Selvklæbende tagpap – Gør det selv guide

Selvklæbende tagpapEr dit tagpap på udhuset ved at være lige lovlig gammelt og utæt, så kan du overveje selvklæbende tagpap. Det er et let materiale at arbejde med, fordi du blot lægger det nye tagpap ovenpå det gamle og på den måde sparer du også tid og undgår at skulle bruge gasbrænder.

Arbejdet kan i mange tilfælde gøres på en weekend, men det kommer selvfølgelig an på, hvor stor tagfladen er.

Der er dog nogle ting, der skal være i orden, inden du begynder at lægge tag, f.eks. skal taget hælde lidt, før det er muligt at lægge selvklæbende tagpap.

Desuden skal du sørge for at underlaget er kraftigt. Ved et nyt tag bør hældningen være mere end 11 grader, mens det på et gammelt tag bør være minimum 3 grader. Underlaget skal bestå af brædder eller krydsfiner.

Få et gratis tilbud på tagpap – Se hvad du sparer ved at gøre det selv – 100% uforpligtende.

Forarbejdet er vigtigt når du lægger selvklæbende tagpap

Lever dit tag op til disse kriterier, så kan du gå til første skridt: Forarbejdet.

Først skal du rengøre taget med en stor stiv kost, og sikre dig, at den gamle tagpap er jævn, så det vil være nemt at klistre det nye på.

Revner skal udbedres og dampbuler skal fjernes. Du skal også sætte trekantslister langs vindskeder, hvis de ikke allerede er der.

Lægning af selvklæbende tagpap

Icopal Topsafe - Selvklæbende tagpapNår du har gjort det gamle tag klar og sikret dig, at underlaget er stabilt nok, så kan du begynde at koncentrere dig om det nye selvklæbende tagpap.

Mange anbefaler Icopal TopSafe, som kommer i et lag og kan sømmes fast i siderne.

Hvis du vil have noget mere holdbart anbefales du Adesso pappen.

Den kommer i to lag, som skal primes på, selvom den er selvklæbende – dvs. den er lidt mere kompliceret og tidskrævende at have med at gøre, men kan også klare mindre hældning tag end Icopal.

I det følgende vil vi tage afsæt i Icopal TopSafe, da vi har villet finde den nemmeste, mest tidsbesparende løsning til dig.

Husk at et nyt tag bør have en hældning som er mere end 11 grader og underlaget skal bestå af brædder eller krydsfiner.

Ved et gammelt tag er en hældning på 3 grader nok. Opsætningen skal ske i tørvejr, og temperaturen skal være 10 grader eller derudover.

Nu er du klar til at følge vores guide:

1. Rul banen ud

Først skal du rulle den første bane ud. Det rulles ud fra tagryggen ned mod tagrenden. Husk at det selvklæbende tags klæbekant skal ud til overkanten af trekantslisten.

2. Fastgør rullen

Dernæst skal rullen fastgøres. Det gøres ved tagryggen ved en krydssømning på 6 cm.

3. Tagklæber kommes på

Nu er det tid til at komme tagklæber på tagfoden, du skal komme to striber på. Banen rulles ud og der trædes til ved tagfoden. Derefter skal du krydssømme ved trekantslisten. Du skal sømme for hver 6. cm.

4. Anden bane rulles ud

Nu er det tid til at fjerne overlægsfolien på den første bane og derefter krydssømme i overlægskanten. Læg derefter igen folien til på plads. Du kan nu rulle den anden bane ud, samtidig med at du fjerner bagsidefolien. Derefter skal overlægget omhyggeligt trædes på plads.

5. Krydssømning

I den underste banes bagkant skal der nu krydssømmes. Du skal have et overlæg på 15 centimeter og denne gang påføre tagklæber i tre striber. Overlægget skal trædes godt til, så tagklæberen kommer helt frem til kanten.

6. Overlæg

Der beregnes et overlæg på selve banen på 10 centimeter, hvor der påklæbes tagklæber i tre striber. Det skal være parallelt med sternen.

7. Endnu en rulle trykkes fast

Nu er du klar til at rulle endnu en tagbane strimmel ud. Husk at bagsidefolien skal trækkes af samtidig. Strimlen trykkes derefter fast frem til banekanten og sømmes hen oven på vindskeden. Kanten skæres ren og en alukapsel monteres.

8. Afmærkning langs tagryggen

Nu skal du afmærke langs tagryggen, hvor du ønsker strimlen placeret. På hver tagflade påføres tagklæber i to striber. Derefter rulles strimlen ud og trædes fast. Husk at tagklæberen skal presses frem til banekanten.

Nyt tagpap på taget

Selvklæbende tagpap tilbud

Hvis du gerne vil benytte dig af den selvklæbende tagpap teknik, så er der mange steder, hvor det forhandles. De fleste steder skal du dog selv henvende dig for et tilbud, hvor du angiver, hvor meget selvklæbende tag, du har brug for.

Har du besluttet dig for at prøve kræfter med selvklæbende tagpap, så husk at tjekke hældningen på dit hus, dit underlag og vejrudsigten.

Taget skal nemlig kun lægges, når det er plus ti grader eller mere. Der er forskellige varianter af selvklæbende tag på markedet, og vi anbefaler Icopal TopSafe for mindre operationer, da det er let at anvende, og du ikke skal bruge gasbrænder. Vi har her givet dig en guide i, hvordan du lægger taget skridt for skridt.

Få et gratis tilbud materialer og lægning – Markedets laveste priser – 100% uforpligtende.

Skriv en kommentar