Markiser – Priser og tilbud på ny markise til huset

Der kan være mange tusind kroners forskel på den billige og den dyre markise. Ikke blot kvaliteten afgør prisen, men om markisen skal være med eller uden motor, om den skal monteres, og om kassetten er åben eller lukket, har stor betydning for prisen. Se her, hvordan du vælger den rette markise og sparer penge.

stribet-markise

Denne flotte Markilux markise til ca. 24.000 kr. forhandles bl.a af Moogie.dk

Slutprisen på markisen afhænger af de nævnte faktorer, og du kan gøre dig mange overvejelser, før du ringer rundt til forhandlerne.

Se hvad der gør en markise billig

manuel betjent markise

Markise med drejestang

Når du skal finde ud af, hvor meget din nye markise koster, så er der flere ting, som du bør undersøge.

Der er stor forskel på priser ved de forskellige forhandlere, og prisen afhænger i høj grad af det følgende:

 • Hvor kraftig stellet er og kvalitet af stoffet
 • Har markisen åben eller lukket kassette
 • Skal du have drejestang eller motor – og ekstraudstyr som vejrsensor og varmelampe
 • Skal den monteres af en fagmand eller vil du selv gøre det
 • Hvor bred markisen er og hvor stort et udfald

Ved at overveje disse punkter grundigt, før du undersøger priser, kan du spare mange penge.

God kvalitet er dyrere

markise led

Et led med fjeder af høj kvalitet

Det er vigtigt at undersøge, hvor god kvaliteten af materialerne til markisen er. Stellet bør være fremstillet af rustfrie materialer såsom pulverlakeret aluminium i kraftig kvalitet eller rustfrit stål og have en høj bærestyrke.

Kvaliteten af armene på stellet er vigtig, og dobbeltfjedre eller gastrykcylindre i leddene gør markisen mere modstandsdygtig overfor vind, og holder dugen godt udspændt.

Dugen bør være smudsafvisende og vandafvisende, og i en kraftig kvalitet.

Selv om du køber en markise af god kvalitet, anbefales det at den rulles ind, når det blæser og regner.

Stort set alle fabrikanter giver en garanti på 5 år på stoffet og 10 år på stellet, og det bør du garantere dig, før du bestiller.

De billigste markiser starter ved ca. 2.000 kr.  i byggemarkederne, men de er ikke af høj kvalitet.

Skal du have en markise af en god og kraftig kvalitet, starter priserne ved minimum 8.000 kr. for en markise med drejestang og uden kassette.

Blandt de gode producenter finder du bl.a. Faber, Viking, Sega, Acrimo, Benchmark, Markilux og Varisol.

Markiser med lukket kassette er dyrere end åben kassette

markise med halvåben kassette

halvåben kassette

For at beskytte din markise mod vind og regn, er det vigtigt at den enten monteres under et halvtag, eller at den rulles helt ind i en kassette.

Du kan vælge mellem tre typer af kassetter:

 • Markise med åben kassette. Her rulles markisedugen sammen omkring en stang, og stoffet er ikke beskyttet af noget. Denne slags markise kan du roligt benytte, hvis den bliver beskyttet af dit tag eller andet.
 • Markise med lukket kassette. Her rulles dugen helt ind i kassetten, og det er en god idé, hvis der ikke er anden beskyttelse fra et overhæng på huset. Både dug og stel er beskyttet inde i kassetten.
 • Markise med halvåben kassette. Her rulles markisedugen ind i en kassette, der har tag øverst. Ofte sidder der en lang metalstang langs den yderste kant på markisen,  så den halvåbne kassette ligner en lukket kassette, når markisedugen er rullet ind. Det er dog kun dugen, og ikke armene på stellet, der er beskyttet i den halvåbne.

Det koster som regel 2-3.000 kr. mere for en markise med kassette i forhold til en uden kassette, og selv de helt billige koster minimum 7.000 kr. med en lukket kassette.

En markise med motor koster ca. 4.000 kr. ekstra

markise med motor og fjernbetjening

Fjernbetjening og motor koster ca. 4.000 kr. ekstra

Du kan få markiser med drejestang eller motor. En drejestang er væsentlig billigere end en motor, og du skal regne med at betale ca. 4.000 kr. ekstra for en markise af høj kvalitet med motor og fjernbetjening.

Du kan dog få billige halvåbne markiser fra ca. 5.000 kr. med motor.

Det er en dejlig luksus, at du ikke selv skal dreje på en drejestang, men blot kan trykke på en knap for at få markisen frem og tilbage.

Derudover kan du tilknytte en vind-, regn- og sol-sensor til motoren for minimum 1.500 kr. ekstra, og få markisen til at rulle sig sammen, når vejret er dårligt. På den måde forlænger du levetiden. Du kan læse mere om vejrsensorer i vores artikel her.

Du kan også installere en varmelampe, så kan du sidde under markisen selvom det er koldt udenfor. Varmelamper koster ca. 3.000 kr.

Spar penge på gør-det-selv montering af markisen

montering af markise gør det selv eller professionel

Montering af markisen koster op til 6.000 kr.

Prisen på en ny markise afhænger i høj grad af, om du skal have den monteret, eller om du er gør-det-selv mand eller kvinde og selv vil montere den.

Ved alle forhandlere af markiser kan du tilkøbe montering:

De fleste firmaer tager ca. 3.500-6.000 kr. for montering af en markise afhængig af om det er med eller uden motor. Du kan derfor spare mange penge på selv at montere den.

Du skal være opmærksom på, at markisens motor kun må tilsluttes af en autoriseret elektriker, men du kan da vælge selv at installere markisen, og så få markisefirmaet til at tilslutte motoren for dig for ca. 1.500-2.000 kr.

Prisen afhænger af størrelsen på markisen

markiser

Du kan forvente at betale ca. 1.000 kr. pr. ekstra meter i udfaldet

Det siger sig selv, at prisen på markiser afhænger af, hvor store de er. For markiser af en høj kvalitet, skal du regne med at betale ca. 600-1.500 kr. pr. ekstra meter i bredden, og ca. 1.000-2.000 kr. pr. ekstra meter i udfaldet udover grundprisen.

En markise i god kvalitet i størrelsen 250 x 150 cm koster således minimum ca. 8.000, hvor en med størrelsen 500 x 150 cm koster minimum ca. 12.000 kr. Du kan købe udmærkede markiser ved denne forhandler, der importerer kvalitetsmarkiser fra Tyskland og sælger dem online.

Køb den rigtige markise

Der er mange ting, som du bør overveje, før du køber din nye markise. Først og fremmest bør du overveje, hvor god en kvalitet, som den skal have.

 • Hvor de billige forhandlere starter med priser på 2.000 kr. for en markise med åben kassette uden motor, starter priserne på markiser af højere kvalitet ved 8.000 kr. Til gengæld får du en højere kvalitet på stellet og dugen og en længere garanti, så du kan regne med, en meget længere holdbarhed. Læg mærke til hvor kraftigt stellet er, hvorledes leddene i markisens arme er sat sammen og hvad stellet er fremstillet af.

Derudover kan du overveje det følgende, før du køber:

 • En markise med motor og fjernbetjening er som regel minimum 4.000 kr. dyrere end en med drejestang, så det er også en stor investering.
 • Montering er ofte en stor del af prisen, og du betaler minimum 3.500 kr. for at få  den monteret. Er det en markise med motor kan du regne med at betale op mod 6.000 kr. Du må gerne selv installere markisen, men motoren skal installeres af en autoriseret elektriker.
 • Dernæst betyder det meget for prisen, om du vil have en lukket, halvåben eller lukket kassette. Hvad enten du vælger en billig eller en dyr markise, skal du regne med at lægge minimum 2.000 kr. oven i prisen.
 • Det betyder selvsagt noget for prisen hvor bred den skal være, og hvor stor udfaldet skal være. Men der er ikke så stor forskel og en dobbelt så stor markise er ikke dobbelt så dyr, men du skal regne med ca. 1.000 kr. ekstra pr. ekstra meter.

Du kan bedre sammenligne priserne mellem de forskellige forhandlere, når du husker at få spurgt ind til de ovenstående punkter.

TAGS: markise , Markiser opsætning , Markiser priser , Markiser tilbud

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer

Kontakt brevkassen

Har du et problem eller spørgsmål omkring et emne indenfor hus og have, så kontakt vores brevkasse.

Skriv til brevkasse

9 Kommentarer på Markiser – Priser og tilbud på ny markise til huset

 1. Niels Weber siger:

  Hej Mikael,

  det gør pokker til forskel med prisen, hvis man går fra 2,5 til 3,0 m i udfald, så den hellukkede, du har fundet, er faktisk ikke så billig alligevel. Nærmest tværtimod. man kan da sagtens finde en, der er billigere – også med motor.

 2. Mikael siger:

  Hej Niels,

  Du har helt ret. Derfor har jeg nu også opdateret artiklen. Heldigvis kan man finde de store markiser til nogenlunde samme pris som først angivet, men de skal blot indkøbes syd for grænsen.

  mvh
  Mikael

 3. Niels Finderup Nielsen siger:

  Kære Mikael,
  Vi har en vestvendt gavl hvor vi vil sætte en markise op (5m bred og 3,5m dyb). Den lukkede er klart at fortrække men – hos Viking markiser – meget dyr og kun med motor. Prismæssigt foretrækker vi klart den halvåbne og uden motor. Vi er i tvivl, om det går an med den halvåbne til en vestvendt gavl. Kan du svare på det?
  VH. Niels

 4. Mikael siger:

  Hej Niels,

  Jeg kan da i hvert fald gøre et forsøg 🙂

  Først har jeg brug for at vide, hvorfor du tror, at det måske kan være et problem med en halvåben uden motor?

  Mvh
  Mikael

 5. Niels Finderup Nielsen siger:

  Hej igen Mikael,
  Jeg er kun bekrymret for regn der slår op på dugen. I artiklen overfor står der for den halvåbne “Det er dog kun dugen, og ikke armene på stellet, der er beskyttet i den halvåbne”. Skal man også være bekrymret for armene?
  Som sagt er det mest dugens holdbarhed der er min bekymring og da den i vores tilfælde ikke er dækket af noget tag kunne kunne regn være et problem?
  VH.
  Niels

 6. Mikael siger:

  Hej igen Niels,

  Det vigtige er, at I ruller markisen ind når I ikke bruger den. Er den blevet våd, så lad den gerne tørre inden den rulles ind. Den har meget svært ved at tørre når den er rullet sammen.

  Langt de fleste markiser kan godt tåle noget vand, men det er klart, at jo billigere du ender med at købe, desto dårligere kvalitet stof vil du nok også ende med.

  Du skal ikke være bekymret for armene. De er designet til formålet (men igen… pris og kvalitet hænger ofte sammen).

  Mvh
  Mikael

 7. Niels Finderup Nielsen siger:

  Tusinde TAK for svar Mikael.
  God dag.
  VH.
  Niels

 8. lasse siger:

  Hej
  Kender du denne Valencia hellukket markise antracit fra Bilka med motor som man lige nu kan købe for 8700 kr. for 5 meter i Bilka. Normalpris ca. 12000. kr. Er med det er i den billige ende men er det mon bedre end den man kan få i harald Nyborg til 6400 også med motor og hellukket som Sunsha har lavet. Kan sådan en bilka markise ikke godt holde 8-10 år vil du tro?

 9. Mikael siger:

  Hej Lasse,

  Jeg kender ikke specifikt til de pågældende modeller og heller ikke til, at der skulle være lavet markise tests af de to op mod hinanden.

  Så jeg kan ikke gøre meget andet end at gætte.

  Om den ene er bedre end den anden, tør jeg slet ikke svare på, men hvis du passer godt på markisen fra Bilka, så tror jeg godt at den kan holde i 8-10.

  Passer du ikke godt på den, så kan den naturligvis ikke 🙂

  Mvh
  Mikael