Gulvvarme pris – Hvad koster installation af gulvvarme?

Pris på gulvvarme afhænger især af, om du vil have vandbaseret gulvvarme eller elvarme i gulvet.

Hvad etablering af gulvvarme koster, afhænger også i høj grad af, om det skal lægges i et gammelt hus, hvor gulvet skal brydes op, og der skal ny isolering under gulvet.

Gulvvarme pris
Gulvvarme er en fantastisk ting, men hvad koster det at få installeret? Se priser på gulvvarme i denne artikel.

Prisen på gulvvarme pr. m2 afhænger også af, hvor meget du kan gøre selv, og hvor meget du skal have fagmænd til.

Gør-det selv gulvvarme er naturligvis billigst, men der er nogle ting, som kun en VVS-mand eller autoriseret el-installatør må gøre. I denne artikel er der fokus på, hvad det koster at få lagt gulvvarme, og du kan se priser på gulvvarme.

Sådan fandt jeg den billigste pris på gulvvarme

Jeg indhenter altid 2-3 tilbud på opgaven, så jeg ved hvor jeg er prismæssigt. Det er nemmest at gøre via platformen 3byggetilbud, så slipper man for at løbe telefonbogen igennem for håndværkere.

Oplys hvor mange m2 gulv du ønsker opvarmet og få 3 gratis tilbud -100% uforpligtende

Du får utrolig meget input fra de 3 forskellige håndværkere, og så vil du med garanti opleve 3 helt forskellige priser. Herefter står det dig frit for om du vil tage imod deres tilbud.

Husk at du ikke nødvendigvis bare skal vælge det billigste tilbud. Når du har snakket med håndværkerne, så har du helt sikkert en mavefornemmelse om hvem der er dygtig og reel.

Gå aldrig i gang med at lave dårlige gør-det-selv løsninger før du har fået nogle tilbud fra professionelle, det er ofte ikke så dyrt som man regner med.

Hvad afgør den totale pris på gulvvarme?

Pris på gulvvarme
Flere faktorer afgør prisen på gulvvarme

Hvad koster det at lægge gulvvarme? Der er flere ting, som påvirker prisen på gulvvarme meget:

  • Skal gulvet brydes op?
  • El gulvvarme eller vandbaseret gulvvarme?
  • Gør-det-selv eller håndværkere?

Hvad den samlede gulvvarme installation pris bliver, afhænger af svaret på disse tre spørgsmål:

  • Det er mindst dobbelt så dyrt, hvis gulvet skal brydes op, da der er rigtig mange udgifter både til nyt materiale, og til at få det gamle gulv kørt væk.
  • El-gulvvarme er billigere at installere, men dyrere i drift.
  • Prisen på gør-det-selv gulvvarme er under halvdelen af at få fagmænd til det. Men din egen arbejdskraft kan også være dyrekøbt, hvis du ikke har ret meget tid til overs.

Selvom du vælger en gør-det-selv løsning, skal der ofte en autoriseret VVS-mand til at tilslutte gulvvarmen til fjernvarmeanlægget. Du bør derfor spørge dit eget fjernvarmeanlæg, hvilke regler, der gælder på området, da det er forskelligt fra de forskellige fjernvarmeanlæg.

Der skal altid en autoriseret el-installatør til at tilslutte elektrisk gulvvarme.

Du kan spare mange penge ved at få flere tilbud, for eksempel fra denne hjemmeside, som giver dig 3 tilbud fra tre forskellige fagmænd at vælge imellem.

Priser på gulvvarme, hvis gulvet skal brydes op

vvsmand-gulv-varme
Gulvvarme i beton

En total pris på installation af gulvvarme afhænger i høj grad af, om du kan lægge den i et nyt gulv, eller om du skal bryde gulvet op, for at få lagt gulvvarmen i gulvet.

Du har tre muligheder:

  • Bryd det eksisterende gulv op og læg ny isolation og vandbaseret gulvvarme.
  • Har du meget plads mellem gulv og loft kan du installere kombiplader med isolation og plads til gulvvarmeslanger.
  • Du kan vælge at installere el-gulvvarme oven på et eksisterende gulv.

Det kan være en stor udgift at få brudt et gammelt gulv op, og få kørt de gamle materialer væk.  Du skal også overholde Bygningsreglementets varmetabskrav, og derfor kan det være nødvendigt at lægge ny isolation på minimum 250 mm, hvis der ikke er isolation i forvejen.

Prisen på gulvvarme pr. kvm er ca. 1.000 kr., hvis du har et gammelt gulv, som skal brydes op, og du selv udfører det meste af arbejdet. Men det er meget hårdt fysisk arbejde, og det kan være svært at gøre det rigtigt, hvis du ikke har tidligere erfaring med den slags gør-det-selv arbejde.

Vælger du, at få kvalificerede fagmænd til at lægge gulvvarme, og bryde det gamle gulv op, kan prisen på nyt gulvvarme anlæg løbe op i 2.200 kr. pr. kvm for gulvvarme.

Det er ca. dobbelt så dyrt, men det er gode penge at give ud, da din egen tid også er kostbar, og du ved at bruge fagmænd er sikker på, at arbejdet er gjort ordentligt.

Hvis du har plads nok imellem gulv og loft, kan du installere vandbaseret gulvvarme i combiplader oven på et eksisterende gulv. Så bliver det meget billigere at lægge varme i gulvet.

Få 3 gratis tilbud på opbrydning og gulvvarme installation

100% uforpligtende

I det næste afsnit kan du se gulvvarme m2 pris for en vandbaseret gulvvarme installation.

Hvad skal du bruge til vandbaseret gulvvarme installation?

Gulvvarme i badeværelse
Gulvvarme i badeværelse

Du kan købe pakker på vvs-butikkernes hjemmesider, der indeholder alt, hvad du har brug for til installation af gulvvarmen. Flere firmaer har komplette gulvvarmesystemer fra velkendte mærker som f.eks. Danfoss, Uponor og Wavin.

Gulvvarme pris pr kvm afhænger i stor grad af, hvor mange kredse, som du skal have i dit gulvvarmesystem.

Det er smartest at dele dit hus op i mindre kredse, hvor du kan styre temperaturen uafhængigt af hinanden.

Hvis du f.eks. vil have gulvvarme i to værelser, hvor det ene værelse er dit soveværelse og det andet er køkkenet, er det bedst at have to kredse. Så kan du have det køligere i soveværelset end i køkkenet.

For at finde ud af, hvor mange meter PEX-rør, du skal bruge, kan du gange rummets kvadratmeter med 3,5. Vil du f.eks. lægge gulvvarme i to værelser på hver 20 m2, skal du bruge 140 meter PEX rør. PEX-rør er det samme som gulvvarmeslanger, og det anbefales, at de er 20 mm i diameter.

Tilskud til installation af gulvvarme

I tilskudsordningen, der trådte i kraft i oktober 2020, er der mulighed for at opnå tilskud til forskellige energiforbedringer i boligen.

Du kan ikke som sådan opnå tilskud til installation af gulvvarme, men du kan alligevel udnytte ordningen til at få et tidssvarende gulvvarmesystem. Du kan nemlig søge om tilskud til at konvertere dit gamle varmeanlæg til et nyt og til isolering af gulvet, f.eks. i forbindelse med etablering af gulvvarme.

Du kan læse mere om priser og regler ved isolering af gulv her.

Hvis du har et gammelt oliefyr, gasfyr eller elvarmeanlæg, kan du ansøge om tilskud til et mere moderne varmepumpeanlæg eller til et jordvarmeanlæg. Det nye anlæg kan du så bruge til energi- og miljøvenlig opvarmning til f.eks. et gulvvarmesystem.

Det vil sige, at hvis du påtænker at udskifte dit eksisterende og aldrende varmeanlæg, så er der tilskud, hvis du vælger varmepumpe eller jordvarme. Hvis du yderligere påtænker at etablere gulvvarme, så er der krav til, at gulvene efterisoleres i henhold til reglerne for gulvvarme, og selve efterisoleringen af husets terrændæk kan du få tilskud til.

Der er altså tilskud til efterisolering og skift af varmekilde, men ikke til etablering af nyt gulvvarmesystem. I og med at der er tilskud til de beslægtede bygningsdele, kan du jo overveje, om du alligevel skal etablere gulvvarme, selvom tilskuddet ikke direkte omfatter installationen af gulvvarme.

Hvad er prisen på gulvvarme materialer?

Gulvvarme fra Danfoss
Gulvvarme fra Danfoss

Hvis du vil have 2 kredse til 2 værelser på 20 m2 hver, kan du vælge Danfoss komplet trådløst gulvvarmesystem til 2 kredse til ca. 7.500 kr.

Denne pakke indeholder bl.a. 1 stk. Danfoss FHF gulvarmemanifold til 2 kredse, 2 stk. Danfoss telestat til gulvvarmesystem, 1 stk. Danfoss gulvvarmeshunt og 1 stk. Danfoss CF-MC masterregulator, samt hvad du ellers har brug for til installationen af gulvvarmen.

Udover den komplette pakke skal du bruge termostater og PEX-rør/gulvvarmeslanger. Gulvvarmeslanger priser starter ved 6 kr. pr. meter.

Hvis du lægger prisen på gulvvarmeslanger og termostat oven i prisen på Danfoss gulvvarmesystem pris, koster et system med slanger og termostat ca. 9.500 kr.

Ifølge disse beregninger koster det 240 kr. på m2 for en gulvvarmeinstallation baseret på 2 kredse, for materialerne.

Det kan selvfølgelig være både billigere og dyrere end denne gulvvarme kvm pris alt efter, hvor mange kredse, som du skal have.

Dertil kommer udgiften til en VVS-mand, og andet arbejde, som du ikke selv vil foretage. Det vil typisk koste ca. 800 kr. pr. m2 at få en VVS-mand til at lægge hele gulvvarmen og tilslutte den til fjernvarmeanlægget.

Få 3 gratis tilbud på gulvvarme materialer & installation

100% uforpligtende

Fordelingsplader til vandbaseret gulvvarme

Du kan også overveje, om du vil have fordelingsplader til gulvvarme. Disse plader passer til PEX-rørene og hjælper med at fordele varmen over hele gulvet. Ydermere har mange af pladerne den forde,l at der kan limes klinker direkte ovenpå, eller du kan lægge trægulv ovenpå gulvvarmen.

Combipladerne har polystyren, som isolerer nedadtil, og lægges de oven på et eksisterende gulv, slipper du for at bryde gulvet op, for at installere gulvvarme.

Combiplader eller fordelingsplader er en god mulighed for at installere gulvvarme på gamle gulve, og er også værd at overveje i nye huse. Det er en fordel med fordelingsplader, du kan fordelingsplader fra Roth Compact.

Roth Compact system
Med Roth Compact system er det meget lettere at lægge gulvvarme

På disse fordelingsplader fra Roth Compact, kan du lime klinkerne direkte ovenpå, eller du kan lægge træ ovenpå. Disse fordelingsplader til gulvvarme har en pris på ca. 3.000 kr. for 8,9 m. Så hvis du vil have fordelingsplader til ca. 40 m2, skal du bruge 5 af disse pakker, så det er yderligere ca. 14.900 kr.

Alt i alt er det en pris på ca. 610 kr. pr. kvadratmeter for materialer til en installation af vandbaseret gulvvarme med fordelingsplader.  Du skal lægge arbejdsløn på et par timer for en autoriseret VVS-mand oveni.

Skal en VVS-mand udføre hele gulvvarmeinstallationen, skal du regne med en gulvvarme pris på ca. 1.200 kr. for materialer og løn til fagfolk.

El gulvvarme er billigere at installere

Elektrisk gulvvarme
Elektrisk gulvvarme er lettere at installere, men dyrere i drift

El gulvvarme er meget dyrere i drift end vandbaseret gulvvarme, og det koster ofte 2-3 gange så meget i årlige driftsomkostninger, hvis du får el i stedet for vandbaseret gulvvarme. Til gengæld er det lettere og billigere at installere elgulvvarme i forhold til vandbaseret gulvvarme.

Den store fordel er, at det kan installeres oven på et eksisterende gulv, og gulvet derfor ikke skal brydes op.

Elvarme i gulv vælges nogle gange i badeværelser eller på førstesalen, hvor det kan være tungt at installere vandbaseret gulvvarme. Har du muligheden, er vandbaseret gulvvarme normalt både billigere og mere miljøvenligt.

Du kan få el-gulvvarmemåtter, der installeres ved at hælde flydespatel over el-måtten, og derefter lægge klinkerne i fliseklæb oven på, når flydespatlen er tør. En el-gulvvarmemåtte på 7 m2 koster ca. 2250 kr.

Derudover skal du bruge en termostat, og en dåse til indbygning. De koster samlet ca. 700 kr. Det bliver alt i alt ca. 3.000 kr. for el-måtte og termostat for 7 m2, hvilket svarer til en el gulvvarme pris på ca. 430 kr. pr. kvadratmeter eksklusiv arbejdsløn og andre materialer til gulvet.

Du skal have en autoriseret el-installatør til at kontrollere strømforsyningen fra el-gulvvarmemåtten til koblet til HFI-/HPFI-relæet, både før og efter installationen, og skal derfor påregne nogle timers arbejdsløn oveni prisen.

Det kan godt betale sig at få et tilbud fra flere installatører, da du så kan få den billigste pris på arbejdslønnen.

Få 3 gratis tilbud på gulvarme installation med el eller vand

100% uforpligtende

Hvad er den samlede gulvvarme pris pr m2?

gulvvarme i gulvet
Gulvvarme

Det er svært at vide helt nøjagtig, hvad prisen bliver på installationen af gulvvarme, da det afhænger af, om et gammelt gulv skal brydes op, og hvor meget du selv kan udføre.

Du kan bruge beregningerne i denne artikel som en guide.

Som et groft estimat kan du regne med at m2 pris på gulvvarme er:

  • En typisk m2 pris på gulvvarme er ca. 250 kr. pr. m2 for vandbaseret gulvvarme-installation uden fordelingsplader/combiplader, hvor du selv gør så meget som muligt.
  • Du kan forvente en kvadratmeter pris på gulvvarme omkring 600 kr. pr. m2 for vandbaseret gulvvarme, hvis du bruger fordelingsplader/combiplader, hvis du selv gør det meste.
  • Prisen på gør det selv gulvvarme er ca. 430 kr. pr. m2 for el gulvvarme med elektriske gulvvarmemåtter.
  • Vil du have fagfolk til at lægge gulvvarme, er prisen mellem 800 kr. pr kvm og 1.200 kr. pr. kvm, hvis gulvet ikke skal brydes op.
  • En cirka pris på gulvvarme pr.m2, hvis gulvet skal brydes op og du gør det selv, er omkring 1000 kr. pr. m2.
  • Ca. 2.200 kr. pr m2 for installation af gulvvarme inkl. arbejdskraft og materialer, hvis du skal have fjernet et gammelt gulv.

Hvis du gerne vil have et bud på, hvad det koster at få varme i gulvet i dit hus, kan indhente uforpligtende tilbud på hjemmesiden 3byggetilbud.dk. Det er en god idé at gøre det, selvom du planlægger en gør-det-selv løsning, da det tit er billigere, end du tror.

Vil du gøre det meste selv, kan du også bruge 3byggetilbud.dk til at få et tilbud på, hvor meget de vil have for at tilslutte gulvvarmen til fjernvarmeanlægget, eller tilslutte elektriciteten, alt efter hvilken slags gulvvarme, som du vælge.

Gulvvarme og håndværkerfradrag

Du kan desværre som udgangspunkt ikke udnytte håndværkerfradraget til installation af gulvvarme. I 2020 lavede man meget om i hvilke ydelser som gik ind under håndværkerfradraget og gulvvarme blev fjernet fra listen pga. det ikke er en “grøn” opgradering af dit hus.

Man kan dog kombinere installation af gulvvarme med isolering af gulvet, hvilket giver dig fradrag for håndværkeren, som skal lave oparbejde gulvet. Selve installationen kan man desværre ikke “snyde” sig fradrag til.

FAQ

Er det dyrt at lægge gulvvarme?

Der er mange faktorer, som spiller ind når man snakker om økonomien bag gulvvarme. Du skal gøre dig nogle overvejelser og du skal finde ud af hvad du har af muligheder. Fx skal du undersøge hvorvidt du kan etablere vandbaseret gulvvarme, eller du er nødsaget til at etablere elektrisk gulvvarme pga. pladsmangel. Skal gulvet brydes op? Skal du hyre håndværkere eller kan du klare det selv? Er også nogle af de spørgsmål der er vigtige i forhold til prisen på etablering af gulvvarme. Bliv klogere på gulvarmeøkonomi ved at læse vores indlæg.

Er det billigere at varme et hus op med gulvvarme end radiatorer?

Det korte svar er at, gulvvarme er billigst hvis dit hus er godt isoleret, da gulvvarme kan opvarme boligen med en lavere fremløbstemperatur. Har du et meget utæt hus vil radiatorvarme formentlig være en anelse billigere.

Kan man lave gulvvarme uden at brække gulv op?

Du kan sagtens etablere gulvvarme uden at brække dit gulv op, men det udelukker vandbaseret gulvvarme, da det oftest er elektriske løsninger der kræver minimal plads og forberedelse.

Hvad er prisen for gulvvarme i et badeværelse?

Prisen for gulvvarme i et badeværelse afhænger af rigtig mange ting, men du skal regne med at det koster fra ca. 250 kr. pr. kvm. Er du interesseret i et gratis og uforpligtende tilbud, kan du få det ved at udfylde vores formular.

Kan jeg selv lægge gulv?

Du kan selv lægge et flydende gulv, men hvis du ikke har erfaring i gulvlægning, bør du hyre en professionel for de øvrige lag. Ellers kan det både blive dyrt og usikkert arbejde, som ikke nødvendigvis holder særlig længe.

Hvilken gulvtype er den billigste?

Den billigste gulvtype er laminatgulv, som kun koster mellem 200 og 400 kroner pr. kvadratmeter. Det dyreste gulv er et gulv af skibsplank med fuge, som kan koste fra 500 til 1.400 kroner.

Hvad er prisen for gulvlægning pr. kvadratmeter?

Prisen på gulvlægning kan variere alt efter typen af gulv og den valgte gulvlægger, og kvadratmeterprisen kan svinge mellem 150 og 1.000 kroner, dog nogle gange mere. Det inkluderer som regel materialer.

34 kommentarer til “Gulvvarme pris – Hvad koster installation af gulvvarme?”

  1. Jeg skal have laminatgulv i køkken-alrum, soveværelse og det lille vær, i alt 55 m2. Firmaet siger betongulvet først skal oprettes, inden laminatgulv. Det koster kr. 6.200. Så tænkte jeg, hvad med gulvvarme? Kan jeg trække de 6.200 kr. fra mit “gulvvarme regnestykke”?

    Svar
  2. Hej Jeannette,

    Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår dit spørgsmål. Spørger du om det giver mening at få lagt gulvvarmen inden der bliver hældt beton over er det noget andet du tænker på?

    mvh
    Mikael

    Svar
  3. Hvad er erfaringen med, at man bryder gulv op, graver lidt ned, for at øge loftshøjden og installere gulvvarme i et enkelt rum i en høj kælder (ca. 10 kvm.), men undlade at gøre det ved resten af kælderen med det samme. Dvs tage et rum af gangen, med flere års mellemrum?
    Vi ønsker pt at gøre det når badeværelset skal alligevel skal ordnes, men ikke ordne de resterende kælderrum lige nu.
    Tanken er at varmen skal være vandbåret.

    Svar
  4. Hej Rasmus,

    Jeg har ikke nogen personlig erfaring med kun at tage et rum af gangen, men vil mene, at det godt kan lade sig gøre.

    Dog vil jeg tro at det bliver en del mere besværligt og dyrt i forhold til at lave det hele samtidigt.

    Omvendt så har du fordelen af at kunne dele udgiften op i flere bidder.

    Mvh
    Mikael

    Svar
  5. Hej Brian

    Tak for dit spørgsmål omkring combiplader. De kan købes i de fleste vvs-butikker som f.eks. rabat-vvs.dk her.

    Mvh Karen

    Svar
  6. Har støbt gulvarme slange i beton laget Ca.3maj nede så kommer der strøer spånplader og gulv kan varmen stige der op

    Svar
  7. Tak for den fyldestgørelse forklaring ift gulvvarme.

    Vi har et gammelt hus fra 1903 med krybekælder, hvor vi ønsker at få gulvvarme i køkken-alrummet, som er omkring 25 m2 samlet set. Vi foretrækker vandbaseret varme. Jeg vil høre hvor højt du tror gulvet bliver hvis man ligger vandbaserer gulvvarme med plader og så fliser ovenpå? Gulvet i køkken-alrummet er i forvejen ca 2 cm lavere end i resten af huset og vi tænker på om man kan udligne ved at lægge gulvvarmen ovenpå det eksisterende gulv (eller fjerne de nuværende trægulv)
    Tak for hjælpen

    Svar
  8. Hej Sus,

    Hvis du gerne vil have gulvvarme med vand, så vil 2cm helt sikkert ikke være noget. Så det kommer til at være noget med at tage det eksisterende gulv op.

    Heldigvis kan I så også kommer til at ramme lige den højde I gerne vil.

    Mvh
    Mikael

    Svar
  9. Mit oliefyr har jeg sat ud af drift og skal nu have installationen skrottet. Med til installationen hører desværre gulvvarme i køkken og bad. Den gulvvarme virker jo så heller ikke.

    Mine spørgsmål:

    1) Er der nogen mulighed for i fremtiden at kunne udnytte oliefyrets rørsystem og radiatorer?

    2) Kan den “gamle” gulvvarme installation, bruges i et nyt system? F.ex til el.

    Svar
  10. Hej Helle,

    Din gulvvarme og radiatorer antager jeg er vandbaseret? Så varmen er kommet ved at oliefyret har varmet vandet op og en pumpe har sendt det rundt i systemet.

    Derfor (alt andet lige) vil du godt kunne benytte det fremadrettet med en anden opvarmningsform.

    Både pillefyr og varmepumpe (luft til vand) vil kunne være fine alternativer.

    mvh
    Mikael

    Svar
  11. Vi ønsker ikke at bryde gulvet op men vil gerne have vandbaseret gulvvarme og en overflade af epoxy på beton. Kan man selv rille i eksisterende betongulv til vandbaseret gulvvarme ? Hvilke rør til gulvvarmen skal så benyttes ? Kan rørene ligge løst i rillerne ? Hvor dyb skal rillen være ? Kan man lave epoxygulv direkte ovenpå eller skal der ligges et slidlag af beton først ? Og i så fald hvor tykt et slidlag ? Hvad er omkostninger hertil ?

    Svar
  12. Jeg har det lidt svært ved at forstå det regskab, derfor stiller jeg et direkte spørgsmål. Hvor meget vil det koste mig hvis jeg laver gulvvarme for en areal på 70 m2. Og her tænker jeg på vandbaseret. Det gulv jeg har er nyt. mvh Jasmin

    Svar
  13. Hej Jasmin,

    Der er ikke én “rigtig” pris. Jeg vil hellere anbefale dig, at indhente 3 tilbud. Det er uforpligtende og du kan se hvem der kan give dig den bedste pris.

    Mvh
    Mikael

    Svar
  14. Hej,
    Vi står med et hus da 1976, og ønsker at få moderniseret badeværelserne. Vi kunne godt tænke os gulvvarme, men er usikre på om det kan betale sig.
    er det pengene værd at sætte gulvvarme i badeværelses gulvet? Eller er det ligeså godt bare at modernisere badeværelset med nye klinker, armaturer osv?
    Mvh
    Heidi

    Svar
  15. Hej Heidi,

    Det vil altså blive et gæt fra min side.

    Umiddelbart tvivler jeg stærkt på, at jeres hus bliver tilsvarende mere værd, ved at der kommer gulvvarme i badeværelset.

    Så det er ikke derfor I skal installere det.

    Hvis I alligvel har tænkt jer at lave hele badeværelset om, så vil det nok være en god ide, at få gulvvarme også.

    De fleste forventer, at et nyt badeværelse har varme i gulvet.

    mvh
    Mikael

    Svar
  16. Vi står og skal renovere gulvet i et hus fra midten af 80’erne på ca 200 m2 hvor vi gerne vil installere gulvvarme, men vi har svært ved at vurdere de mange typer løsninger der findes. I gulvet er der parket på strøer. Loftshøjden er ikke specielt høj så vi vil gerne undgå at hæve gulvet. Hvad er den bedste og nemmeste løsning? Er det at skifte strøer til en lavere højde og bruge spånplader med spor? Er det at bruge varmefordelingsplader mellem de eksisterende strøer og fylde godt op med isolering så de bliver presset mod gulvet? Kan vi bare fjerne strøer og bruge varmefordelingsplader i polystyren og lægge et svømmende gulv eller giver det for lidt isolering under gulvet?

    Svar
    • Hej Jonas,

      Nu kender jeg ikke din specifikke situation, men mit første bud ville være spånplader med spor. Dem har jeg selv og det virker helt fantastisk. Det vil selvfølgelig reducere lofthøjden med et par centimeter, men i forhold til at skulle udskifte strøer, så ville jeg overveje det.

      Vil I samtidig have lofthøjden (sænke gulvet), så ville jeg få en fagmand (altså en VVS’er med gulvvarmeekspertise) ud og komme mit sine input. Det koster aldrig noget at få et (eller tre) tilbud og høre hvordan de ville gribe det an.

      For det første laver de ikke andet, de vil kunne komme med et pris-estimat og så kan de langt bedre bedømme det når de er fysisk tilstede.

      Mvh.
      Mikael

      Svar
  17. Hej vi har et hus fra 1972 med parketgulv der er lagt på strøer, der er klodset op uisoleret klaplag af beton, hvorpå der er lagt 50mm isolering.
    Må vi etablere gulvvarme, hvis vi fjerne det gamle parketgulv og strøer og etablere en ny konstruktion af strøgulv med 75mm isolering oven på uisolerede klaplag og gulvspånplader med spor til gulvvarme?

    Svar
  18. Hej.
    Vi vælger nok elgulvvarme, men overvejer seriøat et lille solcelle anlæg kun til gulvet. Er det en god ide, og er der beregninger på, hvad 100m2 gulv koster i watt om året? Så vi kan regne ud på hvor stort anlægget skal være?
    Takker

    Svar
    • Hej Michael,

      Jeg kunne også godt tænke mig at høre om hvad du fandt ud af med ca kWh/år, og om det kunne svare sig med en solcelle som supplement.

      Mvh,
      Henrique

      Svar
  19. Hej

    Hvordan regner man ud af hvor meget meter PEX-rør man skal bruge?
    Er der en regne metode man kan bruge for at finde ud af det?

    Svar
  20. Vi har siden sommer haft en vandskade med start i badeværelset, men som via varmerør er gået videre til de tilstødende rum.

    Vi står nu i den situation, at forsikringen i vores køkken/alrum har fjernet øverste lag beton og isoleringen i mellem de to lag beton. Dvs der er nu kun nederste lag beton. Forsikringen betaler umiddelbart ny isolering svarende til den gamle altså ikke efter nuværende standard og øverste lag beton. Vi overvejer nu om vi skal banke det sidste lag beton op og få lagt gulvvarme. Rummet er ca 30 kvm. Vi vil have vandbaseret gulvvarme. Har du en ca pris? Eller skal vi bare gå efter ca 1000 kr pr kvm.?

    Svar
    • Hej Susanne, du skal muligvis lidt højere op end 1000 kr./m2, men prøv at indhente tilbud. Får du en fagmand ud, så vil du også samtidig få gode input til hvad der er den optimale løsning i lige præcis jeres situation.

      Mvh.
      Mikael

      Svar
  21. Hej derude,

    Skal have lagt gulvvarme i mit køkken hvor jeg har eksisterende trægulv som jeg vil ha til fliser i denne sammenhæng.

    Har en radiator som jeg har hørt man kan tilslutte gulvvarmen til ?

    Nogen herinde der har et bud på hvad der er den bedste løsning her, da det kun er i køkkenet jeg ønsker dette. ?

    Svar
  22. Hej
    Ved ikke om der stadig er liv i denne artikel 🙂
    Disse fordelingsplader til gulvvarme hvor man ikke skal grave gulvet op lyder rigtigt spændende,
    Tænker hvad med dørene der vil jo blive et højde problem og dørtrin ?
    Man bliver vel nødt til at skære ud i væggen og flytte dørene op svarende til hvad gulvet bliver højere ikke ?
    Vil der ikke være varmetab hvis man bare ligger disse fordelingsplader til gulvvarme oven paa ens gulv ? Der ser jo ikke ud til at være meget isolering i disse plader ?
    Kan man bruge dem paa badeværlset ogsaa ?
    Man kan cel ogsaa “bare” tage ca 2-3 cm af ens gulv og ligge disse fordelingsplader til gulvvarme saa man ikke mister saa meget lofthøjde ?

    Mange tak
    Mvh
    Anders

    Svar
    • Hej Anders,

      Du har helt ret i, at det kan blive et problem med dørene. Selvom varmefordelingsplader ikke er særlig høje, så fylder de jo lidt. Så enten skal dørene opad eller gulvet skal nedad. Du har også helt ret omkring isolering. Hvis gulvet ikke i forvejen er tilstrækkeligt isoleret nedad, så vil der være et varmetab i den retning også.

      Om man må bruge varmefordelingsplader i et badeværelse kan jeg ikke svare dig på. Vi har selv fået støbt slangerne ind i gulvet i badeværelset, men kan ikke huske om det var tilfældigt eller om der var et krav om det.

      Mvh.
      Mikael

      Svar
  23. Jeg har et hus fra 61 og i mit alrum/ stue vil jeg gerne have gulvvarme, men der er kælder unde noget af det, og tror gulvet er et betondæk. Kan det lade sig gøre og hvilken type anbefales? Kan det evt. Kobles på de rediatorerør der er ? ( er meget uviden på dette område)
    Mvh. Kathe

    Svar
    • Hej Kathe

      Det kan sagtens lade sig gøre, men det kan godt være en smule omfattende, hvis betongulvet skal brydes op. Der er muligvis nogle andre alternativer, men jeg vil anbefale dig at få en gulvmand ud og se på opgaven, hvilket de gør ganske gratis når du henter tilbud her: http://www.3byggetilbud.dk/gulvvarme

      Svar
  24. Hej,
    Håber du kan være behjælpelig med input til følgende:
    Vi har netop købt et hus, hvor der er gulvvarme i entre, brygger, badeværelse og køkken-all-rum, men IKKE i værelser og stuen. I disse rum er der traditionel radiator.
    Vi skal alligevel have skiftet gulv og fliser/klinker i hele huset, og i den sammenhæng påtænker jeg at lægge gulvvarme hvor det mangler. For ikke at skulle bryde beton op osv, overvejer vi en løsning ala uponors minitec gulvvarme, som kan lægges oven på beton og derefter slidebens parket ovenpå dette, når alt er rettet ud til samme højde.
    Vi tænker denne løsning, da renoveringshøjden er 2,3 meter plus renoveringsbudgettet er lidt stramt.
    Hvordan er din erfaring med disse lidt nyere gulvvarme-rør, som ikke fylder særlig meget i højden? Varmer de tilstrækkeligt op? Kan de tilsluttes til radiator-varmeforsyningen i hvert enkelt rum?
    Tak på forhånd!

    Svar
  25. Overvejer gulvvarme med vand fra naturgas fyr, i et gammelt hus fra 1932, opsat nede fra kælderloft til stue etagen. Der er selfølgelig spær med 50 cm mellemrum der gør det lidt svært. Gulvet i stuen er af fyr, så det kræver vel en form for varme fordelings plader. Der er fire rum, ca 45 m2 alt i alt der skulle have gulvvarme. Tænker 16 mm pex rør ville være godt. Hvad kræver det at installere og hvis du kan give ( selvfølgeligt meget svært) en eller anden form for måde at udregne en pris, med jeg vil gerne lave så meget som muligt selv.
    Huset har almindelige radiatorer.
    Tusind tak for dit svar.
    Vh
    Lars

    Svar
  26. Hej Mikael,
    Har du erfaring med om det kan betale sig at få gravet ud til ekstra lofthøjde, isolere og installere gulvvarme (vandbaseret) i et kælderrum, uden samtidig at få efterisoleret ydervæggene? Jeg tænker at det bliver så dyrt at jeg måske er nødt til at vælge og prioritere rækkefølge.
    Mvh
    Betina

    Svar

Skriv en kommentar