Ny facade – Hvordan isolerer du bedst facaden udvendigt

Ny facade

En ny facade kan give dit hjem et helt nyt look. Samtidig kan du forbedre isoleringen, så du sparer på varmeregningen fremover.

Hvis du drømmer om en ny facade på dit hus og ikke mindst at få isoleret ordentligt samtidig, så læs i denne artikel om flere forskellige muligheder.

Vi forklarer dig både den håndværksmæssige mulighed, hvor alt bygges op fra bunden og et rigtig smart system, der er forholdsvist enkelt at sætte op. Det bedste ved begge muligheder er, at du kan gøre det selv og dermed spare mange penge.

Overvejelser

Du kan have mange grunde til at ønske dig en ny facade på dit hus. Måske har du købt et gammelt hus, der ikke ser pænt ud længere, selvom selve ydermurene ikke fejler noget? Eller måske har du bare lyst til at ændre stil på dit hus?

Med en facaderenovering kan du forvandle dit hus radikalt, uden at ændre en eneste væg indenfor.

Du kan også have mange grunde til at ville efterisolere dit hus, men her taler vi først og fremmest om økonomi, både varmeøkonomi og konkrete beløb på din varmeregning.

Og du kan spare mange penge på din varmeregning, hvis du efterisolerer dit hus, selvom der er tale om en rimelig stor investering til at begynde med.Tidspunkt

Du kan lave en facaderenovering året rundt, selvom det naturligvis bliver yderst besværligt om vinteren med flere meter sne.

Det gode ved en udvendig facaderenovering og -isolering er nemlig at du ikke behøver at vælte nogen vægge, idet du lægger både isolering og facade udenpå dit eksisterende hus.

Således kan du forsætte dit liv indenfor uden nogen som helst ændring (før til sidst, hvor du skal flytte nogle vinduer og døre, men det behøver ikke tage mange dage).

Tilbud på ny facade eller renovering

Fordele og ulemper

Du vil sandsynligvis kunne se forandringen på din varmeregning og det mere eller mindre med det samme. Med den rigtige isolering vil du nemlig hurtigt nedsætte dit varmeforbrug, da huset hurtigere varmes op og varmen ikke slipper ud af huset.

Du vil selvfølgelig også kunne se forandringen i form af den nye facade og alt efter hvor radikal du laver den, vil forandringen være mere eller mindre stor.

Endelig vil du hæve husets værdi betydeligt, alt afhængig af husets alder og facaderenoverings omfang (naturligvis).

Ulemperne er først og fremmest økonomi og tid.

Det koster selvfølgelig penge at lave ny facade med en ordentlig isolering, men kan du selv afsætte tid til at lave arbejdet, så sparer du pengene til løn.

Så er der tiden, for det kan hurtigt tage op til en måneds tid at udføre en komplet facaderenovering, hvis du ikke er uddannet håndværker. Men måske har du et par naboer, der kan give en hjælpende hånd engang imellem.

Ny facade fra bunden

I virkeligheden er det en ret enkelt proces, du skal i gang med, hvis du vil lægge ny facade uden på dit hus og den processen kan – groft sagt – deles op i fire forskellige faser.

 1. Ny sokkel skal bygges og der skal laves et træskelet udenpå huset.
 2. Der skal isoleres udenpå hele huset.
 3. Der skal ny beklædning ovenpå træskelettet og isoleringen.
 4. Vinduer og evt. døre skal flyttes ud i den nye facade.
Facade isolering

Facade isolering

Der er klart at arbejdsprocessen er langt mere kompliceret end som så og det kan også være at du slet kan overskue alle disse faser. Men måske kan du overskue nogen af dem og så kun få håndværkere til en enkelt af dem?

Den sværeste fase er klart at lave ny sokkel og at bygge et træskelet, der passer.

Soklen og skelettet skal være meget præcist, for ellers fungerer ingen af de næste faser ordentlig og du vil ende op med et hus, hvor tingene ikke rigtigt passer sammen.

Isolering og beklædning er ikke svært, men det tager tid.

Endelig er der flytning af vinduer og døre, som også kan være lidt kompliceret.

Hobbymagasinet Gør Det Selv har lavet en komplet arbejdsanvisning til hvordan du kommer igennem de 4 faser i sådan en renovering. Der er yderst nyttig læsning, også til at blive klog på, om du tør kaste dig ud i dette arbejde.

Ny facade sat i system

Isover - facade isolering

Isover - facade isolering

Er du til noget, der er lidt nemmere, så skal du overveje et system, der netop er udviklet med henblik på facaderenovering.

Systemet hedder ISOVER Plus System og består af en række forskellige moduler, som du skruer fast i din eksisterende væg uden stort besvær.

Det ganske særlige ved disse moduler er, at der er indbygget isolering. Således består et modul af to træplader med isolering imellem. Du monterer træpladerne direkte på din mur og så har du klaret både bygning af træskelet, isolering og beklædning på en gang.

Selvfølgelig skal du foretage en omfattende opmåling og du kommer nok heller ikke uden om at skulle justerer nogen af modulerne, men det er rigtig nemt at gå til.

Prisen på ISOVER Plus System er dyrere end en ren gør-det-selv løsning, men til gengæld er det nemmere.


Vi anbefaler

At du vælger ud fra din håndværksmæssige formåen (og her er vilje desværre ikke nok) og så selvfølgelig din økonomi.

Den første mulighed, vi har nævnt, er den billigste, men også den sværeste, hvorimod den sidste er den nemmeste, men også den dyreste. Det er op til dig.

Tilbud på ny facade eller renovering

TAGS: Efterisolering af facade , Isolering af facade , Ny facade

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer

2 Kommentarer på Ny facade – Hvordan isolerer du bedst facaden udvendigt

 1. Svend G. siger:

  Jeg leder forgæves efter en beskrivelse af sokkel-efterisolering, der ikke omfatter en vanskelig pudsning i en mudret grøft. Hvad gør man ved en støbt trappesten?

 2. Mikael siger:

  Hej Svend

  Du har sikkert allerede fundet den i din søgning, men Byggeriogenergi.dk har en ok vejledning.

  Mvh
  Mikael