Opsætning af markiser

Påtænker du at investere i læ under en markise og har du indset, at du ikke magter selv at montere den, så fortæller vi dig her, hvor du skal henvende dig for at få det gjort sikkert og professionelt.

montering af markise

Derudover giver vi dig også en ide om, hvad du skal forvente at betale for dette stykke arbejde.

Regler for opsætning af markise

Der er en række håndværksmæssige ting, som du gerne selv må udføre i forbindelse med dit hus eller din lejlighed.

Du må gerne selv sætte en markise op, hvis den altså ikke er elektrisk og dermed udstyret med en lille motor, der kører markisen ud og ind.

Såfremt markisen er elektrisk, så er det ulovligt selv at sætte den op og du skal have fat i en autoriseret el-installatør.

Få et gratis tilbud på Elinstallationen af din markise – Altid lave priser – 100% uforpligtende.

Det ufarlige og det farlige ved at montere markiser

Mange, der bor i et etplanshus, kan sikkert sagtens selv sætte deres markise op uden ret stor risiko, da de ikke skal op i højden.

Det bliver til gengæld farligt og risikabelt, hvis du gerne vil have monteret markiser på 1. sal af en villa eller på din altan, der ligger på 7. sal.

Så selv om du rent faktisk gerne selv må montere, så er vores klare råd, at du virkelig skal vide, hvad du gør – og ellers skal du ringe til en håndværker.

Ikke bare for din egen skyld, men også for de menneskers skyld, der passerer under din markise.

Installation markise - Vær mindst to mand

Det tunge og det store

Markiser er som oftest både tunge og store. Alt afhængig af størrelsen på dit vindue eller dine vinduer, så kan en markise sagtens måle 5 meter i bredden og det kan man ikke stå med ene mand.

Særligt når markisen skal løftes og holdes fast under husets spær (eller endnu værre – på muren over din altan på førnævnte 7.sal). Så lad vær med at spille helt eller handyman.

Håndværkere og montører der installere marksier

Som sagt skal du have fat i en el-installatør, hvis der er en motor monteret i din nye markise.

Det er påkrævet per lov, da der skal tilsluttes strøm. En tømrer eller en entreprenør vil også kunne montere en markise, men altså kun uden strøm.

Der findes også specifikke markise-montører, der dog i langt de fleste tilfælde er tidligere elektrikere, der nu har fået fast arbejde med kun at montere markiser.

Hvad du vælger, handler om hvor du køber dine markiser henne.

Er du i gang med at handle i en gardinbutik, så vil det være naturligt at spørge butikken, hvad de tager for monteringen.

På den måde har du samlet dine køb på ét sted og kender en sælger, som du kan tale med, hvis der er noget, der ikke fungerer på et eller andet tidspunkt.

Har du derimod fundet et godt tilbud på en markise på f.eks. internettet, så har du ikke mulighed for at koble en håndværker med dit markisekøb, men må i stedet for ud og finde en montør, der kun monterer og intet andet.

Det anbefales dog altid at indhente flere tilbud, så du har noget sætte op i mod hinanden. Vi hjælper dig gerne med et helt uforpligtende tilbud.

Få et gratis tilbud på Elinstallationen af din markise – Altid lave priser – 100% uforpligtende.

Vælg den rigtige håndværker/montør

Der findes et utal af håndværkere, der gerne vil montere din nye markise for dig. Der findes landsdækkende kæder og lokale håndværkere.

Du skal naturligvis vælge den, hvor du får det bedste tilbud og hvor du føler dig godt behandlet.

Du kender muligvis den lokale elektriker og kan få en god pris hos ham? Prøv dog altid at indhente en række tilbud, så du sådan cirka ved, hvad prislejet er.

Professionel opsætning af markise

montering af markise pris

Ja, det er stort set umuligt at sige noget om – og dog.

Prisen afhænger af, hvor meget du køber. Har du f.eks. brug for markiser hele vejen rundt om dit hus på 500 kvadratmeter, så vil vi nok mene, at forhandleren burde tilbyde gratis montering.

Bor du derimod i et lille hus, hvor du gerne vil have en markise ved et enkelt vindue, så er det sikkert sværere at forhandle.

Prøv altid at få monteringen med i handlen.

Lykkes det ikke – eller har du købt markisen på nettet – så skal du regne med at det cirka tager 2 timer at sætte en markise op.

Det kræver to håndværkere og højt sat koster de 500 kroner i timen. Altså 2 timer x 2 håndværkere x 500 kroner. 2.000 kroner. Det er sikkert uden moms, men til gengæld behøver du ikke lave kaffe til dem.

Har du købt i en gardinbutik eller lignende, så bør du også få et tilbud fra butikken på montering.

11 kommentarer til “Opsætning af markiser”

 1. Hej Esther,

  Det er rigtig svært at svare på uden at kende de præcise forhold. Så jeg vil varmt anbefale at du tager kontakt til et af de firmaer der nævnes sidst i artiklen (afhængigt af hvor du bor i landet).

  Det er altid en god ide at indhente tilbud fra flere (hvis muligt), så du kan være mere tryg omkring prisen.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 2. Hej

  Jeg har købt en manuel markise 360 x 250 i Bauhause. Har en i forvejen samme mål der skal ned. Den gamle skal udskiftes med den nye samme sted på huset. Lidt over stue etage.

  Ønsker at vide pris. Hilsen Bente

  Svar
 3. Hej Bente,

  jeg tror desværre ikke at du få de almindelige markisefirmaer til at komme ud og hjælpe dig.

  Min anbefaling vil være, at kigge i din lokalavis og se om ikke du kan finde en altmuligmand som kan klare opgaven for dig. Det vil formentlig være den billigste løsning.

  mvh
  Mikael

  Svar
 4. Hej
  Vil lige høre jer hvad det vil koste at få monteret en markise i spær.
  Jeg har ikke selv de beslag til markisen som skal bruges til montage men der sidder nogle på den markise vi har købt. Men de er til montering på mur.
  Kan i give mig en pris på det.

  Svar
 5. Der er da ikke ulovligt at sætte el markise op selv, de er leveret med alm 3 pol stik, det kan jeg da godt finde ud af at stikke ind i en stikdåse, !!, lidt misvisende info du giver her

  Svar
  • Hej Frank

   Enig. Hvis der er stik på, så kan man naturligvis bare sætte det i. Det vi mener i artiklen er hvis der IKKE er et stik på og det skal monteres.

   Mvh.
   Mikael

   Svar
 6. Hvem kan og vil hjælpe. Har en markise der skal ned og en ny der skal op.
  Den gamle er 400 og skal byttes ud med en ny, som er købt, på 450cm.
  Bor 2900 hellerup i høj stuelejlighed.

  Svar

Skriv en kommentar