Timepris på tømrer – Det koster en tømrer cirka i Danmark

Tømrer timepris

Det er interessant at vide hvad en tømrer koster i timen, men ofte vil du som kunde være bedre tjent med en fast projektpris.

Hvis du har brug for en tømrer, spekulerer du nok på, hvad en tømrer koster i timen. En tømrer kan hjælpe dig med mange ting, f.eks.

 • Udskiftning af vinduer og døre
 • Opsætning af køkkener
 • Nye trægulve
 • Ombygning af huset
 • Ny terrasse, totalrenovation af huset
 • Nyt tag
 • Varmeisolering
 • Renovation og installation af badeværelser

3 tilbud på tømrerarbejde

Hvad er timeprisen på en tømrer?

Læs med her for at finde ud af, hvad en tømrer koster i Danmark.

Byg Garanti fra Dansk Byggeri sikrer dig ved fejl

Det er en god idé at finde en tømrer, der er dækket af Byg Garanti. Så er du nemlig sikret mod et økonomisk tab op til 100.000 kr., hvis der er fejl og mangler ved det arbejde, som tømreren har udført.

Det kan ske at du får udført et stykke arbejde, som du ikke er helt tilfreds med, men som tømreren selv mener, er helt i orden. Du kan da klage til Byggeriets Ankenævn.

Byg Garanti

Får du medhold i din klage, og tømreren alligevel ikke udfører arbejdet for at udbedre fejlen, kan du få udgifterne dækket af Byg Garanti fra Dansk Byggeri.

Du kan finde en tømrer, der er medlem af Byg Garanti på Dansk Byggeris hjemmeside her.

Synes du timeprisen på tømreren er for høj?

Jeg kiggede på forummet for iværksættere, amino.dk, for at finde ud af, hvad en tømrer tager i timen, samt hjemmesider for tømrerfirmaer, som f.eks. Mølager Byg. En tømrers timeløn starter ved minimum 275 kr. + moms, men de fleste tager ca. 400 kr. i timen plus moms, eller mere.

Hvis du synes at tømrerens timepris er for høj, bør du tænke på alle de udgifter, som han skal dække af timelønnen:

 • Dyr arbejdsskadeforsikring
 • Udgifter til værktøj og forsikring af værktøj
 • Administrative omkostninger
 • Firmabil
 • Kontor og værksted
 • Udgifter til reklamer og salgsarbejder

Indhent flere tilbud på dine projekter

Der er naturligvis forskel på, hvor meget en tømrer tager i timen, da de selv sætter prisen i forhold til udbud og efterspørgsel, og hvad andre tømrere tager i deres område.

Har du et større projekt, betaler det sig at indhente et tilbud på en fast pris på hele projektet. Så må tømreren efter erfaring med andre lignende projekter vurdere, hvor lang tid det vil tage ham at udføre arbejdet. Du får da et tilbud på en fast pris på arbejdet plus materialer.

Tømreren løber den risiko, at det kan tage længere tid end han først havde regnet med, og han kommer til at sælge sig selv for billigt.

Du kan indhente tilbud på dit projekt på f.eks.:

3byggetilbud

Kvalitet og pris følges ofte ad på tømrerarbejde

Som med mange andre ting følges pris og kvalitet ofte ad, og det er ikke sikkert, at det billigste tilbud er det bedste tilbud.

Det bedste er, hvis du kan følge op på nogle referencer på tømrerens arbejde, og finde ud af, om andre har været tilfredse med ham. Det er f.eks. en god idé at finde ud af:

 • Er tømreren villig til at komme og rette mindre fejl og mangler?
 • Kommer han til tiden?
 • Bruger han de aftalte materialer?
 • Er der unødig ventetid på materialer?
 • Bliver han færdig med opgaven til aftalt tid?
 • Er referencerne tilfredse med kvaliteten?
 • Virker tømreren pålidelig og troværdig?

Pålidelig tømrer

Er du tilfreds med tømrerens omdømme og er han kendt for godt arbejde i god kvalitet, betyder det meget mere, end at han har en lav timepris. De ekstra penge er som regel godt givet ud, da det betyder en bedre kvalitet.

Den økonomiske krise har fået nogle håndværkere til at give alt for lave tilbud og timepriser på deres arbejde, hvilket presser prisen nedad på markedet. Men det er meget ærgerligt, da det kan betyde, at firmaet må dreje nøglen om og lukke, da det til sidst bliver for dyrt at gå på arbejde.

Derudover kan det være svært for tømreren at konkurrere med sort arbejde, som desværre foregår alt for tit. Udover at det er ulovligt, mister du også muligheden for at klage over arbejdet, hvis det ikke lever op til dine standarder.

Timeløn på tømrer i Danmark

I praksis er det sjældent at tømreren bliver betalt pr. time. Langt oftere aftales en fast pris på arbejdet og materialer. Mange tømrere får materialerne billigere end du selv kan få dem, så det de mister på den lavere timepris, kan de indhente på materialerne.

Er det et ganske lille stykke arbejde, som du har brug for at få udført, kan timeprisen blive relevant. Men da kvaliteten som regel følger prisen, bør du ikke beslutte dig ud fra prisen alene.

Det er altid fornuftigt at tage kontakt til tømreren for at vurdere, om du vil overlade kontrakten til ham. Det er fristende at indhente tilbud via internettet, men på mange måder er det en fordel, hvis du selv indhenter tilbud, og snakker med tømrermesteren.

Du kan lettere vurdere, om han virker pålidelig, og han kan hurtigere vejlede dig omkring projektet.

Bruger du en tømrer med Byg Garanti, er du forsikret for et økonomisk tab i forbindelse med fejl og mangler. Du kan let finde mange tømrere i dit eget område ved at søge på Dansk Byggeris hjemmeside.

3 tilbud på tømrerarbejde

TAGS: billig tømrer , hvad koster en tømrer , priser på tømrer

Karen interesserer sig for alt, som gør hjemmet smukkere, sjovere og mere funktionelt at være i. Hun foretager indgående research af nye smarte maskiner og redskaber, og finder ud af, hvor de kan købes billigst. Dybdeborende undersøgelser af, hvordan huset og haven bedst forbedres og vedligeholdes, bliver viderebragt i tilbundsgående og læsevenlige guides.

Kommentarer

3 Kommentarer på Timepris på tømrer – Det koster en tømrer cirka i Danmark

 1. Michael Blom siger:

  Det kan hurtigt blive billigere at betale timeløn ved renoveringsprojekter. Mesteren skal tage højde for uforudsete ting i projektet. Han tager sig også betalt for at tegne, beregne og bestille materialer, som han også tjener på. De fleste kan på nettet få et overblik over materialepriser. Ved tømrerarbejde er timelønnen ca det samme som materialerne, ved snedkerarbejde er lønnen ca 2/3 og materialer 1/3. Regner du dit tilbud efter får du nok en anden fordeling, forskellen er mesterens profit.

 2. Conny Arvidsson siger:

  Det eneste jeg IKKE kunne finde i artiklen var timepris på en tømrer 🙁

 3. Mikael siger:

  Hej Conny,

  Vi skriver ellers at det generelt hedder fra 275 kr. pr. time + moms og opefter. De fleste omkring 400 kr. pr. time + moms.

  Var det noget andet du ledte efter?

  mvh
  Mikael