Skal du have nye tagrender til dit hus, finder du her priser på både zink, kobber og stål tagrender, samt gode råd til hvad du skal vælge.
Indholdsfortegnelse
ToggleHvis du vil spare penge, kommer vi også med et godt tip til billige tagrender.
En ny tagrende er god energi
Måske er du ikke klar over det, men det kan godt betale sig at skifte sine tagrender, også rent energimæssigt.
Nye og velfungerende tagrender giver en bedre udnyttelse af varmen i huset, da vandet hurtigt bliver ledt væk fra huset og ned i kloakken.
Utætte og tilstoppede tagrender kan også give fugtskader på huset uden at du umiddelbart kan se det – vandet kan trænge ind i muren.
Det kræver en investering på 4.000-5.000 kroner (hvis du selv står for opsætningen) at udskifte tagrenderne på et standard størrelse hus (150 kvadratmeter), mens det er betydeligt dyrere at rette op på fugtskader i muren.
Vil du have et gratis og 100% uforpligtende tilbud på nye tagrender?
Stil og funktion
Det er oplagt at udskifte sine gamle tagrender med nye i det samme materiale. Men måske vil du kunne have glæde af et andet materiale, dels for at skifte stil på huset og dels fordi det gamle materiale ikke er så smart mere.
Der er ingen tvivl om at tagrender i stål er de stærkeste og mest holdbare. Du kan f.eks. roligt stille en stige op af en tagrende i stål.
Zink har den fordel at det nemt kan udskiftes og repareres, men det er ikke så robust som stål.
Endelig er tagrender i kobber flotte og stilfulde og de er faktisk modstandsdygtige overfor vind og vejr, men ikke så stærke, at du kan stille en stige op af dem.
Hvad du end vælger, så sørg for at det passer sammen med huset. Nye tagrender kan gøre en stor forskel og helhedsindtrykket af huset vil ændre sig, hvis du vælger nye tagrender i et andet materiale end det gamle.
Tagrender priser (Hvad koster nye tagrender?)
Inden vi ser nærmere på de forskellige materialer, får du her en prisoversigt, da prisen er en vigtig faktor for mange.
Jeg har taget udgangspunkt i et lille hus, der har en længde på 10 meter, en højde på 3 meter, og hvor hver tagflade er 5 meter fra midten af taget, og ned til enden.
Dette er priserne for materialer inklusiv levering, men eksklusiv montering:
- Zink tagrender = ca. 8.000 kr.
- Kobber tagrender = ca. 16.000 kr.
- Stål tagrender = ca. 5.100 kr.
- Plast tagrender = ca. 4.500 kr.
Som man tydeligt kan se, så er der stor prisforskel på de forskellige materialer
Montering af tagrender priser
Der er mange fordele ved at få en fagmand til at stå for monteringen af dine nye tagrender. Først og fremmest undgår du utætte tagrender, som ofte er resultatet, når en person uden erfaring opsætter tagrender.
Udover at du sparer meget besvær og tid, så kan du faktisk også spare penge ved at købe dine tagrender inklusiv montering. Håndværkere har typisk nogle mere fordelagtige indkøbsaftaler end man som privatperson har.
Uanset om du vælger selv at montere dine nye tagrender og selv stå for indkøb, eller om du ønsker at lade fagmænd stå for det, så indhent altid 3 tilbud på 3byggetilbud.dk – Det gratis og du er ikke forpligtet til at tage imod tilbuddene.
Tagrender i zink
Zink er utrolig holdbart og modstandsdygtigt over for saltholdig luft og det kan bruges helt tæt på vestkysten. Det er i modsætning til tagrender af kobber og stål, som ikke kan bruges, hvis du er tættere end en kilometer på vestkysten. Dog reduceres garantien til 20 år, i stedet for 25, hvis du bruger zink tagrenderne fra Plastmo helt tæt på vestkysten.
Det er også et miljøvenligt materiale, og da tagrenderne fremstilles af 100 % zink, kan det indsamles og omsmeltes, og genbruges i gen.
Zink er også et smukt materiale, som passer godt til alle moderne huse. Tagrenderne fås i flere former. Den halvrunde form er den klassiske og mest almindelige, men du kan også få de specielle arkitekttagrender, som er firkantede i designet.
De tre producenter af tagrender har udviklet forskellige systemer til, hvorledes tagrenderne skal sættes op. VM Zinks tagrender skal loddes sammen, og det udføres bedst af en fagmænd. Tagrenderne fra både Plastmo og RHEINZINK kan enten loddes eller limes sammen, så det kan du godt gøre selv.
Zink tagrender pris (hvad koster det?)
Tagrender af zink koster mere end tagrender af plastic og stål, men kun halvt så meget som tagrender af kobber. Leder du efter en god og eksklusiv tagrende til en fornuftig pris, er zink derfor det oplagte valg.
Jeg har indhentet et tilbud på zink tagrender til et meget lille hus, der har en længde på 10 meter, en højde på 3 meter, og hvor hver tagflade er 5 meter fra midten af taget, og ned til enden.
Prisen på zinktagrender til sådan et hus løber op i en total pris på ca. 8.000 kr. inkl. levering. Tilsvarende materialer koster ca. 16.000 kr. for kobber tagrender, og ca. 5.000 kr. for tagrender i stål eller plastic.
Prisen er dog eksklusiv montering – Har du ingen erfaringen bør du hyre en fagmand til at stå for opsætningen af dine tagrender. Det koster ikke alverden og så er du sikker på at det er gjort ordentligt.
Jeg anbefaler altid at du indhenter 3 tilbud på både materialer og monteringen på 3byggetilbud.dk her, så får du en bedre pris. Der var over 5000 kr. i prisforskel på den dyreste og den billigste, så husk altid at indhente flere tilbud!
Alternativt kan du selv være indkøber. Se evt. priserne på tagrender hos Elvvs.dk herunder:
Lang garanti på zinktagrender
Der er flere producenter af Zink tagrender. RHEINZINK tagrender fås med 30 års garanti fra producenten og Plastmo giver 25 års garanti på deres Zink tagrender. VM Zink har en garanti på 10 år, og Plastmo fremstiller et blandingsprodukt, som hedder AluZink, hvor de giver 15 års garanti.
Få 3 gratis tilbud på nye tagrender + montering – 100% uforpligtende.
Spar op til 29%
Tagrender i kobber
Kobber er den dyreste løsning, hvad angår tagrender, men der er mange penge at spare ved at indhente flere tilbud på materialerne.
En kobber tagrende er meget eksklusiv at se på, og den er mere resistent over for rust end stål er. Den er også et godt valg til tagpap uden UV-beskyttende overpap i modsætning til stål og zink. De kommer med en garanti på 25 år, så du kan roligt vælge kobber som materiale til dine tagrender.
Efter nogle år får kobber tagrenderne den smukke grønne patina, som er så karakteristisk for kobber. Bor du mindre end 1 km væk fra vestkysten, bør du dog ikke anvende kobber, men zink eller plastic i stedet for. Bor du over 3 km væk fra kysten er det dog et rigtig godt valg at bruge kobber, da der er yderst resistent over for det barske vejr.
Fordele og ulemper ved kobber tagrender
De største fordele ved tagrender af kobber er:
- Den meget lange holdbarhed, som forlænges af det grønne lag af patina.
- Kobbers resistens over for det mest ekstreme klima og vejrforhold.
- Det meget smukke og eksklusive look, som klæder gamle og nye bygninger.
Ulempen er den høje pris, og tagrender af kobber er væsentligt dyrere end tagrender af plastic, zink og aluminium. Du skal også huske, at kobber er et blødt materiale, så du skal stille stigens ene ben op ad et af rendejernene, når du renser tagrenden.
Hvad koster kobber tagrender?
Jeg har igen indhentet et tilbud til et meget lille hus, der har en længde på 10 meter, en højde på 3 meter, og hvor hver tagflade er 5 meter fra midten af taget, og ned til enden.
Materialerne koster ca. 16.000 kr. at købe, hvis du vælger en kobber tagrende. Monteringen skal du også forvente er en smule dyrere, end ved de andre materialer, da det er svære at arbejde med.
Selv om kobber er det dyreste materiale, som du kan vælge til dine tagrender, er det på mange måder alle pengene værd. Du finder ikke et smukkere materiale, som med det grønne patina har et helt unik udseende.
Se priser her:
Du skal huske at pakke kobbertagrenderne ud ligeså snart, du modtager dem, så kondendsvandet ikke skader dem. Opbevar dem helst indendørs, ellers kan du stille dem i en lodret position udenfor.
Tagrender i stål
Udover at tagrender i stål er langt det stærkeste, så er det også det billigste af de tre materiale, vi gennemgår her.
Stål er et billigt materiale i forhold til kobber, zink og plastic, og derfor vælges det til mange huse. Det er også et meget hårdt materiale, så du sikkert kan stille en stige op af tagrenden uden at være nervøs for, om tagrenden giver efter for stigen. Har du tagrender af plastic eller kobber, skal stigen altid stilles op af et rendejern, da disse materialer er blødere og kan give efter for stigen.
Ulempen ved rent stål er, at det let ruster og påvirkes af meget saltholdige klimaer, som du finder ved kysterne. Det påvirkes også af kemikalieforurenet luft, som du finder i områder med meget industri. Bor du under 10 km fra Vestkysten, bør du ikke vælge Plastmo ståltagrender, og har du et tag af glaseret tegl, engoberede tegl eller et glat ståltag, bør du heller ikke bruge Plastmo ståltagrender, hvis du bor under 10 km fra andre kyster.
StålPlus tagrender fra Plastmo har en belægning af magnesium, aluminium og zink oven på stålen, og derfor er StålPlus tagrender meget mere modstandsdygtige over for kystklimaer og i industrielle områder.
Har du et tag af glaseret tegl, engoberede tegl eller et glat ståltag, skal du dog være opmærksom på, at holdbarheden af StålPlus tagrender også påvirkes ved Vestkysten op til 10 km fra kysten, og ved et tag af ler tegl, beton tegl eller eternit påvirkes op til 1 km fra Vestkysten.
Prisen på stål tagrender
Jeg har igen indhentet et tilbud på zink tagrender til et meget lille hus, der har en længde på 10 meter, en højde på 3 meter, og hvor hver tagflade er 5 meter fra midten af taget, og ned til enden.
Prisen på tagrender i stål til sådan et hus er ca. 5.100 kr. inklusiv levering.
Du kan selv købe ind hos Elvvs.dk – Se lidt af udvalget herunder:
Du får rigtig meget for pengene ved at vælge stål tagrender, som koster cirka det samme som plastic tagrender, men ser lidt flottere ud. Vil du vide hvad montering af ståltagrender koster kan du gratis indhente tilbud på montering her.
Tagrender i plast
En plast tagrende har den store fordel at den kan opsættes i alle miljøer, da plast i modsætning til andre tagrendematerialer ikke påvirkes af det saltholdige klima ved kysterne. Plast tagrenderne kommer med en lang garanti på 25 år, så du kan være sikker på at have dem i mange år.
Plast har ikke risiko for frostsprængning, og det kan også holde til at der ligger meget is og sne på tagrenderne. De er typisk produceret i hård PVC, der er helt blyfrit og fri for sundhedsskadende blødgørere, så du trygt kan sætte dem op på dit hus.
De store fordele ved plast i forhold til zink, stål og kobber er:
- Ruster ikke
- Tåler kulde, sne og is
- Kan opsættes i alle miljøer – også kyster
- Modstandsdygtig over for UV-stråler
- Kan anvendes ved alle former for tagmaterialer
- Det er billigt
Det er også et let materiale, som ikke er så tungt at balancere rundt med på stiger og det kan ret let saves igennem med enten en fintandet sav eller en nedstryger. Der er derfor et godt valg, hvis du selv vil installere din tagrende uden hjælp fra fagfolk.
Det er kun enkelte ulemper ved plast i forhold til zink, stål og kobber:
- Ældre plast er mindre fleksibelt, og derfor skal du ved eftersyn stille et af stigens ben op ad et rendejern, da stigens vægt ellers kan ødelægge tagrenden.
- Plast udvider sig mest i forhold til de andre tagrendematerialer.
Zink, kobber og stål kan ikke bruges ved alle tagmaterialer. For eksempel kan stål ikke bruges ved glaseret tegl eller glat ståltag eller ved tagpap uden UV-beskyttende overpap.
Bor du helt tæt ved vestkysten, og skal du bruge tagrender til et tag uden UV-beskyttende overpap, er plast også det eneste materiale, som er forsvarligt at bruge.
Husk at installere ekspansionsstykker
Da plast udvider sig meget i varmen, skal der installeres specielle ekspansionsstykker:
- Er tagrenden over 18 meter, skal der monteres ekspansionstud ved alle afløb
- Der skal monteres ekspansionstude, hvis tagrenden går hele vejen rundt om bygningen.
- Der skal installeres et ekspansionsstykke, hvis der er mere end 18 meter imellem afløbene.
- Det skal monteres et ekspansionsstykke, hvis der er mere end 8 meter mellem to geringer.
Stål, kobber og zink udvider sig ikke så let, så der skal tagrenderne være længere, før du skal installere ekspansionsstykker.
Plast tagrender pris
Til et hus med en længde på 10 meter, en højde på 3 meter op til starten af taget, og et almindeligt sadeltag med en bredde på 5 meter til hver side, koster materialerne ca. 4.500 kr. inklusiv levering.
Vil du have et gratis og 100% uforpligtende tilbud på nye tagrender?
Husk alt det, der følger med
Du kan sagtens sætte tagrender op selv og ifølge en undersøgelse foretaget af TV2’s forbrugermagasin BASTA, så kan det rigtig godt betale sig, for der er meget stor forskel på, hvad håndværkere tager for det.
Du skal blot huske at købe alt det, du skal bruge, for en tagrende gør det ikke alene.
Du skal bruge endestykker, ophængningsbøjler og måske en tagrende, der bukker rundt om et hjørne. Det er rigtig klogt at lave en plan over dit behov, inden du går ud og køber materialerne.
Køb brugte tagrender og spar penge
Brugte tagrender behøver ikke at betyde dårlig kvalitet, men du skal selvfølgelig tjekke varerne godt igennem, inden du køber noget. Men ofte sælger privatpersoner og/eller firmaer brugte tagrender, fordi de har revet et hus ned eller måske har nogle nye tagrender til overs. Det er i hvert fald værd at undersøge.
Nedløbsrør – hvad du bør vide
Nedløbsrør kan fås billigt i dag, rigtig billigt. Men står det mål med kvaliteten og kan det betale sig i det lange løb at vælge de billigste materialer?
Her kan du blive klogere på valget mellem zink eller plast og ikke mindst hvad der bedst kan betale sig – både på kort sigt og på lang sigt.
Funktionalitet og holdbarhed af nedløbsrør
Det siger sig selv, at et nedløbsrør skal transportere noget ned, men at røret er i orden, er vigtigere end man tror.
Det kan koste fugtskader og øgede varmeudgifter, hvis der en defekt eller et hul.
Derfor kan det også være en god idé at vælge rør, der kan repareres og som ikke tager skade af vind og vejr og rengøring.
Plast kan ikke repareres og går også nemmere i stykker end ét rør, der er lavet af zink. Derudover har nedløbsrør lavet af rustfrit zink en længere holdbarhed end ét af plast.
Alt taler altså for at investere i nye nedløbsrør, lavet af rustfrit zink. Spørgsmålet er om det kan betale sig?
Nedløbsrør af plast – pris
De sælges i stykker på 6 meter, hvilket er et standardmål, der oftest passer til et almindeligt etplanshus.
Prisen per meter ligger på omkring 60 kroner (360 kroner for et rør på 6 meter), men pas på for man kan nemt lade sig snyde.
Vi faldt f.eks. over et nedløbsrør på 2 meter, der kun kostede 99 kroner. Lidt hurtigt hovedregning (3 rør på 2 meter hver giver 6 meter = 300 kroner) viste at det var et godt og billigt tilbud, indtil vi fandt prisen på de to samlemuffer, der skulle forbinde de 3 rør.
Alt i alt ville vi ende med at betale 400 kroner for 6 meter nedløbsrør og dermed var det dyrere end nogen af de andre tilbud.
Men det er også lykkedes os at finde en pris, der ligger under de 360 kroner. Vi har fundet 6 meter nedløbsrør til kun 301 kroner (50 kroner per meter).
Prisen på nedløbsrør af rustfrit zink
Materialet rustfrit zink er cirka dobbelt så dyrt som plast og som rør kommer de også i andre standardmål. Vi har dog fundet 3 meter nedløbsrør til kun 218 kroner.
Men hvorfor ikke købe brugt? Vi har fundet følgende tilbud til kun 2.000 kroner: 5 nedløbsrør a 3 meter med alt tilbehør (stifter, brøndkraver, rørholdere m.m.) – det er billigt og der er oven i købet billede af det, hvor man kan se at det er pænt.
Vi kan selvfølgelig ikke garantere at dette tilbud stadig er der, men husk at tjekke, inden du køber nyt.
Hvad kan bedst betale sig?
Ifølge en ekspert, som vi har talt med, så kan nedløbsrør i zink holde cirka dobbelt så lang tid som dem i plast. Det hænger sammen med, at plast nedbrydes af solens stråler, mens zink blot patineres, som det hedder.
“Levetiden for et rør i zink kan sagtens være 40 år, mens dem i plast maximalt holder 10 år.”, siger vores ekspert.
Det skal dog nævnes, at producenterne af nedløbsrør garanterer en levetid på 20 år, men det er på papiret.
Du skal altså købe rør i plast 4 gange for at få den samme levetid som nedløbsrør i zink. Læg dertil, at du kan reparere i zink, mens du skal skifte 6 meter nedløbsrør i plast, hvis der kommer et lille hul på midten.
Det indlysende svar er derfor, at selvom det koster lidt mere lige nu, så kan det langt bedre betale sig at investere i nedløbsrør i zink.
Som et godt råd. Skal man have udskiftet sine tagrander, er det en god ide at få et tilbud fra mindst 3 blikkenslagere, da prisen svinger meget.
Men husk, at det ikke altid er den billigste blikkenslager der laver det bedste arbejde. Mit råd er at vælge en tag og facade blikkenslager der dagligt laver tyndpladearbejde.
Et andet godt råd er at vælge de rigtige materialer. Kobber er klart det materiale der holder længst, men er meget dyrt. Der er en del merarbejde når man lægger kobber rander op, de skal både loddes og nittes.
Zink tagrander er det de fleste vælger at få lagt op, de skal efter min mening loddes sammen.
Man kan samle dem med silikone, men jeg har set eksembler på at silikone samlinger der er blevet utætte, enten fordi det er lavet for dårligt, eller at materialerne er forkerte.
Så et godt råd er at få en prof-blikkenslager med på råd hvis der skal skiftes tagrander.
Med venlig hilsen
Blikkenslagermester
Sven Olsen