Dørtelefon – Pris, opsætning og muligheder

Vil du gerne have styr på, hvem der får adgang til ejendommen, kontoret eller boligen, så er en dørtelefon noget for dig. Dørtelefonen giver dig sikkerhed for, at uvedkommende personer ikke kan komme ind i bygningen. Dermed minimeres risikoen for tyveri og indbrud betragteligt.

Læs med, og find ud af om en dørtelefon er det rette valg for dig.

dørtelefon priser

En dørtelefon bruges alle steder, hvor du gerne vil øge sikkerheden. Med dørtelefonen er det kun personer, du aktivt giver adgang, som kan komme ind i bygningen.

Dørtelefoner har i årevis været brugt i større beboelsesejendomme, men der er faktisk flere andre anvendelsesmuligheder.

F.eks. er der udviklet dørtelefoner med indbygget videokamera, der kan anvendes både i boligbyggeri og i private hjem. Dørtelefonen er forbundet til din mobiltelefon, og via kameraet kan du se, hvem der ringer på – også når du ikke er hjemme.

En dørtelefon er både en praktisk anordning, der lader dig lukke personer ind, men den giver også en stor tryghed for de personer, der opholder sig i ejendommen eller i boligen.

Få et gratis tilbud på dit nye dørtelefonanlæg

Udfyld vores formular og få et godt tilbud, hvor prisen er billig og kvaliteten i top!

 • 100% gratis og uforpligtende
 • Spar op til 34% på din tagopgave
 • Dk’s bedste service, ingen besvær
 • Entreprisegaranti
 • Få tilbud indenfor 24 timer.

Uanset om du har vælger at sige nej tak til tilbuddet, så får du et indblik i de mange muligheder inden for dørtelefoner.

Hvilket dørtelefonanlæg passer til dig?

Du kender helt sikkert de traditionelle dørtelefonsystemer. Denne løsning bruges stadig mange steder, men ny teknologi har gjort det muligt at vælge blandt flere andre løsninger.

Valget af den rigtige dørtelefon afhænger af, hvor telefonen skal bruges, og om der er behov for en professionel installation eller en installation i din private bolig.

Der findes flere forskellige typer af dørtelefoner. Her skal du vælge netop den type, der giver bedst mening for dig som bruger, og som opfylder behovet for sikkerhed og tryghed.

Du kan bl.a. vælge mellem disse typer:

 • Klassisk dørtelefon, hvor du via en højtaler kan tale med dem, der ringer på
 • Dørtelefon med indbygget kamera, så du kan se, hvem der ringer på døren
 • Dørtelefon med wifi-netværk, GSM simkort eller via en app til din smartphone
 • Dørtelefon til lejligheder, hvor du har mulighed for at have flere ringetryk end ét

Herunder forklarer vi de forskellige muligheder, så du lettere kan vælge den løsning, der passer til dig.

Dørtelefon med døråbner

Den klassiske dørtelefon, som vi har berørt herover, fungerer meget simpelt. Gæsten trykker på ringetrykket ved indgangsdøren, og en klokke ringer i dit hjem. Gæsten præsenterer sig via en højtaler i boligen, og du lukker vedkommende ind med et tryk på en knap.

Dette er den gammelkendte løsning, som findes i mange ældre ejendomme, men som også stadig bruges i nyere byggeri.

Denne model er en meget simpel løsning, som fungerer ved, at der er trukket kabler fra hoveddøren til hver enkelt bolig. Løsningen indeholder ikke meget teknik, og den er derfor driftssikker og kræver kun lidt vedligeholdelse.

Denne løsning er den billigste i indkøb, men der skal beregnes en del arbejdstid og materialer til installationen.

Hvis du ikke har det store behov for avancerede løsninger og blot ønsker en simpel dørtelefon, er dette en oplagt mulighed.

Dørtelefon med kamera / video

En dørtelefon med indbygget kamera og video er en udbygning af den klassiske dørtelefon. Den store forskel her er, at du ikke blot kan tale med personen der ringer på døren – du kan også se vedkommende.

Med denne løsning behøver du ikke længere stole på, at det er postbuddet, der ringer på. Du kan rent faktisk se, om personen er den han eller hun udgiver sig for at være. Du får dermed indbygget et ekstra sikkerhedsniveau, og du kan afvise alle personer, der ikke har noget at gøre i ejendommen.

dørtelefon med kamera
Tyve går ofte udenom et hus med dørkamera, da det giver indtrykket af en sikkerhedsbevidst ejer.

Dørtelefonen fungerer på den måde, at der er indbygget et lille kamera i ringetrykket ved hoveddøren. I lejligheden har du et lille videopanel ved siden af telefonen, hvor du kan se, hvem der står ved hoveddøren.

Denne ekstra sikkerhed vil gavne alle i huset/opgangen, og det vil samtidig sende et signal til fremtidige lejere eller købere om, at der er gjort noget for at styrke sikkerheden i ejendommen.

Dørtelefon med wifi, app eller simkort

Ved hjælp af moderne netværksteknologi kan du spare en masse installationsarbejde i forbindelse med opsætning af dørtelefon. Løsningen har desuden den fordel, at du ikke behøver at være hjemme for at lukke personer ind i ejendommen.

Det gør denne mulighed perfekt til ubemandede lagerbygninger, kontorer og til private boliger, men den vil også fungere godt i beboelsesejendomme.

Når der ringes på dørklokken, kan du se og tale med vedkommende via en app på din mobiltelefon. Du bestemmer selv, hvor mange personer, der skal have adgang til appen, og du behøver ikke at være fysisk på adressen for at give personer adgang.

Disse løsninger fungerer trådløst, og der skal derfor ikke trækkes kabler til installationen. Hvis der er trådløst internet til stede, kan du bruge wifi-forbindelsen til at koble dørtelefonen til netværket. Dermed kan du benytte en eksisterende forbindelse, og du sparer penge til oprettelsen. Hvis der ikke er adgang til wifi, skal du vælge en dørtelefon med indbygget simkort, som giver den samme funktionalitet blot over mobilnetværket.

Dørtelefoner til lejligheder

De ovennævnte dørtelefoner findes i udgaver til både private hjem og til boligkomplekser med mange lejligheder.

Hvis du er på udkig efter en løsning til en større ejendom, skal du vælge en dørtelefon med mulighed for mange ringetryk, så hver beboer kan have sin egen telefon.

Den almindelige dørtelefon med ringetryk og højtaler er som nævnt stadig en udmærket løsning. Hvis du vil give sikkerheden et løft opad, kan du vælge at kombinere dørtelefonen med videomuligheden.

I eksisterende bebyggelser er der ofte trukket de nødvendige ledninger, så der kan vælges en kablet dørtelefon ved en eventuel udskiftning. Hvis der ikke er trukket kabler, eller hvis du blot ønsker en løsning med flere muligheder, er den trådløse teknologi med app til din smartphone en oplagt mulighed.

Dørtelefon priser

Prisen for de enkelte løsninger svinger, alt efter hvilken type dørtelefon du vælger. Den almindelige klassiske løsning er den billigste, men er også den udgave, der har færrest funktioner.

Hvis du kombinerer dørtelefonen med video, vil løsningen være dyrere i indkøb, men til gengæld får du også et noget højere sikkerhedsniveau.

Når du skal vælge den rigtige løsning, er du nødt til at tage installationsomkostningerne med i beregningen. Hvis der er tale om en udskiftning, kan du muligvis genbruge de kabler, der allerede er trukket, og dermed bliver installation naturligvis billigere.

Hvis der er tale om en trådløs løsning, sparer du telefon- og videoenheden i boligen, da al adgang og samtale sker via en app på mobiltelefonen. Denne løsning kan dog kræve noget opsætningstid, hver gang der flytter en ny beboer ind, medmindre de selv kan klare installationen.

Det vil altså sige, at prisen både afhænger af udstyrets pris, men også i høj grad af udgiften til installationen.

Få 3 gratis tilbud på et dørtelefonanlæg – Altid lave priser – 100% uforpligtende.

Hvordan sætter du en dørtelefon op?

Der er stor forskel på, om du monterer en enkelt dørtelefon i din private bolig, eller om der skal installeres dørtelefoner i en ejendom med flere lejligheder. Den store installation bør klares af faguddannede personer, der kan foretage trækning af kabler, opsætning af apps m.m.

De mindre installationer i privatboligen kan du ofte klare selv. I private hjem er den mest oplagte løsning en dørtelefon med en app til mobiltelefonen.

Videokameraet sidder i ringetrykket ved hoveddøren, der kan installeres trådløst via hjemmets eksisterende wifi-netværk. Kameraet kommunikerer med mobiltelefonen, så du kan se, hvem der ringer på på mobilens skærm.

Hvis du ønsker mulighed for at kunne låse døren op fra telefonen, skal du have en særlig lås installeret i hoveddøren. Alternativt kan du selv gå ud og lukke gæsterne ind.

Fordelen ved at kunne låse døren op via appen er, at du ikke behøver at være hjemme for at give personer adgang til hjemmet. Det kan f.eks. være en håndværker, der kommer på besøg, mens du er på arbejde, eller naboen der skal vande blomster, mens du er på ferie.

Du kan også bruge funktionen til at lukke børnene ind, hvis de har glemt deres nøgle, eller hvis du blot vil sikre dig, at de er kommet sikkert hjem fra skole.

Indhent altid 2-3 tilbud på dørtelefoner

Som nævnt er der flere faktorer, der spiller ind, når du skal indkøbe en ny dørtelefon. Hvis du har læst artiklen igennem, har du sikkert allerede en idé om, hvilken dørtelefonløsning der er den bedste for dig.

Ved de større installationer er det altid en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige leverandører. Dels kan løsningerne, de tilbyder være teknologisk forskellige, og dels kan der være stor forskel i de enkelte leverandørers pris.

FAQ

Hvad koster en dørtelefon?

En dørtelefon til lejlighed vil koste mellem 1.500 og 4.000 alt efter en række forudsætninger. Det er billigst at købe en almindelig dørtelefon med døråbner, men du kan også vælge en dørtelefon med kamera eller en trådløs én med tilhørende app, som er dyrest.

Kan man købe en dørtelefon til hus?

Selvom de er mest almindelige til lejligheder, kan du godt købe en dørtelefon til hus. Det kan være en fordel, hvis du har en elektrisk låge, eller hvis du gerne vil have ekstra sikkerhed omkring dit hjem.

Hvad koster installation af en dørtelefon?

Prisen på installation af dørtelefoner, inkl. telefonerne, kan svinge mellem 5.000 og 10.000 kroner, alt efter hvilket firma, du køber hos, og hvor mange skal installeres. En privat dørtelefon kan dog koste under 1.000 kroner og have en nem og billig installation.

Hvorfor købe en dørtelefon?

Der findes mange forskellige typer af dørtelefoner. Du kan købe en dørtelefon af sikkerhedsmæssige hensyn – det gør det sværere at komme ind i din bygning, og for private med gangbesvær eller store boliger gør det det nemmere at modtage gæster eller lukke folk ind.

Hvordan får man dørtelefon til lejlighed?

Du kan typisk kun få dørtelefon til lejligheder i pakkeløsninger, som sælges gennem firmaer, der er specialiserede indenfor området. De vil sørge for salg, installation og vedligeholdelse, så du har det hele samlet ét sted.

Kan dørtelefoner forbindes til apps?

En moderne dørtelefon kan også fås med et kamera, så du kan se, hvem der står ved døren. De kan også ofte forbindes til både dørklokke og en app, så du kan se, hvem der står ved din dør, også selvom du ikke er hjemme til at tage imod dem. Dét giver øget sikkerhed og er praktisk for dyrere boliger eller boliger i udsatte områder.

En kommentar til “Dørtelefon – Pris, opsætning og muligheder”

 1. eksisterende dørtelefonanlæg skal udskiftes tilbud:
  6 lejligheder 2 på hver etage st., 1 sal og 2 sal, altså 6 lejligheder
  Eksisterende ledningsnet skal benyttes.

  Svar

Skriv en kommentar