Tørrestativ – Udendørs stativ fra Brabantia eller Juliana

Tørrestativ
At have et tørrestativ udendørs gør det både billigere at tørre tøjet og det kommer også til at føles friskere at få på efterfølgende.

Er du på jagt efter et udendørs tørrestativ fra enten Brabantia eller Juliana, så vil du i denne artikel finde en komplet oversigt over de forskellige modeller, samt priser og sidst men ikke mindst, vores anbefaling og hvordan du kan spare næsten 50 % på enkelte modeller.

Hvad skal du se efter, når du vælger tørrestativ?

For det første skal du afklare, hvor der er plads til dit tørrestativ og hvor meget plads der er. For et tørrestativ fylder, når det er slået ud – alt afhængig af modellen, så kan det fylde helt op til 3 meter i diameteren. Har du ikke plads til det i din have eller carport, så har du måske brug for en væghængt model.

Dernæst skal du have afklaret hvor meget tørreplads, du har brug for. Tørrestativerne fra Brabantia og Juliana har nemlig forskellige længder, hvad angår tørresnor og dermed tørreplads. Bor du alene, har du måske ikke brug for mere end 30 meter, men er I en stor familie, så er det måske mere passende med 60 meter tørreplads.

Til sidst er der naturligvis prisen, som du skal kigge efter. Lige nu, hvor det er forår, vrimler det med tilbud på (blandt meget andet) tørrestativer fra forskellige byggemarkeder og andre. Det kan være svært at gennemskue, hvor det er billigst lige nu, men senere præsenterer vi dig for en komplet liste over de billigste priser lige nu og hvorfor det (også) kan betale sig at handle i udlandet.

Tørrestativ - Lift-o-matic

Modeller fra Brabantia

Brabantia (der i øvrigt producerer meget andet end tørrestativer) har 5 modeller i deres sortiment. 4 af modellerne er de såkaldte “paraply”-tørrestativer, der er kendetegnet ved at have en pind i midten, hvorfra der går en række arme (3 eller 4), der så er forbundet med tørresnore.

Det giver et relativt stort tørreareal og flere af modellerne er også udstyret med et system, der gør dem lette at hive op, når man har hængt vasketøjet på snorene (modellerne Lift-O-Matic og Smartlift). Modellen Compact kan leveres i 3 forskellige størrelser, helt fra 30 meter tørreplads til 50 meter.

Den femte model fra Brabantia er – som én af de få på markedet – væghængt. Modellen hedder WallFix og er rigtig smart, hvis du ikke vil have et tørrestativ permanent stående i din have. WallFix kan foldes helt sammen, så den ikke fylder ret meget op af en væg.

Ulempen kan være, at du kun har 24 meter tørreplads og således skal have to stativer for at komme i nærheden af de store stativer på 50 meter.

Kvalitetsmæssigt ligger tørrestativer fra Brabantia helt i toppen.

Modeller fra Juliana

Juliana (der i øvrigt ellers er specialister i drivhuse) har 4 forskellige tørrestativer, som du kan købe. Det er alle sammen paraply-tørrestativer, men i forskellig størrelse og kvalitet.

Det billigste tørrestativ hedder Safir og har 50 meter tørreplads. Dernæst kommer Parasol de Luxe, der er lidt højere og med ti meter mere i tørreplads.

Modellen Excellent kan du få i grøn- eller sortlakeret stål og det har et ekstra kraftigt midterrør, sådan at det kan bære det “tunge” vasketøj.

Derudover har det også et “klik”-system, så du kan indstille det i højden, altså have det nede, når du hænger vasketøjet op og oppe, når det skal tørre.

Endelig er der modellen Super Luxe, der – som titlen antyder – er den dyreste model. Den kan det samme som Excellent, men har også den funktion at du kan hæve og sænke hele paraplyen – altså alle tørresnorene.

Kvaliteten på tørrestativer fra Juliana er rigtig god.

Tørrestativ - Juliana Super Luxe

De billigste priser – lige nu

Her følger en aktuel oversigt over de billigste priser lige nu på disse tørrestativer, men husk at tjekke dit lokale byggemarked (og andre steder), for der kan hurtigt komme et tilbud.

Juliana tørrestativer:

  • Model Safir set til 199,95 kroner hos Silvan
  • Model Parasol de Luxe set til 439,- kroner hos XL-Byg
  • Model Excellent set til 399,- kroner hos Silvan
  • Model Super Luxe er set til 799,95 hos Silvan

Brabantia tørrestativer:

  • Model WallFix set til 58,66 engelske pund hos Amazon – svarende til cirka 486,- kroner. Dette skal du se i sammenhæng med en dansk pris på 899,- hos det danske firma Johannes Fog og dermed glæde dig over en besparelse på næsten 50 %!
  • Model Topspin kun fundet i Danmark til en pris på 809,- kroner hos internetfirmaet Tørrestativet
  • Model Lift-O-Matic (50 meter tørreplads) set til 49,99 engelske pund hos Amazon – hvilket er lig med 414,25 kroner. Prisen herhjemme står til 499,- kroner hos det danske firma Johannes Fog
  • Model SmartLift set til 113,75 engelske pund hos Amazon, svarende til 942,61 kroner
  • Model Compact, der spænder fra 34,76 engelske pund til 53,95 engelske pund, alt efter hvor meget tørreplads, du har brug for. Det svarer til cirka 290,- danske kroner for den mindste model (30 meter) og 447,- danske kroner for den største model (50 meter)

Tørrestativ - Brabantia Wallfix

Husk de ekstra udgifter

Der er nogle få ekstraudgifter forbundet med at købe et tørrestativ, når det vel og mærket er en paraply-tørrestativ, for det skal støbes ned i jorden.

Regn derfor med lidt udgifter til cement og et par arbejdstimer i haven. Derudover skal du selvfølgelig også købe tøjklemmer.

Vores anbefaling

Det bliver meget et spørgsmål om smag, når du skal vælge tørrestativ fra én af to producenter, som vi har beskæftiget os med i denne artikel. Ser vi på kvalitet, tørresnorens længde og pris, så vil vi anbefale Model Excellent fra Juliana købt i Silvan til 399,- for her får du virkelig noget for pengene.

Hvis du hellere vil have en model fra Brabantia, så vil vi anbefale at købe den fra England, da der er tale om kraftige besparelser og gratis fragt. Hvad model angår, synes vi besparelsen på WallFix er størst, set i sammenhæng med, hvad man får for pengene.

2 kommentarer til “Tørrestativ – Udendørs stativ fra Brabantia eller Juliana”

  1. Jeg har købt et Juliane Safir paraply tørrestativ. Jeg desværre store problemer med, hvordan jeg sætter det op så alle snorene er stramme. Nogle snore er stramme og nogle fuldstændig slappe. De stramme snore betyder at jeg ikke kan skubbe stativet højere op inden jeg spnæder skruen.
    Problemet er så stort – at jeg ikke bruger stativet og det var jo ike meningen.
    Har I et godt tip til hvordan man fåe strammet snorene?

    Svar

Skriv en kommentar