Pris på gulvvarme – Hvad koster installationen?

Pris på gulvvarme afhænger især af, om du vil have vandbaseret gulvvarme eller elvarme i gulvet. Hvad etablering af gulvvarme koster, afhænger også i høj grad af, om det skal lægges i et gammelt hus, hvor gulvet skal brydes op, og der skal ny isolering under gulvet.

Gulvvarme pris

Gulvvarme er en fantastisk ting, men hvad koster det at få installeret? Se priser på gulvvarme fra f.eks. Danfoss i denne artikel.

Prisen på gulvvarme pr. m2 afhænger også af, hvor meget du kan gøre selv, og hvor meget du skal have fagmænd til.

Gør-det selv gulvvarme er naturligvis billigst, men der er nogle ting, som kun en VVS-mand eller autoriseret el-installatør må gøre. I denne artikel er der fokus på, hvad det koster at få lagt gulvvarme, og du kan se priser på gulvvarme.

3 tilbud på gulvvarme

Hvad afgør den totale pris på gulvvarme?

Pris på gulvvarme

Flere faktorer afgør prisen på gulvvarme

Hvad koster det at lægge gulvvarme? Der er flere ting, som påvirker prisen på gulvvarme meget:

 • Skal gulvet brydes op?
 • El gulvvarme eller vandbaseret gulvvarme?
 • Gør-det-selv eller håndværkere?

Hvad den samlede gulvvarme installation pris bliver, afhænger af svaret på disse tre spørgsmål:

 • Det er mindst dobbelt så dyrt, hvis gulvet skal brydes op, da der er rigtig mange udgifter både til nyt materiale, og til at få det gamle gulv kørt væk.
 • El-gulvvarme er billigere at installere, men dyrere i drift.
 • Prisen på gør-det-selv gulvvarme er under halvdelen af at få fagmænd til det. Men din egen arbejdskraft kan også være dyrekøbt, hvis du ikke har ret meget tid til overs.

Selvom du vælger en gør-det-selv løsning, skal der ofte en autoriseret VVS-mand til at tilslutte gulvvarmen til fjernvarmeanlægget. Du bør derfor spørge dit eget fjernvarmeanlæg, hvilke regler, der gælder på området, da det er forskelligt fra de forskellige fjernvarmeanlæg.Der skal altid en autoriseret el-installatør til at tilslutte elektrisk gulvvarme.

Du kan spare mange penge ved at få flere tilbud, for eksempel fra denne hjemmeside, som giver dig 3 tilbud fra tre forskellige fagmænd at vælge imellem.

Priser på gulvvarme, hvis gulvet skal brydes op

vvsmand-gulv-varme

Gulvvarme i beton

En total pris på installation af gulvvarme afhænger i høj grad af, om du kan lægge den i et nyt gulv, eller om du skal bryde gulvet op, for at få lagt gulvvarmen i gulvet.

Du har tre muligheder:

 • Bryd det eksisterende gulv op og læg ny isolation og vandbaseret gulvvarme.
 • Har du meget plads mellem gulv og loft kan du installere kombiplader med isolation og plads til gulvvarmeslanger.
 • Du kan vælge at installere el-gulvvarme oven på et eksisterende gulv.

Det kan være en stor udgift at få brudt et gammelt gulv op, og få kørt de gamle materialer væk.  Du skal også overholde Bygningsreglementets varmetabskrav, og derfor kan det være nødvendigt at lægge ny isolation på minimum 250 mm, hvis der ikke er isolation i forvejen.

Prisen på gulvvarme pr. kvm er ca. 1.000 kr., hvis du har et gammelt gulv, som skal brydes op, og du selv udfører det meste af arbejdet. Men det er meget hårdt fysisk arbejde, og det kan være svært at gøre det rigtigt, hvis du ikke har tidligere erfaring med den slags gør-det-selv arbejde.

Vælger du, at få kvalificerede fagmænd til at lægge gulvvarme, og bryde det gamle gulv op, kan prisen på nyt gulvvarme anlæg løbe op i 2.200 kr. pr. kvm for gulvvarme.

Det er ca. dobbelt så dyrt, men det er gode penge at give ud, da din egen tid også er kostbar, og du ved at bruge fagmænd er sikker på, at arbejdet er gjort ordentligt.

3 tilbud på gulvvarme Hvis du har plads nok imellem gulv og loft, kan du installere vandbaseret gulvvarme i combiplader oven på et eksisterende gulv, hvis der er plads nok mellem gulv og luft. Så bliver det meget billigere at lægge varme i gulvet.

I det næste afsnit kan du se gulvvarme m2 pris for en vandbaseret gulvvarme installation.

Hvad skal du bruge til vandbaseret gulvvarme installation?

Gulvvarme i badeværelse

Gulvvarme i badeværelse

Du kan købe pakker på vvs-butikkernes hjemmesider, der indeholder alt, hvad du har brug for til installation af gulvvarmen. Flere firmaer har komplette gulvvarmesystemer fra velkendte mærker som f.eks. Danfoss, Uponor og Wavin.

Gulvvarme pris pr kvm afhænger i stor grad af, hvor mange kredse, som du skal have i dit gulvvarmesystem.

Det er smartest at dele dit hus op i mindre kredse, hvor du kan styre temperaturen uafhængigt af hinanden.

Hvis du f.eks. vil have gulvvarme i to værelser, hvor det ene værelse er dit soveværelse og det andet er køkkenet, er det bedst at have to kredse. Så kan du have det køligere i soveværelset end i køkkenet.

For at finde ud af, hvor mange meter PEX-rør, du skal bruge, kan du gange rummets kvadratmeter med 3,5. Vil du f.eks. lægge gulvvarme i to værelser på hver 20 m2, skal du bruge 140 meter PEX rør. PEX-rør er det samme som gulvvarmeslanger, og det anbefales, at de er 20 mm i diameter.

3 tilbud på gulvvarme

Hvad er prisen på gulvvarme materialer?

Gulvvarme fra Danfoss

Gulvvarme fra Danfoss

Hvis du vil have 2 kredse til 2 værelser på 20 m2 hver, kan du vælge Danfoss komplet trådløst gulvvarmesystem til 2 kredse til ca. 7.500 kr.

Denne pakke indeholder bl.a. 1 stk. Danfoss FHF gulvarmemanifold til 2 kredse, 2 stk. Danfoss telestat til gulvvarmesystem, 1 stk. Danfoss gulvvarmeshunt og 1 stk. Danfoss CF-MC masterregulator, samt hvad du ellers har brug for til installationen af gulvvarmen.

Udover den komplette pakke skal du bruge termostater og PEX-rør/gulvvarmeslanger. Gulvvarmeslanger priser starter ved 6 kr. pr. meter.

Hvis du lægger prisen på gulvvarmeslanger og termostat oven i prisen på Danfoss gulvvarmesystem pris, koster et system med slanger og termostat ca. 9.500 kr.

Ifølge disse beregninger koster det 240 kr. på m2 for en gulvvarmeinstallation baseret på 2 kredse, for materialerne.

Det kan selvfølgelig være både billigere og dyrere end denne gulvvarme kvm pris alt efter, hvor mange kredse, som du skal have.

Dertil kommer udgiften til en VVS-mand, og andet arbejde, som du ikke selv vil foretage. Det vil typisk koste ca. 800 kr. pr. m2 at få en VVS-mand til at lægge hele gulvvarmen og tilslutte den til fjernvarmeanlægget. Det kan anbefales at få flere tilbud her, så du kan sammenligne prisen. Vær meget grundig, når du beskriver opgaven, så er det lettere at få den rigtige pris med det samme.


Fordelingsplader til vandbaseret gulvvarme

Du kan også overveje, om du vil have fordelingsplader til gulvvarme. Disse plader passer til PEX-rørene og hjælper med at fordele varmen over hele gulvet. Ydermere har mange af pladerne den forde,l at der kan limes klinker direkte ovenpå, eller du kan lægge trægulv ovenpå gulvvarmen.

Combipladerne har polystyren, som isolerer nedadtil, og lægges de oven på et eksisterende gulv, slipper du for at bryde gulvet op, for at installere gulvvarme.

Combiplader eller fordelingsplader er en god mulighed for at installere gulvvarme på gamle gulve, og er også værd at overveje i nye huse. Det er en fordel med fordelingsplader, du kan fordelingsplader fra Roth Compact.

Roth Compact system

Med Roth Compact system er det meget lettere at lægge gulvvarme

På disse fordelingsplader fra Roth Compact, kan du lime klinkerne direkte ovenpå, eller du kan lægge træ ovenpå. Disse fordelingsplader til gulvvarme har en pris på ca. 3.000 kr. for 8,9 m. Så hvis du vil have fordelingsplader til ca. 40 m2, skal du bruge 5 af disse pakker, så det er yderligere ca. 14.900 kr.

Alt i alt er det en pris på ca. 610 kr. pr. kvadratmeter for materialer til en installation af vandbaseret gulvvarme med fordelingsplader.  Du skal lægge arbejdsløn på et par timer for en autoriseret VVS-mand oveni.

Skal en VVS-mand udføre hele gulvvarmeinstallationen, skal du regne med en gulvvarme pris på ca. 1.200 kr. for materialer og løn til fagfolk.

3 tilbud på gulvvarme

El gulvvarme er billigere at installere

Elektrisk gulvvarme

Elektrisk gulvvarme er lettere at installere, men dyrere i drift

El gulvvarme er meget dyrere i drift end vandbaseret gulvvarme, og det koster ofte 2-3 gange så meget i årlige driftsomkostninger, hvis du får el i stedet for vandbaseret gulvvarme. Til gengæld er det lettere og billigere at installere elgulvvarme i forhold til vandbaseret gulvvarme.

Den store fordel er, at det kan installeres oven på et eksisterende gulv, og gulvet derfor ikke skal brydes op.

Elvarme i gulv vælges nogle gange i badeværelser eller på førstesalen, hvor det kan være tungt at installere vandbaseret gulvvarme. Har du muligheden, er vandbaseret gulvvarme normalt både billigere og mere miljøvenligt.

Du kan få el-gulvvarmemåtter, der installeres ved at hælde flydespatel over el-måtten, og derefter lægge klinkerne i fliseklæb oven på, når flydespatlen er tør. En el-gulvvarmemåtte på 7 m2 koster ca. 2250 kr.

Derudover skal du bruge en termostat, og en dåse til indbygning. De koster samlet ca. 700 kr. Det bliver alt i alt ca. 3.000 kr. for el-måtte og termostat for 7 m2, hvilket svarer til en el gulvvarme pris på ca. 430 kr. pr. kvadratmeter eksklusiv arbejdsløn og andre materialer til gulvet.

Du skal have en autoriseret el-installatør til at kontrollere strømforsyningen fra el-gulvvarmemåtten til koblet til HFI-/HPFI-relæet, både før og efter installationen, og skal derfor påregne nogle timers arbejdsløn oveni prisen.

Det kan godt betale sig at få et tilbud fra flere installatører, da du så kan få den billigste pris på arbejdslønnen. Denne hjemmeside giver dig gratis 3 tilbud, som du kan sammenligne.

Hvad er den samlede gulvvarme pris pr m2?

gulvvarme i gulvet

Gulvvarme

Det er svært at vide helt nøjagtig, hvad prisen bliver på installationen af gulvvarme, da det afhænger af, om et gammelt gulv skal brydes op, og hvor meget du selv kan udføre.

Du kan bruge beregningerne i denne artikel som en guide.

Som et groft estimat kan du regne med at m2 pris på gulvvarme er:

 • En typisk m2 pris på gulvvarme er ca. 250 kr. pr. m2 for vandbaseret gulvvarme-installation uden fordelingsplader/combiplader, hvor du selv gør så meget som muligt.
 • Du kan forvente en kvadratmeter pris på gulvvarme omkring 600 kr. pr. m2 for vandbaseret gulvvarme, hvis du bruger fordelingsplader/combiplader, hvis du selv gør det meste.
 • Prisen på gør det selv gulvvarme er ca. 430 kr. pr. m2 for el gulvvarme med elektriske gulvvarmemåtter.
 • Vil du have fagfolk til at lægge gulvvarme, er prisen mellem 800 kr. pr kvm og 1.200 kr. pr. kvm, hvis gulvet ikke skal brydes op.
 • En cirka pris på gulvvarme pr.m2, hvis gulvet skal brydes op og du gør det selv, er omkring 1000 kr. pr. m2.
 • Ca. 2.200 kr. pr m2 for installation af gulvvarme inkl. arbejdskraft og materialer, hvis du skal have fjernet et gammelt gulv.

Hvis du gerne vil have et bud på, hvad det koster at få varme i gulvet i dit hus, kan indhente uforpligtende tilbud på hjemmesiden 3byggetilbud.dk. Det er en god idé at gøre det, selvom du planlægger en gør-det-selv løsning, da det tit er billigere, end du tror.

Vil du gøre det meste selv, kan du også bruge 3byggetilbud.dk til at få et tilbud på, hvor meget de vil have for at tilslutte gulvvarmen til fjernvarmeanlægget, eller tilslutte elektriciteten, alt efter hvilken slags gulvvarme, som du vælge.

3 tilbud på gulvvarme

TAGS: billig gulvvarme , elektrisk gulvvarme , pris på gulvvarme , vandbaseret gulvvarme

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer

25 Kommentarer på Pris på gulvvarme – Hvad koster installationen?

 1. Jeanette Loft siger:

  Jeg skal have laminatgulv i køkken-alrum, soveværelse og det lille vær, i alt 55 m2. Firmaet siger betongulvet først skal oprettes, inden laminatgulv. Det koster kr. 6.200. Så tænkte jeg, hvad med gulvvarme? Kan jeg trække de 6.200 kr. fra mit “gulvvarme regnestykke”?

 2. Mikael siger:

  Hej Jeannette,

  Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår dit spørgsmål. Spørger du om det giver mening at få lagt gulvvarmen inden der bliver hældt beton over er det noget andet du tænker på?

  mvh
  Mikael

 3. Rasmus siger:

  Hvad er erfaringen med, at man bryder gulv op, graver lidt ned, for at øge loftshøjden og installere gulvvarme i et enkelt rum i en høj kælder (ca. 10 kvm.), men undlade at gøre det ved resten af kælderen med det samme. Dvs tage et rum af gangen, med flere års mellemrum?
  Vi ønsker pt at gøre det når badeværelset skal alligevel skal ordnes, men ikke ordne de resterende kælderrum lige nu.
  Tanken er at varmen skal være vandbåret.

 4. Mikael siger:

  Hej Rasmus,

  Jeg har ikke nogen personlig erfaring med kun at tage et rum af gangen, men vil mene, at det godt kan lade sig gøre.

  Dog vil jeg tro at det bliver en del mere besværligt og dyrt i forhold til at lave det hele samtidigt.

  Omvendt så har du fordelen af at kunne dele udgiften op i flere bidder.

  Mvh
  Mikael

 5. brian siger:

  hvor kan man købe de combiplader eller er der noget der er lige så godt

 6. Karen Coates siger:

  Hej Brian

  Tak for dit spørgsmål omkring combiplader. De kan købes i de fleste vvs-butikker som f.eks. rabat-vvs.dk her.

  Mvh Karen

 7. henrik siger:

  Har støbt gulvarme slange i beton laget Ca.3maj nede så kommer der strøer spånplader og gulv kan varmen stige der op

 8. Sus siger:

  Tak for den fyldestgørelse forklaring ift gulvvarme.

  Vi har et gammelt hus fra 1903 med krybekælder, hvor vi ønsker at få gulvvarme i køkken-alrummet, som er omkring 25 m2 samlet set. Vi foretrækker vandbaseret varme. Jeg vil høre hvor højt du tror gulvet bliver hvis man ligger vandbaserer gulvvarme med plader og så fliser ovenpå? Gulvet i køkken-alrummet er i forvejen ca 2 cm lavere end i resten af huset og vi tænker på om man kan udligne ved at lægge gulvvarmen ovenpå det eksisterende gulv (eller fjerne de nuværende trægulv)
  Tak for hjælpen

 9. Mikael siger:

  Hej Sus,

  Hvis du gerne vil have gulvvarme med vand, så vil 2cm helt sikkert ikke være noget. Så det kommer til at være noget med at tage det eksisterende gulv op.

  Heldigvis kan I så også kommer til at ramme lige den højde I gerne vil.

  Mvh
  Mikael

 10. Helle Thoresson siger:

  Mit oliefyr har jeg sat ud af drift og skal nu have installationen skrottet. Med til installationen hører desværre gulvvarme i køkken og bad. Den gulvvarme virker jo så heller ikke.

  Mine spørgsmål:

  1) Er der nogen mulighed for i fremtiden at kunne udnytte oliefyrets rørsystem og radiatorer?

  2) Kan den “gamle” gulvvarme installation, bruges i et nyt system? F.ex til el.

 11. Mikael siger:

  Hej Helle,

  Din gulvvarme og radiatorer antager jeg er vandbaseret? Så varmen er kommet ved at oliefyret har varmet vandet op og en pumpe har sendt det rundt i systemet.

  Derfor (alt andet lige) vil du godt kunne benytte det fremadrettet med en anden opvarmningsform.

  Både pillefyr og varmepumpe (luft til vand) vil kunne være fine alternativer.

  mvh
  Mikael

 12. Bjarne siger:

  Vi ønsker ikke at bryde gulvet op men vil gerne have vandbaseret gulvvarme og en overflade af epoxy på beton. Kan man selv rille i eksisterende betongulv til vandbaseret gulvvarme ? Hvilke rør til gulvvarmen skal så benyttes ? Kan rørene ligge løst i rillerne ? Hvor dyb skal rillen være ? Kan man lave epoxygulv direkte ovenpå eller skal der ligges et slidlag af beton først ? Og i så fald hvor tykt et slidlag ? Hvad er omkostninger hertil ?

 13. jasmin siger:

  Jeg har det lidt svært ved at forstå det regskab, derfor stiller jeg et direkte spørgsmål. Hvor meget vil det koste mig hvis jeg laver gulvvarme for en areal på 70 m2. Og her tænker jeg på vandbaseret. Det gulv jeg har er nyt. mvh Jasmin

 14. Mikael siger:

  Hej Jasmin,

  Der er ikke én “rigtig” pris. Jeg vil hellere anbefale dig, at indhente 3 tilbud. Det er uforpligtende og du kan se hvem der kan give dig den bedste pris.

  Mvh
  Mikael

 15. Heidi siger:

  Hej,
  Vi står med et hus da 1976, og ønsker at få moderniseret badeværelserne. Vi kunne godt tænke os gulvvarme, men er usikre på om det kan betale sig.
  er det pengene værd at sætte gulvvarme i badeværelses gulvet? Eller er det ligeså godt bare at modernisere badeværelset med nye klinker, armaturer osv?
  Mvh
  Heidi

 16. Mikael siger:

  Hej Heidi,

  Det vil altså blive et gæt fra min side.

  Umiddelbart tvivler jeg stærkt på, at jeres hus bliver tilsvarende mere værd, ved at der kommer gulvvarme i badeværelset.

  Så det er ikke derfor I skal installere det.

  Hvis I alligvel har tænkt jer at lave hele badeværelset om, så vil det nok være en god ide, at få gulvvarme også.

  De fleste forventer, at et nyt badeværelse har varme i gulvet.

  mvh
  Mikael

 17. Jonas siger:

  Vi står og skal renovere gulvet i et hus fra midten af 80’erne på ca 200 m2 hvor vi gerne vil installere gulvvarme, men vi har svært ved at vurdere de mange typer løsninger der findes. I gulvet er der parket på strøer. Loftshøjden er ikke specielt høj så vi vil gerne undgå at hæve gulvet. Hvad er den bedste og nemmeste løsning? Er det at skifte strøer til en lavere højde og bruge spånplader med spor? Er det at bruge varmefordelingsplader mellem de eksisterende strøer og fylde godt op med isolering så de bliver presset mod gulvet? Kan vi bare fjerne strøer og bruge varmefordelingsplader i polystyren og lægge et svømmende gulv eller giver det for lidt isolering under gulvet?

  • Mikael siger:

   Hej Jonas,

   Nu kender jeg ikke din specifikke situation, men mit første bud ville være spånplader med spor. Dem har jeg selv og det virker helt fantastisk. Det vil selvfølgelig reducere lofthøjden med et par centimeter, men i forhold til at skulle udskifte strøer, så ville jeg overveje det.

   Vil I samtidig have lofthøjden (sænke gulvet), så ville jeg få en fagmand (altså en VVS’er med gulvvarmeekspertise) ud og komme mit sine input. Det koster aldrig noget at få et (eller tre) tilbud og høre hvordan de ville gribe det an.

   For det første laver de ikke andet, de vil kunne komme med et pris-estimat og så kan de langt bedre bedømme det når de er fysisk tilstede.

   Mvh.
   Mikael

 18. Kenneth Sørensen siger:

  Hej vi har et hus fra 1972 med parketgulv der er lagt på strøer, der er klodset op uisoleret klaplag af beton, hvorpå der er lagt 50mm isolering.
  Må vi etablere gulvvarme, hvis vi fjerne det gamle parketgulv og strøer og etablere en ny konstruktion af strøgulv med 75mm isolering oven på uisolerede klaplag og gulvspånplader med spor til gulvvarme?

 19. Michael siger:

  Hej.
  Vi vælger nok elgulvvarme, men overvejer seriøat et lille solcelle anlæg kun til gulvet. Er det en god ide, og er der beregninger på, hvad 100m2 gulv koster i watt om året? Så vi kan regne ud på hvor stort anlægget skal være?
  Takker

  • Tau siger:

   Hej Michael
   Har du fundet et svar på dit spørgsmål (evt andet steds)? Hvis ja, vil du dele svaret?

  • Henrique siger:

   Hej Michael,

   Jeg kunne også godt tænke mig at høre om hvad du fandt ud af med ca kWh/år, og om det kunne svare sig med en solcelle som supplement.

   Mvh,
   Henrique

 20. Maja siger:

  Hej

  Hvordan regner man ud af hvor meget meter PEX-rør man skal bruge?
  Er der en regne metode man kan bruge for at finde ud af det?

 21. Susanne siger:

  Vi har siden sommer haft en vandskade med start i badeværelset, men som via varmerør er gået videre til de tilstødende rum.

  Vi står nu i den situation, at forsikringen i vores køkken/alrum har fjernet øverste lag beton og isoleringen i mellem de to lag beton. Dvs der er nu kun nederste lag beton. Forsikringen betaler umiddelbart ny isolering svarende til den gamle altså ikke efter nuværende standard og øverste lag beton. Vi overvejer nu om vi skal banke det sidste lag beton op og få lagt gulvvarme. Rummet er ca 30 kvm. Vi vil have vandbaseret gulvvarme. Har du en ca pris? Eller skal vi bare gå efter ca 1000 kr pr kvm.?

  • Mikael siger:

   Hej Susanne, du skal muligvis lidt højere op end 1000 kr./m2, men prøv at indhente tilbud. Får du en fagmand ud, så vil du også samtidig få gode input til hvad der er den optimale løsning i lige præcis jeres situation.

   Mvh.
   Mikael