Støbning af fundament til hus – Pris & guide

Fundamentet til huset er, ja, fundamentet for et hus, og det er derfor noget af det første, der skal til, når du bygger nyt hus. Støbning af fundament til hus fungerer ved, at en rende graves ned i jorden, og deri bliver der støbt beton.

Med et fundament står huset stærkt, og det laver en plan for, hvordan resultatet skal udarte sig. Hvis du står og skal bygge selv, så har du muligvis mange spørgsmål, når det kommer til fundamentet. Du kan få svar på alt det vigtigste her.

støbning af hus fundament

Hvad er støbning af fundament til hus?

Fundamentet på dit hus er det, der sørger for, huset står fast og ikke synker ned i jorden. Det er støbt i beton, som er fyldt i en rende i jorden, og danner striber og gitre. Dét danner ”skelettet” til dit hus, så vægge og gulve kan blive sat ovenpå.

Fundamentet bærer vægten af dit hus, og du vil ikke kunne se det, når huset er færdigt. Støbning af fundament til hus kan tage et stykke tid, og det er det første, der skal laves i ethvert byggeri.

Dit fundament kan opbygges af fundablokke, som bliver fyldt op med fabriksbeton. Du kan godt selv stå for at støbe fundamentet, men det anbefales kraftigt, at du hyrer en professionel håndværker, hvis det ikke er dit fag.

Få et gratis tilbud på din fundament-opgave – 100% uforpligtende.

Det skal du vide, inden du støber fundament

Et fundament er ikke bare et fundament, og der er nogle ting, der er gode, at vide, inden du begynder at støbe selv eller finde én til at stå for det for dig.

Ekstra fundering

Hvis du skal bygge på muldjord, der er dybere end 30 centimeter, skal jorden graves af, og du skal have lavet ekstra fundering, så huset står fast. Hvis muldjorden nærmer sig 60 centimeters dybde, skal komprimeret sand fyldes på, så det svarer til de 30 centimeter.

Det er ikke et problem, hvis jorden er meget lerholdig.

Tid

Støbning af fundament til hus er noget af det første, der skal gøres, inden byggeriet rigtig går i gang. Det kan tage nogle måneder at støbe et fundament helt færdigt, da der både skal graves ud og støbes beton.

Beton hærder efter bare ét døgn, men det tager faktisk flere uger, før det er helt sat. Der kan derfor være en periode, hvor det virker som om, byggeriet står stille. Det er nødvendigt for det bedste resultat.

Underlag

Et fundament har også et fundament – det består af grus og sand og kaldes ofte bare et underlag. Det skal sørge for at beskytte fundamentet, og lægger lidt ekstra tid i planerne. Underlaget er vigtigt, så dit hus ikke synker ned, og så det står stabilt.

LÆS OGSÅ: Nedrivning af hus – Priser og regler

Hvad koster det at støbe fundament til et hus?

Selvom forskellige firmaer kan komme med forskellige priser på støbning af fundament til hus, ligger prisen typisk mellem 1.000 og 3.000 kroner pr. kvadratmeter. Det er muligt at finde højere og lavere priser, men husk, at du betaler for noget utrolig vigtigt, og kvaliteten er essentiel for resultatet.

Prisen vil også variere alt efter, hvor højt huset skal være. Fundamentet er ikke bare skabelonen til dit hus, det er også søjlerne, der skal holde det oppe og på plads. Der er stor forskel på, om fundamentet skal bære en stueetage eller en førstesal.

Du kan altid få et uforpligtende tilbud på støbning af fundament til hus fra et murefirma, og det er også den bedste måde at finde den bedste pris. Få nogle forskellige tilbud og se, hvilket firma passer dig bedst.

Få et gratis tilbud på din fundament-opgave – 100% uforpligtende.

Kan man selv stå for støbning af fundament til sit hus?

Du kan godt selv stå for støbning af fundament til hus, men det anbefales på det kraftigste, at du benytter dig af en erfaren og god håndværker. Hvis du ikke selv arbejder indenfor faget, er det nemlig ikke noget, du bare skal kaste dig ud i.

Støbning af fundament til hus er et enormt og dyrt arbejde, og hvis du ikke ved, hvad du laver, kan du risikere at ødelægge hele huset. Og dét vil måske først være klart, når du har boet i den færdige bygning i et stykke tid.

Hvis du aldrig før har stået for støbning af fundament til hus, kan et fejlagtigt resultat koste dig utrolig mange penge – mange flere end det i første omgang ville koste, hvis du hyrede en håndværker. I det lange løb sparer du penge ved at ansætte fagfolk til opgaven.

LÆS OGSÅ: Jordbundsundersøgelse – Priser og teknik

Hvordan støber de professionelle et husfundament?

Professionelle håndværkere støber fundament efter gældende regler om boligbyggeri. Murere er uddannede i, hvordan et fundament skal stå, og hvilke lag, der kommer inden – for ja, selv et fundament har et fundament.

Udgravning til fundament

Udgravningen til de riller, fundamentet skal ligge i, er første spadestik til nybyggeri. Et fundament til hus skal ligge mellem 90 og 120 cm under jordoverfladen, så hårdt frostvejr ikke får jorden til at skubbe det op. Den reelle dybde afhænger af typen af jord og dens bæreevne.

Underlaget til husets fundament

Selv fundamentet har et fundament – eller i hvert fald et underlag. Inden støbningen af fundament til hus finder sted, bliver der lagt et grus- og sandlag, der sikrer, at fundamentet kan ligge så stabilt som muligt. Derfor skal hvert lag også stampes ordentligt, og efterfølgende lægges der et kapillarbrydende lag.

Støbning af husets fundament

Selve støbning af fundament til hus foregår med beton, og det kan være et langsomt og hårdt arbejde. Fundamentet er planlagt på forhånd, men det er essentielt, at alt laves korrekt, så huset ikke går i stykker nedefra og op, når du mindst venter det…

Hvilke firmaer kan hjælpe med støbning af ens hus fundament?

Når du skal i gang med støbning af fundament til hus, skal du have fat i et murefirma. Du kan kontakte lokale firmaer og få nogle uforpligtende tilbud, eller du kan finde et firma på nettet, der specialiserer sig i støbning af fundament til hus.

Du bør altid hyre en håndværker til støbning af fundament til hus, da du i så fald er forsikret, hvis noget går galt. Hvis du, efter at have boet i det færdige hus i nogle år, opdager, at der er noget galt med fundamentet, eller det ikke er lavet ordentligt, kan du blive kompenseret.

Find en god håndværker, som fortæller dig om alle skridt i processen, og som informerer dig om alt det, du skal vide. Du skal føle, I har en god kommunikation, og at du bliver oplyst om alle aspekter af dit byggeri.

LÆS OGSÅ: Omfangsdræn – Fordele, ulemper og priser

Få et gratis tilbud på din fundament-opgave – 100% uforpligtende.

FAQ

Hvor meget koster støbning af fundament til hus?

Støbning af fundament til hus kan variere meget i pris, og du finder bedst ud af, hvad det vil koste dig, ved enten at lave prissammenligninger på nettet, eller ved at få nogle uforpligtende tilbud fra lokale murere.

Kan jeg selv støbe fundament til mit hus?

Du kan godt selv stå for støbning af fundament til hus, men det anbefales, at du hyrer en murer, hvis du ikke selv er håndværker med erfaring. Fundamentet er den vigtigste del af dit hus, for det kan ikke så nemt repareres, når først resten af bygningen står.

Hvor lang tid tager støbning af fundament til hus?

Alt efter størrelsen på dit hus, skal du regne med, at det tager nogle måneder at støbe fundamentet. Der skal trods alt graves ud, lægges underlag, og støbes beton, som tager nogle uger at hærde helt igennem. Vejrforhold kan også have indflydelse på, hvor lang tid det vil tage.

Skriv en kommentar