Terrassemarkiser – Sådan vælger du rigtigt i første forsøg

Terrassemarkiser fås i mange kvaliteter, størrelser og farver. For at vælge rigtigt i første forsøg, bør du gøre dig en række overvejelser, om hvilken terrassemarkise, der er den rigtige for dig.

Profilmarkiser.dk

Vælg den rigtige terrassemarkise – denne er fra Profilmarkiser.dk

Du skal både overveje størrelse, vindklasse, materiale og farve på dugen. Derudover skal du overveje om den skal have støtteben, eller om den skal kunne trækkes ind, samt om kassetten skal være lukket eller åben.

Sådan vælger du den rigtige størrelse på terrassemarkisen

falke miranda terrassemarkise

Miranda markisen fra Falske fås op til 17 meters længde

Det første beslutning omkring din terrassemarkise, er at du vælger den rigtige størrelse på markisen. Skal pladsen under markisen være som et hyggekrog, hvor der er plads til et cafébord og en behagelig stol, så kan du nøjes med en lille markise på 250 cm x 150 cm. De fleste forhandlere af markiser sælger markiser op til 700 cm, som f.eks. Dupp.dk her.

Vil du have plads til spisebord og hyggekrog, så bør du vælge en meget stor markise på 700 cm x 1700 cm. Du kan tage et målebånd og måle på terrassen hvor stort området er i forhold til de møbler, som du gerne vil have plads til.

Disse forhandlere sælger meget store markiser:

  • Falke Markiser her sælger terrassemarkiser der er helt op til 1700 cm i længden og 700 cm i bredden. Det er modellen Miranda.
  • Profil Markiser her sælger en terrassemarkise, som er op til 1200 cm i længden. Det er modellen Design.
  • Kvalitetsmarkiser.dk her sælger også markisen Hera Topline, som fås i en størrelse på op til 1300 cm i længden.

Du kan således få en markise, der er på størrelse med en stor spisestue.

Hvor meget blæser det, hvor du bor?

Terrassemarkiser testes for hvor meget blæst de kan holde til, og det kan være en god idé at spørge forhandleren om, hvor meget vind den pågældende markise kan holde til, før du køber den.

Terrassemarkiserne bliver typisk testet i en vindtunnel i forskellige vindstyrker, og opdeles i klasser:

  • Vindklasse 1. Markisen og beslagene er godkendt til 5,5 til 7,4 m / s – kaldes jævn vind.
  • Vindklasse 2. Markisen og beslagene er godkendt til 7, 5 til 10,4 m / s – kaldes frisk vind.
  • Vindklasse 3. Markisen og beslagene er godkendt til 10,5 – 13,4 m/ s – kaldes hård vind.

Det er især kvaliteten af markisearmene, som afgør hvor holdbar markisen er. Det er et EU-krav, at markiserne er CE – mærket i forhold til vindklasser, og i henhold til standarden SS – EN 13561.

De fleste markiseforhandlere sælger markiser, som er testet til vindklasse 2. Bor du et sted, hvor det blæser meget, eller vil du gerne være sikker på, at markisen er så holdbar som muligt kan du vælge vindklasse 3.

Hvis du gerne vil have en markise, som er testet til vindklasse 3, kan du  f.eks. vælge alle terassemarkiser fra Falke Markiser eller Hera eller Trendline fra Kvalitetsmarkiser.dk. Sunpro 5.o fra Intermarkiser er også testet til vindklasse 3.

En god investering kan være en terrrassemarkise med motor samt automatisk vind-og sol-føler, så markisen automatisk rulles ind, når det blæser for meget. De fleste markiser har denne mulighed, og du kan f.eks. købe en Benchmark markise med vindføler hos Markiseeksperten.dk her.

Vælg en gennemfarvet dug af acryl i den rette farve

intermarkiser

Markise fra Intermarkiser.dk med en kraftig og god dug

Du bør vælge en god gennemfarvet akryldug på ca. 300 g/m2. Den skal være behandlet, så den er modstandsdygtig over for UV-stråling, og så den er vandafvisende. Nogle duge er behandlet med nano-teknologi, så de er meget smudsafvisende, og skal vedligeholde i mindre grad end andre duge.

Som udgangspunkt er en akryldug stærkere og mere holdbar end en polyesterdug, eller en dug, som er fremstillet af en blanding af akryl og polyester. Akryl er også mere modstandsdygtigt over for blegning af solen.

Du bør sikre dig, at forhandleren/producenten giver 5 års garanti på dugen, da nogle kun giver 2 års garanti på markise og dug.

Kvalitetsmarkiser.dk har en af de længste garantier, og giver 5 års garanti på motoren, 7 års garanti på markisearmene og 10 års garanti på dugen. Dugen er en gennemfarvet akryldug, der er imprægneret så den er vand-og smudsafvisende, og modstandsdygtig over for svamp og råd.

Det er en god idé at vælge en markise med en lukket kassette, så dugen bliver beskyttet helt, når den rulles ind.

Vælg den bedste terrassemarkise, som du har råd til

markise-profil-markiser

Markiser fra Profil Markiser fås både med motor og lukket kassette

Du får den bedste terrassemarkise ved at købe en markise af høj kvalitet og med en lang garanti. Gå hellere lidt på kompromis med størrelsen i stedet for kvaliteten.

De fleste markiseforhandlere har forskellige modeller med åbne og lukkede kassetter, og du kan som regel vælge imellem at få med eller uden motor. Du kan læse mere om disse funktioner i denne artikel.

Du kan bruge vindklassen, som et godt udgangspunkt, for at se hvor godt og kraftigt stellet er. En højere vindklasse viser som regel at stellet er rigtig kraftigt med nogle gode markisearme.

TAGS:

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer