Montering af troldtekt – Pris & guide

Troldtekt har i årevis været brugt i store bygninger, som skoler, offentlige kontorer, værksteder og andre steder, hvor der har været behov for at forbedre akustikken.

Inden for de senere år har Troldtekt også fundet plads i private boliger, hvor arkitekter og konstruktører har fået øjnene op for dette fantastiske materiale.

troldtekt montering pris

Troldtekt er et dansk produceret produkt, som består af forskellige former for træuld, som er efterbehandlet med bl.a. cement.

I folkemunde kaldes Troldtektplader også for akustiklofter eller træbeton, hvilket er en betegnelse, der også er almindelig anvendt blandt håndværkere.

Hvad er fordelene ved Troldtekt?

En af de helt store fordele ved Troldtekt er, at strukturen og opbygningen af pladerne absorberer og dæmper støj. Dermed kan du forbedre akustikken betragteligt i de rum, hvor pladerne er monteret.

Få et stærkt tilbud på Troldtekt og montering – Altid lave priser – 100% uforpligtende.

Særligt i store lokaler og rum med højt til loftet vil Troldtektpladerne kunne forbedre akustikken og give et langt mere behageligt rum at opholde dig i.

Ud over den praktiske anvendelse er Troldtekt et supertrendy produkt, som kan løfte husets designmæssige udtryk og hive det op i en mere eksklusiv klasse.

Troldtekt består af 50 % træspåner. Ved at sammensætte pladerne af spåner i forskellig tykkelse kan du få plader med mere eller mindre grov struktur. De helt tynde og fine spåner giver en let og tæt struktur i overfladen, mens de store spåner giver et mere råt og groft look.

Ved at bruge Troldtekt kan du forbedre indeklimaet væsensligt. Du kan reducere støjgener betragteligt, hvilket gør rummet mere behageligt at være i, selv når der er larm fra legende børn eller anden støj i rummet.

Når du anvender Troldtekt behøver du ikke frygte for at blive påvirket af skadelige stoffer fra materialet.

Troldtekt har den britiske organisation Allergy UK’s ’Allergy Friendly Product Award’, der dokumenterer, at materialet  ikke indeholder skadelige eller allergifremkaldende stoffer. Denne award kan udelukkende tildeles til produkter, som er med til at forbedre den generelle trivsel for bl.a. astmapatienter og allergikere.

En anden stor fordel er, at Troldtekt ikke kræver nogen form for efterbehandling. Troldtekt leveres færdigbehandlet, og når pladerne er monteret, skal der ikke gøres mere. Hvis du ønsker Troldtektplader i andre farver end standard, kan det lade sig gøre ved større leveringer.

Rengøringen af Troldtekt er forholdvis let. Strukturen i pladerne gør det let for støv at samle sig i overfladen, men det kan let fjernes med en støvsuger. Hvis pladerne kræver en mere grundig rengøring, kan de tørres af med en fugtig klud.

Hvordan sætter du troldtekt op?

Troldtekt akustiklofter er forholdsvis lette at montere. Du kan vælge at stå for monteringen selv, eller du kan få professionelle håndværkere til at hjælpe dig. Selve monteringen kræver ikke specialværktøj, og du skal blot bruge en skruemaskine til at skrue pladerne op, og en rundsav til at tilskære pladerne langs væggen.

Det er vigtigt at huske på, at hovedbestanddelen i Troldtekt er træ. Træ udvider sig og trækker sig sammen ved påvirkning af fugt og temparatursvingninger. Derfor skal Troldtektpladerne akklimatiseres i det rum, hvor de skal bruges. Det foregår ved at opbevare pladerne i rummet i 7–14 dage, før de blivet monteret. Hvis du ikke sørger for korrekt akklimatisering, er der risiko for, at pladerne trækker sig sammen og revner efter montering.

Få et stærkt tilbud på Troldtekt og montering – Altid lave priser – 100% uforpligtende.

Du kan montere Troldtektplader på 2 forskellige måder. Enten monteret direkte på forskalling eller som nedhængt loft i forskellige typer skinnesystemer. Husk altid at læse montagevejledningen grundigt, inden du påbegynder opsætningen.

Montering af Troldtekt på forskalling

er den letteste og hurtigste monteringsmåde. Du kan montere pladerne i nybyggeri eller direkte under et eksisterende loft. For at få det pæneste resultat skal du finde det midterste punkt i rummet og lave opmærkning til forskalling derfra. Det sikrer, at de plader der skal tilskæres ved væggen, bliver lige store hele vejen rundt.

Forskallingen skal være høvlede brædder på 95×22 mm, som monteres med 600 mm fra midte til midte. Når forskallingsbrædderne er monteret, skrues Troldtektpladerne op med særlige montageskruer, der er beregnet til formålet. Skruerne placeres 25 mm fra kanten og med maksimalt 600 mm mellem hver skrue.

Montering af Troldtekt på skinnesystem

Dette giver mulighed for at lave nedhængte lofter. Ved nedhængte lofter kan du selv bestemme lofthøjden i rummet og få præcis det look, du ønsker rummet skal have. Når du har besluttet dig for en lofthøjde, mærker du højden af hele vejen rundt i rummet. Langs afmærkningen skal der monteres skinner, som Troldtektpladerne kan ligge på langs med væggen.

Som ved montering på forskalling er udgangspunktet for opmærkning til pladerne rummets midte. Fra midten måler du ud, hvor pladerne skal sidde. Skinnersystemet til nedhængte lofter monteres ved at bore en øsken i loftet, hvor beslagtet, der holder de frithængende skinner, monteres. Beslagene monteres 300 mm fra væggen og med en maksimal afstand på 1200 mm.

Når alle skinner er monteret, kan du let lægge Troldtektpladerne ned i skinnesystemet, hvorefter loftet er færdigt.

Montering af Troldtekt – pris

Troldtektplader er ikke dyre at få sat op, og en stor fordel ved montering af Troldtekt er, at der ikke er nogen form for efterbehandling, som du f.eks. har ved opsætning af gipslofter. Du sparer derfor at involvere flere faggrupper end montøren af loftet.

Få et stærkt tilbud på Troldtekt og montering – Altid lave priser – 100% uforpligtende.

Hvis der skal laves elarbejde i forbindelse med montagen, skal du dog huske at medregne denne udgift.

Prisen på Troldtektplader svinger en smule alt efter valg af design, men ligger på ca. 100-110 kr. inkl. moms pr. plade. En Troldtektplade på 600×1200 mm dækker et areal på 0,72 m2, hvilket let kan omregnes til det antal plader, du skal bruge i hvert rum.

Montering på forskalling er hurtigst og kræver færrest materialer. Ved nedhængte lofter skal der tilkøbes skinnesystem, som kræver lidt længere montagetid. Da der er flere faktorer der spiller ind, skal du altid få et tilbud fra din håndværker på den samlede montagepris.

Her køber du troldtekt billigst:

Troldtekt Ultrafin træbeton

Ultrafin er den der typisk bruges i hjemmet, hvor man ønsker et flot og ensartet produkt. Ultrafin måler 120×60 cm.

troldtekt ultrafin

Troldtekt Agro Staldplade

Agro er en lidt grovere og større troldtektplade, som oftest bruges i garager, haller, udestuer eller som navnet antyder stalde. Af den årsag er disse plader også væsentligt billigere. Agro måler 240×60 cm.

troldtekt staldplade

FAQ

Kan man male Troldtekt?

Troldtekt findes i flere farver, for eksempel gul, sort og grå. Kan du ikke finde en farve, der passer i dit hjem, kan du sagtens selv male dine Troldtekt-plader. Det ændrer ikke pladernes funktion. Du skal bruge en langhåret rulle eller en håndsprøjte og vandbaseret maling.

Findes der alternativer til Troldtekt?

Ja, Fibrotech har ca. samme egenskaber som Troldtekt og er billigere. Fibrotech produceres i Tyskland, hvor Troldtekt er et dansk produkt. Et andet alternativ er Rockfon, der består af mineraluld og produceres af den danske virksomhed Rockwool.

Er Troldtekt isolerende?

Ja, Troldtekt har en isolerende effekt. Som regel sættes det mest op for at forbedre akustikken eller forskønne et rum, men pladerne isolerer cirka halvt så meget som et tilsvarende lag mineraluld.

Er Troldtekt brandsikkert?

Selvom Troldtekt består af blandt andet træ, så brænder det ikke ret godt. Det skyldes at træfibrene er omsluttet af cement, som ikke er brændbart. Skulle der opstå brand vil Troldtektpladerne kun afgive svag varme og næsten ikke udvikle røg.

Kan Troldtekt monteres i vådrum?

Ja, du kan sagtens bruge Troldtekt i for eksempel dit badeværelse. Cementen i pladerne sørger for, at træfibrene ikke tager skade af fugt. Du kan endda montere pladerne udvendigt under halvtag eller udhæng.

Hvor mange skruer skal jeg bruge pr. plade?

Antallet af skruer afhænger af pladens størrelse. Troldtekt findes i fire pladestørrelser. Til de mindste på 60 gange 60 cm. kan du nøjes med fire skruer. De næststørste, som er 60 gange 120 cm. skal have 6 skruer, mens de to største plader på hhv. 60 gange 200 cm og 60 gange 240 cm. skal du bruge 10 skruer pr. plade.

Skriv en kommentar