Omfangsdræn priser – Hvad bør etableringen max koste dig

Skal du have lagt et omfangsdræn omkring dit hus, spekulerer du måske på, hvor meget det koster. Her kan du kan læse mere om, hvad etableringen max bør koste dig.

priser-omfangsdræn

Det er ikke billigt at etablere et omfangsdræn

Et omfangsdræn består af drænrør, rensebrønde samt pumpebrønd, der tilsluttes kloaknettet, og det er et stort arbejde, der kun må udføres af en autoriseret kloakmester.

Er et omfangsdræn nødvendigt?

kloakmester-omfangsdræn

Kontakt en kloakmester

Om du skal have etableret et omfangsdræn, kan være en stor beslutning, da det ofte koster 175.000 kr. eller mere. Det er derfor vigtigt, at du får udelukket andre billige løsninger på en fugtig kælder, og her har du brug for hjælp fra en ekspert.

Anlæggelsen af et omfangsdræn skal udføres af en autoriseret kloakmester, og han kan tjekke både indenfor og udenfor, hvorfor du har en fugtig kælder.

I nogle tilfælde skyldes en fugtig kælder blot kondens, hvis du bruger kælderen til at tørre tøj i, eller hvis kælderen er meget kold. Det kan ofte klares med bedre udluftning, og du kan f.eks. prøve at installere ventiler, sætte varme på eller en punktudsugning.

En fugtig kælder kan også skyldes, at terrænet skråner ind mod huset i stedet fra væk fra huset. Det kan også være at tagbrønde eller nedløbsrør er gået i stykker, eller trænger til at blive renset.

Tilbud på omfangsdræn

Dine kældervægge kan også være utætte, og de trænger måske til at blive isoleret. Det bedste er at isolere dem udefra, og mange vælger at få kældervæggene isoleret samtidig med at de får etableret omfangsdræn.Få flere bud på omfangsdræn priser

kloakmester priser omfangsdræn

Forundersøgelse af kloakmester

Da etablering af et omfangsdræn er en stor investering, er det en god idé at få flere kloakmestre til at vurdere, om du har brug for et omfangsdræn, og hvordan det etableres bedst og billigt.

Prisen på etableringen af et omfangsdræn vil afhænge af mange ting:

  • Hvor langt, der skal graves ned
  • Hvor mange meter omfangsdræn, der skal lægges
  • Hvordan og med hvilke materialer skal kældervæggene isoleres
  • Om fundamentet skal understøbes for at man kan grave forsvarligt langt nok ned
  • Størrelsen på pumpebrønden

Det er derfor en god idé at kontakte mere end én kloakmester, for at se om der er mere end én løsning, når omfangsdrænet skal etableres.

Du kan læse mere om, hvad et omfangsdræn er, i denne artikel.

Omfangsdræn priser starter ved 3.500 kr. pr meter

udgraning til omfangsdræn priser

Omfangsdræn etableres

Skal du have lagt omfangsdræn, er det naturligvis rart at vide, hvad etableringen af et omfangsdræn max må koste. Men det er svært at sige, da det afhænger af så mange variabler.

Omfangsdræn priser starter ved minimum 3.500 kr. pr. løbende meter, og du kan selv måle hvor mange meter, der er rundt om dit hus.

Et parcelhus med et grundareal på 150 m2 vil typisk have brug for et omfangsdræn på ca. 50 m. Prisen på et omfangsdræns bliver dermed minimum 175.000 kr., hvis du skal have et omfangsdræn rundt om hele huset.

3.500 kr. er dog en meget lav pris på et omfangsdræn, og inkluderer udgravning til 1,5 meters dybde. Ved langt de fleste huse, skal der graves meget længere ned, og du kan godt regne med at betale 10.000 kr. pr. løbende meter.
Derved bliver prisen på et omfangsdræn let op mod 500.000 kr. og det er rigtig mange penge for de fleste. Tager du et 30-årslån i huset bliver det ca. 2000 kr. ekstra om måneden.

Nogle huse kan nøjes med at få lagt et omfangsdræn omkring en af siderne på huset, og da bliver det naturligvis billigere. Men det er kun en kloakmester, der kan vurdere om det er en god idé, at nøjes med den ene side.


Der er mange fordele ved et omfangsdræn

våde-kældervægge

Slip for en fugtig kælder

Vælger du at investere 175.000 kr. eller mere i et omfangsdræn og efterisolering af kældervæggene er der mange fordele.

Først og fremmest afhjælpes fugtproblemerne i kælderen, så du får et langt bedre indeklima. Du skal dog være opmærksom på, at det kan tage et par år, før at kældervæggene ikke er fugtige længere, så bliv ikke skuffet, hvis du ikke kan mærke forskel med det samme.

Du vil også kunne spare noget på varmeregningen, men dog ikke så meget, at etableringen af et omfangsdræn tjener sig selv hjem de første mange år.

Det kan godt skræmme fremtidige købere, at der er fugtige kældervægge. Et omfangsdræn øger husets værdi, og kan gøre det lettere at sælge.

Men anlæg ikke et omfangsdræn, hvis du snart vil sælge, da udgiften til det ikke vil reflekteres i salgsprisen. Gør det for din egen skyld, og så se det som en bonus, at det evt. bliver lettere at sælge i fremtiden.

Indhent tilbud fra flere kloakmestre på omfangsdræn

Det er langtfra billigt at få etableret et omfangsdræn, men det kan være en helt nødvendig investering for at beskytte dit hus mod vand i jorden og fremtidige sætningsskader.

Det er svært selv at vurdere hvorvidt et omfangsdræn er den rette løsning, og det bedste er at tage kontakt til en autoriseret kloakmester, og få ham til at lave en forundersøgelse.

Tilbud på omfangsdræn

Vil du have den billigste pris, så tag kontakt til flere kloakmestre, så du kan sammenligne deres priser. Det kan du læse mere om i denne artikel om tilbud på omfangsdræn.

TAGS: omfangsdræn , omfangsdræn priser

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer