Tagrender – Pris på zink, kobber og stål tagrender

Skal du have nye tagrender til dit hus, finder du her priser på både zink, kobber og stål tagrender, samt gode råd til hvad du skal vælge.

Hvis du vil spare penge, kommer vi også med et godt tip til billige tagrender.

Tagrender

En ny tagrende er god energi

Måske er du ikke klar over det, men det kan godt betale sig at skifte sine tagrender, også rent energimæssigt.

Nye og velfungerende tagrender giver en bedre udnyttelse af varmen i huset, da vandet hurtigt bliver ledt væk fra huset og ned i kloakken.

Utætte og tilstoppede tagrender kan også give fugtskader på huset uden at du umiddelbart kan se det – vandet kan trænge ind i muren.

Det kræver en investering på 4.000-5.000 kroner (hvis du selv står for opsætningen) at udskifte tagrenderne på et standard størrelse hus (150 kvadratmeter), mens det er betydeligt dyrere at rette op på fugtskader i muren.Stil og funktion

Det er oplagt at udskifte sine gamle tagrender med nye i det samme materiale. Men måske vil du kunne have glæde af et andet materiale, dels for at skifte stil på huset og dels fordi det gamle materiale ikke er så smart mere.

Der er ingen tvivl om at tagrender i stål er de stærkeste og mest holdbare. Du kan f.eks. roligt stille en stige op af en tagrende i stål.

Zink har den fordel at det nemt kan udskiftes og repareres, men det er ikke så robust som stål.

Endelig er tagrender i kobber flotte og stilfulde og de er faktisk modstandsdygtige overfor vind og vejr, men ikke så stærke, at du kan stille en stige op af dem.

Hvad du end vælger, så sørg for at det passer sammen med huset. Nye tagrender kan gøre en stor forskel og helhedsindtrykket af huset vil ændre sig, hvis du vælger nye tagrender i et andet materiale end det gamle.

Zink tagrende

Tagrender i zink

Hvis vi ser på, hvad tagrender i zink koster, så har vi fundet det bedste tilbud på 330 kroner for 3 meter tagrende i den størrelse, der hedder “11”.

Du kan naturligvis ikke nøjes med 3 meter, hvis du vil udskifte rundt om hele huset, men det kan give dig en idé om prisen. Du finder tilbuddet her.

Tagrender i kobber

Kobber er den dyreste løsning, hvad angår tagrender, men der er mange penge at spare, ved at se på forskellige forhandlere. Vi har fundet en prisforskel på næsten 500 kroner for 3 meter tagrende, men det billigste sted koster kun 599 kroner. Tilbuddet er lige her.

Kobber tagrender

Tagrender i stål

Udover at tagrender i stål er langt det stærkeste, så er det også det billigste af de tre materiale, vi gennemgår her. Hvis vi igen tager udgangspunkt i 3 meter tagrende, så finder vi den billigste pris på 110 kroner her.

Husk alt det, der følger med

Du kan sagtens sætte tagrender op selv og ifølge en undersøgelse foretaget af TV2’s forbrugermagasin BASTA, så kan det rigtig godt betale sig, for der er meget stor forskel på, hvad håndværkere tager for det.

Du skal blot huske at købe alt det, du skal bruge, for en tagrende gør det ikke alene.

Du skal bruge endestykker, ophængningsbøjler og måske en tagrende, der bukker rundt om et hjørne. Det er rigtig klogt at lave en plan over dit behov, inden du går ud og køber materialerne.

Når du så har købt alt, så kan hente hjælp og vejledning til opsætning her.


De billige tagrender

Brugte tagrender behøver ikke at betyde dårlig kvalitet, men du skal selvfølgelig tjekke varerne godt igennem, inden du køber noget. Men ofte sælger privatpersoner og/eller firmaer brugte tagrender, fordi de har revet et hus ned eller måske har nogle nye tagrender til overs. Det er i hvert fald værd at undersøge. Du finder et link til et brugtmarked her.

TAGS: Kobber tagrender , Stål tagrender , Zink tagrender

Mikael er i gang med en gennemgående renovering og modernisering af sit 4 hus (og et sommerhus). Er Gør-Det-Selv person til fingerspidserne og elsker processen fra gammelt bras til renoveret og lækkert. Med en kæmpe have og en masse projekter, så sker der altid noget nyt.

Kommentarer

En kommentar på Tagrender – Pris på zink, kobber og stål tagrender

 1. Som et godt råd. Skal man have udskiftet sine tagrander, er det en god ide at få et tilbud fra mindst 3 blikkenslagere, da prisen svinger meget.
  Men husk, at det ikke altid er den billigste blikkenslager der laver det bedste arbejde. Mit råd er at vælge en tag og facade blikkenslager der dagligt laver tyndpladearbejde.
  Et andet godt råd er at vælge de rigtige materialer. Kobber er klart det materiale der holder længst, men er meget dyrt. Der er en del merarbejde når man lægger kobber rander op, de skal både loddes og nittes.
  Zink tagrander er det de fleste vælger at få lagt op, de skal efter min mening loddes sammen.
  Man kan samle dem med silikone, men jeg har set eksembler på at silikone samlinger der er blevet utætte, enten fordi det er lavet for dårligt, eller at materialerne er forkerte.
  Så et godt råd er at få en prof-blikkenslager med på råd hvis der skal skiftes tagrander.

  Med venlig hilsen

  Blikkenslagermester

  Sven Olsen