hvor du kan uploade billeder af dit eget hus, og bygge din nye sommerudestue eller vinterstue. Du kan se programmet her.

Skønne udestuer fra 40.000 kr.

udestue fra Win-door

Dejlig udestue fra Win-door.dk

Her har vi taget et priseksempel fra Windoor.

Priserne starter ved 40.000 kr for en udestue på 11,9 m2, og for ca. 52.000 kr. kan du købe en på 19,3 m2.

Den pris inkluderer et komplet byggesæt med termotag, plasticelementer med lavenergiglas, samlevejledning samt alle søm, skruer og hængsler.

Du kan selv samle og montere den, og ifølge Win-Door, kan en gør-det-selv mand gøre det uden problemer.

Win-Doors udestuer er af plastic, og det har den fordel over træ, at det ikke skal vedligeholdes.

Få et tilbud på din drømme udestue – Altid lave priser – 100% uforpligtende.

udestuer priser fra 60.000 kr.

skjern udestue i god kvalitet

Udestue fra Skjernudestuer.dk

Her kigger vi på komplette udestuer i en lidt højere prisklasse, hvor kvalitet er i højsædet.

Priserne starter ved 60.000 kr. for 15,5 kvadratmeter.

Den leveres med superlav-energiglas, vacumimprægneret kernetræ, alu-bundglaslister og alle søm, skruer og beslag. Taget konstrueres af limtræsstolper med 3-lags thermoplader.

Superlavenergiglas har en usynlig metalbelægning og mellemrummet er fyldt med argongas, der isolerer bedre end luft. De er suveræne til at isolere, og du vil derfor kunne benytte disse vinterstuer hele året.

Vælg den rigtige udestue

Du kan få udestuer i mange prisklasser og størrelser. En billig udestue til kun 21.000 kr. egner sig bedst til sommerbrug, og kan give dig mange dejlige aftener, hvor det er for koldt udenfor.

I den dyre ende finder du vinterstuerne, der er bygget med superlavenergivendier eller termovinduer, der isolerer og lader sollyset slippe ind, uden at lade varmen slippe ud.

Vælger du en vinterstue, kan du bruge den hele året, og du får meget mere sollys i din hverdag, end du ellers ville have.

Du er billigst, hvis du selv samler og monterer din udestue, men du skal være en god gør-det-selv mand for ikke at blive frustreret.

Vælger du få forhandlerne til at samle og montere, bliver det dyrere, men du sparer til gengæld meget tid.

Der er også en tredje løsning og det er en byg selv udestue.

Byg Selv udestue – evt. med håndværker hjælp

Hvis du selv er fiks på fingrene og har værktøjet i orden, så er det også muligt at bygge en udestue selv.

Uanset om det skal være en let og uopvarmet udestue i træ eller en isoleret vinterstue, så kan det meste klares selv.

Vær obs på regler omkring el og lignende ting, der kræver at en fagmand er inde over.

Hvis du ikke er 100% sikker på hvordan du skal gribe det an, så kan en mulig løsning være, at have en fagmand med i projektet.

Stiller du dig selv, din partner og evt. en ven til rådighed som villig og kompetent arbejdskraft, så vil der kunne spares mange penge.

En komplet udestue (afhængig af type) vil kræve udgravning til fundament (hvis vinterstue), materialer i form af træ, mursten, vinduer og lignende.

Får du en dygtig tømrer eller murer med på projektet, så kan han let sætte jer i sving og dermed spare mange håndværker timer.

At blande beton, skrue skruer i, bærer vinduer, isolerer osv. er ikke så svært, hvis man får at vide hvordan man skal gøre. Sådan vil du både spare penge, men samtidig også lære en masse i processen.

Få 3 forskellige håndværkere fra 3byggetilbud til at komme ud og se på opgaven, hvorefter du frit kan vælge mellem deres tilbud.

Når håndværkerne ankommer for at se opgaven, kan i snakke om det kan lade sig gøre at hjælpe til og få en afslag i prisen. Mine erfaringer siger at man nemt kan komme frem til en god fælles løsning.

Få 3 gratis tilbud på en ny udestue – 100% uforpligtende.

Byg-selv udestuer – Regler og krav

Der er mange udfordringer i at bygge sin egen udestue, især hvis det skal være en isoleret udestue, der tæller som en tilbygning til dit hus. Der er nogle særlige regler om fx flugtveje og isolering, når udestuen anses som en tilbygning.

Vil du gerne lidt nemmere omkring hele dit udestueprojekt, kan du evt. overveje om du bør vælge en ikke-isoleret løsning, som giver et større frirum i forhold til love og regler.

Medmindre man er uddannet tømrer, så anbefales det altid at vælge komplette løsning, fra udestueproducenter som fx Willab Garden eller Windoor, hvor man blot selv skal stå for monteringen.

Du skal desuden sørge for at få ansøgt om byggetilladelse hos kommunen, som skal indeholde alt omkring materialer, placering og opbygning. Dette er igen meget nemmere, hvis du ikke selv skal stå for indkøb af alt lige fra brædder til vinduer.

TAGS:

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer

4 Kommentarer på Udestue pris – Her er hvad du får fra 21.000 og opefter

 1. Anne Kikkenborg siger:

  Jeg ønsker en 6 fagsfoldedør i alt 4,80 m.3 døre ser åbnes til hver side. Hvis past så det passer til resten af huset. Så ønsker jeg store vindue som skal fylde 3m. 2 eller3 cirka 2 m høj og glas i det hele. Hvad ville prisen være på det?
  Mvh Anne Kikkenborg

 2. Lotte damgaard siger:

  Hej jeg vil høre prisen på en udestue som også kan bruges om vinteren,,
  Jeg tænker ca mål 3×6 m jeg skal have hjælp til det hele opsætning .hvad skal den stå på jeg har en flise belagt tresse nu
  Mvh. Lotte
  Jeg bor i et træ hus

 3. Marie Larsen siger:

  Hej husplushave.dk. Vil i sende brochurer på jeres udestuer fra 21.000kr …. vi er interesserede i glastilbygning til eksisterende mur med havedør, billigste løsning men monteret. Kan sendes til Bækgaardsvej 3, Rønnebæk. 4700 Næstved, eller til mail 58larsen@gmail.com. Mvh Marie Larsen