Maling af møbler – Gør det selv mal og lakering

Mal selv dine møbler, og giv dem et helt nyt udseende. Vi fortæller dig, hvad du har brug for og hvordan du maler dem trin for trin.

Maling af møbler
Det er let at male dine egne møbler – se hvordan i denne guide

Et brugt møbel kan blive rigtig flot og få nyt liv, hvis du maler det. Det kan være, at du vil dække gamle farver, og i stedet have en neutral hvid. Måske giver det hjemmet et moderne pift, at male dine hvide møbler med nogle flotte farver.

Her får du en guide til at male dine gamle møbler, og en række tips og tricks, så resultatet bliver så godt som muligt.

En grundig forberedelse sparer meget sved og tårer

Maling af stol
Du sparer tid ved at forebrede dig grundigt før du maler

Det er en god idé at overveje, hvad du har brug for, før du går i gang med at male. Start med at kigge grundigt på det møbel, som du skal i gang med at male. Gamle stole, borde, kommoder eller skabe kan blive flotte med et nyt lag maling.

Tænk på at møblet skal tørre imellem at lagene af grunder, maling og lak påføres, og det derfor udføres over et par dage. Find et sted, hvor møblet kan stå i fred, hvis du har nysgerrige små børn i huset.

Er det f.eks. et gammelt bord af træ, som du vil have malet hvidt, kan du starte med at studere bordplade og bordben grundigt for ujævnheder:

 • Er der rester af gammel lak, og er der flere ujævnheder, skal det først slibes med sandpapir, før du bruger både grunder og et lag maling.
 • Er det derimod et relativt nyt møbel, der er fri for ujævnheder, kan du evt. springe slibningen og grunderen over, og blot male møblet med den valgte farve to gange.

Skal dit møbel slibes, kan du enten slibe det i hånden med sandpapir, eller du kan bruge en rystepudser. Brug fint sandpapir med korn 120.

Mal indenfor eller udenfor

Overvej, hvor du maler. Er det godt vejr, kan du male udenfor, så du slipper for lugten af maling. Maler du indenfor, så sørg for at dække gulvet godt til med afdækningspapir eller afdækningsplast. Aviser kan smitte af på gulvet, så det er ikke en god idé at bruge dem.

Bordet males udenfor
Skal du male indenfor eller udenfor?

Overvej hvilken farve, som dit møbel skal have, og bestil maling på internettet, eller køb det i en farvehandel.

Når du skal male eller lakere et møbel, skal du bruge de følgende ting:

 • Afdækningspapir eller afdækningsplast.
 • Skraber til at fjerne løs lak og maling
 • Sandpapir eller slibepude med korn 120 og evt. rystepudser til afslibning, som f.eks en Bosch Rystepudser PSS 200 A .
 • Spartelmasse til huller og sprækker.
 • Skruetrækker, hvis du skal have skruet håndtag af på f.eks. kommoder
 • Grundrens
 • Møbelmaling eller møbellak
 • Pensel, rulle eller sprøjtepistol samt bakke til malingen
 • Klude til at fjerne malerpletter med
 • Mikrofiberklude til at tørre støv af med efter slibningen

Skraber + slibepuder:

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Bestem dig for hvilken farve dit møbel skal have, og om det skal males eller lakeres

Køb en god maling til møblerne
Køb den rette maling

På Decofarver.dk har de udviklet en smart farvevælger, som du kan bestille farveprøver fra. Her kan du prøve farvevælgeren. Du kan vælge blandt alle deres farver, og når prøverne kommer, kan du se, hvordan de ser ud, før du bestemmer dig for farven.

Det er dog vægmaling, og er derfor ikke beregnet til møbler. Du kan dog godt bruge dem til små malerjobs, som en enkelt hylde eller en lille stol til børneværelset.

Du kan også blot Decofarver.dk’s udvalg som inspiration til dit farvevalg, da du kan se alle farverne under farveprøver.

Det digitale farvekort er et godt redskab til at overveje hvilken farve, som dit møbel skal have.

Skal dit møbel være mat eller blankt? En glans på 20 er mat, og en glans på 50 er halvblankt, og 90 er blankt.

Du kan købe maling til møbler på de følgende hjemmesider:

Decofarver.dk kan du vælge mellem oliebaseret og vandbaseret møbelmaling fra B&J. De har gjort det nemt at vælge mellem glans, Du kan se udvalget her.

På Flüggers hjemmeside kan du købe møbelmaling med glans 20, 50 eller 90. 0,38 L koster 230 kr. inkl. levering. Det er let at vælge farve på Flüggers  webshop, når du køber, da det bruger deres digitale farvekort til at vælge farven.

BNfarver.dk sælger Dyrup lakmaling til møbler. Du kan vælge mellem glans 10, 40, 45, 70 og 90. Udvalget er bare generelt rigtig stort her.

Du skal bruge en af følgende grundere til dine træmøbler:

Wood Tex Grundmaling til indendørs træ 0,4 L: pris 129 hos Flügger.

Dyrup Trægrunder til indemøbler 2,25 L: Pris 369 kr. hos BNfarver.dk.

B3 500 Trægrunder 2,7 L: Pris: 249 kr. hos Decofarver.dk

En god pensel giver et godt resultat

Pensel til maling af møbler
Køb den rette pensel

Husk at købe pensel, ruller og malerbakker med, når du køber maling. Vælg en pensel af kunstfiber til vandbaseret maling. Bruger du oliebaseret maling, kan du vælge en pensel af enten naturfiber eller naturhår. Pensler af naturhår er blødere, og giver et rigtig flot resultat – men de holder ikke i så lang tid.

Køb hellere en dyr pensel, end en billig, da de giver et meget bedre resultat og ikke taber hårene. Du kan f.eks. vælge en Flad Spekter Perfektion på 45 mm, der vandt Politikens test af pensler i 2011. Du finder Spekter-pensler billigst her.

Køb en god møbellak, hvis møblerne skal lakeres

Skal dit møbel lakeres, så skal du ud og have fundet en god møbellak, samt en kunstfiberpensel på 25-40 mm. som er en rigtig god pensel til lakering.

Jeg kan anbefale Anza Pro skrå lakpensel i størrelsen 35 mm. som kan fås til 70 kr. hos BNfarver.dk. Du får en højere malingsoptagelsesevne og en glat og jævn overfladefinish, når du giver lidt ekstra for penslen.

Selvom det ikke altid er nødvendigt at give dine møbler lak, så giver det bare et ekstra lag beskyttelse, som altid er at foretrække.

Sådan maler du dine møbler trin for trin

Maling af stol
Vær omhyggelig når du maler

Når du har fået din maling og det andet udstyr, som du har brug for, kan du følge de følgende trin for et godt resultat:

 1. Dæk gulvet til med afdækningspapir eller afdækningsplast
 2. Er der håndtag på møblet, så start med at fjerne dem
 3. Er der skuffer, så tag dem ud
 4. Rengør møblet med grundrens, og skyl efter med rent vand
 5. Fjern løs lak og maling med en skraber
 6. Slib møblet med sandpapir
 7. Mal med en grunder, før du spatler
 8. Spartel huller og ujævnheder med tynde lag af spartelmasse i flere omgange – slib med sandpapir med korn 180 imellem hver omgang
 9. Tør træstøvet væk med en opvredet klud eller en mikrofiberklud
 10. Mal de spartlede huller og ujævnheder med en grunder
 11. Lad dit møbel tørre 24 timer for det bedste resultat
 12. Mal med møbelmaling i din valgte farve og glans. Vandbaseret møbelmaling skal påføres i tykkere lag, hvorimod olibaseret møbelmaling bliver flottest med flere tynde lag.
 13. Lad det tørre 24 timer og giv det et ekstra lag

Skal du lakere møblet i stedet for at male, følger du trin 1-6 på samme vis. Stryg med penslen i den samme retning hver gang, for det bedste resultat, og giv det minimum 3-4 lag, og slib imellem hvert lag.

Malede gamle møbler kan blive rigtig flotte med et nyt lag maling, og det er både sjovt og tilfredsstillende at forvandle sine gamle møbler til nye møbler med den rette maling. Kommoder, borde, stole, skabe kan alle blive som nye.

FAQ

Kan man bruge vægmaling til møbler?

Det kan du godt, men du skal bruge en hæftegrunder inden, ellers falder malingen af i flager. Skal møblet bruges til andet end pynt er det dog bedst med en maling, der er lavet til træ. Den holder bedre.

Hvordan vælger man mellem olie- og vandbaseret maling?

Hvis du skal male et møbel, som er malet i forvejen, tjener det dig bedst at vælge en vandbaseret maling. Man kan nemlig godt male med vandbaseret maling ovenpå oliebaseret, men ikke omvendt. Vandbaseret maling er bedre for dig og for miljøet, men hvis du har et møbel, hvor træet er i dårlig stand, vil en oliebaseret maling beskytte træet bedre.

Kan man male et bejdset møbel?

Ja, hvis du sliber møblet og grunder det, kan du godt male et bejdset møbel. Er møblet en mørk træsort, er det en god idé at bruge en spærregrunder, så farven ikke trænger igennem.

Hvordan maler man metalmøbler?

Du skal slibe dit møbel, så malingen hæfter bedre, rengøre og derefter male med en type maling, der indeholder rustbeskyttelse, hvis dit møbel skal stå udenfor.

Skal man vælge spray, pensel eller rulle, når man maler møbler?

En kortluvet malerrulle eller en god pensel er det bedste valg, når du skal male et træmøbel. Det er især vigtigt at investere i en god pensel, da en dårlig pensel trækker spor i malingen og taber hår.

52 kommentarer til “Maling af møbler – Gør det selv mal og lakering”

 1. Hej 🙂 jeg skal til at male 5 stk. Pinde-stole sorte, og tror jeg har besluttet mig for oliebaseret maling – er det ikke det der holder bedst?
  Jeg vil høre hvormeget maling i tror jeg skal benytte (bare et skud fra hoften) til at male de 5 stole to gange?

  Mvh Anne Sofie

  Svar
 2. Hej Anne Sofie,

  Puha… det er et godt spørgsmål.

  Umiddelbart vil mit gæt være mellem 1-3 liter.

  Prøv at komme med et kvalificeret gæt på stolens areal i m2. Gang det så med antallet af stole og derefter med antallet af gange du vil male.

  Så får du det samlede areal der skal males. På malingen står der gerne skrevet hvor mange m2 den dækker og ellers skal du altid spørge i din farvehandel.

  mvh
  Mikael

  Svar
 3. Har et par gl. klubstole i eg. Har slebet dem helt ned og vil lakere dem, så træet og træets struktur er synlig. Hvad skal jeg male dem med, hvis det også skal holde?

  Svar
 4. Hej Ole,

  Jeg antager at du spørger efter hvilken lak du skal vælge?

  Personligt bruger jeg altid skibslak når jeg skal lakere. Det er den lak som jeg har fundet mest slidstærk (og har snart prøvet en del).

  Dermed ikke sagt, at du ikke kan ridse den osv., men der skal lidt mere til.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 5. Skal til at male café sæt – 2 stole og bord – til udendørs brug. Sættet er tidligere brun bejset – kan jeg bruge en vandbaseret Kridthvid GORI 90(som jeg har stående) til det?
  Mvh Erling

  Svar
 6. Hej Erling,

  Jeg ville være bange for at bejseningen slår igennem.

  Var det mig, så ville jeg vælge at slibe møblerne ned først. Alternativt ville jeg få fat i en kraftig og effektiv spærregrunder.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 7. Hej
  Jeg har fået en gammel stol som er malet i hvid, tror umildbart den også er lakeret.. Malingen virker temmelig tyk, hvis du forstår?
  Jeg vil gerne male den sort, det er en stol som faktisk bare skal stå til pynt.. Tror du så den behøver lakering?
  Og ville du slibe malingen af..
  Hvordan ville du gøre hvis det bar dig?

  Føler mig lidt på bar bund, håber der er en der kan hjælpe!! ????

  Svar
 8. Hej Stephanie,

  Umiddelbart vil jeg ikke mene, at du behøver at give stolen lak hvis den ikke skal bruges til andet end pynt.

  Mht. slibning, så vil jeg anbefale en let slibning så du sikrer dig bedre hæftning og får fjernet eventuelle ujævnheder.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 9. Hej Mikael,

  Jeg har malet mit spisebord sort med vandbaseret maling. Måske har jeg ikke behandlet det godt nok inden maling, i hvert fald er der kommet huller i malingen og nu vil jeg gøre det ordentligt! Jeg har købt oliebaseret maling, men er nu i tvivl om, hvordan jeg skal gribe det an. Skal al den gamle vandbaserede maling slibes af først? Og skal pladen efterfølgende lakeres for at holde til almindelig brug?

  Mvh Pernille

  Svar
 10. Hej Pernille,

  En tommelfingerregel er, at man godt kan male med vandbaseret maling ovenpå oliebaseret maling, men derimod ikke omvendt.

  Så det bliver ikke rigtig godt hvis du forsøger at bruge oliebaseret maling ovenpå den vandbaserede.

  I bund og grund så tror jeg ikke på, at problemet ligger i at det var en vandbaseret maling du brugte.

  Det er nok nærmere som du antyder, at du ikke har forbehandlet bordet godt nok inden.

  Så hvis jeg var dig, så ville jeg slibe det ned så godt du kan, sikre at det bliver renset og klargjort til en ny omgang maling og slutteligt give det en god gang lak.

  Skibslak er kendt for at være ekstra holdbart og et spisebord skal jo gerne kunne tåle nogle tæsk.

  Slutteligt, så skal du huske på, at selv med en god lak, så kan der komme både ridser og mærker. Det er der ikke noget der kan sikre imod.

  Mvh
  Mikael

  Svar
 11. Hej Mikael,

  Tak for dit svar og gode råd. Jeg må i gang med slibemusen og få givet bordet en ordentlig behandlig og evt en omgang lak, så det kan modstå livets tæsk 🙂

  Mvh Pernille

  Svar
 12. Hej jeg skal male en babydan højstol. Er bare usikker på hvilke nummer sandpapir jeg skal bruge før jeg maler?

  Svar
 13. Hej Louise,

  Hvis det ikke er fordi du skal slibe noget andet maling af, så tænker jeg en korn 120 eller 150 (afhængigt af hvor fint du vil have det).

  Mvh
  Mikael

  Svar
 14. Hej Michael. Jeg har lige købt en brugt sofabord i en meget mørkt farve. Jeg kan ikke helt finde id af om det er behandlet på en eller anden måde siden det ser lidt mørkere ud nogen steder. Når jeg Googler bordets udseende, kommer der præcist det bord op jeg har. (Mit er bare endnu mørkere. Ordene andre beskriver bordet med er: drivtømmer, gammeldags med smedede nitter og skråbånd. – tænker at du nok nu ved hvilket jeg snakker om. Eller kan du Google det. MIT SPØRGSMÃ…L lyder på, jeg vil rigtig gerne have malet det. Men ikke helt Hvidt det skal være så, man kan ane det mørke/”årene” igennem stadig. Det må gerne se lidt råt ud nemlig. Synes det synd at male det helt Hvidt, da det jo har sin charme som et råt solidt gammelt bord. Men lidt alá lysbehandling. Men hvordan gør jeg? Hvad gør jeg/hvad skal jeg bruge osv ? 🙂 håber du vil hjælpe på forhånd tak

  Svar
  • Hej Julie,

   Desværre ved jeg ikke hvad det er for et bord. Når jeg Googler “drivtømmer gammeldags med smedede nitter og skråbånd” så kommer der ikke noget frem.

   Kan du ikke prøve at give mig et link til et sted på nettet hvor jeg kan se bordet?

   Med venlig hilsen
   Mikael

   Svar
 15. Jeg skal male 1 (EN) Myre-stol fra 5oérne , som jeg er ved at restaurere, spartle, slibe osv. Der skal kun bruges farve til den ene stol – 3-4 lag, måske – og jeg skal finde en farve, der retfærdiggør/spændende-gør de umådeligt slidte ben. Kan man opdrive en egnet maling i mindre end 5 liter-spande? Så meget skal jeg slet ikke bruge!

  Svar
 16. Hej.
  Jeg vil gerne male mine fyrtræsmøbler, men de er behandlet med olie. Hvordan rengør jeg dem bedst inden jeg maler dem?
  Mvh Pia

  Svar
  • Hej Pia,

   Det bedste vil være, at du rengør dem, sliber dem let (og tørrer støvet af) og slutter af med en oliebaseret maling.

   Der er lidt delte meninger om hvorvidt man kan male med vandbaseret maling ovenpå oliebehandlet træ. Måske går det og måske ikke.

   Jeg ville vælge oliebaseret maling for at være lidt mere på den sikre side.

   Med venlig hilsen
   Mikael

   Svar
 17. Hvordan får man et butlerbord fra birk til egetræsluk. Har prøvet under bordet at give det egebejse efter slibning men det blev grønlige, håber du har et godt råd da det er et dyrt bord.

  Svar
  • Hej Svend,

   Det er et rigtig godt spørgsmål.

   Jeg har ringet rundt og talt med lidt forskellige eksperter omkring det.

   Grunden til at det bliver grønligt, er pga. garvesyren.

   De råd jeg fik tilbage var, at i stedet for at bruge bejse, så burde du kunne opnå den rigtige egetræs-effekt med olie.

   Junkers bordpladeolie i farven “Drivtømmer Grå” bør kunne give dig et gråligt look som egetræ.

   Processen vil være at:

   1. Slibe bordet ned igen med en korn 120
   2. Køre en fugtig klud henover for at rejse træet let
   3. Give det godt med olie og vente i ca. 60 minutter
   4. Tørre det overskydende olie væk
   5. Slibe let med en korn ca. 300
   6. Give det olie igen og vente i ca. 30 minutter
   7. Tørre det overskydede olie væk

   Den proces skulle meget gerne give dig et gråligt look og også sikre, at du kan tillade dig, at spilde lidt vand på bordet uden det skader.

   Mvh.
   Mikael

   Svar
  • Hej Tina,

   Jeg har rigtig gode erfaringer med hvid emaljemaling fra Esbjerg Paints.

   Det er utroligt holdbart og slidstærkt (men også giftigt, så sørg for at beskytte dig rigtig godt). Det er ikke beregnet til trapper, men fungerer helt fantastisk.

   Mht. at male en trappe hvid… husk at det bliver “interessant” i forhold til rengøring. Jeg er ikke sikker på, at jeg selv ville gentage det med en ny trappe ?

   Mvh.
   Mikael

   Svar
 18. Hej.
  Jeg har en gammel trip trap stol som jeg gerne vil male hvid.
  Da den bliver udsat for en del slid, tænker jeg at give den en omgang lak udover malingen. Hvilken type lak ville være ideel her og er der risiko for at den bliver gul ved at lakere den?

  Svar
  • Hej Pernille,

   Lak er en mulighed, men hvis jeg skal komme med en anbefaling, så ville jeg tage et kig på Esbjerg Paint’s maskinemalje. Den kommer i højglans hvid og er super slidstærk (har bl.a. brugt den på trapper).

   Den er giftig, så sørg for at tage maske mv. på og gerne male udendørs.

   Mvh.
   Mikael

   Svar
 19. Hejsa
  Jeg har nogle møbler i “kirsebær” de er ca 15 ar gamle og har lidt ridser og ser lakeret ud…
  Vil gerne male dem, men er i tvivl om de skal slibes inden… er bange for det ikke bliver en jævn slibning, og derfor heller ikke En jævn maling og evt lakering efterfølgende… .. overvejer også lidt at sætte tapet op i benden af reolerne…
  Har du nogen gode fif?
  Mette

  Svar
  • Hej Mette,

   Hvis stolen er lakeret, så skal der slibning til. Mit bedste bud vil derfor være, at tage dig god tid og være omhyggelig når du sliber. Tag evt. finkornet sandpapir så du ikke sliber for meget adgangen.

   Tapet i bunden af en reol kan fungere fint. Sørg for at den er rengjort og tør når du går i gang. Men udover det, så er det “bare” tapetklister (tyndt og jævnt lag) der skal på. Sørg for at komme godt ud til alle kanter.

   Test evt. på et andet stykke lignende træ først, så du ser hvordan det kommer til at se ud.

   Heldigvis kan det altid pilles af igen hvis det gør helt galt.

   Mvh.
   Mikael

   Svar
 20. Hej.
  Jeg har nogle spisebords stole i eg, som jeg nu ønsker male sorte.
  Jeg har noget sort gori, og kan godt li, det matte look. Og man kan se årene i træet. Jeg er dog i tvivl om, om slidstyrken ved gori, og om det over hovedet er egnet til formålet ?

  Mvh Benthe

  Svar
  • Hej Benthe,

   Gori træbeskyttelse er (som du har gættet) ikke beregnet til den slags slid. Men dermed ikke sagt, at du ikke kan bruge det.

   Det kan dog betyde, at du måske skal genopfriske træbeskyttelsen lidt oftere end hvis du brugte maling der var beregnet til formålet.

   Du kan evt. overveje at påføre en mat lak efterfølgende. Om det så ødelægger det look du gerne vil have, kan kun du selv vurdere.

   Med venlig hilsen
   Mikael

   Svar
 21. Hejsa. Jeg har to sengerammer som jeg gerne vil male i hvid. De er i størrelsen . 90×200, så i alt 180×200. Der var Stof på sengerammerne, så de er nye og da jeg fjernede stoffet var det bare træ, så Hvor meget maling synes du Jeg skal bruge jeg til de to senge?. :)) og hvilke slags ?

  Svar
 22. Hej

  Jeg har et møbel jeg gerne vil have stående i et drivhus, som fungerer som udestue, men da det er fugtigt i vinterhalvåret, så er jeg i tvivl om, hvilken maling og beskyttelse jeg skal give møblet. Jeg vil helst undgå fungicider, men er det muligt at beskytte sit træmøbel ordenligt mod fugt/svamp uden fungicider?

  Tak! 🙂

  Svar
 23. Har overvejet at male “ kunst” på skalstole sammen med en gruppe mennesker med nedsat funktionsevne. Er usikker på forarbejdet og materiale valg. Stolene vil nok mere blive brugt til dekoration, så slidstyrken er mindre vigtig …. tænker mere vandbaseret maling.
  Er der nogen med erfaring på området, så vi slipper for at opfinde den dybe tallerken.
  Vh Tove

  Svar
 24. Hej
  Jeg har et cafebord og stole, hvor malingen er begyndt at skalde af, og er begyndt så småt at ruste. Jeg vil gerne male det. Hvad kan jeg gøre mod rusten og hvad slags maling er bedst at bruge?
  Mvh. Irene

  Svar
 25. Hej. Jeg skal male nogle træstole der er behandlet med linolie. Stolene var helt nylavede og blev behandlet med linolie kort efter. Det er nok ca 5 år siden. Jeg har intet gjort siden. Vores hjem er røgfrit. Jeg vil gerne male dem i enten hvid eller meget lyse pastelfarver.
  Hvad skal jeg gøre før, jeg kan male dem? Slibes,vaskes,grundrens osv?
  Mvh Turi

  Svar
 26. Hej.

  Står og skal male vores havemøbler.
  Mit spørgsmål lyder på om man behøver at grunde dem først? Jeg har købt oliebaseret maling og vil slibe dem ned først, inden jeg maler dem. Jeg er også lidt i tvivl om jeg skal gøre noget med dem efterfølgende? Havemøblerne står under halvtag og derfor ikke bliver udsat for regn.

  Med venlig hilsen Ea

  Svar
 27. Hej.🌞 Hjælp……. med hvad maler jeg 12 dejlige spisebordsstole i bøg, så de ligner europæisk valnød…..
  Mvh Mette Jespersen

  Svar
 28. Halløjsa
  Jeg har malet mit spisebord med en oliemaling, desværre så efterlader den mindste kaffe/vin eller sovseplet farve i malingen, som kan kan fjernes ved blegning. Hvad kan jeg gøre?

  Svar
 29. Hejsa jeg har forberedt grundigt,
  Og skal male 4 gamle egetræs møllestole med træmmer osv, har started med den første, farvehandleren anbefalede kvist og spærregrunde, som jeg gav et lag af, derefter sleb jeg let, og næste dag gav jeg et tyndt vandbaseret lag af glans 40, sleb næste dag igen og gav 2 lag maling, det er dog stadig ikke tilfredsstildende så jeg tænker nu at jeg atter i morgen vil slibe let og give 3 gang? Eller er det for meget?

  Svar
 30. Skal male et messing metal bord – hvordan skal jeg gøre det ? Skal det spraymales og så derefter have en lak eller ??

  Svar
 31. Hej
  Jeg har arvet et lille rundt bord, som nok er ca 100 år. Umiddelbart ligner det en art mørkt træ, men vender man det om, kan man se, at det er lavet af et billigere materiale, formentlig fyrretræ der er bejdset el. olieret. Bordpladen var meget medtaget, afbleget og med rande. Jeg har vasket det grundigt i grundrens og efterfølgende slebet det og børstet det godt af. MEN nu hvor jeg har malet det første gang med en vandbaseret træmaling, ligger malingen underligt. Den flyder ikke pænt sammen, som denne maling ellers plejer at gøre.
  Kan det være, fordi der alligevel er olie i bordet? Jeg mindes aldrig at have set det blive olieret eller på anden måde vedligeholdt med plejemidler.
  Hvad vil du råde mig til at gøre?
  Venlig hilsen
  Bodil

  Svar
 32. Hej 🙂
  Skal male en brugt kommode. Troede jeg kunne vedlægge et billede af kommoden så man kan se farven ordentligt. Det er i hvert fald mørkt træ med glans.
  Kunne godt tænke mig at male det Hvidt. MEN hvilken maling skal jeg købe, det skal ikke være helt Hvidt, da jeg gerne stadig vil have at man kan se træet igennem malingen, hvis det giver mening.

  Svar
 33. Hej mit hvide jutlander havemøbelsæt er slidt og træt (2006) og nu vil jeg slibe det og markedet Hvidt igen hvilken maling skal man bruge til den type træmøbler?

  Svar
 34. Hej.

  Jeg har købt et spisebord og et sofabord af antik stil. De er brune (lakeret) og jeg1eg kunne godt tænke mig at give det en frisk farve, enten hvid eller mere lys træfarvede. Men jeg ved ikke helt, hvad jeg skal bruge for at gørw det flot. Jeg vil gerne bruge noget, som gør at man ikke kan se vandaftryk fra kopper/glas.

  Mvh.
  Guli

  Svar
 35. Hej
  Har et gammelt hvidt træbord. Jeg har slebet det meget til glat overflade. Har rullet hvid træmaling på, 7-8 lag. På benene kunne jeg nøjes med 2 gange maling med fint og glat resultat. Malingen er glans 90. På selve bordpladen er der stadig efter de 7-8 lag nogen steder der ligesom suger mere maling, så de steder fremkommer mindre blanke. Vil nu slibe det og lakere nogle gange, Er der mon nogen forklaring på hvorfor nogen steder suger mere maling? Kan jeg gøre noget andet for at få det flot? Vil gerne have så glat en overflade som muligt. Der kommer også små ujævnheder fra rullen.
  Mvh Pernille

  Svar
  • Hej Pernille

   Det lyder godt nok helt utroligt, at selv 7-8 lag maling på bordet ikke skulle være nok. Jeg kan dog ikke give dig forklaringen på hvorfor det driller.

   Med hensyn til at rulle maling på, så har du helt ret i, at ruller (desværre) kan give lidt mærker/ujævnheder i malingen. Hvis malingen eller flyder nok ud, så burde det ikke være et problem, men det er det i dit tilfælde.

   En løsning kan være, at sprøjte malingen på i stedet for at rulle det. Jeg er med på, at det ikke er let hvis man ikke har prøvet det før og jeg vil helt sikkert anbefale at du træner på andre flader, inden du forsøger dig på bordet.

   At kunne sprøjtemale har rigtig mange fordele, så det vil ikke være en evne du vil fortryde at have lært 🙂

   Mvh. Mikael

   Svar
 36. Hej
  jeg har købt nogle pindestole der er hvide og jeg vil gerne ændre farven. Jeg ved ikke hvilken maling der er brugt, men vil slibe dem lidt inden jeg maler.

  Hvilken slags maling anbefaler du ?

  venlig hilsen Bettina

  Svar
 37. Jeg har netop købt et hus hvor er et køkken med kirsebær kanter på alle skabe. Da det ikke lige er mig vil jeg vide hvad jeg kan gøre for at slibe eller male det væk?

  Svar
 38. Hejsa!
  Jeg vil male en spisebordsplade, som er lavet af en ganske almindelig MDF plade. Nogen erfaringer med proceduren for maling på det underlag? Hvis jeg gerne vil have en overflade der mere eller mindre ligner laminat – er det så muligt med nogen bestemt maling eller lak? Jeg er helt ny på området, så beklager hvis der er nogle underlige spørgsmål.. Godt nytår!

  Svar
 39. Jeg har fået nogle gamle reolskabe i egetræ, som jeg gerne vil male hvide, men kan jeg bruge alm. maling til træ og metal? Jeg har læst et sted at det ikke passede sig til hårde træsorter som egetræ, men der stod der bare ikke hvad man så skulle bruge i stedet for til egetræ.
  Håber du kan hjælpe mig 😉

  Svar
 40. Hej
  Jeg har fundet på gaden nogle gamle vinduer jeg vil sætte spejle i. Rammen har er råhvid tone på den rigtige vintage måde, så vil gerne beholde det look. Men det skaller. Tusse gammelt er det jo. Kan man lakerer udenpå så looked bevares men ikke skaller når det i fremtiden skal støves af? Jeg vil helst ikke slibe og male, da looked vil forsvinde.
  Mvh Sisse

  Svar

Skriv en kommentar