Bedste havetraktor – Stiga, Jonsered eller Husqvarna

Rigtige mænd kører havetraktor, siges det og vil du gerne vide, hvilket mærke du skal gå efter, når du skal investere i sådan en maskine, så gennemgår vi her priser og specifikationer på modeller fra tre forskellige fabrikanter, inden vi kommer med vores anbefaling.

En havetraktor kan mere end man tror

Bedste HavetraktorSlå græs kan en havetraktor og det kan den gøre hurtigt og effektivt. Det kræver selvfølgelig en vis portion have, før det giver mening, men har du græs på mere end 500-800 kvadratmeter, så vil det give mening at have sådan en maskine.

At den så også kan fungerer som snerydder, tromle, spreder (af frø), grusrive og meget meget mere, gør den kun mere attraktiv (men vær opmærksom på at du skal købe ekstraudstyr for hver enkelt ekstra ting, du gerne vil kunne gøre med din havetraktor).

I kan måske også være nogen stykker, der går sammen om at betale for en havetraktor, der så kan klare flere haver, samt såning af græs på jeres lokale fodboldbane og kørsel af tungt haveaffald?

Under alle omstændigheder er det dumt ikke at tænke over behovet for en havetraktor, inden man investerer omkring 20.000 kroner for den. Og det er også fornuftigt at vælge den rette model, for der er penge at spare.

Vi har udvalgt tre forskellige havetraktorer, der alle kommer fra kendte, prisbelønnede firmaer, der har klaret sig godt i diverse tests. Der er tale om modeller, der rent størrelsesmæssigt passer til den lille eller mellemstore have på op til 500 kvadratmeter, da det er gennemsnitsstørrelsen på en have i Danmark.

En havetraktor fra Stiga

Vi begynder i den dyre ende med en havetraktor til omkring 35.000 kroner. Med sin gule farve og mellemstore størrelse, signalerer denne havetraktor kvalitet og stabilitet.

Den kan udvides med et utal af tilkoblinger, så den kan bruges året rundt som bl.a. snerydder når græssæsonen er overstået.

Motoreffektmæssigt har vi at gøre med 9 kW ved 2500 omdrejninger i minuttet, hvilket er solidt uden at være prangende.

Klippebredden er på hele 102 cm og den rummer også elektronisk display med LED lamper.

Stiga havetraktor

En havetraktor fra Jonsered

23.000 kroner koster en havetraktor fra Jonsered, der er beregnet til en mellemstor plæne.

Denne mellemstore model fra deres sortiment er kendetegnet ved at have en passende størrelse og mulighed for at sætte en masse udstyr på.

Den er postkasserød, strømlinet og baghjulene er lidt større end forhjulene, hvilket gør den nem at køre med, selv på lidt plads (hjørner og kanter).

Effektmæssigt har vi at gøre med 8,6 kW ved 2500 omdrejninger i minuttet, hvilket er kraftigt, men stadig i en mellemstørrelse. Og når du skal slå græs, så har maskinen 97 cm i klippebredde.

Josered Havetraktor

En havetraktor fra Husqvarna

Selvom firmaet Husqvarne mest er kendt for sine symaskiner, så kan de også tilbyde denne havetraktor til 22.000 kroner.

Specifikationsmæssigt ligger den tæt om af de to andre havetraktorer, vi har omtalt.

Den har en motoreffekt på 8,8 kW ved 2500 omdrejninger, 97 cm i klippebredden og også med større baghjul end forhjul. Alligevel er denne maskine noget for sig selv, for den fremstår ikke så firkantet i designet, virker mere let og er også sammensat af flere dele i forskellige farver. Se dem her.

Husqvarna Havetraktor

Vores anbefaling

De tre havetraktorer, vi har beskrevet her, er alle tre gode maskiner, der vil være rigeligt til haveejeren med den lille eller mellemstore plæne.

Effektmæssigt ligger de meget tæt på hinanden og der er stort set mulighed for det samme udstyr til dem alle tre. Men der er stor forskel på prisen. Fra 22.000 kroner til 35.000 kroner.

Som vi ser det er Husqvarna det oplagte valg, hvis du skal vælge din nye havetraktor.

Og vores anbefaling støttes af en hel del blogs på nettet, hvor private diskuterer kvaliteten på havetraktorer. En lokal ekspert var heller ikke tvivl, da vi spurgte ham om hvilken maskine vi skulle vælge: “Der er ingen grund til at give over 30.000 kroner for en havetraktor, for så stor forskel er der slet ikke. Husk, man betaler også for navnet.”

Skriv en kommentar