Overdækket terrasse – Muligheder, priser og regler

De fleste danskere elsker at sidde ude og nyde den smule sol, vi er heldige at få om sommeren. Særligt når man har en dejlig terrasse med smukke fliser, plads til lækre havemøbler, krukker med blomster og en hel masse hygge.

Endnu bedre er det med en overdækket terrasse. Den forlænger nemlig sæsonen, hvor du kan bruge din terrasse, så du stadig har glæde af den, når det er ved at blive koldt udenfor. Der er dog mange ting, du skal tage stilling til, når du skal have en overdækket terrasse.

I denne guide har vi samlet nogle af de vigtigste overvejelser, så du kan træffe de rette beslutninger.

Hvad koster en overdækket terrasse?

Når du begynder at undersøge mulighederne for at få en overdækket terrasse, vil du formentlig opdage, at der kan være stor forskel på overdækket terrasse pris.

I princippet kan du vælge den helt billige løsning og købe en markise til din terrasse, men hvis den skal være mere permanent overdækket, starter prisen typisk omkring 10.000 kr.

Den afhænger dog meget af, hvor stor din terrasse er, hvilket design du har i tankerne og ikke mindst de materialer, du vælger.

+10.000 tilbud givet siden 2010
Få et gratis tilbud på en overdækket terrasse
 • Vi dækker hele Danmark.
 • 100% uforpligtende og gratis.
 • Få svar indenfor 24 timer.
 • Ingen opgave er for stor eller for lille.
 • Entreprisegaranti med dækning på op til 35.000 kr.

Hvilket tag skal man vælge til overdækket terrasse?

Der findes flere forskellige typer tag til en overdækket terrasse. Når du skal vælge et tag, skal du tage højde for de funktioner, der er ved de forskellige typer og overveje, hvilket der bedst lever op til dine ønsker og behov. Det kan f.eks. være at udseendet vægter højest for dig eller den samlede overdækket terrasse pris.

Termoplader

Termoplader er et godt og billigt valg til din overdækkede terrasse. Det holder godt på varmen og holder nedbør ude, så du kan sidde behageligt i tørvejr. Samtidig undgår du også problemer med fugt, råd og svamp. Termoplader giver også et flot lysindfald på din terrasse som du kan nyde.

Tagpap

Fordelen ved tagpap er, at det er meget nemt at arbejde med. De fleste gør-det-selv folk vil kunne lægge et tag med tagpap uden problemer. Når du ikke skal have hjælp fra professionelle, kan du også holde din overdækket terrasse pris nede.
Derudover er tagpap nemt at forme, så det er velegnet hvis du har en terrasse med en speciel form.

Trapezplader

Trapezplader fås i enten PVC, stål eller polycarbonat. Det er alle ret hårdføre materialer, der kan modstå vind og vejr i det danske klima. Trapezplader er også nemme at arbejde med, og så koster de ikke det hvide ud af øjnene.

Glas

Kunne du godt tænke dig en overdækket terrasse, der minder lidt om et orangeri, så bør du overveje et tag i glas. Det giver et enormt smukt udtryk, hvor al lyset udefra får lov at komme ind. Du vil også kunne sidde på din terrasse og nyde at kigge op på den blå himmel.
Glas er dog ret skrøbeligt og måske ikke den bedste løsning, hvis du har børn, der er glade for at spille fodbold i haven.

Overdækket terrasse med eller uden sider

En overdækket terrasse kan både være med eller uden sider. Der er fordele og ulemper ved begge dele, så valget afhænger meget af, hvad der er vigtigt for dig.

Med sider

En terrasse med sider, eller en lukket terrasse, holder både vind og nedbør ude. Din terrasse kommer nærmest til at fungere som en lille tilbygning eller et udhus, så det kan føles som en forlængelse af din almindelige bolig. Her kan du nyde at sidde ude langt ud på året, fordi der ikke så hurtigt bliver koldt. Du kan også trygt lade dine havemøbler stå uden at tænke på, om det vil regne i løbet af natten.

Vælger du en terrasse med sider, skal du være opmærksom på, at der kan være nogle byggereglementer, der skal overholdes. Det kan være nødvendigt at få vejledning fra en professionel, så du er helt sikker, at du gerne må bygge. Det kan selvfølgelig få den samlede overdækket terrasse pris til at stige.

Du bør også overveje, hvor din terrasse ligger ift. dit hus. En helt lukket terrasse kan nemlig blokere for, at lys kan komme ind i dit hus. Samtidig kan udsigten fra dit hjem også blive lidt kedelig, hvis terrassens sider er tæt på dine vinduer.

+10.000 tilbud givet siden 2010
Få et gratis tilbud på en overdækket terrasse
 • Vi dækker hele Danmark.
 • 100% uforpligtende og gratis.
 • Få svar indenfor 24 timer.
 • Ingen opgave er for stor eller for lille.
 • Entreprisegaranti med dækning på op til 35.000 kr.

Uden sider

En terrasse uden sider er naturligvis mere åben. Her kan du nyde en let brise om sommeren og du kan kigge ud på din have. Det er dejligt at nyde synet af blomster, fugle og andet liv i haven, men det er også meget praktisk at kunne holde øje med sine børn, mens de render og leger. Hvis du vælger ikke at lave sider på din terrasse, ender du også med en lavere overdækket terrasse pris.

Til gengæld kan det blive lidt køligt på en terrasse uden sider. Her er der nemlig ikke noget, der holder vinden ude. Når den er overdækket, kan man sidde ret godt i tørvejr, men blæser det mens det regner, kan man godt blive våd på en terrasse uden sider. Du får ikke en helt lige så lang sæson på terrassen, når den ikke har sider, men til gengæld er det et mere luftigt valg, der også er nemmere at få etableret.

LÆS OGSÅ: Hvad koster det at få lagt fliser på en ny terrasse

Hvilken type træ er bedst at bygge en overdækket terrasse i?

Der er flere ting at overveje, når du skal vælge træ til din overdækkede terrasse. Dels er det vigtigt, at træet kan tåle fugt og at det lægges på en måde, hvor det kan tørre ud. Det er også en god idé at vælge en træsort, der er forholdsvis hård, så den kan holde til trykket fra dine havemøbler.

Gode træsorter til en overdækket terrasse er f.eks. eg, gran, lærk, teak, mahonie, ipé og robinie. Du bør selvfølgelig også overveje, hvilken træsort du synes er pænest og vil se bedst ud på din terrasse, så du kan være glad for den i mange år fremover. Og så har valget af træsort selvfølgelig også en indflydelse på din overdækket terrasse pris.

Hvilke regler er der omkring opførsel af en overdækket terrasse?

Hvis du vil lave småbygninger på din grund, må de som udgangspunkt højst have et samlet areal på 50 m2. En overdækket terrasse betragtes dog som sekundær bebyggelse, og tæller derfor ikke med i de 50 m2. Derfor kan du godt opføre en overdækket terrasse uden byggetilladelse. Er din terrasse en del af samme tag- og facadekonstruktion som dit hus, skal du dog søge om byggetilladelse. Som udgangspunkt skal der også være mindst 2,5 m til sti, vej og naboskel fra din overdækkede terrasse. Under visse betingelser kan der dog være en undtagelse.

+10.000 tilbud givet siden 2010
Få et gratis tilbud på en overdækket terrasse
 • Vi dækker hele Danmark.
 • 100% uforpligtende og gratis.
 • Få svar indenfor 24 timer.
 • Ingen opgave er for stor eller for lille.
 • Entreprisegaranti med dækning på op til 35.000 kr.

FAQ

Hvad er den typiske overdækket terrasse pris?

Prisen på en overdækket terrasse svinger meget alt efter størrelse, design og valg af materialer. Typisk vil den dog starte ved ca. 10.000 kr.

Bliver en overdækket terrasse varm?

En overdækket terrasse kan holde godt på varmen, især hvis den er lukket og der er brugt isolerende materialer. Når der er allervarmest udenfor, kan der blive ret varmt på en lukket terrasse, men omvendt kan taget også være med til at skygge for solen.

Kan man selv bygge en overdækket terrasse?

Hvis man har hænderne skruet nogenlunde rigtigt på, er det ikke den største udfordring at bygge en overdækket terrasse. Nogle materialer er nemmere at arbejde med end andre, så dem kan man med fordel gå efter. Bygger du terrassen selv, vil du også få en lavere overdækket terrasse pris.

Skriv en kommentar