Montering af vinduer – Pris på isættelse af vinduer

Prisen på montering af vinduer varierer alt efter hvor mange vinduer, som du skal have sat i og hvor store de er. Det koster minimum ca. 1.000 kr. pr. vindue, men koster ofter dobbelt så meget.

vinduer installation

Det kan være et meget stort arbejde at sætte nye vinduer i dit hus

Ofte tilbyder det vinduesfirma hvor du køber vinduerne også montering. De samarbejder med en tømrer, så du kan få en samlet pris på hele opgaven.

Nye vinduer sparer penge på varmeregningen

vinduer monteres

Vælg vinduer med energiruder og ramme af kernetræ

Har du et hus, som blev bygget i 1960’erne eller 1970’erne eller har dit hus fået udskiftet dets vinduer på det tidspunkt, er det ofte en rigtig god idé at udskifte hele vinduet. I denne periode udskiftede man desværre mange gamle vinduer med termovinduer, som lige var kommet frem. Men termovinduerne blev dengang fremstillet af splintved, som indeholdt for lidt harpiks, og senere viste sig at være af en utrolig dårlig kvalitet og kort holdbarhed.Er dine vinduer fra 1960’erne eller 1970’erne er det en rigtig god idé at udskifte hele vinduet inkl. ramme, karm og vindue.

Ældre vinduer, som overlevede denne periode, er derimod fremstillet af kernetræ, som har et højt indhold af harpiks, og som kan holde i flere hundrede år. Her er det tit en fordel at renovere de ældre rammer fremfor at udskifte dem.

Er du i tvivl om hvilke vinduer, som du har, kan du aflæse vinduets stelnummer på stålkanten og derefter se på producentens hjemmeside, hvilken slags vinduer du har.

Når du skal vælge nye vinduer, så vælg dem efter disse kriterier:

 • Energiruder er op til tre gange mere energieffektive i forhold til thermoruder. Det skyldes blandt andet at energiruder lader sollyset slippe igennem, men samtidig forhindrer et tyndt lag metal at varmen slipper ud igen. Energiruder med energimærke A anbefales af Energistyrelsen, og de lever også op til de skærpede krav til huse i Energiklasse 2020 ifølge Byggereglementet.
 • Rammer af kernetræ og spinkle rammer holder meget længere end kraftige rammer af splintved. Træet skal være naturligt lufttørret, så holder det længere. Trærammer kan holde op til flere hundrede år.
 • Træ/alu er en meget populær kombination, hvor der er træ inderst og aluminium yderst.
 • En ramme af plastic er også en mulighed og disse vinduer kan sandsynligvis holde op til 100 år.
 • Vælg vinduer som passer arkitektonisk til dit hus – her kan det evt. være nødvendigt at få hjælp af en arkitekt til at vælge de rette vinduer.
 • Vælg altid vinduer, som er DDV-mærkede – Teknologisk Institut kontrollerer disse DDV-mærkede vinduer, som skal leve op til en lang række kvalitetskrav.

Da det er en stor investering at vælge de helt rette vinduer og få dem monteret helt korrekt, anbefales det, at du tager kontakt til professionelle firmaer, som har specialiseret sig i dette.

Du kan starte med at indhente tre tilbud via denne hjemmeside, som hjælper dig med at finde de korrekte firmaer i dit lokalområde – men husk at billigst ikke altid er bedst. Vælg det rette firma, som tager sig tid til at vurdere hvilke vinduer, som du har brug for, og som har stor erfaring med at montere nye vinduer.

Sådan monteres nye vinduer

Isætning af vinduer

At sætter vinduer i, kræver gerne to mand, men kan dog også gøres alene hvis det er små vinduer

Er du meget fingernem og har du erfaring med byggeprojekter, kan du også vælge selv at installere dine nye vinduer. Det kan dog føles som et stort arbejde at sætte nye vinduer i hele huset, da der er mange trin i opgaven:

 • Det er bedst at være to om at løfte vinduet og karmen
 • Fjern det gamle vindue – med et koben kan du let fjerne karmen efter du først saver den over et passende antal steder
 • Placer det nye vindue på en plan flade, og beskyt karmen
 • Afmonter beslaget – fjern skruerne
 • Så kan du fjerne vinduesrammen fra karmen – det er meget lettere at håndtere karmen uden det tunge glas
 • Karmen placeres på montagepuder
 • Anbring montagepuderne i hjørnerne, så er det meget lettere at få vinduet i vater og i lod
 • Brug stopklodser eller kiler af et materiale, som ikke suger fugt – de sættes så¨der er lige meget luft mellem karm og mur alle steder
 • Lav huller med et bor i både karm og mursten
 • Indsæt montageskruerne tæt på hængslerne
 • Kontroller nu, at karmen er i lod og vater
 • Indsæt isolering imellem karmen og muren
 • Brug f.eks. byggesilikone til at fuge med rund om hele karmen
 • Når karmen er monteret kan du fastgøre vinduesrammen igen i beslaget – her er det også lettest at være to til at løfte

Det er bedst at få en uddannet tømrer til at montere dine vinduer, da det kan være svært at få vinduet til at sidde perferkt i både lod og vater og i forhold til muren.

3 tilbud på nye vinduer

Har du stor erfaring med mange gør-det-selv-projekter, kan du overveje at gå i gang med det, men for de fleste vil den bedste løsning være et professionelt firma.

Priser på montering af vinduer

vinduer

Det koster mellem 1.100 og 2.000 kr. pr. vindue at montere nye vinduer

Prisen for at sætte et nyt vindue i varierer meget alt efter:

 • Hvilket firma, som du vælger – de billigste tager cirka 1.1oo kr. og de dyreste tager cirka 2.000 kr. pr. vindue.
 • Hvor mange vinduer, som du skal have sat i – der er ofte mængderabat.
 • Om du køber nye vinduer og montering samtidig eller om du blot skal købe montering – du får ofte en bedre pris ved at købe vinduer og montering samlet.

Priserne svinger en del, og du er derfor nødt til at kontakte det enkelte vinduesfirma for at få oplyst prisen.

3 tilbud på nye vinduer

Det er som regel tømrerfirmaer, der sætter vinduer i, så hvis du har fået anbefalet en tømrer, så bed ham om et tilbud. Tilbuddet vil naturligvis afhænge af hans timepris, men det er en god idé at have fået et fast tilbud på skrift, så du ved, hvad du kan forvente.

Sådan vælger du det rette firma til montering af vinduer

nye vinduer

Vælg et firma med stor erfaring

Tænk på at en god kvalitet betaler sig, og vælger du vinduer af en god kvalitet kan de holde i flere hundrede år – i modsætning til de gamle thermoruder fra 1960’erne og 1970’erne. På samme måde betaler det sig også, at vælge en god tømrer eller monteringsfirma, som har stor erfaring med at sætte vinduer i, så du er sikker på, at de sidder helt perfekt og er både i lod og i vater.

Det kan altid betale sig at prutte om prisen og tjekke flere forhandlere, da der kan være mange penge at spare. Storkøb giver også et bedre udgangspunkt for rabat.


Vinduesfirmaerne er tilbøjelige til at være mere fleksible, hvis du skal have vinduer til et eller flere huse frem for kun et enkelt vindue, så skift så mange som muligt samtidig eller køb sammen med naboer, venner og bekendte.

En nem måde at indhente tilbud på er via hjemmesider, hvor håndværkerne kan byde ind på din opgave. Der findes mange af sådanne sider. Prøv f.eks. at lægge dit projekt ud på www.3byggetilbud.dk her.

Links

Gode råd om energiruder fra Energistyrelsen her

TAGS: håndværkerpriser , isætning af vinduer , pris på vinduer

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer